ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
TASOS beretta
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από TASOS beretta »

βρήκα το λάθος που εφεβγαν τα φτερά . γέμισα με 1.30 και ήταν όλα τέλια σκοτώματα :P
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Απ οτι φαινεται θα καθιερωθουν και 24γρ Νο11 206SV giα πρωτη ξεκουραστη ντουφεκια
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

Breda Pegaso έγραψε:Απ οτι φαινεται θα καθιερωθουν και 24γρ Νο11 206SV giα πρωτη ξεκουραστη ντουφεκια
Στο τέλος εν μόνο 24 που ένα παίζεις στην τσίχλα φίλε τώρα να δεις. Μπράβο για τες επιτυχίες σου! ;)
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Breda Pegaso έγραψε:Απ οτι φαινεται θα καθιερωθουν και 24γρ Νο11 206SV giα πρωτη ξεκουραστη ντουφεκια

Άκουσα..δεν ενέδωσες στις πιέσεις για να αποχωρήσεις που το πόστο, αληθεύει..?.. :P :lol:
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Ρωτω τους φιλους για ενα προβληματισμο περι φυσγγιων

Εδω και αρκετα χρονια δεν ασχολουμε με το θεμα φυσιγγιο στην τζικλα.

Απλα εχω διαφορα και πιανω οτι κατσει και συρνω.Τα διαχωριζω μονο σε πιστονι και ταππα στις δυο τσεπες του γιλεκου.

Τελευταιος ενα συναδρφος που ακομα ειναι στην εποχη.........φυσιγγιο της κρυαδας, του ηλιου της συνεφιας, του ταδε αερα κλπ, μου παραπιονιοταν οτι δεν κοβουν τα φυσιγγια του.
Του ειπα εν πελλαρες που λαλεις και εν τζικλα που πεζεις. Αμα την κουτσισεις εννα πεσει.Μεν θωρεις καιρους κλπ.

Ηρτεν την τεταρτη στο τζιταστρο μου.
Επεξε 4 πουλια, αρκετα ψηλα..εχει πολυ καλο σημαδι.

Κτυποντας το πρωτο........βλεπω το πουλι να φευγει και μου λεει. θωρε την ρε θωρε την.
Λαλω του ναι ρε καλλικα...θωρω την παει πιο καλα.......και ξαφνικα παγωνω...βλεποντας το πουλι μετα απο 30-40 μετρα να πεφτει κατακορυφα πεθαμενο.

Το ιδιο και οι αλλες τρεις.

Τωρα μπορει καποιος να μου το εξηγησει?

Χτες στην μια ωρα που κυνηγησα το απογευμα εριξα 8 φυσιγγια.
Και στα οκτω εβλεπα τα πιστονακια σε ολη τους την διαδρομη μεχρι την πτωση.

Τα ιδια φυσιγγια το πρωι παλι μιαν ωρα στην ιδια περιοχη και υψομετρο δεν εβλεπες τα πιστονακια, τα δε δυο πουλια που κτυπησα επεσαν κεραυνοβολημενα

Μηπως τελικα υπαρχει κατι που επηρεαζε την αποδοση των φυσιγγιων και το αγνοουμε εμεις που δεν ασχολουμαστε και τοσο?
Δεν μιλω για κατευθυνση ανεμου, ηλιο, βροχη κλπ.
Ομως η ατμοσφαιρικη πιεση κλπ, υγρασια κλπ....μηπως πρεπει να βλεπουμε κατι σε αυτα?
Μιλω πρακτικα, πχ αλλαγη σκαγιου, η γραμμαριων, η καποια συγκεκριμενη πυριτιδα κλπ.

Ευχαριστω.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
mouzouris
Full Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από mouzouris »

http://shotgunreport.com/2015/01/16/wea ... -patterns/

Τα πιστονάκια Χρύσανθε μου τα βλέπουμε μόνο όταν βολεύει το φόντο και όταν συνεχιζουμε να κοιτάμε στο ίδιο σημείο που ρίξαμε την τουφεκιά μας :D
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

Laurona έγραψε:Ρωτω τους φιλους για ενα προβληματισμο περι φυσγγιων

Εδω και αρκετα χρονια δεν ασχολουμε με το θεμα φυσιγγιο στην τζικλα.

Απλα εχω διαφορα και πιανω οτι κατσει και συρνω.Τα διαχωριζω μονο σε πιστονι και ταππα στις δυο τσεπες του γιλεκου.

Τελευταιος ενα συναδρφος που ακομα ειναι στην εποχη.........φυσιγγιο της κρυαδας, του ηλιου της συνεφιας, του ταδε αερα κλπ, μου παραπιονιοταν οτι δεν κοβουν τα φυσιγγια του.
Του ειπα εν πελλαρες που λαλεις και εν τζικλα που πεζεις. Αμα την κουτσισεις εννα πεσει.Μεν θωρεις καιρους κλπ.

Ηρτεν την τεταρτη στο τζιταστρο μου.
Επεξε 4 πουλια, αρκετα ψηλα..εχει πολυ καλο σημαδι.

Κτυποντας το πρωτο........βλεπω το πουλι να φευγει και μου λεει. θωρε την ρε θωρε την.
Λαλω του ναι ρε καλλικα...θωρω την παει πιο καλα.......και ξαφνικα παγωνω...βλεποντας το πουλι μετα απο 30-40 μετρα να πεφτει κατακορυφα πεθαμενο.

Το ιδιο και οι αλλες τρεις.

Τωρα μπορει καποιος να μου το εξηγησει?

Χτες στην μια ωρα που κυνηγησα το απογευμα εριξα 8 φυσιγγια.
Και στα οκτω εβλεπα τα πιστονακια σε ολη τους την διαδρομη μεχρι την πτωση.

Τα ιδια φυσιγγια το πρωι παλι μιαν ωρα στην ιδια περιοχη και υψομετρο δεν εβλεπες τα πιστονακια, τα δε δυο πουλια που κτυπησα επεσαν κεραυνοβολημενα

Μηπως τελικα υπαρχει κατι που επηρεαζε την αποδοση των φυσιγγιων και το αγνοουμε εμεις που δεν ασχολουμαστε και τοσο?
Δεν μιλω για κατευθυνση ανεμου, ηλιο, βροχη κλπ.
Ομως η ατμοσφαιρικη πιεση κλπ, υγρασια κλπ....μηπως πρεπει να βλεπουμε κατι σε αυτα?
Μιλω πρακτικα, πχ αλλαγη σκαγιου, η γραμμαριων, η καποια συγκεκριμενη πυριτιδα κλπ.

Ευχαριστω.
ΧΡΥΣΑΝΘΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΑΣ ΧΟΝΤΡΟΤΕΡΑ ΣΚΑΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΠΙΟ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΣΙΟΚ!

ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΤΟ ΕΞΗΣ....ΟΤΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΦΥΣΙΓΓΙ ΓΡΗΓΟΡΟ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ....

ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΥΑΡΧΕΙ ΧΑΜΗΛΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΚΡΥΟ Κ.Λ.Π Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΓΓΙΟΥ ΠΕΦΤΗ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΠΙΚΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ...ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ.....

ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ....ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΓΓΙ ΜΑΣ ΜΕ ΑΡΓΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΦΕΝΟΜΕΝΟ...ΤΗΣ ΑΤΑΧΤΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ......ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΜΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ...

ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΝΤΡΕΜΑ ΑΥΤΟΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ....ΜΙΑ ΑΡΧΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΓΙΑ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΙΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 400-410 ΣΤΟ 1Μ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!!

ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΤΑΝ..............................ΟΤΑΝ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΧΤΥΠΑ ΤΟ ΔΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ...ΟΡΙΑΚΕΣ ΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ!!!

ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟ ΣΚΑΓΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΣΙΟΚ ΠΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΠ'ΟΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ!!!

ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

andreas78 έγραψε:

Άκουσα..δεν ενέδωσες στις πιέσεις για να αποχωρήσεις που το πόστο, αληθεύει..?.. :P :lol:
χαχα χτες ολα τα ποστα ηταν το ιδιο...λιγα πραματα ποφυσημα, δυστυχως δεν πηγαμεν Ακαμα να πεξουμε καμια τρακοσια! :shock:
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
nike powder
Full Member

Δημοσίευση από nike powder »

ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΥΑΡΧΕΙ ΧΑΜΗΛΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΚΡΥΟ Κ.Λ.Π Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΓΓΙΟΥ ΠΕΦΤΗ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΠΙΚΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ...ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ.....

φιλε σολον διορθωσεμε αν κανω λαθοσ. εγω αυτο που ειπες το πιστευω και ειμα αυτησ τησ αποψης δηλαδη οτι στο κρυο χριαζομασται πιο "δυνατο γρηγορο" φυσιγγιο. Να πιαμε ενα παραδειγμα που θα βαλω ΤΥΧΕΟΥΣ αριθμους αν πχ με μια γομωση με το Σ4 στο 1.45*32 στουσ 25 βαθμους μασ δινει ταχυτητα 390μ/σ τωτε με μια αλλη γομωση στο 1.50*32 στουσ 10 βαθμους θα μασ δωσει περιπου την ιδια ταχυτητα αφου υποτηθετε ναι μεν η γομωση ειναι πιο δηνατη αλλα η θερμοκρασια που ειναι χαμηλη θα "ριψει" την ταχυτητα του φυσιγγιου αρα πιστευω δεν ισχυ αυτο που ειπεσ οτι θα εχουμε περισσοτερη διασπορα.
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

nike powder έγραψε:ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΥΑΡΧΕΙ ΧΑΜΗΛΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΚΡΥΟ Κ.Λ.Π Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΓΓΙΟΥ ΠΕΦΤΗ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΠΙΚΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ...ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ.....

φιλε σολον διορθωσεμε αν κανω λαθοσ. εγω αυτο που ειπες το πιστευω και ειμα αυτησ τησ αποψης δηλαδη οτι στο κρυο χριαζομασται πιο "δυνατο γρηγορο" φυσιγγιο. Να πιαμε ενα παραδειγμα που θα βαλω ΤΥΧΕΟΥΣ αριθμους αν πχ με μια γομωση με το Σ4 στο 1.45*32 στουσ 25 βαθμους μασ δινει ταχυτητα 390μ/σ τωτε με μια αλλη γομωση στο 1.50*32 στουσ 10 βαθμους θα μασ δωσει περιπου την ιδια ταχυτητα αφου υποτηθετε ναι μεν η γομωση ειναι πιο δηνατη αλλα η θερμοκρασια που ειναι χαμηλη θα "ριψει" την ταχυτητα του φυσιγγιου αρα πιστευω δεν ισχυ αυτο που ειπεσ οτι θα εχουμε περισσοτερη διασπορα.
ΝΙΚΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΗΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ...ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ..ΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ 35 ΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ 25..ΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ 10...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!

ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΡΩΤΑ ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΠΟΜΟΙΑ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ....ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΥΣΙΓΓΙΑ 440-450m/s...ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ Η ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ!

ΕΑΝ ΞΕΡΟΥΝ Π.Χ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΕ ΤΑΧΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ Π.Χ ΜΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 380-385 ΜΑΞΙΜΟΥΜ 390-395 ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ...ΜΑΞΙΜΟΥΜ 410m/s...ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ 405-410 ΣΤΟΥΣ 10c!!!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”