Εκπαιδευτικα 2014

Απάντηση
Yiannis
Full Member

Re: Εκπαιδευτικα 2014

Δημοσίευση από Yiannis »

[quote="Anthimos"]

Κώδικας: Επιλογή όλων

Αλήθεια όλα αυτά τα περδικόπουλα που βλέπουμε τον Ιούλιο , πού και πώς εξαφανίζονται τον Νοέμβριο? Από τα εκπαιδευτικά πάντως δεν νομίζω.
Φίλε να σε θυμησω ότι τόσα χρόνια 1η Ιουλιου ξεκινουν επισημα τα " εκπαιδευτικα " σε όλες τις επιτρεπόμενες περιοχές!

Ανθιμε κατα την αποψη μου οι κυριοτεροι λογοι της μειωσης ειναι το κυνηγι της φασσας και η ελλειψη νερου και φαγητου κατα τους μηνες Ιουλη-Οκτωβρη. Στο κατω κατω τα περδικια το καλοκαιρη ειναι σε ποταμοσιες και σκιερα μερη και προστατευονται κατα μεγαλο βαθμο απο τα εκπαιδευτικα που γινονται για 1-2 ωρες το πρωι. Τα εκπαιδευτικα δεν φταινε για ολα..τα περδικια πετουν τον απο τον Ιουλη αρα η οχληση που εχουν απο τα εκπαιδευτικα ειναι η ιδια με οποιαδηποτε δραστηριοτητα που γινετε στην υπαιθρο.
Άβαταρ μέλους
nik
Full Member

Δημοσίευση από nik »

Anthimos έγραψε:

Αλήθεια όλα αυτά τα περδικόπουλα που βλέπουμε τον Ιούλιο , πού και πώς εξαφανίζονται τον Νοέμβριο? Από τα εκπαιδευτικά πάντως δεν νομίζω.
Φίλε να σε θυμησω ότι τόσα χρόνια 1η Ιουλιου ξεκινουν επισημα τα " εκπαιδευτικα " σε όλες τις επιτρεπόμενες περιοχές!

Η επίμαχη περίοδος που συζητάμε φίλε μ Άνθιμε έιναι Απρίλιο-Ιούνιο. Γι αυτό το αναφέρνω θέλοντας να τονίσω ότι η αναπαραγωγή στο 90% των περιοχών (αν όχι και μεγαλύτερο) δεν επηρεάζεται απο τα εκπαιδευτικά και γίνεται κανονικά (αφού απαγορεύεται η εκπαίδευση σε αυτές τις περιοχές) . Αλλοι κατ εμένα είνια οι λόγοι που μετά χάνονται τα περδίκια. Και έναν απο αυτούς τον ανέφερε και ο Άριστος - Τα αεροβόλα

Και επειδή κάποιοι λένε συνέχεια πληρώνουμε μόνο 80 ευρώ άδεια κυνηγίου .
Κάποιος που ασχολείται φίλοι μου με το κυνήγι και την κυνοφιλία έχει να πληρώσει:
Καύσιμα, Φυσίγγια , Άδειες, Κτηνίατρους , Τροφές Σκύλων, Εγγραφές σε ομίλους, Dog Show κλπ κλπ.
Από αυτά , που είναι ένα πολύ σημαντικό κονδύλι για τον καθένα , ζούν πολλοί επαγγελματίες στον χώρο αλλά παίρνει και πολλά έσοδα το ίδιο το κράτος από τις φορολογίες. Μην το ξεχνάμε αυτό.
Ειτε 80 ειτε 800 εν η αδεια αυτα που αναφερεις τα πληρωνεις ουτως η αλλως . Θα έπρεπε να ειναι ακομα ενας μοχλός πίεσης στους κρατικους φορεις να υποστηριξουν το κυνηγι. Το ρευστο που διατιθετε στην οικονομία
Το αναφέρω γιατί ακούω πολλούς που λένε ότι κυνηγάμε δωρεάν. Ε δεν είναι δωρεάν φίλε μου. Τα στερούμαστε απο κάπου αλλού αυτά τα χρήματα. Και είνια πάρα πολλα΄. Τα οποία όπως προανέφερα τα εκμεταλλεύεται και το κράτος για μισθούς κλπ.
VALENTINOS
Full Member

Δημοσίευση από VALENTINOS »

Φιλε μου επαναλαμβανω δεν εκατηγορησα κανενα ονομαστικα. Το τηλ μου ειναι 99317387 πε τους αθρωπους να με πιασουν τηλ να δουμε που πιστευουν οτι τους εκατηγορησα για να λυθει κ η παρεξηγηση. Αρα κ εσυ που εγραψες οτι δεν υπαρχει αστυνομευση σημαινει κατηγορας καποιον συγκεκριμενα;;; οχι ρε φιλε . Ασ με πιασουν οι αθρωποι τηλ να λυθει το θεμα. Και αν αππδειχτει οτι τους κατηγορησα να εχουν απαιτηση. Δλδ με το θεμα πχ της κρισης που ολοι λαλουν για την κυβερνηση επρεπε να θιχτει ο προεδρος και να ρωτα ποιοι εν τουτοι;;;; Πχ για τες ποτιστρες που γεμωσεν ο συλλογος μας και ηταν αδειες μεχρι τον αυγουστο δεν επρεπε να το πω;;; γιατι ηταν τπτ ψεμα;;; οξα σημαινει κατηγορω καποιο με το να αναφερω ενα γεγονος;;
ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ..... [/color]
GEORGE777
Full Member

Δημοσίευση από GEORGE777 »

Η παρακμη στο κυνηγι ειναι εμφανης.Καθε χρονο και χειροτερα.Μου θυμηζει η κασταση το"ανεφεντε κρεμμε,τζυλω,τζυλω τζαι δεν ληφκεις".Ζουμε σε ενα "οργανωμενο κρατος" το απλο ειναι πως η φορολογεια ,
αδειες και λοιπα υπαρχουν, και το αντιτημο(αυτονοητο) ειναι εφαρμογη της καταραμενης της νομοθεσιας.
Υπαρχει ο περι σκυλλων νομος ,γιατι δεν εφαρμοζεται για παραδειγμα ο καθενας καμνει οτι του καπνισει.Η στραβος ειν ο γιαλος η στραβα αρμενιζουμε.Δεν ειναι δουλεια των κυνηγων η εφαρμογη του νομου αλλα η τηρηση του.Δεν ειναι δουλεια του σωστου κυνηγου να κρινει και να τημωρα τον ασυνειδητο αλλα του νομου .Οπως επισης δεν ειναι δουλεια του κυνηγου να διαχειρηστη το θηραμα αλλα εθελοντικα να βοηθα το κρατος νοουμενου οτι οι κοποι του δεν θα παν χαμενοι.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι διεκδικουμε παντα τα αυτονοητα μες τουτο τον τοπο . Εχει δικιο καποιος να διερωτατε αν η μονη λυση ειναι να παρουμε το νομο στα χερια μας, μιαν τζαι φαινεται το μονο λογικο.
Δυστηχως ομως δεν ειναι λυση.

Υπαρχει και η επιλογη της απεξαρτησης απο το κυνηγι δαμε που φτασαμε.Αρχισε το ζητημα να κουραζει μεχρι απελπισιας . :( :( :(
ΖΩΟΝ ΔΙΠΟΥΣ ΑΠΤΕΡΟΝ
Άβαταρ μέλους
Phinix

Δημοσίευση από Phinix »

αν δεν κάνω λάθος η σκεψη για πρόταση νομου για τους κυνηγετικούς σκύλους, όσο αφορά τον νόμιμο αριθμό ανά κυνηγό - δεν προχωρησε γιατι το πρόβλημα το είχαν οι εκπαιδευτές/εκτροφεις,..........και έτσι κάπου έμεινε
Λαοι, που ξεχνανε την ιστορια τους, είναι καταδικασμενοι να την ξαναζησουν
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

VALENTINOS έγραψε:Φιλε μου επαναλαμβανω δεν εκατηγορησα κανενα ονομαστικα. Το τηλ μου ειναι 99317387 πε τους αθρωπους να με πιασουν τηλ να δουμε που πιστευουν οτι τους εκατηγορησα για να λυθει κ η παρεξηγηση. Αρα κ εσυ που εγραψες οτι δεν υπαρχει αστυνομευση σημαινει κατηγορας καποιον συγκεκριμενα;;; οχι ρε φιλε . Ασ με πιασουν οι αθρωποι τηλ να λυθει το θεμα. Και αν αππδειχτει οτι τους κατηγορησα να εχουν απαιτηση. Δλδ με το θεμα πχ της κρισης που ολοι λαλουν για την κυβερνηση επρεπε να θιχτει ο προεδρος και να ρωτα ποιοι εν τουτοι;;;; Πχ για τες ποτιστρες που γεμωσεν ο συλλογος μας και ηταν αδειες μεχρι τον αυγουστο δεν επρεπε να το πω;;; γιατι ηταν τπτ ψεμα;;; οξα σημαινει κατηγορω καποιο με το να αναφερω ενα γεγονος;;

Βαλεντίνο βαρέθηκα ειλικρινά και κουράστικα να σου εξηγώ τα αυτονοητα επειδή δέν αφιερώνεις χρόνο να διαβάσεις ή να σκεφτείς τι γράφεις, άλλο η επαρκής αστυνόμευση και άλλο δέν υπάρχει αστυνόμευση, θα μεταφέρω το τηλέφωνω σου και μίλα μαζί τους γιατί ξαναεπαναλαμβάνω όπως τα γράφεις αφήνεις υτπονοούμενα για αρκετό κόσμο για κάποιους ίσως ισχύουν για κάποιους όχι και κανεί κουράζουμε τον κόσμο
Προσέχουμε...για να έχουμε
GEORGE777
Full Member

Phinix έγραψε:αν δεν κάνω λάθος η σκεψη για πρόταση νομου για τους κυνηγετικούς σκύλους, όσο αφορά τον νόμιμο αριθμό ανά κυνηγό - δεν προχωρησε γιατι το πρόβλημα το είχαν οι εκπαιδευτές/εκτροφεις,..........και έτσι κάπου έμεινε
Φιλε ,ο νομος υπαρχει¨.
http://www.moi.gov.cy/moi/wildlife/wild ... 0Νόμος.pdf

Στον νομο λεει καθαρα οτι ο κυνηγος θα πρεπει να εχει αδεια για τα σκυλια του .Δηλαδη να ειναι γραμμενα στο μητρωο σκυλλων .Επισης ο κυνηγος δεν μπορει να συνοδευται με περισσοτερους απο δυο σκυλλους στο κυνηγι,ενω γαι ασκηση μεχρι τεσσερις.

Δεν γνωριζω αν για καποιο λογο ειναι ανενεργος .Ας μας πει καποιος αν κατεχει.
ΖΩΟΝ ΔΙΠΟΥΣ ΑΠΤΕΡΟΝ
Άβαταρ μέλους
Phinix

Δημοσίευση από Phinix »

εν ενέργεια πάντως δεν πρέπει να είναι, ή, είναι σε ισχύ και δεν γραφουν κανένα

επίσης για να γίνει έλεγχος σωστός και καταπολέμηση του φαινομενου ''ξαπολώ ένα κοπάδι σκύλους και οποιον πάρει ο χάρος'' θα γίνει μονο αν τα σκυλιά έχουν όλα μικροτσιπ Καθώς επίσης και άδεια ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΛΟ
Λαοι, που ξεχνανε την ιστορια τους, είναι καταδικασμενοι να την ξαναζησουν
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

ο νόμος δέν είναι ενεργός πρίν απο περίπου 2-3 χρόνια για άγνωστους λόγους ή με την δικαιολογία ότι ήταν δύσκολο να εφαρμοστεί ακυρώθηκε και ισχύει μόνο 3 σκύλους για εκπαιδευτικά. Η ομοσπονδία εισηγήθηκε όπως επανέλθει ο περιορισμός για το κυνήγι. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες που πήρα πρίν απο μερικά λεπτά η κ.ο.κ & δ.α.ζ έχει βγάλει ανακοίνωση αναφορικα΄με το θέμα την οποία ελπίζω να έχω σε λίγο για να σας την αναρτήσω
Προσέχουμε...για να έχουμε
GEORGE777
Full Member

Phinix έγραψε:εν ενέργεια πάντως δεν πρέπει να είναι, ή, είναι σε ισχύ και δεν γραφουν κανένα

επίσης για να γίνει έλεγχος σωστός και καταπολέμηση του φαινομενου ''ξαπολώ ένα κοπάδι σκύλους και οποιον πάρει ο χάρος'' θα γίνει μονο αν τα σκυλιά έχουν όλα μικροτσιπ Καθώς επίσης και άδεια ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΛΟ
Λογικα αν ο σκυλλος ειναι γραμμενος στο μητρωο σκυλλων θα πρεπει να εχει μικροτσιπ και τα σχετικα χαρτια απο
της κτηνιατρικες υπηρεσιες .Τωρα καταλαβαινεις τι εχει να γινει φιλε μου αμα εφαρμοστει ο νομος.Πως να εξηγησεις καποιου οτι απαγορευτε να τζινιας με δεκα σσυλλους τζαι μαλιστα σε πεταλλωηδει παγανια.Πως θα δεχτει ετσι πραμα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GEORGE777 την 13 Ιαν 2014, 15:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΖΩΟΝ ΔΙΠΟΥΣ ΑΠΤΕΡΟΝ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκπαίδευση”