κλίσεις στα κοντάκια

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
'petros'

κλίσεις στα κοντάκια

Δημοσίευση από 'petros' »

κατα ποσο πιστευετε οτι η κλιση στο κοντακι βοηθα στο κυνηγι. :?:
Το οπλο μου Whinchester select ειναι ισιο το κοντακι του
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Re: κλίσεις στα κοντάκια

Δημοσίευση από admin »

'petros' έγραψε:κατα ποσο πιστευετε οτι η κλιση στο κοντακι βοηθα στο κυνηγι. :?:
φίλε τωρά είναι σαν να λές 'ενα νιώθει άνετα ένας άνθρωπος αν έχει ένα κουστούμι στα μέτρα του το δικό μου εν large' !!
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Δημοσίευση από virtualgreek »

'petros' έγραψε:κατα ποσο πιστευετε οτι η κλιση στο κοντακι βοηθα στο κυνηγι. :?:
Φίλε Petros,

με προβληματίζει αυτό που είπες ότι το κοντάκι σου δεν έχει κλίση.

Παραδοσιακά τα όπλα μαζικής παραγωγής έρχονται με κοινές κλίσεις οι οποίες συνήθως είναι 3 ή 4 χιλ. στο μπροστινό πάνω μέρος του κοντακιού (cast at comb) και 6 ή 8 χιλ. στο πίσω πάνω μέρος του κοντακιού, εκεί που αρχίζει το πάνω μέρος του πέλματος (cast at heel). Επίσης πρέπει να έχει και 9 ή 12 χιλ. κλίση στο κάτω μέρος του πέλματος (cast at toe). (Πάνε 3-6-9 ή 4-8-12 και σπανιότερα 5-10-15 χιλ).

Αυτός είναι ο κανόνας. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, και φυσικά υπάρχουν και οι ειδικές παραγγελίες.

Μερικά κομμάτια που προ-ορίζονται για την Αμερικάνικη αγορά δεν έχουν κλίσεις. Είναι τα λεγόμενα 'zero', αλλά και εκεί άρχισαν δειλά δειλά και αλλάζουν την νοοτροπία τους. Παίρνω ως δεδομένο ότι το όπλο σου το αγόρασες από Κύπρο καινούργιο.

Μέτρησες τις κλίσεις ? Αν ναι, μπορείς να μας πεις πως το έκανες ?

Καλή σου μέρα
Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
APOLLON AROSTIA MOU
Full Member

Δημοσίευση από APOLLON AROSTIA MOU »

FILE YPARXOU TRION IDON KONTAKIA. TO STRAIGHT , TO HALF PISTOL GRIP OR PRINCE OF WALES, KAI TO FULL PISTOL GRIP.
TO STRAIGHT INE OTI PREPI GIA TA DIPLOSKANDALA , TO FULL PISTOL GRIP OS SINITHOS VRISKETE SE OLA TA SPORTING OPLA ME MEGALI KLISI KAI TO PRINCE OF WALES ME LIGOTERI KLISI PIO LEPTO KONTAKI POU GIA MENA INE TO IDANIKOTERO GIA KINIGI
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Αγαπητοί φίλοι, καλή σας μέρα

Βλέπω ότι υπάρχει σύγχιση γύρω από το θέμα.

Οι κλίσεις στο κοντάκι είναι τρείς. Δεν έχουν καμία σχέση με την πιστολοειδές λαβή του όπλου.

Η κλίση προς τα δεξιά για δεξιόχειρες (Cast Off), η κλίση προς τα αριστερά για αριστερόχειρες (Cast on) και τα κοντάκια χωρίς κλίση.

Δείτε αυτές τις φωτογραφία (πηγή:http://thearbalistguild.forumotion.com/ ... s-diagrams )
castoff.jpg
caston.jpg
Το είδος του grip δεν έχει σχέση με την κλίση αριστερά ή δεξιά. Κατά κύριο λόγο, όπλα χωρίς πιστολοειδές λαβή (pistol grip) είναι τα δισκάνδαλα πλαγιόκαννα ή ακόμη και μονοσκάνδαλα μοντέρα πλαγιόκαννα που θέλουν να τους δώσουν μια αίσθηση κλασσικού όπλου. Και ο λόγος είναι για να μπορεί να γλυστρά η παλάμη και να πηγαίνει το δάκτυλο στην δεύτερη σκανδάλη. Επίσης η απουσία της πιστολοειδές λαβής, είναι βολικό για να όλους τους κυνηγούς ανεξαρτήτος μεγέθους παλάμης και δακτυλιών. Αυτά ονομάζονται και ίσια (Straight).

Δείτε την φωτογραφία από την ιστοσελίδα της Beretta (http://www.beretta.com/Moduli/CatalogoP ... dium_1.jpg)
471.jpg
Ακολούθησε το Prince of Wales ή αλλιώς Half Pistol Grip η και Semi Pistol Grip το οποίο είναι μια μικρή πιστολοειδές λαβή και η οποία είναι στρογγυλή.

