Κυνηγι μπεκάτσας με σκύλο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο!

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Re: Κυνηγι μπεκάτσας με σκύλο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο!

Δημοσίευση από Anthimos »

istriano έγραψε:
'petros' έγραψε:Φιλε Ανθιμε μην τα διατυπωνεις ετσι και καλλιστα μπορει να σου πει καποιος ''Εγω που εχω ιχνηλατη με/χωρις χαρτια η ημιαιμο σκυλι και δεν ειμαι σε ομιλο ειμαι λαθροθηρας αν παω''??
Θα καταντησουμε οποιος εχει το χρημα και αγοραζει καθαροαιμα σκυλια με χαρτια πλεον να περνει εκπαιδευτικα το σκυλο του και ολοι οι αλλοι κατσετε σπιτι στο DVD να σας περασει????

Το συμπερασμα ειναι 1 και καθε φορα ολοι λεμε το ιδιο πραγμα:

1. Να απαγορευετουν τα πολλα σκυλια ανα κυνηγο μεχρι τα 2 ειναι ικανοποιητικα

2. Να εφαρμοστουν οι νομοι περι προστιμων και να μεν καλυφκει ο ενας τον αλλο ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κανενα βαρετο προστιμο καμια φυλακιση και να πουμε αρκεψαν και καμνουν τη δουλεια τους και εστω φοβηθουν/Ξανασκεφτουν το 1/10 των λαθροθηρων.Αυτο θα ειναι φουλ επιτυχια

3.Ειναι γεγονος οτι και στες τζικλες και στις φασσες αποδεκατιζονται λαγοι και περδικια (Κυνηγετικη παιδεια, κρεατοσυλλογη ,αμπαλατοσυνη , λαθροθηρια κτλ απο πολλους δυστυχως δεν θα ληψουν)

4. Εκπαιδευτικα σε ορισμενες ελεγχομενες περιοχες Παγκυπρια και εκπαιδευτικα μεχρι καποια ηλικια του σκυλου και οχι οπως τωρα που βλεπεις σκυλια στα 8+ χρονια και να πηγαινει εκπαιδευτικα, τι θα μαθει τωρα τζιαι να παει.(Μην συγχιζετε τη λεξη εκπαιδευτικα με την εκγυμναση)
Οσο για αυτους που κυνηγουν ητε περδικες ητε λαγο στα εκπαιδευτικα κανουν λιγο πολυ ολοι ζημια στην αναπαραγωγη

5.Να σταματησουν να ριχνουν σταχτη ιδιοι οι αρμοδιοι στα ματια του κοσμου και προπαντων των κυνηγων με τις απελευθερωσεις που κανουν και να εργαστουν σωστα.Τοσα χρονια τους ανεχομαστε και εξαφανιζονται κατι εκατομμυρια για να ταιζουμε κορονους ,αλουπους και ποντικες με τα ημερα περδικια και στο τελος καθε σεζον να βγαζουν και συμπερασμα οτι ηταν και ικανοποιητικος ο αριθμος
Τοσα λεφτα καθε χρονο σκεφτειται λιγο εαν αξιοποιουνταν διαφορετικα τι θα προσφεραν στη πανιδα της κυπρου

6.Καταπολεμιση επιβλαβων ελεγμενα 1 φορα καθε μηνα ολοχρονα απο στελεχη του ταμειου θηρας σε ολες τις επαρχιες (Την μια μερα της εβδομαδας περιοχη Λευκωσιας την αλλη εβδομαδα καποια μερα Λεμεσο ,Παφο ,Λαρνακα ,Αμμοχωστο και παει λεγοντας οσπου να μειωθουν σε φυσιολογικους αριθμους και οχι να εξαφανιστουν)
Φυσικα η καλυτερη εποχη ειναι η ανοιξη που γεννουν και επιτυχανεται αυτο σε διπλασιο βαθμο αλλα...)

7.Πως ορισμενοι αρμοδιοι πρεπει να αποχωρισουν ειναι γεγονος γιατι κανει εβαρεθηκαμε να ακουμε και να βλεπουμε τα ιδια και τα ιδια χωρις αποτελεσμα και αντιθετος καθε χρονο να πηγαινουμε και ενα βημα πισω.
Συμφωνω σε ολα, απλα να ξεκαθαρισω κατι. Τα καθαροαιμα δεν ειναι πιο ακριβα, και δεν τα εχουν οι λεφταδες!!! Συνηθως υπερβολικα ποσα δαπανονται για την αγορα ημιαιμων ενηλικων σκυλλιων (2000-7000). Επισης προσωπικη μου αποψη ειναι οτι αυτοι που δαπανουν τετοια ποσα εγνοια τους ειναι το νουμερα. Αντιθετα με οσους ασχολουνται με καθαροαιμα οχι.
Ακριβώς ;) !!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
istriano ®

Δημοσίευση από istriano ® »

'petros' έγραψε:Φιλε Ανθιμε μην τα διατυπωνεις ετσι και καλλιστα μπορει να σου πει καποιος ''Εγω που εχω ιχνηλατη με/χωρις χαρτια η ημιαιμο σκυλι και δεν ειμαι σε ομιλο ειμαι λαθροθηρας αν παω''??
Θα καταντησουμε οποιος εχει το χρημα και αγοραζει καθαροαιμα σκυλια με χαρτια πλεον να περνει εκπαιδευτικα το σκυλο του και ολοι οι αλλοι κατσετε σπιτι στο DVD να σας περασει????

Το συμπερασμα ειναι 1 και καθε φορα ολοι λεμε το ιδιο πραγμα:

1. Να απαγορευετουν τα πολλα σκυλια ανα κυνηγο μεχρι τα 2 ειναι ικανοποιητικα

2. Να εφαρμοστουν οι νομοι περι προστιμων και να μεν καλυφκει ο ενας τον αλλο ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κανενα βαρετο προστιμο καμια φυλακιση και να πουμε αρκεψαν και καμνουν τη δουλεια τους και εστω φοβηθουν/Ξανασκεφτουν το 1/10 των λαθροθηρων.Αυτο θα ειναι φουλ επιτυχια

3.Ειναι γεγονος οτι και στες τζικλες και στις φασσες αποδεκατιζονται λαγοι και περδικια (Κυνηγετικη παιδεια, κρεατοσυλλογη ,αμπαλατοσυνη , λαθροθηρια κτλ απο πολλους δυστυχως δεν θα ληψουν)

4. Εκπαιδευτικα σε ορισμενες ελεγχομενες περιοχες Παγκυπρια και εκπαιδευτικα μεχρι καποια ηλικια του σκυλου και οχι οπως τωρα που βλεπεις σκυλια στα 8+ χρονια και να πηγαινει εκπαιδευτικα, τι θα μαθει τωρα τζιαι να παει.(Μην συγχιζετε τη λεξη εκπαιδευτικα με την εκγυμναση)
Οσο για αυτους που κυνηγουν ητε περδικες ητε λαγο στα εκπαιδευτικα κανουν λιγο πολυ ολοι ζημια στην αναπαραγωγη

5.Να σταματησουν να ριχνουν σταχτη ιδιοι οι αρμοδιοι στα ματια του κοσμου και προπαντων των κυνηγων με τις απελευθερωσεις που κανουν και να εργαστουν σωστα.Τοσα χρονια τους ανεχομαστε και εξαφανιζονται κατι εκατομμυρια για να ταιζουμε κορονους ,αλουπους και ποντικες με τα ημερα περδικια και στο τελος καθε σεζον να βγαζουν και συμπερασμα οτι ηταν και ικανοποιητικος ο αριθμος
Τοσα λεφτα καθε χρονο σκεφτειται λιγο εαν αξιοποιουνταν διαφορετικα τι θα προσφεραν στη πανιδα της κυπρου

6.Καταπολεμιση επιβλαβων ελεγμενα 1 φορα καθε μηνα ολοχρονα απο στελεχη του ταμειου θηρας σε ολες τις επαρχιες (Την μια μερα της εβδομαδας περιοχη Λευκωσιας την αλλη εβδομαδα καποια μερα Λεμεσο ,Παφο ,Λαρνακα ,Αμμοχωστο και παει λεγοντας οσπου να μειωθουν σε φυσιολογικους αριθμους και οχι να εξαφανιστουν)
Φυσικα η καλυτερη εποχη ειναι η ανοιξη που γεννουν και επιτυχανεται αυτο σε διπλασιο βαθμο αλλα...)

