ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
andreas78

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από andreas78 »

Παντα δίπλα σου Doctor...... :D

Κώστα, ειναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι μπορούμε να φτιάξουμε πολύ αξιόλογα φυσίγγια με ή και χωρίς στάδια και με ~11χιλ., κενού. Οι διαφορές ομως απο τις επαγγελματικές μηχανές, ειναι πολλές όπως π.χ., τα στροφεία που έχουν διαφορετικά κράματα και προφίλ, τα στάδια που μπορούν να έχουν πέραν της μιας χρήσης( π.χ. ένα στην θέση 2 ή και 3... ;) ), απαλό άγγιγμα του στροφειου με πολύ χαμηλές στροφές αφού μετά το τρίτο στάδιο το φυσιγγιο ειναι σχεδόν κλεισμένο και έτοιμο. Η αυτόματη μηχανική σταθερότητα και επανάληψη των μηχανών που μειώνουν πολλά ψεγάδια και άλλα που καθιστούν απο δύσκολη μέχρι αδύνατη την "πλήρη" αντιγραφή στα πλείστα απο αυτα τα φυσίγγια.
Με μικρή γνώση που έχω στον τόρνο, αντέγραψα στάδιο ιταλικής επαγγελματικής μηχανής του '60 και πίστεψε με μόνο φραπέ δεν φτιάχνει..!!!.. ;) :P , πόσο δε τα σύγχρονα επαγγελματικά.
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

andreas78 έγραψε:Παντα δίπλα σου Doctor...... :D

Κώστα, ειναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι μπορούμε να φτιάξουμε πολύ αξιόλογα φυσίγγια με ή και χωρίς στάδια και με ~11χιλ., κενού. Οι διαφορές ομως απο τις επαγγελματικές μηχανές, ειναι πολλές όπως π.χ., τα στροφεία που έχουν διαφορετικά κράματα και προφίλ, τα στάδια που μπορούν να έχουν πέραν της μιας χρήσης( π.χ. ένα στην θέση 2 ή και 3... ;) ), απαλό άγγιγμα του στροφειου με πολύ χαμηλές στροφές αφού μετά το τρίτο στάδιο το φυσιγγιο ειναι σχεδόν κλεισμένο και έτοιμο. Η αυτόματη μηχανική σταθερότητα και επανάληψη των μηχανών που μειώνουν πολλά ψεγάδια και άλλα που καθιστούν απο δύσκολη μέχρι αδύνατη την "πλήρη" αντιγραφή στα πλείστα απο αυτα τα φυσίγγια.
Με μικρή γνώση που έχω στον τόρνο, αντέγραψα στάδιο ιταλικής επαγγελματικής μηχανής του '60 και πίστεψε με μόνο φραπέ δεν φτιάχνει..!!!.. ;) :P , πόσο δε τα σύγχρονα επαγγελματικά.
Αλλα θέλω να ακούσω ....!!!
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Πολυ ωραιο βιντεο!
Παλι μου ερχονται αποριες...

Ποια η διαφορα του τριτου σταδιου απο το 2σταδιο της μεκ9000; αυτο της μεκ μπορει να καμει τη δουλεια του τριτου σταδιου με τη σωστη ρυθμιση?
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:
andreas78 έγραψε:Παντα δίπλα σου Doctor...... :D

Αλλα θέλω να ακούσω ....!!!
Ερώτηση 1η: έχετε δει πολλά 36άρια να έχουν τοσο ρηχο και λεπτο προφίλ στο ρέλιασμα? μιλώ πάντα για τα συνήθη ευρωπαικά με ιταλικής προέλευσης κάλυκες.
Ερώτηση 2η: γιατι ο κατασκευαστής επιλέγει ενα τοσο σκληρό βύσμα ?
Ερώτηση 3η: γιατι η πυρίτιδα βρίσκεται στο ανώτερο όριο της περί τα 1,80~1,85γρ (στα φυσίγγια που έχω μελετήσει) και το βάρος των σκαγιών επίσης με συνδιασμό επίσης ισχυρού καψυλίου.?
Ερώτηση 4η: τι συμβαίνει λίγο πρίν την μισή χάραξη του φυσιγγίου?
Ερώτηση 5η: τι στροφειο χρησιμοποιεί ο κατασκευαστής ώστε να δίνει τόσο λεπτό, και ρηχό προφίλ στο φυσίγγι.? στη συνηθέστερη περίπτωση θα είχαμε ένα προφίλ τύπου Τ2.
Ερώτηση 6: μπορει ένας ιδιογομωτής με μια απλή πρέσσα να κατασκευάσει ενα τέτοιο φυσίγγιο αφού τα 10~11 χιλ ελευθερου χώρου που απαιτουνται για να το καταφέρει εξασφαλίζονται απο την συναρμολογηση του εν λόγω φυσιγγίου ?
Να αρχίσουμε να μιλάμε για ιδιογόμωση? τι λέτε?
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Breda Pegaso έγραψε:Πολυ ωραιο βιντεο!
Παλι μου ερχονται αποριες...

Ποια η διαφορα του τριτου σταδιου απο το 2σταδιο της μεκ9000; αυτο της μεκ μπορει να καμει τη δουλεια του τριτου σταδιου με τη σωστη ρυθμιση?
Μην κολλάς στο στάδιο.Το σταδιο είναι ένας κρίκος στην αλυσιδα.Δεν είναι το κεντρο του κόσμου.
Εδώ θα λυθούν οι απορίες σου. Στο υπόσχομαι!!!
Διάλεξε τι θές και τι μπορείς να έχεις και θα δείς ποσο απλά είναι τα πράγματα.
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Κωνσταντινο μαζι σου! να μιλησουμε για ιδιογομωση!

Εγω απλα θελω να εχω ομορφα στην εμφανιςη φυσιγγια που να με αφηνουν ευχαριστημενο στο κυνηγι και στο σκοπευτηριο που να εχουν λογικες πιεσεις και που να μπορω να τα κανω με τη μηχανη που εχω τωρα mec9000 αντε και ενα στροφειο. Χωρις να χρειαζεται να ξερω τα μυστικα της NASA αλλα ουτε και να αγορασω ολα τα εργαλεια που κυκλοφορουν στην αγορα!
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Breda Pegaso έγραψε:Κωνσταντινο μαζι σου! να μιλησουμε για ιδιογομωση!

Εγω απλα θελω να εχω ομορφα στην εμφανιςη φυσιγγια που να με αφηνουν ευχαριστημενο στο κυνηγι και στο σκοπευτηριο που να εχουν λογικες πιεσεις και που να μπορω να τα κανω με τη μηχανη που εχω τωρα mec9000 αντε και ενα στροφειο. Χωρις να χρειαζεται να ξερω τα μυστικα της NASA αλλα ουτε και να αγορασω ολα τα εργαλεια που κυκλοφορουν στην αγορα!
Ακριβώς!μέσα είσαι
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

ΕικόναΕικόναΕικόνα

νεα φυσιγγια για δοκιμη
PSB2 1.80 x 34, σε καλυκα victory, z2m 18mm, 59mm

κλεισμενα στη mec

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

πολυ καλα φιλε εγω με την μεκ στοκ δεν καταφερνα να τα κλεισω οπως εσυ ;)
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

και η δικη μου δοκιμη την κυριακη με Αο 2,00 χ 36 σε 12/76 καλυκα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”