Δείτε την φωτογραφία από την ιστοσελίδα της Caezar Guerini (http://www.gueriniusa.com/gun_models/ma ... gnus.shtml)
CZMagnus.jpg
Και τέλος τα όπλα με πλήρης πιστολοειδές λαβή που είναι πλέον το συνηθές (Full Pistol Grip) που βλέπουμε χωρίς υπερβολή σε 90% των όπλων.

Δείτε την φωτογραφία από την ιστοσελίδα της Winchester (http://www.winchesterint.com/winchester ... maire=Over and under&classe=main&famille=SELECT+LIGHT+12+M)
SelectLight.jpg
Για απορίες είμαι στην διάθεσή σας.
Καλή σας μέρα

Σ. Μακρής
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

virtualgreek έγραψε:Αγαπητοί φίλοι, καλή σας μέρα

Βλέπω ότι υπάρχει σύγχιση γύρω από το θέμα.

Οι κλίσεις στο κοντάκι είναι τρείς. Δεν έχουν καμία σχέση με την πιστολοειδές λαβή του όπλου.

Η κλίση προς τα δεξιά για δεξιόχειρες (Cast Off), η κλίση προς τα αριστερά για αριστερόχειρες (Cast on) και τα κοντάκια χωρίς κλίση.

Δείτε αυτές τις φωτογραφία (πηγή:http://thearbalistguild.forumotion.com/ ... s-diagrams )
castoff.jpg
caston.jpg
Το είδος του grip δεν έχει σχέση με την κλίση αριστερά ή δεξιά. Κατά κύριο λόγο, όπλα χωρίς πιστολοειδές λαβή (pistol grip) είναι τα δισκάνδαλα πλαγιόκαννα ή ακόμη και μονοσκάνδαλα μοντέρα πλαγιόκαννα που θέλουν να τους δώσουν μια αίσθηση κλασσικού όπλου. Και ο λόγος είναι για να μπορεί να γλυστρά η παλάμη και να πηγαίνει το δάκτυλο στην δεύτερη σκανδάλη. Επίσης η απουσία της πιστολοειδές λαβής, είναι βολικό για να όλους τους κυνηγούς ανεξαρτήτος μεγέθους παλάμης και δακτυλιών. Αυτά ονομάζονται και ίσια (Straight).

Δείτε την φωτογραφία από την ιστοσελίδα της Beretta (http://www.beretta.com/Moduli/CatalogoP ... dium_1.jpg)
471.jpg
Ακολούθησε το Prince of Wales ή αλλιώς Half Pistol Grip η και Semi Pistol Grip το οποίο είναι μια μικρή πιστολοειδές λαβή και η οποία είναι στρογγυλή.

Δείτε την φωτογραφία από την ιστοσελίδα της Caezar Guerini (http://www.gueriniusa.com/gun_models/ma ... gnus.shtml)
CZMagnus.jpg
Και τέλος τα όπλα με πλήρης πιστολοειδές λαβή που είναι πλέον το συνηθές (Full Pistol Grip) που βλέπουμε χωρίς υπερβολή σε 90% των όπλων.

Δείτε την φωτογραφία από την ιστοσελίδα της Winchester (http://www.winchesterint.com/winchester ... maire=Over and under&classe=main&famille=SELECT+LIGHT+12+M)
SelectLight.jpg
Για απορίες είμαι στην διάθεσή σας.
Καλή σας μέρα

Σ. Μακρής
Φιλε Σ.Μακρη

το οπλο μου εχει την πλήρης πιστολοειδές λαβή αλλα ειτε αριστεροχερας το πιασει ειτε δεξιοχερας το πιασει το οπλο του ερχετε και το δοκιμασα με 1 γειτονα μου που ειναι αριστεροχερας στο σκοπευτηριο και σε χαρτονια.
στο να το μετρησω δεν το μετρησα αλλα εβαλα το οπλο σε σταθερο σημειο και 1 λειζερ σε αλλο σημειο το κεντραρα με την ακιδα την σκοπευτικη ριγα και ειδα οτι το κοντακι εβρισκε κεντρο την ακτινα του λειζερ μεχρι την ακρια μπορει να εχασα 1-2 μιλιμετρα το πολυ
το οπλο το πηρα απο κυπρο
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

'petros' έγραψε: Φιλε Σ.Μακρη

το οπλο μου εχει την πλήρης πιστολοειδές λαβή αλλα ειτε αριστεροχερας το πιασει ειτε δεξιοχερας το πιασει το οπλο του ερχετε και το δοκιμασα με 1 γειτονα μου που ειναι αριστεροχερας στο σκοπευτηριο και σε χαρτονια.
στο να το μετρησω δεν το μετρησα αλλα εβαλα το οπλο σε σταθερο σημειο και 1 λειζερ σε αλλο σημειο το κεντραρα με την ακιδα την σκοπευτικη ριγα και ειδα οτι το κοντακι εβρισκε κεντρο την ακτινα του λειζερ μεχρι την ακρια μπορει να εχασα 1-2 μιλιμετρα το πολυ
το οπλο το πηρα απο κυπρο
Φιλε Petro,
Μπορείς να μου γράψεις το ακριβώς μοντέλλο του όπλου ?
Σε ποιά πολή βρίσκεσαι ? Αν είσαι είτε Λεμεσό είτε Λευκωσία θα ήθελα να συναντηθούμε για να σε βοηθήσω.

Καλή σου μέρα
Σ. Μακρής
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Φίλε αν είναι για το select light που λες μοντέλο 2010 τότε το κοντάκι είναι χωρίς πλάγια κλίση (cast off/on). Το έχει ένας φίλος και για αυτό το γνωρίζω. Καλό είναι νομίζω με την βοήθεια ενός πιο έμπειρου ατόμου να το φέρεις λίγο δεξιά/αριστερά ανάλογα με την πλευρά σου. Μην ξεχνάς κανένα κοντάκι μαζικής παραγωγής δεν είναι στα μέτρα κανενός. Αφού μπορεί ο γνώστης φίλος από πάνω να σε βοηθήσει νομίζω αυτό θα είναι το καλύτερο.

Κάτι άλλο τώρα σχετικό μην ανοίγω άλλο θέμα. Πρόσφατα έβαλα το κοντάκι μου για να αυξήσω λίγο ακόμη το cast-off σε μηχανή του λαδιού με αποτέλεσμα τώρα να έχω ένα πολύ σκούρο χρώμα στο κοντάκι (είναι και αμερικάνικη η καρυδιά) και διχρωμία με το ξυλαράκι. Συνεπώς, θα πρέπει να το τρίψω τώρα με γυαλόχαρτο λεπτό και μετά λάδι. Γνωρίζει κανείς αν έχει κάποιο ειδικό γυαλόχαρτο ή ποιο νούμερο πρέπει να χρησιμοποιήσω. Είμαι άσχετος με υλικά οικοδομής κτλ. Το κοντάκι εννοείται τώρα είναι oil-finish.

Άτε πρέπει να έχουμε και ένα τεχνίτη των ξύλων στο forum.

Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Φίλε θα σου εισηγομουν να μην πειραξις το οιλ φινις.είναι κρίμα να καταστρεψεις το εργοστασιακο τελιωμα. Ασε που και να το ασπρισης θα δισκολευτεις να το φέρεις ένα με την πάπια αν δεν τριψεις και αυτήν. Θελει πολύ υπομονή έκανα αρκετά κοντακια άλλος σου λέω σκεφτουωτο καλά. Λίγη διχρωμια δεν ινε κάτι.
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
LOUIS SETTER
Full Member

Δημοσίευση από LOUIS SETTER »

nature έγραψε:Φίλε αν είναι για το select light που λες μοντέλο 2010 τότε το κοντάκι είναι χωρίς πλάγια κλίση (cast off/on). Το έχει ένας φίλος και για αυτό το γνωρίζω. Καλό είναι νομίζω με την βοήθεια ενός πιο έμπειρου ατόμου να το φέρεις λίγο δεξιά/αριστερά ανάλογα με την πλευρά σου. Μην ξεχνάς κανένα κοντάκι μαζικής παραγωγής δεν είναι στα μέτρα κανενός. Αφού μπορεί ο γνώστης φίλος από πάνω να σε βοηθήσει νομίζω αυτό θα είναι το καλύτερο.

Κάτι άλλο τώρα σχετικό μην ανοίγω άλλο θέμα. Πρόσφατα έβαλα το κοντάκι μου για να αυξήσω λίγο ακόμη το cast-off σε μηχανή του λαδιού με αποτέλεσμα τώρα να έχω ένα πολύ σκούρο χρώμα στο κοντάκι (είναι και αμερικάνικη η καρυδιά) και διχρωμία με το ξυλαράκι. Συνεπώς, θα πρέπει να το τρίψω τώρα με γυαλόχαρτο λεπτό και μετά λάδι. Γνωρίζει κανείς αν έχει κάποιο ειδικό γυαλόχαρτο ή ποιο νούμερο πρέπει να χρησιμοποιήσω. Είμαι άσχετος με υλικά οικοδομής κτλ. Το κοντάκι εννοείται τώρα είναι oil-finish.

Άτε πρέπει να έχουμε και ένα τεχνίτη των ξύλων στο forum.

Ευχαριστώ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΦΙΛΕ ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟΣ . ΜΙΛΟΥΜΕ ΜΕ ΠΜ
ΙΔΙΟΓΩΜΟΣΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ”