ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Laurona

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από Laurona »

Ευχαριστω Γιωργο κ Σολωνα.
.να στε καλα :-)
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Σολων να πουμε οτι πεζει ρολο και σε τι θηραμα θα τα χρησιμοποιησεις. Αλλο η φασσα και η περδικα και αλλο η τζιηκλουα...
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

Breda Pegaso έγραψε:Σολων να πουμε οτι πεζει ρολο και σε τι θηραμα θα τα χρησιμοποιησεις. Αλλο η φασσα και η περδικα και αλλο η τζιηκλουα...
ΣΩΣΤΟΣ ΣΤΕΦΑΝΕ....ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΚΛΟΥΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΜΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ..ΚΑΙ 20ΓΡ ΚΑΜΝΟΥΝ :D

ΕΔΩ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΚΥΝΗΓΑ ΜΕ ΦΛΟΠΕΡ ΔΙΠΛΟ ΣΤΑ ΚΥΝΗΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕ 16-19ΓΡ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΝΘΟΥΣΙΑΜΕΝΟΣ..ΕΠΕΛΛΑΝΕ ΤΗΝ ΚΚΕΛΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΠΙΑΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ :roll:
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

πολυ ωραιο το φλοπερ αλλα δυστυχως ειναι μες το αρμαρι χρονια...
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

εν το μεταξυ μιας και το εφερε η κουβεντα...

με τα πιο μικρα διαμετρηματα πχ 20 που η καθε εταιρια εχει 1-2 φυσιγγια μονο, τι γινεται...; δεν εχει υγρασια και αερα για αυτα; μαλλον ειναι ανεπηρεαστα στις καιρικες συνθηκες!!!!!!!!!

για προβληματισμο!

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:ΦΡΕΣΚΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ....ΑΚΟΜΑ ΑΧΝΙΖΟΥΝ :D

ΕΠΙΝΙΚΕΛΩΜΕΝΑ/ΕΠΙΧΑΛΚΩΜΕΝΑ ΣΕ 5ΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ :P
Φίλε Σόλωνα κόβεις πτερύγιά στον LB6 η τον αφήνεις άκοπο(κλειστο ποτήρι) ?
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Καλησπέρα παίδες.
Χρύσανθε,
Εξ' όσων γνωρίζω απο διάφορα αμερικανικά φορουμ, κάνουν trap shooting με τα ίδια φυσίγγια και στους +35°C αλλα και στους -35°C...παραπονιούνται μόνο για το ότι δεν μπορούν να κάνουν γρήγορες κινήσεις και ότι δακρύζουν τα μάτια τους..... :lol: :P :lol:

Το θέμα πυρίτιδας και θερμοκρασίες περιβάλλοντος, ειναι ένα μακράς μελετημένο θέμα και προέρχεται κυρίως απο τις πυριτιδες αργής καύσης( για πολλά γραμμάρια δλδ.,), αυτές οι πυριτιδες ασχέτως τύπου, κατα τις συνθήκες ψύχους μειώνεται η προοδευτικότητα τους και σε συνδυασμό με την ήδη αργή προοδευτικότητα που έχουν, δημιουργούσαν κάποια προβλήματα αναφορικά με την δυνατότητα τους να καταβάλουν οπως πρέπει ένα απαιτητικό θήραμα, αφού η καύση σε κάποιες περιπτώσεις μπορούσε και να μην ολοκληρωθεί. Σε θερμοκρασίες δε πέραν των -48°C η νυτρογλυκερινη στις πυριτιδες ψύχεται με αποτέλεσμα να σπάνε τα φυλλίδια και να προκαλούν αρνητικούς και επικίνδυνους παράγοντες στα θέματα πιέσεων.
Λύσεις για το πρόβλημα αυτό, εκτός απο το -48°C ειναι:
Η μικρή αύξηση της γομωσης των σκαγιών, χωρίς αύξηση δοσολογίας πυρίτιδας.
Η αύξηση της ισχύος του καψιλίου
Η χρήση ενός σκληρού κυάθιου
Η προσπάθεια να αφαιρεθεί πλήρως ο όποιος αέρας μπορεί να υπάρχει μεσα στην πυρίτιδα αλλα και ενδιάμεσα απο αυτήν και το κυαθιο.
κ.α.,
Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει και στις γρήγορης ή μέτριας καύσης πυριτιδες, αλλα σε πολύ μικρότερο βαθμό, αφού αυτές οι πυριτιδες παράγουν πολύ περισσότερη ενέργεια σε λιγότερο χρόνο, άρα η διαπίστωση της όποιας διαφοράς, απο έναν απλό κυνηγό, ειναι αδιανόητη. Κάποιος ιδιογομωτης ομως που θέλει το φυσιγγιο του να ειναι στην τρίχα, μπορεί να το διαμορφώσει έτσι, ώστε η όποια διαφορά που θα μπορούσε να εμφανιστεί κατα τον βλητικο έλεγχο, να εξαληφθεί. Οι αλλαγές ειναι οι ίδιες με αυτές που προανέφερα, αλλα σε πολύ μικρότερο βαθμό.

