TZIKΛΕΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΠΑΡΕΑ
- Anthimos
- Moderator
Re: TZIKΛΕΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΠΑΡΕΑ
Ξερετε? Ειναι ευκολο να παραθεσουμε αποσπασματικα κατι που έγραψε ο Μηνάς Ιορδανογλου μεγάλος ελλαδίτης κυνηγοπατέρας με χιλίαδες θηράματα στο ενεργητικο του μιας και ειναι ο αντιστοιχος σε κυπριακα δεδομένα Ψημολοφίτης ή Γαβριηλιδης . Μεγάλος κατασκευαστης φυσιγγιων στην Ελλάδα και σεβαστος εκπροσωπός της κυνηγετικής οικογένειας στην Ελλάδα.
Το να παραθέτουμε ενα αρθρο του κυρίου Ιορδανογλου που αναφερετε ως επι τω πλειστω σ αυτους που βγαζουν φωτο με δεκάδες περδικες ( greca - quota =2) κτλ δεν εξυπηρετει τιποτε!
Ο φίλος mikros κάπου έχει δικαιο φιλε istriano !
Το αντικειμενο αυτου του φορουμ ειναι το κυνήγι και η κάρπωση ειναι αναποσπαστο μερος αυτου! Απο την στιγμη που οι αριθμοι ειναι στα πλαισια του νόμου και η καρπωση ηρθε με θεμιτα μέσα δεν καταλαβαινω την συνεχόμενη λογοκρισια σε οποιαδηποτε φωτογραφια ανεβενει και απεικονιζει θηραματα...
Ας μην γινομαστε γραφικοι με τις παραθεσεις μας
Αν καποιο προσβαλουν οι φωτογραφιες καποιων ας το γραψουν ανοικτα αλλα μην φτασουμε στο " όσα δεν φτανει η αλεπου τα κάνει κρεμασταρια"....
Το να παραθέτουμε ενα αρθρο του κυρίου Ιορδανογλου που αναφερετε ως επι τω πλειστω σ αυτους που βγαζουν φωτο με δεκάδες περδικες ( greca - quota =2) κτλ δεν εξυπηρετει τιποτε!
Ο φίλος mikros κάπου έχει δικαιο φιλε istriano !
Το αντικειμενο αυτου του φορουμ ειναι το κυνήγι και η κάρπωση ειναι αναποσπαστο μερος αυτου! Απο την στιγμη που οι αριθμοι ειναι στα πλαισια του νόμου και η καρπωση ηρθε με θεμιτα μέσα δεν καταλαβαινω την συνεχόμενη λογοκρισια σε οποιαδηποτε φωτογραφια ανεβενει και απεικονιζει θηραματα...
Ας μην γινομαστε γραφικοι με τις παραθεσεις μας
Αν καποιο προσβαλουν οι φωτογραφιες καποιων ας το γραψουν ανοικτα αλλα μην φτασουμε στο " όσα δεν φτανει η αλεπου τα κάνει κρεμασταρια"....
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Ανθιμε εξαναειπαμε τα τουτα στις 8/11/13!!!Anthimos έγραψε:Σωστότατο!!!!istriano ® έγραψε:Φιλε Πανικκο, τον αυγουστο ολοι φασσαριες η' οι απο ολα εχει το παναιρι, φωναζουν για τα τα'ι'σματα οτι συναουν τα πουλια και πετσοκοφκουν τα. Σωστο η' Λαθος. Με την τσικλα τα ορτυκια για τα μηχανουδκια. Σωστο η' λαθος;
Οι λαγοπαρεες τυπου ακριδα εγιναν ομαδες των 8-10 για να μεν τους φεφκει μουγια και να καρπωνονται μεγαλυτερα νουμερα. Σωστο η' λαθος.
Ολα αυτα ειναι αποτελεσμα της αχορταγιας και της αππομαρας μας σαν λαος
Ολα που αναφερεις ειναι πολύ σωστα φίλε Φάνο , ταυτόχρονα όμως ας μην βαζουμε στο ίδιο καζάνι τους μερακληδες και νομιμους κυνηγούς που παλλικαρισια κυνηγουν περδικια και τηρουν το quota, δεν ταιζουν και περιμενουν μ ανυπομονησια το χειμωνιατικο κυνηγι της φασσας για να κτυπήσουν 7-10 φασσες νομιμα και σωστα , ουτε τις ωραιες παρεες λαγοκυνηγων που θα χαρουν τις ιχνηλασιες τους και θα κτυπησουν 1ή 2 λαγους ομορφα και προκομενα.....
Καταδικαζουμε τα πιο πάνω και συμφωνουμε οτι τα βουρσουλικια ειτε αυτο ειναι κυνηγι , ειτε μανιταρια , αγρελια , η οτιδηποτε μας χαριζει η κυπριακη φυση και η υπαιθρος πρεπει να λειπουν. Να βαλουμε μια δοση ρομαντισμου και αγαπης στο χομπυ μας
Ας μην βιαστουμε να καταδικασουμε μια φωτογραφια που βαζει καποιος απο μια παρεα 4-5 ατομων για να μοιραστει την χαρα του μαζι μας ( νταξει και να χουμιστει λιον) με τις ασυδωσιες που περιγραφεις!!!
