Εκπαιδευτικα 2014
- Phinix
Re: Εκπαιδευτικα 2014
ελπίζω να είναι η σωτηρια μας το γεγονός ότι δεν υπάρχει μονοκόμματη έκσταση να γίνει τούτο
και αν το σκεφτείτε, εάν ηθελαν οι μεγαλοκτηματίες ας ένωναν τις περιουσιες τους και να υλοποιήσουν τα σχέδια τους αλλα απότι φαίνεται κάπου σκαλώνει το θέμα
πως ο μέσος πολίτης, άσχετος αν κρατα η αν δεν κρατα θα πάει κυνήγι
και αν το σκεφτείτε, εάν ηθελαν οι μεγαλοκτηματίες ας ένωναν τις περιουσιες τους και να υλοποιήσουν τα σχέδια τους αλλα απότι φαίνεται κάπου σκαλώνει το θέμα
πως ο μέσος πολίτης, άσχετος αν κρατα η αν δεν κρατα θα πάει κυνήγι
Λαοι, που ξεχνανε την ιστορια τους, είναι καταδικασμενοι να την ξαναζησουν
- Rai
- Full Member
Είσαι ο άνθρωπός μουAnthimos έγραψε:Ε κοπελια
Η Κυπρος θα εμπορουσε να εξαγει εξαιρετικα κρασια και οι οινοποιοι να ειναι μεγαλοεκατομυριουχοι αλλα εν μπορουν ....
Για 5 χρονια συζητητουν να γινει Disney Land Middle East στη Κυπρο και δεν εγινε..
Ξερετε ποιος ειναι ενας απο τους λογους???
Το ιδιοκτησιακό καθεστως στη Κυπρο.
Οι περιουσιες ειναι διάσπαρτες και δεν υπαρχουν εκτασεις ( εκτος που την εκκλησια) μονοκομματες για να γινουν μεγαλα εργα ή μεγαλοι ενιαιοι αμπελωνες τζαι εν να γινει ρεζερβα για το κυνηγι σε ικανοποιητικο μεγεθος για να μπαινουν μεσα κυνηγοι και να γινετε ιδιωτικό κυνηγι.....???
Τζαι αν γινουν μια η θκιο ας πηαινουν τουτοι που θελουν παρα να μας τα πιανουν οι Σερβοι , οι Ουγγαρεζοι τζαι οι Βουλγαροι ας καμνουν το κκεφι τους στην Κυπρο. Το ότι δηλαδη τεραστιες εκτασεις βλαστουν ανεμογεννητριες , ξενοδοχεια και εξοχικα εν μας βλαφτει κι αν ττελιασουν 2-3 την περιουσια τους και αποφασισουν να καμουν ιδιωτικη ρεζερβα ξαφνικα εν το τελος του κυνηγιου στη ΚΥΠΡΟ????Τουτο μας εβλαψε κι αρχισαμε θεωρειες συνομωσίας
Ας σωβαρεφτουμαι ληγω αιδομαισΑ
Αλλα αφου 80 ευρω εν πολλα για αδεια κυνηγιου , εν ξερω ποιος θα πηγαινει κυνηγι σε ιδιωτικη ρεζερβα....

Fa i cazzi tuoi
Rais Team
Rais Team
-
- Full Member
Αριστε σε ενα ποστ σου εγραψες ....γιατι δεν φροντισαν να δημιουργησουν νομιμους χωρους εκπαιδευσης......τι εννοεις δλδ;; και αναφεροσουν στη θηρα. Και παντα οπος λαλει αληθκεις φιλε μου αναστατωνει τον κοσμο. Ετσι ειναι. Οσο για τον περιπτερα εκαμα ενα αστειο και δοξα το θεο στα ατομα που αναφερτηκα κ φιλοι εξακολουθουμε να ειμαστε και ουτε μωρα ειναι να αγκριζονται. Οσο για την αλλη κουβεντα επειδη πιππιλας την συνεχεια εν τζιαι επηα κ εγω μαζι του κυνηγι του τυπου οπως επραξες εσυ. Εγω θα συνεχισω να εκφερω την αποψη και να λαλω τα γεγονοτα οπως εχουν για το κυνηγι κ οποιου αρεσκει.
ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ..... [/color]
-
- Full Member
Ουτε προσωπικα εχω με κανενα φιλε αριστε ουτε τα χωραφκια μας θα μοιρασουμε. Οτι λαλω εν για το καλο του κυνηγιου που τα αναφερω . Και ναι σε περιπτωση που καμει ενα λαθος η θηρα ο κοσμος πρεπει να το μαθαινει και να αντιδρα. Εν σημαινει πως πρεπει να δεχομαστε που καποιους που κατεχουν την εξουσια να μας καμνουν οτι θελουν. Δλδ πρεπει να ανεχεται πχ ο κοσμος την αστυνομια να το δερνει;;;; οξα θα παμε στην εποχη της αγγκοαγγλοκρατιας που ισχυε το κκερφιου ενυχτωσεν εν κυκλοφορει κανενας.... Και τωρα δλδ που βκαινουν τα απλυτα τους πολιτικους στη φορα δεν επρεπε να φκουν παλε;;;;;; μολις πουμεν μιαν αληθκεια αμεσως
απειλες;;;;

ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ..... [/color]
- Γιατρός
- Full Member
Αν είναι να γίνει κάτι με αυτή την κατάσταση ας γίνουν 642 τελλιασμένα
-είμαι σίγουρος ότι όπως και με τις τσιππούρες θα σπάζουν τα δίκτυα και θα πηγαίνουν όλοι με τα δίκαννα στην τρύπα να πέζουν ότι περάσει
-Ακάμα ξεακάμα όλα τα θέλουμε δικά μας κοτσιαννιασμένα και αν δεν καθαρίσουμε μια περιοχή την οποία θεωρούμε δική μας δεν ησυχάζουμε
-πάμε για ένα χόμπυ και βλέπεις πονηστικομένους/μανιακούς να πράτουν την μόνη ασχολία στην οποία είναι καλοί
-να κατεβαίνεις με τόσους μπασταρτόσκυλλους που anyway κάτι θα σου σηκώσουν έννεν κυνήγι κύριοι,εν λλίο και όπως την φυλή μας που εν θωρείς Κυπραίους συχνά πλέον καθαρόαιμους (άλλη ώρα)
-οι αξίες και παιδεία εν που την οικογένεια που ξεκινούν εν μαθαίνουνται πριν την άδεια κυνηγίου
-το 530-2000 θεωρείται κυνήγι που ξεκληρώνονται ολόκληρες περιοχές με μεσημεριανό ξεφόρτωμα σπίτι για νέο κότα(chicken) τζαι επηράξαν μας οι λαθροθήρες, κοινή λογική πάνω απόλα
-κανένας δεν πήρε βραβείο ζωής μέσω του κυνηγίου,είναι ΧΟΜΠΥ
-δαμέσα μεν τσακώνεστε εν έχουμε τίποτε να μοιράσουμε
-υγεία σε όλους
-είμαι σίγουρος ότι όπως και με τις τσιππούρες θα σπάζουν τα δίκτυα και θα πηγαίνουν όλοι με τα δίκαννα στην τρύπα να πέζουν ότι περάσει
-Ακάμα ξεακάμα όλα τα θέλουμε δικά μας κοτσιαννιασμένα και αν δεν καθαρίσουμε μια περιοχή την οποία θεωρούμε δική μας δεν ησυχάζουμε
-πάμε για ένα χόμπυ και βλέπεις πονηστικομένους/μανιακούς να πράτουν την μόνη ασχολία στην οποία είναι καλοί
-να κατεβαίνεις με τόσους μπασταρτόσκυλλους που anyway κάτι θα σου σηκώσουν έννεν κυνήγι κύριοι,εν λλίο και όπως την φυλή μας που εν θωρείς Κυπραίους συχνά πλέον καθαρόαιμους (άλλη ώρα)
-οι αξίες και παιδεία εν που την οικογένεια που ξεκινούν εν μαθαίνουνται πριν την άδεια κυνηγίου
-το 530-2000 θεωρείται κυνήγι που ξεκληρώνονται ολόκληρες περιοχές με μεσημεριανό ξεφόρτωμα σπίτι για νέο κότα(chicken) τζαι επηράξαν μας οι λαθροθήρες, κοινή λογική πάνω απόλα
-κανένας δεν πήρε βραβείο ζωής μέσω του κυνηγίου,είναι ΧΟΜΠΥ
-δαμέσα μεν τσακώνεστε εν έχουμε τίποτε να μοιράσουμε
-υγεία σε όλους
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γιατρός την 13 Ιαν 2014, 12:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εν για μένα που λαλεί ρε τούτος ;
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
VALENTINOS έγραψε:Αριστε σε ενα ποστ σου εγραψες ....γιατι δεν φροντισαν να δημιουργησουν νομιμους χωρους εκπαιδευσης......τι εννοεις δλδ;;
Ποιό εν ννα καθορίσει τα κριτήρια για να είναι ένας χώρος νόμιμος εγώ ή έσύ? ποιός θα τους προμηθεύει με θήραμα εκτροφής όταν δέν δικαιούτε ο ιδιοκτήτης του χώρου να εκτρέφει εγώ ή έσύ?
Οσο για τον περιπτερα εκαμα ενα αστειο και δοξα το θεο στα ατομα που αναφερτηκα κ φιλοι εξακολουθουμε να ειμαστε και ουτε μωρα ειναι να αγκριζονται.
Αλλά αναστάτωσες το φόρουμ για ένα μήνα για ένα αστείο
Οσο για την αλλη κουβεντα επειδη πιππιλας την συνεχεια εν τζιαι επηα κ εγω μαζι του κυνηγι του τυπου οπως επραξες εσυ.
Για να έχεις άποψη πρέπει να πράξεις όχι μόνο να διαβάζεις και να γράφεις
Εγω θα συνεχισω να εκφερω την αποψη και να λαλω τα γεγονοτα οπως εχουν για το κυνηγι κ οποιου αρεσκει.
Κανένας δέν σε εμπόδισε ποτέ να το κάνεις αλλά πρόσεχε τι λές γιατί εν γίνετε να με πιάνει ο άλλος που την Ελλάδα και ο άλλος απο την Κύπρο να με ρωτούν ποιός εν τούτος που με κατηγορά μέσα στο φόρουμ σου , σημάινει ότι και άλλοι πέρνουν τα ίδια μήνύματα
Προσέχουμε...για να έχουμε
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
να τα βγάλουμε στην φόρα και μάλιστα οργανωμένα για το καλό του κυνηγίου ...εγω αν διάβασες και το νέο περιοδικό ή την στήλη μου στην εφημερίδα Πολίτης θα δείς ότι έγραψα σχετικό άρθρο που αναφέρωVALENTINOS έγραψε:Ουτε προσωπικα εχω με κανενα φιλε αριστε ουτε τα χωραφκια μας θα μοιρασουμε. Οτι λαλω εν για το καλο του κυνηγιου που τα αναφερω . Και ναι σε περιπτωση που καμει ενα λαθος η θηρα ο κοσμος πρεπει να το μαθαινει και να αντιδρα. Εν σημαινει πως πρεπει να δεχομαστε που καποιους που κατεχουν την εξουσια να μας καμνουν οτι θελουν. Δλδ πρεπει να ανεχεται πχ ο κοσμος την αστυνομια να το δερνει;;;; οξα θα παμε στην εποχη της αγγκοαγγλοκρατιας που ισχυε το κκερφιου ενυχτωσεν εν κυκλοφορει κανενας.... Και τωρα δλδ που βκαινουν τα απλυτα τους πολιτικους στη φορα δεν επρεπε να φκουν παλε;;;;;; μολις πουμεν μιαν αληθκεια αμεσωςαπειλες;;;;
Η αστυνόμευση με το υφιστάμενο σύστημα είναι ελλιπής και αναποτελεσματική. Πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα πάσης φύσεως, καθώς από εδώ και πέρα φτάσαμε στο σημείο να μιλάμε για ανεπανόρθωτη ζημιά, η οποία γίνεται, όχι από αρρώστιες και φυσικούς επιβλαβής παράγοντες, αλλά από τον ίδιο τον άνθρωπο. Οι αλεπούδες αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα, οι οποίες για σκοπό φυσικής επιβίωσής τους, κυνηγάνε και σκοτώνουν εκατοντάδες λαγούς κάθε χρόνο. Οι αρρώστιες είναι φυσικό να εμφανίζονται και να φεύγουν, κάνοντας ένα κύκλο και επηρεάζοντας το θήραμα. Εκείνο, όμως, που κάνει την μεγαλύτερη καταστροφή είναι η συνεχιζόμενη και ανελέητη λαθροθηρία.
Το χειρότερο από όλα, είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι σοβαροί λαθροθήρες είναι γνωστοί και ο περισσότερος κόσμος, αλλά και οι αρχές τους γνωρίζουν. Τους γνωρίζουν, αλλά αδυνατούν με νόμιμους τρόπους να τους σταματήσουν. Πρέπει να βρεθεί μια λύση για αυτό το πρόβλημα. Πρέπει να γίνει μια αρχή επιτέλους, για την επίλυση του προβλήματος. Η λαθροθηρία είναι, αποδεδειγμένα, το εκτροφείο των εγκληματιών. Με το να αφήνουμε την λαθροθηρία να εξαπλώνεται, δεν καταστρέφουμε μόνο το κυνήγι στον τόπο μας, αλλά σπέρνουμε ταυτόχρονα και εγκληματίες.
Σε ένα άλλο άρθρο επίσης δημοσιευμένο και σε εφημερίδα και στο περιοδικό έγραψα
Η διαχείριση του κυνηγίου έχει πέσει στα χέρια ορισμένων, γιατί είτε έτσι ορίζει η νομοθεσία, είτε δεν ασχολείται η μάζα του κόσμου, η οποία έχει μόνο απαιτήσεις χωρίς καμία υποχρέωση. Είναι ανήκουστο και παράλογο να περιμένουμε από 60 άτομα του ταμείου θήρας να επιβάλουν σωστή διαχείριση αλλά και αστυνόμευση, όταν μάλιστα η ίδια η υπηρεσία χρειάζεται ανανέωση και στελέχωση, καθώς αρκετά άτομα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις σημερινές ανάγκες.
και πολλά άλλα φίλε Βαλεντίνο που αν διάβαζες το περιοδικό θα τα έβλεπες
Προσέχουμε...για να έχουμε
- nik
- Full Member
Άριστε μ πές μου σε παρακαλώ μια σωστή μελέτη ή έρευνα που έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες όσων αφορά το Κυνήγι. Αν έγινε εγώ δεν την ξέρω.
Εγώ σκέφτομαι ότι θα μπορούσαν σε κάποιες περιοχές που δόθηκε πέρσι για εκπαιδευτικά, να κάνουν σωστές καταμετρήσεις θηράματος πριν και μετά τα εκπαιδευτικά, πριν και μετά την καταπολέμηση των επιβλαβών και της πόντικας κλπ, έτσι ώστε να εξαχθούν κάποια ασφαλή συμπεράσματα τα οποία και θα ανακοινώσουν στον κόσμο. Σίγουρα δεν είμαστε οι πιο έξυπνοι και πρωτοπόροι στον κόσμο αλλά εγώ λέω ότι κάθε μοντέλο πρέπει να προσαρμόζεται στα δεδομένα της χώρας.
Και εγώ συμφωνώ ότι τα εκπαιδευτικά προκαλούν κάποια ζημιά στο θήραμα.
Είναι όμως τόσο μεγάλη και η μεγαλύτερη αιτία μείωσης του θηράματος που πρέπει να απαγορεύσουμε τα εκπαιδευτικά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα?
Αλήθεια όλα αυτά τα περδικόπουλα που βλέπουμε τον Ιούλιο , πού και πώς εξαφανίζονται τον Νοέμβριο? Από τα εκπαιδευτικά πάντως δεν νομίζω.
Και επίσης συμφωνώ ότι το δυναμικό της υπηρεσίας θήρας είναι περιορισμένο.
Δεν μπορεί όμως ένα περίπολο Σάββατα και Κυριακές να κάνει έλεγχο στις περιορισμένες περιοχές που δίνονται για εκπαιδευτικά για να ελέγξουν αν εφαρμόζεται η νομοθεσία. ( Γιατί νομοθεσία Υπάρχει. Απλά δεν εφαρμόζεται). Εγώ πέρσι κάθε Σάββατο και Κυριακή για εκπαιδευτικά σε μόνιμη απαγορευμένη στην επαρχία Λεμεσού (που δόθηκε για εκπαιδευτικά) είδα πολλούς να παρανομούν κανένα όμως να ελέγχει ( ακόμα και μετά από καταγγελία). Και μιλάμε για διάστημα 4 μηνών.
Και επειδή κάποιοι λένε συνέχεια πληρώνουμε μόνο 80 ευρώ άδεια κυνηγίου .
Κάποιος που ασχολείται φίλοι μου με το κυνήγι και την κυνοφιλία έχει να πληρώσει:
Καύσιμα, Φυσίγγια , Άδειες, Κτηνίατρους , Τροφές Σκύλων, Εγγραφές σε ομίλους, Dog Show κλπ κλπ.
Από αυτά , που είναι ένα πολύ σημαντικό κονδύλι για τον καθένα , ζούν πολλοί επαγγελματίες στον χώρο αλλά παίρνει και πολλά έσοδα το ίδιο το κράτος από τις φορολογίες. Μην το ξεχνάμε αυτό.
Εγώ σκέφτομαι ότι θα μπορούσαν σε κάποιες περιοχές που δόθηκε πέρσι για εκπαιδευτικά, να κάνουν σωστές καταμετρήσεις θηράματος πριν και μετά τα εκπαιδευτικά, πριν και μετά την καταπολέμηση των επιβλαβών και της πόντικας κλπ, έτσι ώστε να εξαχθούν κάποια ασφαλή συμπεράσματα τα οποία και θα ανακοινώσουν στον κόσμο. Σίγουρα δεν είμαστε οι πιο έξυπνοι και πρωτοπόροι στον κόσμο αλλά εγώ λέω ότι κάθε μοντέλο πρέπει να προσαρμόζεται στα δεδομένα της χώρας.
Και εγώ συμφωνώ ότι τα εκπαιδευτικά προκαλούν κάποια ζημιά στο θήραμα.
Είναι όμως τόσο μεγάλη και η μεγαλύτερη αιτία μείωσης του θηράματος που πρέπει να απαγορεύσουμε τα εκπαιδευτικά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα?
Αλήθεια όλα αυτά τα περδικόπουλα που βλέπουμε τον Ιούλιο , πού και πώς εξαφανίζονται τον Νοέμβριο? Από τα εκπαιδευτικά πάντως δεν νομίζω.
Και επίσης συμφωνώ ότι το δυναμικό της υπηρεσίας θήρας είναι περιορισμένο.
Δεν μπορεί όμως ένα περίπολο Σάββατα και Κυριακές να κάνει έλεγχο στις περιορισμένες περιοχές που δίνονται για εκπαιδευτικά για να ελέγξουν αν εφαρμόζεται η νομοθεσία. ( Γιατί νομοθεσία Υπάρχει. Απλά δεν εφαρμόζεται). Εγώ πέρσι κάθε Σάββατο και Κυριακή για εκπαιδευτικά σε μόνιμη απαγορευμένη στην επαρχία Λεμεσού (που δόθηκε για εκπαιδευτικά) είδα πολλούς να παρανομούν κανένα όμως να ελέγχει ( ακόμα και μετά από καταγγελία). Και μιλάμε για διάστημα 4 μηνών.
Κάποιος που ασχολείται φίλοι μου με το κυνήγι και την κυνοφιλία έχει να πληρώσει:
Καύσιμα, Φυσίγγια , Άδειες, Κτηνίατρους , Τροφές Σκύλων, Εγγραφές σε ομίλους, Dog Show κλπ κλπ.
Από αυτά , που είναι ένα πολύ σημαντικό κονδύλι για τον καθένα , ζούν πολλοί επαγγελματίες στον χώρο αλλά παίρνει και πολλά έσοδα το ίδιο το κράτος από τις φορολογίες. Μην το ξεχνάμε αυτό.
- Anthimos
- Moderator
Κώδικας: Επιλογή όλων
( Γιατί νομοθεσία Υπάρχει. Απλά δεν εφαρμόζεται). Εγώ πέρσι κάθε Σάββατο και Κυριακή για εκπαιδευτικά σε μόνιμη απαγορευμένη στην επαρχία Λεμεσού (που δόθηκε για εκπαιδευτικά) είδα πολλούς να παρανομούν κανένα όμως να ελέγχει ( ακόμα και μετά από καταγγελία). Και μιλάμε για διάστημα 4 μηνών.
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
-
- Full Member
Ακριβώς όπως τα λέι ο φίλος nik, επιτέλους εφαρμόστε τη νομοθεσία. Εξαντλήστε επιτέλους τη νομιμότητα σε αυτούς που παρανομούν και σταματήστε το χάιδεμα.
Όταν ο άλλος κατεβάζει 10 σκύλους από το αυτοκίνητο (άρα παρανομεί) και δεν τον ελέγχει κανείς τότε η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για αυτό δεν μπορεί να κάνει ούτε τα αυτονόητα. Όλη τη χρόνιά πέρσι στη συγκεκριμένη περιοχή που λέι ο nik δεν είδα μισό περίπολο αλλά είδα αγέλες σκύλων. Ναι όντως υπάρχει ελλιπείς στελέχωση αλλά ούτε τα πιο απλά δεν κάνετε κύριοι δυστυχώς. Πως να σας εμπιστευτούν μετά;
Όταν ο άλλος κατεβάζει 10 σκύλους από το αυτοκίνητο (άρα παρανομεί) και δεν τον ελέγχει κανείς τότε η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για αυτό δεν μπορεί να κάνει ούτε τα αυτονόητα. Όλη τη χρόνιά πέρσι στη συγκεκριμένη περιοχή που λέι ο nik δεν είδα μισό περίπολο αλλά είδα αγέλες σκύλων. Ναι όντως υπάρχει ελλιπείς στελέχωση αλλά ούτε τα πιο απλά δεν κάνετε κύριοι δυστυχώς. Πως να σας εμπιστευτούν μετά;