Η κατανομή και διασπορά των σκαγιών απο την άλλη, μπορεί να επηρεαστεί σε σοβαρό βαθμό κατα τις συνθήκες ψύχους, οπως και στην περίπτωση της υψηλής υγρασίας. Σε νορμαλ και αθλητικές αποστάσεις, αυτό δεν ειναι δυνατόν να επηρεάσει την καταβολή του θηράματος, στην περίπτωση ομως οριακών αποστάσεων αυτές οι συνθήκες δημιουργούν προβλήματα.
Στην περίπτωση των μικρών θηραμάτων και όταν το φυσιγγιο δεν ειναι πύραυλος για να κάνει overkill σε περίπτωση που δεν βρει ζωτικό όργανο, διότι ένα θήραμα που χωράει στην χούφτα του χεριού μας, προσωπικά το θεωρώ υπερβολικό να του βαλλουμε με φυσίγγια που έχουν πάνω απο ~380m/s ταχύτητας. Αυτα τα μικρά θηράματα λοιπόν κατα την περίπτωση αρνητικών καιρικών συνθηκών, θα μπορούσαν να διαφύγουν απο λάθη στην κατανομή που θα προκύψουν ή απο υπερβολική διασπορά. Λένε πως σε τέτοιες συνθήκες μπορεί να προκύψει μεχρι και 15% διαφοροποίηση στην κατανομή.
Οι λύσεις ειναι σε όλους μας γνωστές και κάποιες έχουν ήδη αναφερθεί απο άλλους συναδέλφους,:
Α) Κάνουμε έλεγχο σε οπλουργο, αν το κοντάκι μας ειναι στα μέτρα μας.
Β) Εξασκούμαστε όσο περισσότερο μπορούμε στο σκοπευτήριο.
Γ) Επιλέγουμε ένα φυσιγγιο, με βάση το θήραμα που κυνηγούμε και την απόσταση στην οποία πυροβολούμε.
Δ) Εξασκουμαστε συχνά, σε θέματα αποστάσεων, π.χ., πολυκατοικίες, απόσταση μιας κολόνας της ηλεκτρικής με την άλλη.( αφήστε τους άλλους να εξασκούνται με βάση την απόσταση μιας επαρχίας απο άλλη..... :lol: :roll: :P )
Και σε κάποιες περιπτώσεις,:
Ε) Αυξάνουμε την σύσφιξη του τσοκ μας.
Στ) Αυξάνουμε κατα ένα βαθμό το νούμερο των σκαγιών.
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:
SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:ΦΡΕΣΚΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ....ΑΚΟΜΑ ΑΧΝΙΖΟΥΝ :D

ΕΠΙΝΙΚΕΛΩΜΕΝΑ/ΕΠΙΧΑΛΚΩΜΕΝΑ ΣΕ 5ΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ :P
Φίλε Σόλωνα κόβεις πτερύγιά στον LB6 η τον αφήνεις άκοπο(κλειστο ποτήρι) ?
ΑΝΔΡΕΑ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΩ ΜΕ ΤΣΙΟΚΣ 1*-3*......ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΛ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΑΚΤΑ(ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ)...ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 3* ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΤΟ...ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΣΜΑ/ΦΕΛΛΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ!!
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

ΑΝΔΡΕΑ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΩ ΜΕ ΤΣΙΟΚΣ 1*-3*......ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΛ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΑΚΤΑ(ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ)...ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 3* ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΤΟ...ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΣΜΑ/ΦΕΛΛΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ!![/quote]

ευχαριστώ :) Δεν έχεις αναποδογύρισμά του ποτηριού ομως με το κλειστό ποτήρι?
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:ΑΝΔΡΕΑ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΩ ΜΕ ΤΣΙΟΚΣ 1*-3*......ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΛ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΑΚΤΑ(ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ)...ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 3* ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΤΟ...ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΣΜΑ/ΦΕΛΛΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ!!
ευχαριστώ :) Δεν έχεις αναποδογύρισμά του ποτηριού ομως με το κλειστό ποτήρι?[/quote]

ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ...ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ 36ΑΡΙΑ...ΜΕΤΑ ΕΠΕΣΑΣ ΣΤΑ 34ΓΡ ΚΑΙ ΕΚΟΒΑ ΤΟΝ LB6 ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΣΤΟ ΤΟΡΝΟ...ΠΑΡΟΜOΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΥΚΟΚΟΦΤΗ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ LB6 ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΟΣΠΟΥ ΕΦΘΑΣΑ ΜΕΧΡΙ...ΑΠΟ 37.8mm ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 34.8..... 3mm ΚΑΤΩ...ΑΦΗΣΑ 2 ΣΕΙΡΕΣ ΣΚΑΓΙΑ ΑΠ'ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ!

ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΜΑ ΑΝΔΡΕΑ ΕΞΑΡΤΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΣΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΖΕΙΣ.....Π.Χ ΕΑΝ ΒΑΛΕΙΣ 38-40ΓΡ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΕ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΕΝΕΙΣ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ LB6 KAI ΕΤΣΙ ΔΙΝΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΧΑΜΗΛΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΦΕΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙΣ ΜΕ 32ΓΡ....ΕΜΕΝΑ Η ΓΟΜΩΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 34ΓΡ....ΓΕΜΙΖΩ ΚΑΙ 36ΓΡ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”