Eξαιρετικη δουλειά!!! που έιναι οι Λόρδοι και οι Κόμητες με τα πανάκριβα 2-1/2 inch. πλαγιόκαννα να απολαυσουν αυτα τα αριστουργήματα.Πραγματικά είναι η πεμπτουσία της ιδιογομωτικής τέχνης!!!ΖΑΚΥΝΘΥΝΟΣ-2 έγραψε:Στα τέλη του Ιανουαρίου, ένας θείος μου παλιός βετεράνος κυνηγός πάνω στην συζήτηση για το κυνήγι , τα όπλα, τα φυσίγγια κι έχοντας επιστρέψει απο μια όχι και τόσο καλή κυνηγετική του έξοδο με παρακάλεσε να φτειάξουμε μερικά φυσίγγια για το ελαφρύ προπολεμικό αγγλικό πλαγιόκαννο Τ.Bland που έχει .
Το πρόβλημα του είναι πώς στερήθηκε εδώ και κάμποσα χρόνια την απόλαυση να χαίρεται το κυνήγι μαζί του λόγω του μήκους των θαλαμών του που είναι 65 χιλ .Κατέφυγε σε φυσίγγια γνωστών εταιρειών με μήκος 67 χιλ (αφού συστήνουν την χρήση τους σε 65άρες θαλάμες) αλλα το λάκτισμα ήταν ανυπόφορο και οι αποδόσεις όχι ικανοποιητικές.
Αναγκάστηκε να αγοράσει ένα Beretta 625 το οποίο όμως ποτέ δεν μπόρεσε να υποκαταστήσει το αγγλικό πλαγιόκαννο και στην καρδιά του άλλα και στο κυνήγι.
Καλυκοκόφτη είχα!!! οπότε η πρόκληση να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο ήταν μεγάλη.
Ζήτησα την βοήθεια του Κωνσταντίνου όντας ως κάτοχος παλαιών πλαγιόκαννων που ήξερα ότι είναι και επίσης ιδιογομωτής.
Μετα απο τις αναγκαίες συμβουλές για τον τρόπο συναρμολόγησης το κλείσιμο των φυσιγγίων και τις τροποποιήσεις σε δοσολογίες κατασκεύασα τα φυσίγγια των 65 χιλ που βλέπετε παρακάτω.
Το θέμα όμως δεν σταμάτησε εδώ.
Τα φυσίγγια δοκιμάστηκαν σε αποδόσεις κ.λ.π και απο αυτά που έβλεπα έτριβα τα μάτια μου. Ειπα πως εδώ μετράει και η ποιότητα του αγγλικού όπλου και έτσι δικαιολόγησα αυτά που έβλεπα στις κατανομές.
Όμως δεν άντεξα και στο πρώτο Σάββατο που ακολούθησε πήρα καμμια 2οαριά φυσιγγάκια απο αυτά στο κυνήγι με το Winchester 101 που κατέχω.
Απο εκείνο το Σάββατο έχω ξεχάσει τι νόμιζα για το κυνηγετικό φυσίγγι.
Τωρα καταλαβαίνω γιατι στα αγγλικά οπλοπωλεία στα ράφια βλέπεις φυσίγγια 65 χιλ (2-1/2 inches) με 28-30 gr με τα οποία κυνηγούν φασιανούς, πέρδικες, λαγούς χωρίς πρόβλημα.
Αφιερώνω τα φυσίγγια αυτά σε όσους έμαθαν και μας μαθαίνουν έξω απο τις υπερβολές τι σημαίνει κυνηγετικό φυσίγγι.
Αλλωστε αυτο δεν έιναι και το νόημα της ιδιογόμωσης φίλοι μου???
Και να που κάποια αριστουργήματα της οπλοκατασκευής που ξέρω ότι βρίσκονται στα χέρια κάποιων ανθρώπων παροπλισμένα απο την "βαναυση" συμπεριφορά των σύγχρονων κυνηγετικών πυρομαχικών , με αυτον τον τρόπο ξαναβρίσκονται εν ενεργεία στους κάμπους και στα βουνα χαρίζοντας μοναδική απόλαυση στους μερακλίδες κατόχους τους.
Μπράβο και πάλι Κώστα!!!