Καλημέρα παίδες,
Η ακοή μας είναι πολύ σημαντική αίσθηση και πρέπει όσο μπορούμε να την προφυλάξουμε! Το χειρότερο από όλα για εμένα είναι να έχω κυνηγό δίπλα μου η πίσω μου και να ρίξει ντουφεκιά. Τα αυτιά μου θα βουίζουν όλη μέρα. Όσοι ασχολείστε με την κατάδυση να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και από ιγμορίτιδες.
Εγώ δόξα το Θεό η ακοή μου είναι μια χαρά, αλλά λόγω και της δουλεία μου είμαι πολύ προσεκτικός ειδικά όταν χρησιμοποιώ ακουστικά. Το αυτί συνηθίζει την ένταση γιαυτό αν κάποιος ξεκινήσει να ακούει δυνατά μουσική μετά από 15 λεπτά θα θέλει πιο δυνατά και πάει λέγοντας. Όταν μιξάρουμε μουσική αρχίζουμε πάντα από χαμηλές εντάσεις και στην πορεία ανεβάζουμε σιγά σιγά μέχρι ένα όριο.
Να καταναλώνεται τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Ε. Αμύγδαλα, ελαιόλαδο. Βασικά φυτικά έλαια και ξηροί καρποί. Ανάλατοι!!!!
Δυστυχώς όπως είπε και ο Άνθιμος αν έχεις σοβαρή βλάβη δεν επανέρχεται η ακοή. Το μόνο που μπορεί να να γίνει είναι αν ακούς κάποιο βουητό να φύγει.
Γιαυτό να είμαστε προσεκτικοί. Όσοι έχουν ωτοασπίδες να τις χρησιμοποιούν και όχι βολές όταν έχουμε άλλο κυνηγό δίπλα μας.
Για όσους πάνε και ακούν μουσική ζωντανά, clubs κλπ, δεν είναι ανάγκη να κάθεστε πάνω στο woofer.
Αν έχει κάποιος να προτείνει ωτοασπίδες η οποίες να ενεργοποιούνται με την ντουφεκιά, καλής ποιότητας ας μου στείλει ένα προσωπικό μήνυμα γιατί με ενδιαφέρει. Εννοείται να μην κόβουν τις συχνότητες τις τζίκλας και την φωνή του ανθρώπου!!