Νομοθετικα Διλημματα..Αδικοι νομοι ή ανευθυνοι πολίτες.

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
AndreasDr

Re: Νομοθετικα Διλημματα..Αδικοι νομοι ή ανευθυνοι πολίτες.

Δημοσίευση από AndreasDr »

sotiris!129 έγραψε:
kyriakos304 έγραψε:

To χάζι είναι τα σχόλια από κάτω
χαζι ? θεωρεις χαζι για την εικονα που εχει ο εξω κοσμος για μας?
τουτοι οι φιλοζωοι του καναπε ηταν επομενο να μας κραξουν και με το δικαιο τους θεμας οταν καθε καθαρα Δευτερα που θυμουνται να βγουν στους αγρους βλεπουν τες 1000δες καλικες και σκουπιδια απο τα πολιπιφ και την ζιβανια της ΛΟΕΛ , τα 100δες τενεκεδακια του καφε που πετασουν στα καθιερομενα μεσημεριανα τσιμπουσια τους αρκετοι συναδερφοι μας , τες πυροβολημενες ταπελες στους αυτοκινητοδρομους καθως και τους 10δες επισης συναδερφους μας κατα τες 9 το προι της πρωτης κυριακης ενδημικου που περπατουν με καμαρι στο χωριο με 2 περτικοδετες γεματους κλουβατα περδικια !
Tι θελατε να ακουσετε δηλαδη απο αθρωπους που δεν επειασαν οπλο ποτε στα χερια τους , που δεν εχουν ερωτευτει την φερμα και δεν εχουν ανατριχιασει με την κραβγη του ιχνηλατι στο ξεφωλιασμα του λαγου και η μονη εικονα που εχουν στο μυαλο τους απο το κυνηγι ειναι το καλοκαιρι στο δρομο για την παραλια που βλεπουν τους 100δες συναδερφους μας να πυροβολουν με μισος θυραματα μικροτερα απο την χαρτουτσια τους (αμπελοπουλια-μελισσοφαγους-δακανουρες και οτι αλλο βρεθει στο διαβα τους )

Αυτοι ειμαστε Κυριοι, αυτην την εικονα δινουμε προς τα εξω και πρεπει να αντιμετωπισουμε την πραγματικοτητα
και τι περιμενουμε αραγε απο την καινουρια φουρνια κυνηγων οταν 9/10 κυνηγους λενε στα παιδια τους "παιξε τον γιε μου εν θα τον ξαναδεις ?" η την περιβοητη ατακα "τουτα τα πουλουθκια εν ο καλητερος μεζες"

ειμαστε για τα κλαματα !
+10000
Enjoy hunting in different way... Just get a Deutsch Drahthaar....
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Εγώ δεν θα σχολιάσω τα γραφόμενα του κάθε καμένου, αλλα θα συμφωνήσω και εγω απολύτως με τον Σωτήρη, τα γνωρίζουμε όλοι και γνωρίζουμε και γιατί υπάρχουν.

Κανένας όμως δεν σχολίασε το άρθρο που παραθεσε ο Πανίκος, κανένας δεν σχολίασε τις λίγες εισηγήσεις που δημοσιευσα και εγω προιγουμενος.
Αλλαγή δεν θέλουμε όλοι? ?
Εισηγήσεις και προτάσεις δεν θέλουμε? ?
Έργα και πράξεις και οχι μόνο λόγια δεν θελουμε??
Και...και...και...και..
Ειδού η ροδος, ειδου και το πηδημα..!!!!
Γιατί το σταβροβουνι πετά 200χιλ., αυγά καθε χρόνο? ??
Γιατι απο εναν εκτροφεα περδικιων αγοράζουμε 5χιλ., περδικια ενω απο καποιον αλλο 20χιλ.,(λέμε τώρα π.χ.)?
Γιατι μπορούμε να αγοράσουμε περδικια για σφαγή αλλα δεν μπορουμε να φέρουμε τον Cotton Tale (που εισαχθεικε στην Ιταλία λογο παρόμοιου προβληματος με εμας), με €3,00...?????
Γιατι τα περδικια απελευθερωνονται με αυτον τον τροπο, για σφαγή δηλαδή. .????
Γιατί νοσεί το δικαστικό σύστημα σε οτι αφορα την λαθροθηρια..???
Τι έρευνα πρέπει να κανω και εγω για να εχω γεμάτο τον καταψύκτη μου με λαγούς και να μην είμαι παρανομος..??
Γιατί γίνονται ταισματα για την φασσα παντού, συμπεριλαμβανομενου και του Αρακαπά...???
Γιατί ο Ουλαμος δεν ακούγεται πουθενα πάλι. ??
Γιατί δεν βλέπουμε τις μελετες του Ταμείου. .?
Και αλλα πολλα βέβαια που ολοι γνωρίζουμε. .?
Διότι κάποιοι θελουν απλα να βλέπουν το μισθό τους να μπαίνει στην τραπεζα, διότι κάποιοι αλλοι εκμεταλλευονται καταστάσεις για ιδιον όφελος (προσωπικό, πολιτικό. ..), διοτι ακομα κάποιοι αλλοι βάζουν στόχους την ψηλοπλατη καρέκλα, διότι όλοι αυτοί δεν θελουν να δουλέψουν, δεν εχουν όραμα, ειναι αβουλα όντα και το μόνο που βγαίνει απο το στομα τους ειναι λέξεις βουτηγμενες στον εμετό. ..!!!!!
andreas78

Και καταλήγω οτι αυτοί ειναι οι λόγοι που οι προτάσεις/ εισηγήσεις της Επ´.Λευκωσιας και γενικά όσες εισηγήσεις γίνονται που σκοπό εχουν την ενδυνάμωση των θηραμάτων, την πάταξη της λαθροθηρίας, το δικαίωμα μας σαν ευρωπαίοι πολίτες να κυνηγούμε ισότητα ως εκείνοι, δεν εισακούονται, δεν υπάρχουν......

ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.........!!!!!!!!!!!
dimitris savva

Δημοσίευση από dimitris savva »

andreas78 έγραψε:Και καταλήγω οτι αυτοί ειναι οι λόγοι που οι προτάσεις/ εισηγήσεις της Επ´.Λευκωσιας και γενικά όσες εισηγήσεις γίνονται που σκοπό εχουν την ενδυνάμωση των θηραμάτων, την πάταξη της λαθροθηρίας, το δικαίωμα μας σαν ευρωπαίοι πολίτες να κυνηγούμε ισότητα ως εκείνοι, δεν εισακούονται, δεν υπάρχουν......

Σε 5?Ενακο πολλα με τα μυαλα που κουβαλουν πολλοι και με τις ωραιες διαφιμησεις που κανεται για τους κυνηγους λογια...λογια...λογια...
andreas78

dimitris savva έγραψε:
andreas78 έγραψε:Και καταλήγω οτι αυτοί ειναι οι λόγοι που οι προτάσεις/ εισηγήσεις της Επ´.Λευκωσιας και γενικά όσες εισηγήσεις γίνονται που σκοπό εχουν την ενδυνάμωση των θηραμάτων, την πάταξη της λαθροθηρίας, το δικαίωμα μας σαν ευρωπαίοι πολίτες να κυνηγούμε ισότητα ως εκείνοι, δεν εισακούονται, δεν υπάρχουν......

Σε 5?Ενακο πολλα με τα μυαλα που κουβαλουν πολλοι και με τις ωραιες διαφιμησεις που κανεται για τους κυνηγους λογια...λογια...λογια...
Δημήτρη, πίστεψε με, η έκφραση που έκλεισα τα γραφόμενα μου, δεν με αντιπροσωπεύει επουδενή.....την έκλεψα απο κάποιον προστάτη του κυνηγιου...!!!!!!!!!

Πέραν αυτών, η αυτογνωσία μονο καλά προσφέρει, σε αντίθεση απο το να κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλο μας..!!!
dimitris savva

Η πραγματικοτητα ειναι οτι πολλοι κρυβονται πισω απο τον δακλτυλο τους. Για παραδειγμα το πιο προσφατο η καταπολεμιση που οργανωθηκε για την ποντικα πολλοι κρυφτικαν και κανεις δεν σχολιασε το γεγονος ενω που εβαλε ο φιλος μας τον στοχο για την κατανομη και πολυ καλα εκανε (χωρις παρεξηγηση προς τον φιλο) ειναι το τελευταιο πραγμα για μενα που πρεπει να μας απασχολει το σχολιασαν πολλοι .Αντιθετος ενα μελος απο εδω ενω σχολασε απο την δουλεια του στις 4 το πρωι πηγε στην εκστρατεια αν και ηταν ξαγρυπνος και το βραδυ θα πηγαινε παλι το βραδυ δουλεια. Την επομενη μερα ηταν η καθαριοτητα των κοινωτητων, ποσοι πηγαν?Ακουσα πως καποιος για τον λογο οτι δεν υπηρχαν εθελοντες πηρε ολη την οικογενεια μαζι του να βοηθησει κανεις δεν του ειπε μπραβο, δεν ηθελε τον επαινο το εκανε επειδη το ηθελε.
ειμαστε ολο λογια απλος και μονο για να γραφουμε .........
andreas78

Δημήτρη, σε βλέπω να έχεις παρεξηγήσει πολλές έννοιες, επειδή πίσω απο μια οθόνη, όπως είπε και ο φιλτατος Doctor, σε μια αναφορά του, οτι κανείς δεν βλέπει οτι είσαι σκύλος, εγω προσωπικά δεν ειμαι, απο εξ´ αρχής της εγγραφής μου σε αυτο το χώρο, ποτέ μου δεν εξηψωσα τον εαυτό μου και δεν έκανα τον έξυπνο για το τι κανω παραπάνω απο εσένα η τον οποιοδήποτε αλλο. Αν και εχω και εγω ελαττώματα, μειονεκτήματα, δεν ειμαι παντογνωστης και όσο ζω θα μαθαίνω. Εχω όμως και παρα πολλα καλά, τα οποία εσυ τουλάχιστον δεν γνωρίζεις ούτε τα μεν, αλλα ούτε και τα δε.
Οι προσπάθειες μου και οι "πράξεις" μου για αυτο ή αυτα που αγαπώ, αφορούν αποκλειστηκά εμένα και αυτούς που τα ζουν μαζι μου.
Για τα θέματα που αναφέρεις όμως, θα σου απαντήσω, την εκστρατεία που έγινε για την ποντικα, που την θεωρώ εξαιρετικη πρωτοβουλία και λόγο του οτι δεν μπορούσα να πάω Λεμεσσό, σε πληροφορώ οτι την εχω μεταφέρει στον σύλλογο μου και ειχε θετικοτατες αντιδράσεις και σχόλια.
Όσον αφορά την καθαριότητα της Κυριακής, θα σε πληροφορήσω επίσης, οτι ο σύλλογος μου χωρίστηκε σε τρεις ομάδες, η μια πήγε Μιτσερο, η άλλη σκοπευτήριο Λατσιων και η τρίτη που ημουν και εγω, συναντήθηκε με αλλους δυο συλλόγους στην βιομηχανική του Δαλιου, όπου και έγινε καθαριότητα.

Σε αυτο το σημείο, και αφου έγινε αυτή η συζήτηση μεταξύ μας και που μπορει βέβαια να μην αναφαιρεσε στο πρόσωπο μου, μπορεις να καταλάβεις γιατι τίποτα δεν μπορούμε να κανουμε συντονισμένα, αφου βλέπουν σε τι "αντιπαραθέσεις" και "συζητήσεις" πέφτουμε, δίνοντας σε κάποιους το δικαίωμα να μας θεωρούν ανθρώπους των σπηλαίων και οι ίδιοι να νομίζουν οτι ειναι μαθητές του Άινσταιν.
dimitris savva

Δεν αναφερθηκα σε σενα αλλα σε μια μεριδα ατομων που οντος αυτα που ειπα ειναι η πραγματικοτητα.Ο καθε ενας θα δει τον καλο για εκεινο που τον ενδιαφερει . εαν ειναι η αποχη απο ενεργειες που βοηθουν το θηραμα και την φυση να προστατευτει και να πολλαπλαστει αυτο ειναι στη κριση του καθε ενα απο εμας.
andreas78

Πανικος Setter έγραψε:Το Ταμείο Θήρας διαβάζουμε έχει στερέψει οικονομικά. Οι κυνηγοί της Κύπρου εδώ και μήνες διαμαρτύρονται για την κατάσταση του ενδημικού θηράματος. Το κυνήγι αποτελούσε και αποτελεί για την Κύπρο παράδοση. Κινούσε και αυτό με το δικό του τρόπο τα νήματα της οικονομίας, αφού στις καλές του εποχές συντηρούσε πολλές μικρές επιχειρήσεις που ασχολούνταν είτε με την πώληση κυνηγετικών ειδών, είτε με την εκτροφή και εκπαίδευση σκύλων κ.λπ.

Προσέφερε και προσφέρει κάθε χρόνο εκατομμύρια από τις ανανεώσεις αδειών κυνηγίου. Δυστυχώς περνά μια μεγάλη κρίση. Η οποία δεν ξεκίνησε από την οικονομική κρίση, αλλά από την ασυνειδησία, την παρανομία, τη λαθροθηρία, την αναλγησία κάποιων, την εξυπηρέτηση συμφερόντων και διάφορα άλλα.

Τώρα, την πληρώνουν όλοι. Κάποιοι πρέπει να προβληματιστούν σοβαρά επιτέλους…
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis ... 4vmp6.dpuf Σχόλιο από αρθρογράφο του φιλελεύθερου
Και λίγα έγραψε,
Πρεπει κάποιοι να καταλάβουν οτι η ΚΟΚ & ΔΑΖ, δεν ειναι εκκολαπτηριο πολιτικών, όπως επίσης οτι ο εκάστοτε προϊστάμενος του Ταμείου Θηρας, δεν ειναι απλά ενας συνήθης δημόσιος υπάλληλος.
Εδω θα προσθέσω οτι ο Προϊστάμενος δεν λογοδοτεί αποκλειστικά και απευθείας στον Υπουργό, αλλά σε μια επιτροπή με πρόεδρο τον διευθυντή του Υπουργείου και 2 ή 3 ατομα της ΚΟΚ....!!!!!!
Δηλαδή "μην μου τα σφηξεις για να μην σου τα σφηξω εγω..."... ενα πράγμα να πούμε...!!!!!!
Άβαταρ μέλους
kyriakos304

Δημοσίευση από kyriakos304 »

Διαχειριστικό Σχέδιο για τον πληθυσμό των
Περδικιών (Alectoris chukar cypriotes)
στην Κύπρο

http://www.moi.gov.cy/moi/Wildlife/wild ... %CE%BD.pdf

Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας
Αγαπητοί μας φίλοι, η άποψη σας μας ενδιαφέρει πολύ. Μελετήστε το προσχέδιο του Διαχειριστικού Σχεδίου για τον πληθυσμό των περδικιών στην Κύπρο, όπως αυτό ετοιμάστηκε από την Υπηρεσία μας και στείλτε μας τις απόψεις / σχόλια / παρατηρήσεις σας, στο Lefkosia.gf@cytanet.com.cy, μέχρι την 16η Μαΐου 2014.

To πλήρες κείμενο του Διαχειριστικού Σχεδίου μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας μας www.cypruswildlife.gov.cy κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο «Ανακοινώσεις».
Καλύτερα ένα θήραμα λιγότερο παρά ένας φίλος….
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ / ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ / ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ”