ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

andreas78 έγραψε:Κωσταντινο, όλα έχουν την προέλευση τους και την ρίζα τους... ;)
Μια διαφήμιση της Alkan, που σκαναρα ο ίδιος απο το βιβλίο της.

Εικόνα

Αν δώσουμε λίγη σημασία στο βίντεο, θα καταλάβουμε επιπλέον, πέραν της πατέντας, πως η ουσία στην συναρμολόγηση ενος φυσιγγίου ειναι η αρμονία..!!!
Όσο πιο αρμονικά μεταφέρεται η γόμωση των σκαγιών εντός της καννης, τόσο πιο σταθερά και επιθυμητά αποτελέσματα θα έχουμε. Η ταχύτητα μπορεί για κάποιους να θεωρηθεί χαμηλή αλλα στην ουσία ειναι η πρέπουσα που θα μπορεί να προσφέρει, σταθερές παραμενουσες, μειωμένες παραμορφώσεις, καλύτερες και σταθεροτερες κατανομές....!!!!
ALCAN ε!!!! η πολυαγαπημένη μου.
Ας δούμε και πιο μέσα...διάφορα καλούδια της δεκαετίας του '60 ..

Εικόνα
adult image hosting

Πόσα απο αυτά άραγε δεν αναπαράγονται σήμερα και σε πόσα απο αυτά γυρίζουμε κάνοντας τον κύκλο μας σαν ιδιογομωτές.
Εις ότι αφορά τον lb6 πράγματι ο φελλός παρουσιάζει αυτό το τρόπον τινά μειονέκτημα της σφήνωσης κάποιων ελάχιστων σκαγιών. Αυτό εκμηδενίζεται με ένα χαρτονάκι 1 χιλ cal 20.
Kαι βέβαια με αυτόν τον τύπο βύσματος δεν ασχολήθηκε μόνο η ALCAN αλλα και οι εξ Ευρώπης μεγάλες εταιρείες κατασκευής φυσιγγίων όπως η Βελγική LEGIA με το εξαιρετικό φυσίγγιο LEGIA STAR σε χάρτινο και πλαστικό κάλυκα, η Ιταλική NEGRELLO ESTE με τα TORNADOS , η PATARCA κ.λ.π όπως και οι νεότερες κατασκευές της RIO MAXAM (RIO ELITE) και B&P (FLASH ELECTOCIBLES 28 gr)

Εικόνα
picture share

Εικόνα
photo upload sites

Εικόνα
upload a gif

Eιναι βέβαια απορίας άξιον γιατί το κύριο εσωτερικό αμορτισέρ είναι σχεδόν πάντα ο φελλός.
Ειδικα δε στα σκοπευτικά φυσίγγια εταιριών όπως ή RIO MAXAM ή B&P όπου το αποτέλεσμα μετράει στην λεπτομέρεια.
Προσωπικά εδώ και καιρό χρησιμοποιώ σαν εσωτερικό αμορτισέρ fiber wad cal 20 αλλα προσαρμόζω το ρέλιασμα μου ώστε να έχει βάθος περι τα 1,50 χιλ σε αστεροειδές κλείσιμο οκτώ ακτίνων.
Και κάτι άλλο που εξ αρχής είχα προσανατολιστεί να εφαρμόσω.Να κόβω δηλαδή τον LB6 σε έξι πτερύγια πράγμα που βλέπω να εφαρμόζει και η B&P στα Flash Electocibles 28 gr.
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
ΖΑΚΥΝΘΥΝΟΣ-2
Full Member

Δημοσίευση από ΖΑΚΥΝΘΥΝΟΣ-2 »

andreas78 έγραψε:Φίλε Σόλωνα,
Ο Μ.Ο. πιέσεων ενός χαλαρού και ασφαλούς 34αριού είναι στα 680bar, με την χρήση φελλόταπας σε σωστό ύψος, αυτές μένουν ίσες ή μειώνονται. Με την χρήση ενός μή συμβατικού κυαθίου και με πολύ μικρή ογκομετρία, οι πιέσεις αυξάνονται. Εγώ δεν θα σου πώ 150-180bar, θα σου πώ 100bar κατα Μ.Ο., άρα πάμε αμέσως στα 780bar M.O., η διάψευση αυτών των θεωριτικών δεδομένων μέσω βλητικού σταθμού, είναι επιτακτική ανάγκη.!
Ακριβως και φυσικα ο καθενας κανει οτι θελει αλλα αν νομίζετε οτι αυτα τα 100bar τα θεωρητικά γιατί βλητικο σταθμο δεν εχουμε διπλα μας που μπορει να ειναι και 80 μπορει και 120 εισαι εκτος προδιαγραφων.αν το αφήσουμε στο τι αντεχει το οπλο και ο ομως μας τοτε και τα 900bar μια χαρα ειναι.αλλα οχι σε καλυκα 70mm.
Παντα φιλικα.
"KEEP YOUR FRIEND CLOSE
KEEP YOUR ENEMY CLOSER"
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Δώστε και καμιά συγκέντρωση βρε λεβέντες να δούμε τι κάνει στα σταθερά τσοκαρισμένα όπλα με ανοικτά τσοκ!!!
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

vti-chris έγραψε:Δώστε και καμιά συγκέντρωση βρε λεβέντες να δούμε τι κάνει στα σταθερά τσοκαρισμένα όπλα με ανοικτά τσοκ!!!
Μπορώ να σας πώ μετα βεβαιότητας ότι ο βελτιωμένος κύλινδρος και το μισό τσόκ αποδίδουν τις καλύτερες κατανομές με το συγκεκριμένο βύσμα ειδικά δε όταν συνδιάζονται με ταχύτητες V1,5 περί τα 400 m/s.
Eπίσης να προσθέσω ότι κάνει φανταστικές τουφεκιές με κλείσιμο σε στρογγυλό ρέλι σε σύσφιξη modified.

Τα χειρότερα αποτελέσματα τα πήρα στο κυνήγι με high velosity φυσίγγια παρόλο που στο πίνακα έπαιρνα εξαιρετικές συγκεντρώσεις.Oταν κατέβηκα σε πιο "συμβατικές" ταχύτητες τα πράγματα βελτιώνονταν με γεωμετρική πρόοδο.

Aυτές είναι προσωπικές μου παρατηρήσεις και επισημάνσεις βασιζόμενες πάντα επι υποκειμενικών κριτηρίων.
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

ΚΡΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!

ΣΤΑ 36Μ ΜΕ 1* Ν5 3 ΦΥΣΙΓΓΙΑ!!!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:ΚΡΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!

ΣΤΑ 36Μ ΜΕ 1* Ν5 3 ΦΥΣΙΓΓΙΑ....84%!!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SOLON-FAIR ΤΕΑΜ την 23 Ιαν 2015, 21:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

ΣΤΑ 36Μ ΜΕ 1* Ν6 ΜΕ ΒΖ18(20)...3 ΦΥΣΙΓΓΙΑ....80%!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Σόλωνα τα πρώτα είναι με φελλό ή όλα με πιστονάκι 20cal??
Υπάρχει διαφορά στις κατανομές μεταξύ των 2?
Βασικά έχω τους φελλούς αλλά εξαντλήθηκαν τα LB6 και δεν βρήκα πουθενά!! :(
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
ΖΑΚΥΝΘΥΝΟΣ-2
Full Member

Δημοσίευση από ΖΑΚΥΝΘΥΝΟΣ-2 »

Εικόνα

παραθετω και μια δικια μου δοκιμη που εκανα με lb6 στα 45 βηματα(36m) με 2* με την Α400 που εχω γι'αυτο γραφω και τον αυλο 18.6
για ευνοητους λογους δεν αναφερω το ειδος της πυριτιδας.

`
"KEEP YOUR FRIEND CLOSE
KEEP YOUR ENEMY CLOSER"
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

vti-chris έγραψε:Σόλωνα τα πρώτα είναι με φελλό ή όλα με πιστονάκι 20cal??
Υπάρχει διαφορά στις κατανομές μεταξύ των 2?
Βασικά έχω τους φελλούς αλλά εξαντλήθηκαν τα LB6 και δεν βρήκα πουθενά!! :(
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΡΙΣ....Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ...ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΖ18(20) ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΕΛΛΟΤΑΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΚΑΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!

ΕΑΝ ΘΕΣ LB6 ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΩ :P

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΥΣΙΓΓΙ ΜΕ 3 ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΑΛΙ ΣΤΑ 46Μ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΜΕ ΣΚΑΓΙΑ...Ν5 ΜΕ 1* ΚΑΙ 130 ΣΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ 76ΕΚ....53% ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ....ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΥΛΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 120-130 ΣΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΚΥΚΛΟ...ΠΕΡΔΙΚΑ,ΦΑΣΣΑ Κ.Λ.Π!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”