7.Πως ορισμενοι αρμοδιοι πρεπει να αποχωρισουν ειναι γεγονος γιατι κανει εβαρεθηκαμε να ακουμε και να βλεπουμε τα ιδια και τα ιδια χωρις αποτελεσμα και αντιθετος καθε χρονο να πηγαινουμε και ενα βημα πισω.
Συμφωνω σε ολα, απλα να ξεκαθαρισω κατι. Τα καθαροαιμα δεν ειναι πιο ακριβα, και δεν τα εχουν οι λεφταδες!!! Συνηθως υπερβολικα ποσα δαπανονται για την αγορα ημιαιμων ενηλικων σκυλλιων (2000-7000). Επισης προσωπικη μου αποψη ειναι οτι αυτοι που δαπανουν τετοια ποσα εγνοια τους ειναι το νουμερα. Αντιθετα με οσους ασχολουνται με καθαροαιμα οχι.
Hercules
Full Member

Δημοσίευση από Hercules »

Φίλε Άνθιμε καλά θα ήταν τα γραφόμενά μας να βασίζονται σε επιχειρηματολογία και όχι να ζητούμε πράγματα σαν κακομαθημένα μωρά έτσι γιατί θέλουμε. Απλά σχολίασα τις διασφαλιστηκές δικλίδες που αναφέρθηκαν ποιο πάνω ότι θα παρθούν σε ένα τετοιο κυνήγι όσον αφορα τα σκυλιά. Μην το παίρνεις προσωπικά αλλά τα συμπερασματικά σχόλια μετά την ανάγνωση τέτοιων μέτρων προωθούν οικονομικά και άλλα συμφέροντα στα μάτια ενός κοινού θνητού. Παρόλα αυτά δεν έδωσα χαρακτηρισμούς ούτε και επίθετα κατι που εσύ έκανες.

Επίσης κανένας δεν σε αναγκάζει να έχεις τα σκυλιά σου στο κλουβί. Όλοι μας εχουμε το δικαίωμα για εκπαιδευτικά και αυτό δεν είναι προνόμοιο κανενός αλλα δικαίωμα όλων.

Με τη συμπεριφορά σου και τα γραφόμενά σου λυπάμαι να παρατηρήσω ότι ενισχύεις τα γραφόμενά μου στο προηγούμενο ποστ 1η παράγραφο. Σου έριξα το μπαλάκι για το λαγό και εσύ τσίμπησες δείχνοντας χωρίς να χάνεις ευκαιρία την υποστήριξή σου προς το διπολισμό και την αντιπάθεια προς συγκεκριμένη κατηγορία συναδέλφων εκφράζοντας μάλιστα με υποτιμητικά και ειρωνικά σχόλια προς αυτούς την άποψή σου για το συγκεκριμένο κυνήγι.
Προσπάθησε πρώτα να πείσεις τους συναδέλφους κυνηγούς γι αυτά που θέλεις να διεκδικήσεις με σωστή επιχειρηματολογία φέρνοντας τους με το μέρος σου και όχι να προωθείς αυτό που θέλεις με προσβλητικά και απαξιωτικά σχόλια προς μια μεγάλη μερίδα συναδέλφων, εάν δεν μπορεις να το κανεις αυτό τότε πώς μπορείς να προχωρήσεις?

Μακάρι μια μέρα να μπορούσαν να υλοποιηθούν αυτά που αναφέρθηκαν, δυστυχώς όμως πάσχουμε από νοοτροπία και αυτά που έχουμε ως κεκτημένα μέχρι τώρα είναι και πολλά μας δεν το αξίζουμε.
Άβαταρ μέλους
nik
Full Member

Δημοσίευση από nik »

Από τα λεγόμενα αρκετών βγαίνει μια πικρία ότι οι κυνηγοί με σκυλιά φέρμας είναι αδικημένοι σε σχέση με αυτούς που κυνηγούν λαγό και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τον λόγο.

Ασχέτως αν θα επιτραπεί η Μπεκάτσα ή όχι όλοι μπορούν να κυνηγήσουν με τα σκυλιά τους Νοέμβριο και Δεκέμβριο και όλοι μπορούν να πάνε μετά εκπαιδευτικά και δεν είναι μόνο για τους λαγοκυνηγούς τα εκπαιδευτικά.

Ασχέτως αν θέλουμε να ήμαστε περισσότερες μέρες στο βουνό με τα σκυλιά μας Τώρα όλοι έχουμε τις ίδιες ευκαιρίες και δικαιώματα και δεν καταλαβαίνω πραγματικά τον λόγο αυτής της πικρίας που εκφράζεται.

Αντιθέτως αν επιτραπεί μόνο σε συγκεκριμένους να κυνηγούν με τα σκυλιά τους κάποια χρονική περίοδο τότε είναι που θα υπάρξει διαχωρισμός και αίσθημα αδικίας στους υπόλοιπους .
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Hercules έγραψε:Φίλε Άνθιμε καλά θα ήταν τα γραφόμενά μας να βασίζονται σε επιχειρηματολογία και όχι να ζητούμε πράγματα σαν κακομαθημένα μωρά έτσι γιατί θέλουμε. Απλά σχολίασα τις διασφαλιστηκές δικλίδες που αναφέρθηκαν ποιο πάνω ότι θα παρθούν σε ένα τετοιο κυνήγι όσον αφορα τα σκυλιά. Μην το παίρνεις προσωπικά αλλά τα συμπερασματικά σχόλια μετά την ανάγνωση τέτοιων μέτρων προωθούν οικονομικά και άλλα συμφέροντα στα μάτια ενός κοινού θνητού. Παρόλα αυτά δεν έδωσα χαρακτηρισμούς ούτε και επίθετα κατι που εσύ έκανες.

Επίσης κανένας δεν σε αναγκάζει να έχεις τα σκυλιά σου στο κλουβί. Όλοι μας εχουμε το δικαίωμα για εκπαιδευτικά και αυτό δεν είναι προνόμοιο κανενός αλλα δικαίωμα όλων.

Με τη συμπεριφορά σου και τα γραφόμενά σου λυπάμαι να παρατηρήσω ότι ενισχύεις τα γραφόμενά μου στο προηγούμενο ποστ 1η παράγραφο. Σου έριξα το μπαλάκι για το λαγό και εσύ τσίμπησες δείχνοντας χωρίς να χάνεις ευκαιρία την υποστήριξή σου προς το διπολισμό και την αντιπάθεια προς συγκεκριμένη κατηγορία συναδέλφων εκφράζοντας μάλιστα με υποτιμητικά και ειρωνικά σχόλια προς αυτούς την άποψή σου για το συγκεκριμένο κυνήγι.
Προσπάθησε πρώτα να πείσεις τους συναδέλφους κυνηγούς γι αυτά που θέλεις να διεκδικήσεις με σωστή επιχειρηματολογία φέρνοντας τους με το μέρος σου και όχι να προωθείς αυτό που θέλεις με προσβλητικά και απαξιωτικά σχόλια προς μια μεγάλη μερίδα συναδέλφων, εάν δεν μπορεις να το κανεις αυτό τότε πώς μπορείς να προχωρήσεις?

Μακάρι μια μέρα να μπορούσαν να υλοποιηθούν αυτά που αναφέρθηκαν, δυστυχώς όμως πάσχουμε από νοοτροπία και αυτά που έχουμε ως κεκτημένα μέχρι τώρα είναι και πολλά μας δεν το αξίζουμε.

Φιλε για πολλοστη φορα
Ο αδερφος μου ειναι λαγοκυνηγος και κυνηγα με ημιαιαμα ΜΟΝΟ ΛΑΓΟ...
Πολλοι φιλοι μου επισης . Οποταν θα ηταν παραλογισμος να βαλλω εναντιον αδερφων και φιλων
Εγω δεν θεωρω τον λαγο το υπ αριθμο 1 θηραμα στη Κυπρο....δεν μ ενδιαφερει και δεν επιδιωκω το κυνηγι του αν και εχω σκυλι στη κατοχη μου που μου φερμαρει και λαγους
Δεν ειναι αποκλειστικη μου απαιτηση το κυνηγι μπεκατσας με σκυλια τον Ιανουαριο και Φεβρουαριο και κατα την γνωμη μου δεν διαικδικω σαν κακομαθημενο μωρο τιποτε , λυπαμαι αν εχεις αυτη την εντυπωση !!!
Εχει μαλιστα και στο Facebook σελιδα μ αυτο το αιτημα με εκατονταδες μέλη

Τα σκυλια μου βγαινουν για να τρεξουν αλλα στερουνται εξειδικευμενης εκπαιδευσης που εσυ πιθανον εξασκεις κι απολαμβανεις , επειδη τα ζευγαρια περδικιων και φραγκολινων εχουν ήδη αρχισει να δημιουργουνται , ειδικα οι φραγκολινες τωρα που εβρασε ο καιρος αν δωσεις προσοχη θα τις ακουσεις να κλαιν χαρακτηριστικα για την χωροκυριαρχια τους οποταν ....???

Ειμαι μελος σε ομιλο καθαροαιμης φυλης καθαρα απο το παθος και αγαπη μου γι αυτα τα ζωα . Σε διαβεβαιω οτι ΔΕΝ εχω κανενα συμφερον , ουτε και εκτρεφω σεττερ ή επανιελ
Πεποιηθηση μου ειναι απλα οτι θα υπαρχει πιο πολλης " ελεγχος " οτι ΔΕΝ θα χτυπιουνται παρανομα θηραματα κατα την διεξαγωγη αυτου του κυνηγιου αν αυτο γινει μέσα απο οργανωμενα κυνηγετικα/κυνοφιλικα συνολα
Τα επιχειρηματα μου τα εχω παραθεσει τοσο εγω , οσο και οι υπολοιποι υποστηρικτες του εγχειρηματος αυτου αν διαβασεις προσεκτικα και οχι επιλεκτικα θα τα δεις...

Φιλε Νικ ο λογος ειναι οτι η " χρηση " του δικου μου σκυλιου σε αγριο θηραμα περιοριζεται στις 18 εξορμησεις κι αυτο αν καταφερω να παω ενω ο χειριστης ιχνηλατη μπορει να χαρει το ζωο του να εργαζεται και να ιχνηλατα κατα την διαρκεια ολης της περιοδου που υπαρχουν εκπαιδευτικα επειδη στο φτερωτο υπαρχει ο περιορισμος της αναπαραγωγικης περιοδου που στη φραγκολινα ξεκινα πολυ νωρις ( αλκιονιδες μέρες)
Δεν ειναι παραπονο ρε φιλε ουτε ζηλια !!!

Για να μην παρεξηγηθω πάλι , δεν υπαρχει καμια εμπαθεια εις βαρος των ιδιοκτητων ιχνηλατων/λααρηδων για το θεμα αυτο....απο την στιγμη που γινετε ορθολογιστικα
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Πάντως και εγώ παρατηρώ μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και κατα δοκούν ή ακόμα και αναλόγος συμφερόντων, κατανόηση κάποιων αναφορών.
Δεν έθιξε κανένας κανένα λαγοκυνηγό.
Τι συμφέρον οικονομικό θα υπάρχει εκτός απο το επιπρόσθετο κονδυλη για μπεκατσα προς το Ταμειο Θήρας σε περίπτωση που δοθεί?
Απο εμένα και τους άλλους που είναι υπέρ αυτής της ιδέας έχουν αναφερθεί και σοβαρά επιχειρήματα. Πρέπει να τα επαναλαμβάνουμε σε κάθε αναφορά?
Τελικά δεν είναι η μέχρι τώρα διαχείρηση και αντιμετώπιση που μας έφερε στο τέλος?
Να συνεχίσουμε έτσι, για χάριν της νοοτροπίας καποιων και των ευκαιριακων λαθροθηρων?
Μήπως είναι εδώ που υπάρχουν τα συμφέροντα?????????
istriano ®

Hercules έγραψε:Φίλε Άνθιμε καλά θα ήταν τα γραφόμενά μας να βασίζονται σε επιχειρηματολογία και όχι να ζητούμε πράγματα σαν κακομαθημένα μωρά έτσι γιατί θέλουμε. Απλά σχολίασα τις διασφαλιστηκές δικλίδες που αναφέρθηκαν ποιο πάνω ότι θα παρθούν σε ένα τετοιο κυνήγι όσον αφορα τα σκυλιά. Μην το παίρνεις προσωπικά αλλά τα συμπερασματικά σχόλια μετά την ανάγνωση τέτοιων μέτρων προωθούν οικονομικά και άλλα συμφέροντα στα μάτια ενός κοινού θνητού. Παρόλα αυτά δεν έδωσα χαρακτηρισμούς ούτε και επίθετα κατι που εσύ έκανες.

Φιλε εγω δεν αντιληφθηκα ο Ανθιμος να λεει αμεσα η' εμμεσα αυτα που του καταλογιζεις!! Ισα ισα ειναι απο τους λιγους που λεει και κανενα καλο λογο για εμας ;)
Άβαταρ μέλους
pai
Full Member

Δημοσίευση από pai »

εγω παντως δεν νομιζω οτι αυτο μπορει να γινει εφυκτο!(κυνηγι μπεκατσας με ΣΚΥΛΟ)λυπουμε που το λεω αλλα το προβλημα ειναι αλλου ειναι στο πως μπορει να διεξαχθει κυνηγι και συναμα να υπαρχει και ελεγχος του ενδημικου??τρανο παραδειγμα το κυνηγι της φασσας!Συγνωμη συναδερφοι κυνηγι (πραγματικα καταλαβαινω το παθος που εχετε για την μπεκατσα)αλλα νομιζω οτι για να κανεις ενα γερο οικοδομημα κανεις πρωτα ενα καλο και ΣΤΕΡΕΟ κτυριο και μετα βγαζεις εξω το χαλακι του wellcome! ;)
Γιατρός

Δημοσίευση από Γιατρός »

Ελπίζω κάπου να παίρνει κάποιος σημειώσεις έστω και να τα παρουσιάζει σαν δικές του ιδέες ;) Πολλές φορές σε οργανώσεις,κόμματα κτλ είναι θέμα ποιου είναι εισήγηση παρά τι
Πολύ καλά σχόλια από πολλούς και εισηγήσεις
Να μην καταλήξουμε σε διαμάχες μεταξύ μας
istriano ®

pai έγραψε:εγω παντως δεν νομιζω οτι αυτο μπορει να γινει εφυκτο!(κυνηγι μπεκατσας με ΣΚΥΛΟ)λυπουμε που το λεω αλλα το προβλημα ειναι αλλου ειναι στο πως μπορει να διεξαχθει κυνηγι και συναμα να υπαρχει και ελεγχος του ενδημικου??τρανο παραδειγμα το κυνηγι της φασσας!Συγνωμη συναδερφοι κυνηγι (πραγματικα καταλαβαινω το παθος που εχετε για την μπεκατσα)αλλα νομιζω οτι για να κανεις ενα γερο οικοδομημα κανεις πρωτα ενα καλο και ΣΤΕΡΕΟ κτυριο και μετα βγαζεις εξω το χαλακι του wellcome! ;)
Σωστος !!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ”