ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
andreas78

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από andreas78 »

Nikos77 έγραψε:
andreas78 έγραψε:Ωραίος Αντρέα. :D
...
Ομως η δικαιολογία ότι εταιρείες μεγαθήρια αλλάζουν κατα το δωκούν την προοδευτικότητα για τις ανάγκες κατασκευαστών φυσιγγίων οι οποίοι δεν είναι ένας αλλά μπορεί και κάποιες χιλιάδες, νομίζω είναι ολίγων τι ατυχές.
Δεν είσαι υποχρεωμένος να συμφωνήσεις μαζί μου, όμως η πικρή αλήθεια είναι και αυτή την φορά με το μέρος μου και για του λόγου το αληθές, αρκεί να εξετάσεις την συμπεριφορά στα Lot της TecnaN μετά το 2011 και θα καταλάβεις τις ουσιαστικές διαφορές τους ;)

Επίσης για χαμηλότερα κοστολόγια, υπάρχουν εταιρείες που πουλάνε σκοπευτικά 28gr με πυρίτιδες x24 εδώ και 2 σεζόν 8-)
Νικόλα δεν έχω άποψη για την TecnaN, αν και έχω λίγη ποσότητα την οποία δούλεψα την περσινή σεζόν και με άφησε πλήρως ικανοποιημένο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι την γνωρίζω για να μπω σε συζήτηση. Αλλά και πάλι μου κάθεται λίγο βαρύ μια πυρίτιδα ευρέως γνωστή και προτιμητέα να μεταλλάσσεται συνεχώς, αν και σου εύχομαι να έχεις πάντα δίκιο και την αλήθεια με το μέρος σου ;)
Για τα σκοπευτικά που αναφέρεσε μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος.?, για την Κύπρο μιλάς.?
master
Full Member

Δημοσίευση από master »

Ο βασικός λόγος που θεώρησα σωστό να γράψω κάτι για σένα Ανδρέα είναι ότι σε θεωρώ ένα σοβαρό μελετημένο άτομο με αρχές και πολλές σωστές τοποθετήσεις στον χώρο αυτό και ίσως περίμενα καλύτερη αντίδραση. Για μένα δεν υπάρχει θέμα, τέλος.

Παραμένει άξιον απορίας η στάση της κατασκευάστριας εταιρείας και του ομίλου γενικότερα για το συγκεκριμένο προιόν. Είναι πολλά τα ερωτήματα. Ποιοι είναι οι βασικοί πελάτες του προιόντος αυτού και για τι ποσότητες μιλούμε, προς τι μια τέτοια αλλαγή (αν όντως υφίσταται) και γενικά ποιοι είναι οι σκοποί τους (κάπου γράφτηκε ότι την θυσιαζούν για τα πιο μικρά διαμετρήματα).

Συνήθως δεν απαντούν στα ηλεκτρονικά μυνήματα (έχω δοκιμάσει και εγώ στο παραλθόν), όμως έχω αρχίσει να μην εμπιστεύομαι τις ηλεκτρονικές παραθέσεις οποιουδήποτε και προτιμώ να ψάχνω τα πάντα όσο μπορώ πριν καταλήξω στα δικά μου συμπεράσματα. Ποτέ δεν πρόκειται να βγεί ανακοίνωση επι του θέματος.
Nikos77

Δημοσίευση από Nikos77 »

Λοιπόν, ας θέσουμε απλά τα πράγματα και με πρακτικά παραδείγματα για να βγάλουμε το φιδάκι από την τρύπα! Έχω τύχει στα εξής συμβάντα:
1. σε Ελληνικό forum να λέω ότι η MBx32 http://www.baschieri-pellagri.com/index ... 16&lang=it σηκώνει 36gr σε ρέλι και μόνο που δεν με κρεμάσανε...όταν στο τέλος και η εταιρεία είχε τέτοιο φυσίγγιο στο καρνέ της http://www.baschieri-pellagri.com/index ... 10&lang=it
2. σε Ιταλικά forum διαδραματιστηκαν τα παρακατω
- κάποιες γνωστές εταιρείες για χαμηλότερο κοστολόγιο χρησιμοποιούν την x24 στα x28 για 0,2~0,25gr λιγότερη πυρίτιδα όπου στο τέλος του χρόνου είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες € σε κέρδος
- κάποιες γνωστές εταιρείες για εξίσου χαμηλότερο κοστολόγιο ζητάνε Lot πειραγμένης προοδευτικότητας είτε με διαφοροποίηση στην ζελατινοποίηση είτε με άλλες μετατροπές ώστε εκείνο το 1,75 να γίνεται 1,65 ή 1,60 και στα εκατομμύρια κάλυκες να μεταφράζεται σε μερικές δεκάδες χιλιάδες € κέρδος
- στο κανόνι την MBx32 την βρήκε ένα παιδί 1,65x34 αντί 1,75x34
3. σε ερώτησή μου στην Cheddite μου απάντησαν ότι η πυρίτιδά τους είναι φημησμένη αντί να μου απαντήσουν αυτό που τους ζητούσα
4. την GM3 την έχουνε βρει στις ίδιες δοσολογίες να τρελένεται http://www.idiogomosi.com/pages/posts/l ... ar-202.php
5. παραδείγματα σχετικά με συμπεριφορές GM3 και 206S http://www.idiogomosi.com/pages/posts/d ... on-205.php
andreas78

Δεν υπήρξε κανένα θέμα για να θεωρηθεί λήξαν φίλε Master,
Ο λόγος που επενέβηκα και ρώτησα είναι διότι πιστεύω ότι έχω μια πολύ καλή εικόνα και γνώση για την συγκεκριμένη πυρίτιδα. Έχοντας κάνει υπεράριθμες δοκιμές συμπεριλαμβανομένου και δοκιμής σε κανονάκι.
Σημασία όμως έχει ότι καμία φορά οι όποιες λανθασμένες επιλογές μας, ή ο επιρεασμος μας απο τρίτους μας φέρνει στο σημείο να σκαρτάρουμε μια πυρίτιδα για αχρείαστους λόγους. Κάτι το οποίο προσωπικά το ακούω καθημερινά και κατα την άποψη μου είναι λανθασμένο.
Υπέρ δοσολογια ένα παράδειγμα.. ακολουθούμενοι πρακτικές του εξωτερικού..!!
andreas78

Νικόλα 1,75γρ- 35γρ την κάνω σε στρογγυλό και με μάλλινη....!!!!!!
Με 375m/s V2,5mtr και Pmax 700bar....!!!
Τα ίδια δεδομένα τα παίρνω σε αστέρι με κυαθιο στα 1,60-1,65γρ.,!!!!
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

andreas78 έγραψε:Φίλε Master,
Η παράθεση μου δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε αντιπαράθεση, απεναντίας είμαι άνθρωπος που απο ανέκαθεν στηρίζει την άποψη και γνωμικό ότι όσο ζω θα μαθαίνω...!!!
Αυτός είναι και ο λόγος που ζήτησα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξηγήσεις αναφορικά με την 206S, απο το ίδιο το εργοστάσιο.
Προσπαθώ να βασίζομαι πάντα στην κοινή λογική, που στην περίπτωση των φυσιγγίων είναι όντως ολίγων ατυχές, να τροποποιητε μια πυρίτιδα για χάριν ενος φυσιγγίου, ενώ ταυτόχρονα αυτή η πυρίτιδα να προμηθεύεται σε ολόκληρη την Ευρώπη, ταυτόχρονα η ίδια η εταιρεία να την παρουςιαζει ως ήταν τα τελευταία χρόνια, νομίζω με αυτό το σκεπτικό μπορείς κάλλιστα να με δικαιολογήσεις για την άποψη μου.
Επιπλεον δεν είμαι άνθρωπος που χρησημοποιει βαριές ή προσβλητικές εκφράσεις, παρά μόνο αν προκληθώ σοβαρά, πράγμα που στην παρούσα συζήτηση δεν έχει συμβεί, άρα νομίζω αδίκως θεωρείς ότι δεν σεβόμαι την άποψη σου, απλά εξέφρασα την δίκη μου όπως και εσυ και πίστεψε με είναι απο ελάχιστες έως μηδαμινές οι φορές που έχω διαφωνήσει με δικά σου γραφόμενα..!!

Η κατάργηση φυσιγγίων δεν μπορώ να πιστέψω εύκολα ότι οφείλεται αποκλειστικά στην οποία αλλαγή προοδευτικότητας της πυρίτιδας, θα μπορούσαμε να βρούμε πολλούς άλλους λόγους που έρχονται πριν.
Αναφορικά με την Vectan παραθέτω το λοτ μου απο περσινή εισαγωγή και έξ' όσων γνωρίζω προσωπικά και φέτος έτσι γράφουν.

Εικόνα

Τέσπα, νομίζω η απάντηση τους θα μας λύσει τις οποίες απορίες μπορεί να έχουμε.
Μπορει λοιπόν κάποιος να μας πεί τι συμπέρασμα θα βγάλει αν το επόμενο LOT της 206 S που θα πάρει ο φίλος Αντρέας θα γράφει ας πούμε PB 11575 χωρίς να κάνει καμμία δοκιμή???
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
andreas78

Ο φούρναρης φτιάχνει καθημερινά διαφορετικό Lot ψωμιού, αλλά εμένα μου φαίνεται πάντα το ίδιο, ειναι το ίδιο γευστικό με εχθές, το ίδιο αφρούγιο και φρέσκο και δεν ειναι και επιστήμονας.
Εάν κάθε μέρα το παίρνω στο χημείο, το αποτέλεσμα θα ειναι να το τρώω κρύο, με απουσία της φρεσκάδας του και κυρίως με αμφιβολίες........χαράμη ένα πράγμα...!!!!!
:D :D :lol: :D ;)
Nikos77

Δημοσίευση από Nikos77 »

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:Μπορει λοιπόν κάποιος να μας πεί τι συμπέρασμα θα βγάλει αν το επόμενο LOT της 206 S που θα πάρει ο φίλος Αντρέας θα γράφει ας πούμε PB 11575 χωρίς να κάνει καμμία δοκιμή???
Δώστε μας τα χαρτιά που η κάθε εταιρεία είναι υποχρεωμένη να παραδίδει στον κάθε εισαγωγέα και έπειτα θα μιλήσουμε με χαρτιά και όχι με αέρα κουβέντα! 8-)
Άβαταρ μέλους
Pathfinder

Δημοσίευση από Pathfinder »

andreas78 έγραψε:Ο φούρναρης φτιάχνει καθημερινά διαφορετικό Lot ψωμιού, αλλά εμένα μου φαίνεται πάντα το ίδιο, ειναι το ίδιο γευστικό με εχθές, το ίδιο αφρούγιο και φρέσκο και δεν ειναι και επιστήμονας.
Εάν κάθε μέρα το παίρνω στο χημείο, το αποτέλεσμα θα ειναι να το τρώω κρύο, με απουσία της φρεσκάδας του και κυρίως με αμφιβολίες........χαράμη ένα πράγμα...!!!!!
:D :D :lol: :D ;)
Εγραψες μεγαλε!;):):)
"H ζωη δεν ειναι δικαιη"...οταν λεμε αυτο κοιταζουμε ποιους?Αυτους που εχουν τα πολλα η αυτους που δεν εχουν τιποτα?
andreas78

Nikos77 έγραψε:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:Μπορει λοιπόν κάποιος να μας πεί τι συμπέρασμα θα βγάλει αν το επόμενο LOT της 206 S που θα πάρει ο φίλος Αντρέας θα γράφει ας πούμε PB 11575 χωρίς να κάνει καμμία δοκιμή???
Δώστε μας τα χαρτιά που η κάθε εταιρεία είναι υποχρεωμένη να παραδίδει στον κάθε εισαγωγέα και έπειτα θα μιλήσουμε με χαρτιά και όχι με αέρα κουβέντα! 8-)
Καλησπέρα,
Νικόλα, αφού τα πιάσαμε τα επιστημονικά μας ας το πάρει το ποτάμι και πες μας, είτε έχεις χαρτιά, είτε οχι με ποιο τροπο θα ξεχωρίσεις αν έχει αλλάξει η προοδευτικότητα κάποιας πυρίτιδας..?
Αυτή ηταν και η απορία μου έξ αρχής βέβαια, αλλα οι απαντήσεις σου δεν με κάλυψαν, εκτός και αν δεν μπορώ να καταλάβω τις αναφορές σου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”