ΜΟΛΥΒΔΙΝΑ VS ΕΠΙΧΑΛΚΩΜΕΝΑ VS ΝΙΚΕΛ

Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Re: ΜΟΛΥΒΔΙΝΑ VS ΕΠΙΧΑΛΚΩΜΕΝΑ VS ΝΙΚΕΛ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

vti-chris έγραψε:Σου κατεβάζω το καπέλο για την όρεξη που έχεις και το χρόνο που σπαταλάς για τις δοκιμές που κάνεις και εύχομαι να μην σταματήσεις!!!
Η μετατόπιση που παρουσιάζεται προς τα δεξιά είναι λόγω του αέρα φαντάζομαι???...και αν αυτό ισχύει τότε δικαιολογούνται απώλειες σε τέτοιες συνθήκες.
Σε μια συζήτηση που είχα με άλλους ιδιογομωτές από Ιταλία τα επιμεταλλωμένα και επινικελλωμένα είναι τις περισσότερες φορές κακής ποιότητας με πολύ μαλακό μόλυβδο με ότι και αν αυτό συνεπάγεται.(χωρίς να υπονοώ πως τα απλά μολύβδινα είναι καλύτερα)
Πολύ θα ήθελα να δω τα σκληρά μολύβδινα της Remington σε μια Gem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :idea:
Ν'ΑΣΕ ΚΑΛΑ ΚΡΙΣ...Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ Κ'ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΚΗ.

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΕΡΝΕΙΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ...ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΙΔΟΥΣ.
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

ΜΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΠΙΝΑΚΑ ΣΕ ΠΙΝΑΚΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ Η ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΕΝΑ ΤΩΝ ΜΟΛΥΒΔΙΝΩΝ ΣΚΑΓΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ 2.

ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΧΑΛΚΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΝΙΚΕΛΩΜΕΝΑ Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΓΕΡΝΕΙ ΚΑΠΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΝΙΚΕΛΩΜΕΝΑ!!!

ΕΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΕ..ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ,ΜΟΛΥΒΔΙΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΝΙΚΕΛΩΜΕΝΑ....ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ....Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΜΕ 3* ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 7% ΚΑΙ ΜΕ 2* ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 10% ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΠΙΝΙΚΕΛΩΜΕΝΑ ΣΚΑΓΙΑ.....ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΑΝ ΤΟ ΤΣΟΚ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΦΟΥΛ 1* Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥ "ΣΤΑΓΓΑΛΙΣΜΑΤΟΣ" ΤΟΥ ΣΤΟΜΙΟΥ...ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΣΤΑ ΜΟΛΥΒΔΙΝΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΚΑΓΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ.
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Όσο αφορά τις συσσωματώσεις εμφανίζονται όταν τα σκάγια είναι κολλημένα το ένα με το άλλο και παρόλο που κάποιες φορές ξεχωρίζουν και μπορεί να τα δούμε στον πίνακα ως σκάγια κοντά το ένα στο άλλο τις περισσότερες φορές παραμένουν ενωμένα και βλέπουμε πιο μεγάλη τρύπα στο χαρτί ή γραμμές αντι τρύπα,...
Η θεωρία λέει ότι τα επιμεταλλωμένα δεν συσσωματώνονται τόσο εύκολα...όμως η θεωρία πολλές φορές δεν επιβεβαιώνεται στην πράξη.
Υπάρχουν όντως σε κάποια σημεία συσσωματώσεις μετά από προσεκτική μελέτη των πινάκων αλλά το κατά πόσο μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για το θέμα του τίτλου... :?:
Ο Αντρέας είναι ψήρης στις κατανομές έτσι αναμένουμε εμπλουτισμό!!!
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Σόλωνα, άλλο η συσσωμάτωση και άλλο τα σκάγια να είναι κοντά το ένα με το άλλο. Συσσωμάτωση γίνεται απο θερμή συγκόληση αλλά και απο ψυχρή συγκόληση. Στην παρούσα περίπτωση νομίζω πως ο λόγος αφορά αποκλειστικά την ποιότητα της επιμετάλλωσης, ειδικά στην περίπτωση της επινικέλλωσης και λόγο της σκληρότητας του νίκελ οι κατασκευάστριες εταιρείες χρησιμοποιούν πολυ κακής ποιότητας μολύβδινα σκάγια και σε συνδιασμό με την πολύ λίγη εισχώρηση του νίκελ στο μολύβι, αποδεικνίονται να είναι ακατάλληλα.
Η προσωπική μου εκτίμηση για τις κατανομές των επιμεταλλωμένων, ειναι οτι απο αυτό που βλεπω, θεωρώ τις κατανομές των επιχαλκωμένων καλήτερες. Βλέπω τα σκάγια πιο ομοιόμορφα κατανεμημένα στον πίνακα, απο ότι τα επινικελλωμένα που εχουν καποια κενά και ανομοιόμορφη περιφέρεια.
Σε τελική ανάλυση πιστεύω πως η δοκιμή είναι αξιόλογη και προσφέρει αρκετα συμπεράσματα, οσον αφορά το θέμα των κατανομών, νομίζω πως είναι υποκειμένικά διαφορετικό για τον καθε ενα μας.

Και μια φωτογραφία για τις συσσωματώσεις.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Αντρεα απο ποιο βιβλιο ειναι η φωτο? Εχει κανενα καλο βιβλιο για βλητικη ελληνικο?
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
andreas78

Breda Pegaso έγραψε:Αντρεα απο ποιο βιβλιο ειναι η φωτο? Εχει κανενα καλο βιβλιο για βλητικη ελληνικο?

Gough Thomas...Είναι δανεικό αυτό και προσπαθώ να βρώ χρόνο να το σκανάρω.. :D
Βιβλία, υπάρχουν πάρα πολλά στο διαδύκτιο για να τα κατεβάσεις και να κάνεις αρχείο... ;)
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

andreas78 έγραψε:Σόλωνα, άλλο η συσσωμάτωση και άλλο τα σκάγια να είναι κοντά το ένα με το άλλο. Συσσωμάτωση γίνεται απο θερμή συγκόληση αλλά και απο ψυχρή συγκόληση. Στην παρούσα περίπτωση νομίζω πως ο λόγος αφορά αποκλειστικά την ποιότητα της επιμετάλλωσης, ειδικά στην περίπτωση της επινικέλλωσης και λόγο της σκληρότητας του νίκελ οι κατασκευάστριες εταιρείες χρησιμοποιούν πολυ κακής ποιότητας μολύβδινα σκάγια και σε συνδιασμό με την πολύ λίγη εισχώρηση του νίκελ στο μολύβι, αποδεικνίονται να είναι ακατάλληλα.
Η προσωπική μου εκτίμηση για τις κατανομές των επιμεταλλωμένων, ειναι οτι απο αυτό που βλεπω, θεωρώ τις κατανομές των επιχαλκωμένων καλήτερες. Βλέπω τα σκάγια πιο ομοιόμορφα κατανεμημένα στον πίνακα, απο ότι τα επινικελλωμένα που εχουν καποια κενά και ανομοιόμορφη περιφέρεια.
Σε τελική ανάλυση πιστεύω πως η δοκιμή είναι αξιόλογη και προσφέρει αρκετα συμπεράσματα, οσον αφορά το θέμα των κατανομών, νομίζω πως είναι υποκειμένικά διαφορετικό για τον καθε ενα μας.

Και μια φωτογραφία για τις συσσωματώσεις.

Εικόνα
ΞΕΚΙΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ :D

ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΥ... ΣΟΥ ΒΑΖΩ Κ'ΕΓΩ 2-3 ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΣΣΩΜΑΤΩΣΗ . ΤΑ ΕΧΩ ΜΕΛΕΤΙΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ,ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΥΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΙΛΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ:D

ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΥΤΟΥ,ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ GOUGH THOMAS ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΕΧΩ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ, ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ....ΟΜΩΣ!!!

ΟΜΩΣ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΡΟΧΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ......ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΩΟΥΣΑ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΡΙΝ.. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ!!!

ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΚΟΛΙΑ.

ΤΟΤΕ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ "ΠΟΙΟΤΗΚΑ" ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ...ΤΟΤΕ ΤΟ 99% ΤΩΝ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΤΑΠΑ Κ.Λ.Π.ΕΦΕΥΓΑΝ ΛΙΓΟ ΤΑ ΑΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ Η ΣΗΣΣΩΜΑΤΩΣΗ Η ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΧΡΗ ΤΗΞΗ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΑΝΕΦΕΡΕΣ.

ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΩΝ ΗΜΕΡΑ,ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΑΓΟΡΑ, ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΜΙΞΗ ΑΝΤΙΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΧΑΛΚΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΝΙΚΕΛΩΜΕΝΑ ΣΚΑΓΙΑ..(ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ)...ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΗΣΣΟΜΑΤΩΣΕΙΣ!!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
nike powder
Full Member

Δημοσίευση από nike powder »

andreas78 έγραψε:
Breda Pegaso έγραψε:Αντρεα απο ποιο βιβλιο ειναι η φωτο? Εχει κανενα καλο βιβλιο για βλητικη ελληνικο?

Gough Thomas...Είναι δανεικό αυτό και προσπαθώ να βρώ χρόνο να το σκανάρω.. :D
Βιβλία, υπάρχουν πάρα πολλά στο διαδύκτιο για να τα κατεβάσεις και να κάνεις αρχείο... ;)

αυτο ειναι απο τα καλητερα!
andreas78

Σόλωνα μου, δεν ανέφερα πουθενά ότι στην παρούσα περίπτωση, οφείλονται σε διαφυγή αερίων, είπα αυτό που αναφέρεις και εσύ, δηλαδή στην ποιότητα της επιμετάλλωσης και στην ποιότητα των μολύβδινων σκαγιών που την επιδέχτηκαν. Επ 'ουδενή δεν είναι λογικό να υπάρχουν συσσωματώσεις στον βαθμό που υπήρχαν κάποτε, έλα μου όμως που συχνά- πυκνά, προσωπικά τις βλέπω σε διάφορες δοκιμές, είτε είναι δικές μου, είτε άλλων συναδέλφων.
Απο βιβλία, να φάνε και οι κότες...απο το 1900 μέχρι και το 2012, κάποια τα έχω διαβάσει και δεύτερη φορά... :D Το αρχείο με όλα αυτά τα βιβλία είναι κοινό με τον Χρήστο.
Και δεν υπάρχει λόγος να αρχίζεις με το φιλικά, ευχή μου, όλες οι συζητήσεις μας να ήταν παρόμοιας επιμόρφωσης και με παρόμοιες δοκιμές.... :)
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Σχετικά με τις συσσωματώσεις και κάνοντας μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα αρκετές πληροφορίες και σε μια περίπτωση στην Ελλάδα, κυνηγός σκοτώθηκε όταν συνκυνηγός στην απέναντι πλαγιά πυροβόλησε σε πέρδικα και συσσωματωμένα σκάγια χτύπησαν τον απέναντι κυνηγό σε σημείο που τον σκότωσε(αλήθεια-ψέματα).

Να πώ επίσης ότι σε δοκιμές που κάναμε πέρσι για φυσίγγια διασποράς με διάφορες πατέντες όπου όλες έφεραν πιστονάκι σαν φούστα έμφραξης των αερίων συναντήσαμε το φαινόμενο αυτό και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό όπου από τα 20μ. η διάμετρος του κύκλου ήταν μόλις 10-15εκ. και αν θυμάμαι καλά είχε τρυπήσει και τη μεταλλική πλάκα δοκιμών (με 8άρια).
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”