Εκπαιδευτικα 2014
-
- Full Member
Re: Εκπαιδευτικα 2014
Φίλε άριστε εντελώς φιλικά από τη στιγμή πλέον που το κυνήγι αποτελεί κατα κάποιο τροπο το επάγγελμα σου νομίζω δεν μπορείς να μιλάς 100% αντικειμενικά. Συν ότι κάποιοι παρεξηγουνται από τις απόψεις σ και λένε ´´δεν ξαναπιάσω το περιοδικό´´ . Άκουσα το έντονα στη παφο τις τελευταίες μέρες. Εντελώς φιλικά .
ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ..... [/color]
-
- Full Member
+10000000000Demetris έγραψε:Τα τελευταια 5 χρονια γιατι ο λαγος ολο και μειωνεται? Παλια δεν ειχε λαθροθηρια?.. Αρχισα να πιστευω πως μεγαλο μεριδιο για αυτη την καταντια φερουν και οι <<λαγοκυνηγοι>>, κοντρες μεγαλες παρεες μια μαντρα σχιλους ολα ανεξελεκτα με σκοπου να μην μας φυγει λαγος!! Σε περιοχες δυσβατες οπου δεν υπαρχουν δρομοι κοντα ουτε καλλιεργιες βλεπεις πριν το κυνηγι ενα σωρο λαγους οταν πας προς το τελως της σεζον νομιζεις οτι εισαι σε αλλο μερος ελαχιστοι εως μηδαμινοι..ποιος τους εφαγεν αυτους ο λαθροθηρας οι, οι ταλιμπαν!! Νομιζω εκτος απο να φωναζουμε για την λαθροθηρια καλο ειναι εμεις οι νομοταγεις κυνηγοι να απαιτησουμε να γινει κατι με τους αλεξελεκτους σκυλους οι οποιοι ειναι πολλοι και ειναι αυτοι που κανουν κακο και κατα την κυνηγετικη περιοδο και στα εκπαιδευτικα και αυτος ειναι ο λογος που αμαυροθηκε η εννοια του ιχνηλατη!!
ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ..... [/color]
-
- Full Member
Επεισης εγω σαν ενας νεος κυνηγος που απο μονος μου προσπαθω να καμω σκυλους αυτοι ολοι οι ταλιμπαν δεν με αφηνουν!!! Μας εχουν αρωστησει μας εχουν παρει λαγους αλλα και 2 σκυλλους και εγω τωρα καθομαι και σκεφτομαι αν εξιζουν ολοι αυτοι οι κοποι και ολα αυτα τα εξοδα και ολες αυτες οι θυσιες!! Παμε κυνηγι, εκπαιδευτικα με τον φοβο γιατι δεν ξερουμε αν θα φερουμε τους σκυλους μας πισω και ολα αυτα λογο τις ατιμωρησιας απο τους αρμοδιους αλλα και της ασιδισια που διακατεχει τους περισσοτερους. Πλεον ειμαι πεπεισμενος πως οι αμπαλατοι ειναι περισσοτεροι απο τους κανονικους κυνηγους. Εχω δει πολλα και ακομα τα 20 μου δεν εκλεισα.Καληνυχτα σας!
- christy2000
- Full Member
- alekos_paphos
- Full Member
ΝΑ ΚΑΜΩ ΜΙΑΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΙΤΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΤΗΝ 4ΜΗΝΗ ΤΥΧΟΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ Κ ΧΑΤΖΗΓΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙ.ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ..ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΛΑΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΣΗ Ο ΠΛΥΘΗΣΜΟΣ ΤΟΥ (ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΑ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ)ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΕΦΤΕΙ Η ΙΔΕΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΝΑ ΕΠΑΡΧΙΑ (ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΩΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΤΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ)ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΠΕΔΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΑΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΝΕΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ .ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΠΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΗΡΕΜΑ Ο ΛΑΓΟΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΩΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ .(ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ, )ΕΤΣΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΣΚΥΛΩΝ ΕΜΕΝΑΝ ΙΚΑΝΟΠΙΟΙΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΚΡΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΓΑΔΕΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ ..ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΕΦΤΕΙ Η ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΟΝ 4 ΜΗΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΑΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ .ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΑΛΛΩ ΤΟΝ ΝΟΥ ΜΟΥ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΑΚΡΗ ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΑΝ ΟΧΙ ΛΥΘΗΚΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ 90 ΤΑ ΕΚΑΤΟ,ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ,ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠ ΑΥΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ,ΤΟ ΧΡΗΜΑ,ΚΑΠΟΙΟΑ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ (ΠΧ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ) Ο ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΖΗΤΩ ΜΙΑΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ....
- alekos_paphos
- Full Member
ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΚΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ Η ΕΓΩ ΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ .ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΛΥΣΟΥΝ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ .
-
- Full Member
παιδια ΦΙΛιΚΑ σταματατε να καμνεται τουσ ηρωες και εν θα σασ πει κανενας μπραβο..! παρακαλω να μην υποστηριζουμε κατι το οποιο ειναι παραλογο....το θεμα με τουσ 4 μηνες νεκρους...που την στιγμη που μασ περιοριζουν σε καποιεσ περιοχες δεν υπαρχει θεμα νεκρης περιοδου..θα συμφωνουσα αν ηταν ανεξελεκτα σε θεμα περιοχων αλλα ειδη υπαρχουν αρκετα περιοριστικα μετρα.
και κατι αλλο, σε περιοχες οι οποιεσ εχουν δωθει για εχπαιδευτικα (λεμεσο) περσι εγω δεν ειδα καποια μειωση ουτε σε περδικια ουτε σε λαγο παρολη την πιεση ολοχρονα περσι!ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΝΕΚΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ???με ποια στοιχεια???πωσ γινεται να με υποχρεωνουν να αφηκω τουσ σκυλλουσ μεσ το κλουβι 4 μηνες?και χωρισ λογο επειδη δεν θα εχει θετικο αποτελεσμα...Περσι εμειωσαν τες περιοχες ελαβαν μετρα εκαμαν εκαμαν εκαμαν.....και αποτελεσμα ΓΙΟΚ!ευτυχωσ ομωσ που εχουμε λογικα και αξιολογα ατομα στην ομοσπονδια και δεν θα αφησουν να περασει κατι τετοιο να φακουν πανω κατω
ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑ ΠΩ ΜΕΝ ΚΑΜΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ!εβρεται πραγματικα μετρα που θα βοηθησουν και αφηστε τες νεκρες περιοδους και τα λογια τα πολλα.....
και κατι αλλο, σε περιοχες οι οποιεσ εχουν δωθει για εχπαιδευτικα (λεμεσο) περσι εγω δεν ειδα καποια μειωση ουτε σε περδικια ουτε σε λαγο παρολη την πιεση ολοχρονα περσι!ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΝΕΚΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ???με ποια στοιχεια???πωσ γινεται να με υποχρεωνουν να αφηκω τουσ σκυλλουσ μεσ το κλουβι 4 μηνες?και χωρισ λογο επειδη δεν θα εχει θετικο αποτελεσμα...Περσι εμειωσαν τες περιοχες ελαβαν μετρα εκαμαν εκαμαν εκαμαν.....και αποτελεσμα ΓΙΟΚ!ευτυχωσ ομωσ που εχουμε λογικα και αξιολογα ατομα στην ομοσπονδια και δεν θα αφησουν να περασει κατι τετοιο να φακουν πανω κατω
ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑ ΠΩ ΜΕΝ ΚΑΜΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ!εβρεται πραγματικα μετρα που θα βοηθησουν και αφηστε τες νεκρες περιοδους και τα λογια τα πολλα.....
- kyriakos304
Re: Re: Εκπαιδευτικα 2014
Επιτέλους δκιο πλάσματα που μιλούν πολλά σωστά...BLUE DE GASCOGNE έγραψε:παιδια ΦΙΛιΚΑ σταματατε να καμνεται τουσ ηρωες και εν θα σασ πει κανενας μπραβο..! παρακαλω να μην υποστηριζουμε κατι το οποιο ειναι παραλογο....το θεμα με τουσ 4 μηνες νεκρους...που την στιγμη που μασ περιοριζουν σε καποιεσ περιοχες δεν υπαρχει θεμα νεκρης περιοδου..θα συμφωνουσα αν ηταν ανεξελεκτα σε θεμα περιοχων αλλα ειδη υπαρχουν αρκετα περιοριστικα μετρα.
Καληνύχτα
Καλύτερα ένα θήραμα λιγότερο παρά ένας φίλος….
- Anthimos
- Moderator
Φίλοι
Οι καθαροαιμοι ιχνηλάτες , σωστα εκπαιδευμένοι συνηθως ΔΕΝ προκαλουν ενόχληση στο φτερωτο και τ αλλα θηράματα οπως ενα καθαροαιμο πουλοσκυλο , δυσκολα ενοχλει και βρισκει λαγο!
Ο ιχνηλατης θα δουλεψει την μαλαη του αν τον φκαλει να καμει την διωξη του μεχρι να τον μαζεψει ο ιδιοκητης του. Ουτε θέλει κανενας να τους ξιληψει ουτε να τους αναγκασει να πάνε σε ιδιωτικα ττελιασμενα με τίποτε. Συνηθως αυτα τα σκυλια ψαχνουν μονο λαγο και με απολυτη εκπαιδευση αγνουν οτιδηποτε αλλο. Συνηθως ειναι απο 1 εως 5 σκυλια και μπορω να πω οτι η ολη ιεροτελεστεια ειναι απολαυστικη!
Αλλα πόσοι εχουν καθαροαιμες φυλες ιχνηλατων στη Κυπρο και πόσοι τους δουλευουν σωστα???
Το προβλημα ειναι οτι τα πιο πολλα λαγοσκυλα εν ημιαιμα ! ειναι δηλαδη διασταυρωση ιχνηλατη με ποιντερ, η σεττερ , η μπρακ , η ντραχχαρ , η λυκοσκυλο. Και συνηθως ειναι 8-10 σκυλια ανα εκπαιδευτικο. Ακομα κι αν δεχτω οτι τα μισα σκυλια δουλευουν λαγο μονο τα υπολοιπα σκυλια ειναι ανεκπαιδευτα και οτι κινητε εκτελειτε και προκαλουν και ζημια και ενόχληση σε όλα τα θηραματα.
Ειμαι 37 χρονων και η εκπαιδευση σκυλιων ειναι παθος απο όταν ημουν 12 χρονων ρόκολος. Αντιλαμβανομαι την αναγκη των σκυλιων να εκπαιδευτουν και να μεινουν σε φορμα. Εδω και χρονια αντιληφθηκα την σημαντικότητα της καθαροαιμίας και εξειδικευσης στα θηραματα που κυνηγω!
Οι ιδιοκτητες καθαροαιμων ιχνηλατων πληρωνουν την ασυδοσια που γινετε στα βουνα υπο την επικεφαλιδα " εκπαιδευτικα" με δεκαδες μπασταρτοσκυλα . Πολλοι περιμενουν τα "εκπαιδευτικα" για να ενταξουν στις ομαδες νεαρα απειρα σκυλια (περκι μαθουν) με οποιοδηποτε τίμημα για τους βιοτοπους. Δεν τους ενδιαφερει.
Πολλες φορες σε ιδιοκτητες η σε παρεα με πανω απο 8 σκυλια ακουμε ".....εφκαλεν τον η μαυρου, εν η καλη μας η σιηλλου...." και οταν ρωτας " καλαν τους αλλου τι τους κουβαλας??" σου απαντουν " εν για στοτσιη , αν φυει κανενας της μαυρους τοσα ποθκια καποιος εν να τον πατησει "....
Τουτες οι νοοτροπιες , η επιλεκτικη ημιμαθεια , η κλιση μας να πιστευκουμε στις κουβεντες του καφενε και να τις αναπαραγουμε μας εφεραν σε σημεια ασυδοσιας σε ολα τα επίπεδα. Τον μαρτη εππεσε πυρινικη στην οικονομια, εμεις το φκιολι μας. Το κυνηγι αλλαξε με ταχυτατους ρυθμους (συμπεριφορες των ζωων και πουλιων και δυνατοτητα καρπωσης) κι εμεις επιμενουμε στο φκιολι μας.
Επιτέλους στη χωρα της τρομπας ΄, της διασταυρωσης , της κομπινας και του βουρσουλικιου, αφου εχετε μερακι σαν ιδιοκτητες σκυλων οργανωθειτε σε ομιλους καθαροαιμων φυλων.
ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΥΝΗΓΟΙ ΓΡΑΦΤΗΤΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥς ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ 20 ΛΕΠΤΑ ΑΝΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΕΝΑ ΠΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΑΡΤΟΥΤΖΙΕΣ, ΦΥΤΕΨΕΤΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΣΙΕΡΟ ΣΠΟΡΟΥΣ, ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟΥΙ!!!ΜΗΝ ΠΕΡΝΕΤΕ ΜΟΝΟ
Μαζι με τα ξερα κρουζουν τζαι τα γλωρά
Οι καθαροαιμοι ιχνηλάτες , σωστα εκπαιδευμένοι συνηθως ΔΕΝ προκαλουν ενόχληση στο φτερωτο και τ αλλα θηράματα οπως ενα καθαροαιμο πουλοσκυλο , δυσκολα ενοχλει και βρισκει λαγο!
Ο ιχνηλατης θα δουλεψει την μαλαη του αν τον φκαλει να καμει την διωξη του μεχρι να τον μαζεψει ο ιδιοκητης του. Ουτε θέλει κανενας να τους ξιληψει ουτε να τους αναγκασει να πάνε σε ιδιωτικα ττελιασμενα με τίποτε. Συνηθως αυτα τα σκυλια ψαχνουν μονο λαγο και με απολυτη εκπαιδευση αγνουν οτιδηποτε αλλο. Συνηθως ειναι απο 1 εως 5 σκυλια και μπορω να πω οτι η ολη ιεροτελεστεια ειναι απολαυστικη!
Αλλα πόσοι εχουν καθαροαιμες φυλες ιχνηλατων στη Κυπρο και πόσοι τους δουλευουν σωστα???
Το προβλημα ειναι οτι τα πιο πολλα λαγοσκυλα εν ημιαιμα ! ειναι δηλαδη διασταυρωση ιχνηλατη με ποιντερ, η σεττερ , η μπρακ , η ντραχχαρ , η λυκοσκυλο. Και συνηθως ειναι 8-10 σκυλια ανα εκπαιδευτικο. Ακομα κι αν δεχτω οτι τα μισα σκυλια δουλευουν λαγο μονο τα υπολοιπα σκυλια ειναι ανεκπαιδευτα και οτι κινητε εκτελειτε και προκαλουν και ζημια και ενόχληση σε όλα τα θηραματα.
Ειμαι 37 χρονων και η εκπαιδευση σκυλιων ειναι παθος απο όταν ημουν 12 χρονων ρόκολος. Αντιλαμβανομαι την αναγκη των σκυλιων να εκπαιδευτουν και να μεινουν σε φορμα. Εδω και χρονια αντιληφθηκα την σημαντικότητα της καθαροαιμίας και εξειδικευσης στα θηραματα που κυνηγω!
Οι ιδιοκτητες καθαροαιμων ιχνηλατων πληρωνουν την ασυδοσια που γινετε στα βουνα υπο την επικεφαλιδα " εκπαιδευτικα" με δεκαδες μπασταρτοσκυλα . Πολλοι περιμενουν τα "εκπαιδευτικα" για να ενταξουν στις ομαδες νεαρα απειρα σκυλια (περκι μαθουν) με οποιοδηποτε τίμημα για τους βιοτοπους. Δεν τους ενδιαφερει.
Πολλες φορες σε ιδιοκτητες η σε παρεα με πανω απο 8 σκυλια ακουμε ".....εφκαλεν τον η μαυρου, εν η καλη μας η σιηλλου...." και οταν ρωτας " καλαν τους αλλου τι τους κουβαλας??" σου απαντουν " εν για στοτσιη , αν φυει κανενας της μαυρους τοσα ποθκια καποιος εν να τον πατησει "....
Τουτες οι νοοτροπιες , η επιλεκτικη ημιμαθεια , η κλιση μας να πιστευκουμε στις κουβεντες του καφενε και να τις αναπαραγουμε μας εφεραν σε σημεια ασυδοσιας σε ολα τα επίπεδα. Τον μαρτη εππεσε πυρινικη στην οικονομια, εμεις το φκιολι μας. Το κυνηγι αλλαξε με ταχυτατους ρυθμους (συμπεριφορες των ζωων και πουλιων και δυνατοτητα καρπωσης) κι εμεις επιμενουμε στο φκιολι μας.
Επιτέλους στη χωρα της τρομπας ΄, της διασταυρωσης , της κομπινας και του βουρσουλικιου, αφου εχετε μερακι σαν ιδιοκτητες σκυλων οργανωθειτε σε ομιλους καθαροαιμων φυλων.
ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΥΝΗΓΟΙ ΓΡΑΦΤΗΤΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥς ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ 20 ΛΕΠΤΑ ΑΝΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΕΝΑ ΠΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΑΡΤΟΥΤΖΙΕΣ, ΦΥΤΕΨΕΤΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΣΙΕΡΟ ΣΠΟΡΟΥΣ, ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟΥΙ!!!ΜΗΝ ΠΕΡΝΕΤΕ ΜΟΝΟ
Μαζι με τα ξερα κρουζουν τζαι τα γλωρά
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
\VALENTINOS έγραψε:Φίλε άριστε εντελώς φιλικά από τη στιγμή πλέον που το κυνήγι αποτελεί κατα κάποιο τροπο το επάγγελμα σου νομίζω δεν μπορείς να μιλάς 100% αντικειμενικά. Συν ότι κάποιοι παρεξηγουνται από τις απόψεις σ και λένε ´´δεν ξαναπιάσω το περιοδικό´´ . Άκουσα το έντονα στη παφο τις τελευταίες μέρες. Εντελώς φιλικά .
Φίλε Βαλεντίνο επειδή εμένα είναι η δουλειά μου και το συμφέρον μου να υπάρχει και κυνήγι και σωστοί κυνηγοί λέω αντικειμενικά την άποψη μου η οποία είναι βασισμένη όχι σε προσωπικούς εγωισμούς ή προσωπικά πιστεύω ή το προσωπικό μου κυνηγετικό συμφέρον αλλα σε πολλές πληροφορίες που έρχονται κοντά μας απο συνεργάτες απο επιστήμονες απο Κύπρο και εξωτερικό απο υπεύθυνους του χώρου και απο αρκετους κυνηγούς. Επίσης εγώ σε καμία φάση δέν εξέφρασα στην συζήτηση τι προσωπικά πιστεύω εγώ σαν κυνηγός όπου σε αρκετά απο τα επίσημα που ακούω διαφωνώ αλλά παραθέτω κάποιες πληροφορίες που γνωρίζω απο επίσημες πηγές για να μην μεταδίδονται κουβέντες του καφενέ. Σήμερα πήρα ένα μαιλ απο ένα φίλο που μου έγραψε είναι απαράδεκτο να θέλουν να απαγορεύσουν τους ιχνηλάτες στην Κύπρο

Απο εκεί και πέρα το τί είναι σωστό για το ΚΥΝΗΓΙ και τι είναι Λάθος εδώ που φτάσανε τα πράγματα κανείς δέν μπορεί να το διατυπώσει με ακρίβεια το σίγουρο είναι ότι η παρακμή του κυνηγίου δέν ωφείλεται μόνο σε ένα παράγοντα ας πούμε σκύλοι αλλά σε πολλούς παράγοντες. Δίνουμε έμφαση μόνο στους σκύλους ενώ αφήνουμε όλα τα άλλα να μένουν άλυτα. Αλεπού δέν είδα καμιά ομάδα κυνηγών να πάει να κάνει βανδαλισμούς γιατί δέν μας επιτρέπουν να ελέγχουμε τον αριθμό της. Δέν είδα καμά ομάδα κυνηγών να βγαίνει στα φόρουμ και να φωνάζει γιατί κάποιους λαθροθήρες δέν τους αγγίζει ο νόμος έστω και εάν καταγγελθούν, δέν είδα κανένα να βγαίνει να φωνάζει για την άδεια κατοχής και αεροβόλων απο την στιγμή που απαγορεύεται η χρήση τους , δέν είδα κανένα να βγεί και να φωνάζει για τους σιγαστήρες που πουλιούνται πιό εύκολα παο τσιγάρα, για τις τετράτροχες που αλωνίζουν κάθε νύχτα,κολλήσαμε όλοι πάνω στους σκύλους γιατί απλά θίγονται προσωπικά μας συμφέροντα στα αρ.... μας τα υπόλοια ας τα σάσει η θήρα πιερώνουνται . ίσως για αυτό έφτασε το κυνήγι σε αυτό το σημείο σήμερα? ίσως είναι και αυτό μια εκδοχή ....μια σκέψη..μια άποψη ίσως...
Προσέχουμε...για να έχουμε