ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ
-
- Full Member
Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ
Εχω γέμιση φισίκια για τσίκλες με D20 1,45 για 29 gr (9-10 ) με πιστονακι και καλιτα victory και όλα τα πουγια στα 15 έως 25 μέτρα φεύγανε τα φτερά τους και συνέχιζαν την πορια τους . θερμοκρασία 5 - 15 βαθμούς . ένας πάγιος ιδιογομοτις μου ειπαι ότι ε χι πόλι διάτρηση και να αφερεσο μπαρούτι. τι πήγε λάθος ?
- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
- Full Member
Aγαπητέ φίλε σε αυτή την απόσταση δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό όσο κι αν το φυσίγγι σου είναι "κακογεμισμένο" ας μου επιτραπεί η φράση.TASOS beretta έγραψε:Εχω γέμιση φισίκια για τσίκλες με D20 1,45 για 29 gr (9-10 ) με πιστονακι και καλιτα victory και όλα τα πουγια στα 15 έως 25 μέτρα φεύγανε τα φτερά τους και συνέχιζαν την πορια τους . θερμοκρασία 5 - 15 βαθμούς . ένας πάγιος ιδιογομοτις μου ειπαι ότι ε χι πόλι διάτρηση και να αφερεσο μπαρούτι. τι πήγε λάθος ?
Δεν ξέρω εάν το όπλο σου στέλνει τα σκάγια εκεί που σημαδεύεις αλλα θα θεωρούσα σωστό να διαπιστώσεις εάν το όπλο σου στέλνει την τουφεκιά σου εκεί που βλέπεις ή εστω (για το κυνήγι των πτερωτών) σε μια αναλογία 60/40 επι του στόχου πρός τα άνω.
Σε αυτή την απόσταση τα "φτερά" και τα "πουπουλα" δείχνουν τουφεκιά εκτός κέντρου με μόνα πλήγματα αυτά των περιφερειακών σκαγιών.
Αν όλα πάνε καλά τότε τα φυσίγγια σου θα μπορούσαν να είναι η αιτία του φαινομένου,Για να μπορέσουμε ομως να κάνουμε κάποιο σχόλιο προκειμένου να βοηθήσουμε η να βελτιώσουμε τη κατάσταση, νομίζω θα πρέπει να μας αναφέρεις όλα τα στοιχεία που απαρτίζουν την συναρμολόγηση του setup που μας παρέθεσες και κυρίως το τελικό ύψος του κλεισμένου φυσιγγίου σε σχέση με το αρχικό ύψος του κενού κάλυκα.
Και κάτι τελευταίο η D20 είναι προοδευτικότητας Χ32 γρ. ή Χ28 γρ.?
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Albert Einstein
-
- Full Member
φίλε κλίνω με μηχανή mec 600 στα 58 - 59 περίπου . όσο για τα φτερά δεν γίνετε να παίζουν 2 όπλα και τα ίδια αποτελέσματα . D20x28 πυρίτιδα
- ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
- Full Member
φιλε Τασο απο που την επιασες την D20? Αν ειναι D20 για 28 τοτε ειναι D20v και στo 1.45 x29 δεν επρεπε να σου κανει αυτο, και τη τσοκ βαζεις??TASOS beretta έγραψε:φίλε κλίνω με μηχανή mec 600 στα 58 - 59 περίπου . όσο για τα φτερά δεν γίνετε να παίζουν 2 όπλα και τα ίδια αποτελέσματα . D20x28 πυρίτιδα
- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
- Full Member
Παραθέτω τον παρακάτω πίνακα απο το Hodgdon Ballistics Laboratory σχετικά με την επίδραση της αυξομείωσης του βάθους ρελιάσματος στην διακύμανση των μέγιστων αναπτυσσόμενων πιέσεων σε μια "αθώα" κατα πολλούς γόμωση των 24 γρ. σε κάλυκα προδιαγραφών 12/70 χιλ
Καποιοι ψαγμένοι βέβαια έχουν δεί αυτόν το πίνακα και γνωρίζουν...

free screenshot software
Μόνο στις δύο πρώτες περιπτώσεις με βάθος ρελιάσματος 0,030'' (0,75 χιλ) και 0,050'' (1,27 χιλ) οι μέγιστη αναπτυσσόμενη πίεση κυμάνθηκε κάτω απο το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο πίεσης κατα τις προδιαγραφές της SAAMI που έιναι 11.500 psi (793 bar).
Kαι να σκεφτεί πολύ σοβαρά κανείς ότι οι μετρήσεις έγιναν κατω απο απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες που εμείς σαν ιδιογομωτές δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε!!!
Tα συμπεράσματα δικά σας!
σχετ. link
http://www.hodgdonreloading.com/reloadi ... shotshells
Καποιοι ψαγμένοι βέβαια έχουν δεί αυτόν το πίνακα και γνωρίζουν...

free screenshot software
Μόνο στις δύο πρώτες περιπτώσεις με βάθος ρελιάσματος 0,030'' (0,75 χιλ) και 0,050'' (1,27 χιλ) οι μέγιστη αναπτυσσόμενη πίεση κυμάνθηκε κάτω απο το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο πίεσης κατα τις προδιαγραφές της SAAMI που έιναι 11.500 psi (793 bar).
Kαι να σκεφτεί πολύ σοβαρά κανείς ότι οι μετρήσεις έγιναν κατω απο απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες που εμείς σαν ιδιογομωτές δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε!!!

σχετ. link
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ την 12 Ιαν 2015, 19:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Albert Einstein
-
- Full Member
την πήρα από την victory . το όπλο μου είναι 4 - 2 .
-
- Full Member
φιλε τασο αν την εχεις κλειση σωστα δεν νομιζω η d20v να σου κανει προβλημα στο 1.45 *29 αντιθετος! σε προηγουμενη σου δημοσιευση ειπεσ οτι χρησιμοποιησ την d20 την σκετα! αγορασεσ και την d20v???
- ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
- Full Member
φιλε αν ειναι η d20 τοτε 1,50 30 το γεμιζα εγω με μεκ μονο παλια και δεν ειχα το παραμικρο προβλημαTASOS beretta έγραψε:την πήρα από την victory . το όπλο μου είναι 4 - 2 .

- ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
- Full Member
πολύ καλό αυτό φίλε Κωνσταντίνο και πολύ επιμορφωτικό!ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:Παραθέτω τον παρακάτω πίνακα απο το Hodgdon Ballistics Laboratory σχετικά με την επίδραση της αυξομείωσης του βάθους ρελιάσματος στην διακύμανση των μέγιστων αναπτυσσόμενων πιέσεων σε μια "αθώα" κατα πολλούς γόμωση των 24 γρ. σε κάλυκα προδιαγραφών 12/70 χιλ
Καποιοι ψαγμένοι βέβαια έχουν δεί αυτόν το πίνακα και γνωρίζουν...![]()
free screenshot software
σχετ. link
-
- Full Member
όχι αφτί που είχα