Οσο Για το αρθρο, δεν ειναι αποσπασμα αλλα ολοκληρο!!!
- Anthimos
- Moderator
Αποσπασματικά εννοω ένα αρθρο απο τα δεκάδες του κυριου Ιορδανογλου!!!istriano ® έγραψε:Ανθιμε εξαναειπαμε τα τουτα στις 8/11/13!!!Anthimos έγραψε:Σωστότατο!!!!istriano ® έγραψε:Φιλε Πανικκο, τον αυγουστο ολοι φασσαριες η' οι απο ολα εχει το παναιρι, φωναζουν για τα τα'ι'σματα οτι συναουν τα πουλια και πετσοκοφκουν τα. Σωστο η' Λαθος. Με την τσικλα τα ορτυκια για τα μηχανουδκια. Σωστο η' λαθος;
Οι λαγοπαρεες τυπου ακριδα εγιναν ομαδες των 8-10 για να μεν τους φεφκει μουγια και να καρπωνονται μεγαλυτερα νουμερα. Σωστο η' λαθος.
Ολα αυτα ειναι αποτελεσμα της αχορταγιας και της αππομαρας μας σαν λαος
Ολα που αναφερεις ειναι πολύ σωστα φίλε Φάνο , ταυτόχρονα όμως ας μην βαζουμε στο ίδιο καζάνι τους μερακληδες και νομιμους κυνηγούς που παλλικαρισια κυνηγουν περδικια και τηρουν το quota, δεν ταιζουν και περιμενουν μ ανυπομονησια το χειμωνιατικο κυνηγι της φασσας για να κτυπήσουν 7-10 φασσες νομιμα και σωστα , ουτε τις ωραιες παρεες λαγοκυνηγων που θα χαρουν τις ιχνηλασιες τους και θα κτυπησουν 1ή 2 λαγους ομορφα και προκομενα.....
Καταδικαζουμε τα πιο πάνω και συμφωνουμε οτι τα βουρσουλικια ειτε αυτο ειναι κυνηγι , ειτε μανιταρια , αγρελια , η οτιδηποτε μας χαριζει η κυπριακη φυση και η υπαιθρος πρεπει να λειπουν. Να βαλουμε μια δοση ρομαντισμου και αγαπης στο χομπυ μας
Ας μην βιαστουμε να καταδικασουμε μια φωτογραφια που βαζει καποιος απο μια παρεα 4-5 ατομων για να μοιραστει την χαρα του μαζι μας ( νταξει και να χουμιστει λιον) με τις ασυδωσιες που περιγραφεις!!!
Οσο Για το αρθρο, δεν ειναι αποσπασμα αλλα ολοκληρο!!!
Ναι τα ξαναπαμε!!....

Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ...ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΠΑΤΑΛΟΥΣΑΝ ΕΝΑ ΣΟΡΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΓΛΥΠΤΟ MIAN ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.
ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΑ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΩΤΟ Η ΟΧΙ...ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ!
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΑ...ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑ ΠΡΙΝ 5 ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΦΙΛΟ....
ΧΤΥΠΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ...ΓΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΣΟΛΩΝΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ..ΚΑΛΑ?
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΦΙΛΕ...ΕΣΥ?
ΜΙΑ ΧΑΡΑ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ.. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ!
ΠΑΡΑΚΑΛΩ...ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ!
Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΑΓΓΛΙΑ ...ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ.... ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ....
<<ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ....ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ?>>
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΑΡΝΗΤΗΚΗ....ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ,ΑΠΛΑ ΕΤΥΧΕ!!!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ........ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕΛΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΑΙΡΩΝΤΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ... ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΦΘΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΗΛΙΑΣ
ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΑ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΩΤΟ Η ΟΧΙ...ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ!
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΑ...ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑ ΠΡΙΝ 5 ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΦΙΛΟ....
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΦΙΛΕ...ΕΣΥ?
Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΑΓΓΛΙΑ ...ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ.... ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ....
<<ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ....ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ?>>
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ........ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕΛΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΑΙΡΩΝΤΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ... ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΦΘΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΗΛΙΑΣ

ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Φίλε Istriano,
Αλλο η ανήθικη καρπωση και η παρανομία και αλλο το κυνηγι που χωρίς καρπωση ειναι απλα μια βόλτα στην φύση, που και για εμένα αρκετές φορές ειναι υπέρ αρκετή.
Μια κυνηγετικη φωτογραφία για κάποιον, μπορει να απεικονίζει τον κόπο και το πάθος του για το κυνηγι που κάνει και οχι υποσυνείδητα, την παρανομία.
Για τον κ. Ιορδανογλου, παει γάντι η παροιμία "όσα δεν φτάνει η αλεπου τα κάνει κρεμαστάρια", διότι όσο χωρτασμενοι και αν ειναι κάποιοι κυνηγό πατέρες στην Ελλάδα, έτυχε κάποιοι απο αυτούς να κυνηγάνε μπεκάτσες σε καρτέρι και αυτο έγινε αμέσως γνωστό...!!!!
Το άρθρο του έρχεται εν συνεχεία να καλύψει το κράξιμο που έπεσε μέσα σε διαφορα φορουμς, το οποίο άρθρο τα βάζει με άξιους κυνηγούς, που κανουν διήμερα σε απόκρημνα δάση για να κυνηγήσουν μπεκάτσες με σκυλια φέρμας και εν συνέχεια να βγάλουν τις φωτογραφίες τους. Εξού και δεν τον ενδιαφέρει το ποσα άτομα, πόσες μέρες...!!!!!!!
Αλλο η ανήθικη καρπωση και η παρανομία και αλλο το κυνηγι που χωρίς καρπωση ειναι απλα μια βόλτα στην φύση, που και για εμένα αρκετές φορές ειναι υπέρ αρκετή.
Μια κυνηγετικη φωτογραφία για κάποιον, μπορει να απεικονίζει τον κόπο και το πάθος του για το κυνηγι που κάνει και οχι υποσυνείδητα, την παρανομία.
Για τον κ. Ιορδανογλου, παει γάντι η παροιμία "όσα δεν φτάνει η αλεπου τα κάνει κρεμαστάρια", διότι όσο χωρτασμενοι και αν ειναι κάποιοι κυνηγό πατέρες στην Ελλάδα, έτυχε κάποιοι απο αυτούς να κυνηγάνε μπεκάτσες σε καρτέρι και αυτο έγινε αμέσως γνωστό...!!!!
Το άρθρο του έρχεται εν συνεχεία να καλύψει το κράξιμο που έπεσε μέσα σε διαφορα φορουμς, το οποίο άρθρο τα βάζει με άξιους κυνηγούς, που κανουν διήμερα σε απόκρημνα δάση για να κυνηγήσουν μπεκάτσες με σκυλια φέρμας και εν συνέχεια να βγάλουν τις φωτογραφίες τους. Εξού και δεν τον ενδιαφέρει το ποσα άτομα, πόσες μέρες...!!!!!!!
-
- Full Member
AndreasDr έγραψε:+1000000Phinix έγραψε:
είναι πολλά τα ψυχολογικά του ΜΗΝΑ ΙΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ
την φωτογραφία δεν την βλέπω πρόβλημα αλλα μέρος του όλου παιχνιδιού
τζίνος που γενικά στη ζωή του ζηλεύει, θα το κάνει και τότε όπως και να έχουν τα πράματα
οι φωτογραφίες σε ΟΛΑ τα αθλήματα και χόμπι είναι μέρος του παιχνιδιού
όσοι δεν αντέχουν απλά ας μεν τες βλέπουν η απλά ας μεν σχολιάζουν
γενικός ηρεμήστε λίγο
μακάρι να ήταν οι φωτογραφίες το μεγάλο μας πρόβλημα
+1000000000000000000000000000000000000
ΕΙΜΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ...ΕΙΜΑΙ ΦΟΡΕΑΣ...ΕΧΩ ΤΖΙΝΙ!
SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ...ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΠΑΤΑΛΟΥΣΑΝ ΕΝΑ ΣΟΡΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΓΛΥΠΤΟ MIAN ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΦΙΛΕ...ΕΣΥ?
istriano ® έγραψε:Οταν εγω και ο συντροφος μου μεταμορφωνομαστε σε κτηνη![]()
SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:ΚΡΙΜΑΣΤΑ ΦΙΛΙΚΟΥΤΟΝΙΑ....ΣΦΑΓΗ!!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Τι αποσκοπει η τελευτεα σου δημοσιευση istriano?
Εσχει και'αλλου παρτακαλιες,
που καμνουν μαντορινια
που καμνουν μαντορινια
- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
ΦΙΛΕ ISTRIANO ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΟΡΜΑΛ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ... ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ....istriano ® έγραψε:SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ...ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΠΑΤΑΛΟΥΣΑΝ ΕΝΑ ΣΟΡΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΓΛΥΠΤΟ MIAN ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΦΙΛΕ...ΕΣΥ?
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ........ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕΛΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΑΙΡΩΝΤΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ... ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΦΘΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΗΛΙΑΣistriano ® έγραψε:Οταν εγω και ο συντροφος μου μεταμορφωνομαστε σε κτηνη
SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:ΚΡΙΜΑΣΤΑ ΦΙΛΙΚΟΥΤΟΝΙΑ....ΣΦΑΓΗ!!!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
Μα Σολωνα και λοιποι φιλοι, ουτε εγω εχω προβλημα με τις normal φωτογραφιες. Ουτε με τα ωραια βιντεο που βαζουν οι φιλοι. Δηλαδη αν καποιος φιλος βαλει 1-2 λαγους η' 4-5 περδικια η' 5 φασσες η' 10 τζιηκλες , τι πιο φυσιολογικο και αποδεκτο!! Για μενα την διαφορα την κανει εκεινο το η' .