ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2015

Απάντηση
master
Full Member

Re: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2015

Δημοσίευση από master »

Όσο αφορά την κατάσταση με τα περδίκια φέτος θα ήθελα να κάνω τα εξής σχόλια:
Πλέον μετά από αρκετές εξορμήσεις και μετά που το δείγμα έχει μεγαλώσει αρκετά είναι καιρός για κάποια πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Με λύπη παρατηρώ ότι τα περδίκια που κτυπούμε φέτος είναι κατά ένα 80% κοτσάδες, περσινά και προπέρσινα. Είναι εμφανές ότι κάτι δεν πήγε καλά στην φετινή (2014) αναπαραγωγική περίοδο. Δεν εξηγείται διαφορετικά, αν ήταν αρρώστια θα ψοφούσαν και τα μεγάλα.
Στα 25 τόσα χρόνια που κυνηγώ δεν θυμούμαι τέτοια κατάσταση. Ίσως του χρόνου τα πράγματα να είναι χειρότερα. Αλλά επειδή σε αυτό τον τόπο δεν υπάρχουν αρμόδιοι για να λάβουν μέτρα θα πρέπει εμείς συνάδελφοι που είμαστε έξω στα βουνά και ζούμε την κατάσταση να λάβουμε μέτρα.

Συνάδελφοι, θα πρέπει να δείξουμε σεβασμό και αυτοσυγκράτηση, δεν λέω να μην κυνηγάμε καθόλου περδίκια αλλά να το κάνουμε με μέτρο! Στόχος μας δεν πρέπει να είναι "να κτυπήσουμε όσα πιο πολλά μπορούμε", αλλά η έξοδος στην φύση με την παρέα μας, η προσπάθεια για επαφή με το θήραμα και όταν αυτή επιτυγχάνεται και η μερική κάρπωση. "ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ".
Άβαταρ μέλους
kanaris
Full Member

Δημοσίευση από kanaris »

master έγραψε:Όσο αφορά την κατάσταση με τα περδίκια φέτος θα ήθελα να κάνω τα εξής σχόλια:
Πλέον μετά από αρκετές εξορμήσεις και μετά που το δείγμα έχει μεγαλώσει αρκετά είναι καιρός για κάποια πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Με λύπη παρατηρώ ότι τα περδίκια που κτυπούμε φέτος είναι κατά ένα 80% κοτσάδες, περσινά και προπέρσινα. Είναι εμφανές ότι κάτι δεν πήγε καλά στην φετινή (2014) αναπαραγωγική περίοδο. Δεν εξηγείται διαφορετικά, αν ήταν αρρώστια θα ψοφούσαν και τα μεγάλα.
Στα 25 τόσα χρόνια που κυνηγώ δεν θυμούμαι τέτοια κατάσταση. Ίσως του χρόνου τα πράγματα να είναι χειρότερα. Αλλά επειδή σε αυτό τον τόπο δεν υπάρχουν αρμόδιοι για να λάβουν μέτρα θα πρέπει εμείς συνάδελφοι που είμαστε έξω στα βουνά και ζούμε την κατάσταση να λάβουμε μέτρα.

Συνάδελφοι, θα πρέπει να δείξουμε σεβασμό και αυτοσυγκράτηση, δεν λέω να μην κυνηγάμε καθόλου περδίκια αλλά να το κάνουμε με μέτρο! Στόχος μας δεν πρέπει να είναι "να κτυπήσουμε όσα πιο πολλά μπορούμε", αλλά η έξοδος στην φύση με την παρέα μας, η προσπάθεια για επαφή με το θήραμα και όταν αυτή επιτυγχάνεται και η μερική κάρπωση. "ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ".
Πολυ σωστος!
ΣΩΒΑΡΩΤΕΙΣ ΜΙΔΑΙhttp://imageshack.us/a/img69/5504/extremecop21.gifΝ!
Άβαταρ μέλους
MARIOSE

Δημοσίευση από MARIOSE »

master έγραψε:Όσο αφορά την κατάσταση με τα περδίκια φέτος θα ήθελα να κάνω τα εξής σχόλια:

Απόλυτα σύμφωνος.
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

Καλημέραμας...Εύχομαι καλό και ασφαλές κυνήγι σε όλους!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΥΡΙΑΚΟΣ »

Σταθμος για πεζινα το πρωι,φουλαρισμα σταρταρω ξανασταρταρω @@@@@ρκα η μπαταρια ειχε την δικη της γνωμη για σημερα. ευχαριστω τα κοπελια που με ξεκινησαν αλλα εγω επεστρεψα. χωρις μπαταρια δεν συκωνει ρισκα και οταν θα πρεπει να ερτεις πισω για δουλεια στην ωρα σου μετα.
Άβαταρ μέλους
MARIOSE

Δημοσίευση από MARIOSE »

Πολλή ατυχία φίλε Κυριάκο αλλά η απόφαση που πήρες ήταν η πιο σωστή.

Είναι και αυτά στο παιχνίδι, κάθε εμπόδιο για καλό. ;)
Άβαταρ μέλους
ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΥΡΙΑΚΟΣ »

Φιλε ηταν η πρωτη τεταρτη που θα κυνηγουσα για φετος. :)
Άβαταρ μέλους
MARIOSE

Δημοσίευση από MARIOSE »

Εν πειράζει φίλε, την επόμενη! Τζιαί εγώ ταλαιπωρούμαι με τη μέση μου και έχασα 5 εξορμήσεις :cry:

Νάμαστε καλά φίλε Κυριάκο και εξορμήσεις πολλές!
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

Eξόρμηση σήμερα Τετάρτη, σχεδόν εντελώς μόνος μου στο βουνό, είδα ακόμα 1-2 κυνηγούς από μακριά. Το αποτέλεσμα μου σήμερα ήταν 2 περδίκια και 2 τζίκλες. Το ένα περδίκι με Rottweil Waidmannsheil Pappe 36gr #7, το δεύτερο με RIO Pichon Larga Distancia 36gr #6, η μια τζίκλα με Victory 31gr #7 και η άλλη με Victory 35gr #7, έτσι για να υπάρχει ποικιλία και να είναι happy και ο Αλέξης. :D

http://i2.photobucket.com/albums/y10/Bu ... a0e1fd.jpg

http://i2.photobucket.com/albums/y10/Bu ... 9069d8.jpg

http://i2.photobucket.com/albums/y10/Bu ... 35fa47.jpg

http://i2.photobucket.com/albums/y10/Bu ... 08e5de.jpg
beaglemania
Full Member

Δημοσίευση από beaglemania »

Σημερα στο βουνο ημουν εγω και ενας παρεας μου σε μια εκταση πολλων χιλιομετρων μονοι μας 2 σηκωματα το ενα 1 ωρα καταδιωξη και δεν τον ειδαμε καν και εστρεψα τους σκυλους αλλασουμε περιοχη ενα σηκωμα 10 μετρα που μενα αλλα δεν μου εδωσε χερι για ντουφεκια 2 χρυσα καλιτζια :lol: που το παρεα μου και 1μιση ωρα καταδιωξη σαν εκαμνα καταδιωξη εβρεξε λιο για κανενα 5 λεπτο ουτε που ηθελαν να στραφουν οι σκυλοι τζιαμε που επαταν ο λαος πρεπει να εβρωμαν :) αποτελεσμα 1 φασσα το απογευμα αν και μου εδωσαν χερι αρκετα περδικια το πρωι δεν τα επεξα λογω του οτι ειχα τους ιχνηλατες μαζι μου
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ”