mikros έγραψε:Ειμουν σημερα σε ημιορινη περιοχη της επαρχιας Λαρνακαςγια δουλια και ηταν να μας φαν οι τσικλες και τωρα μιλουμε για 9-12:30 ωρα
Αλλα ΕΝ θα σας πω που ειναι γιατι ως την παρασκευη εν να αλλαξουν τοπο...Καλα τα λαλω ρε κοπελια, εσεις που εν γραφετε που ειδατε ,αμπα και φαν σας τες κοτσιανιασμενες σας???
Ο κυπραιος! πριν λιγες μερες εγραψα "κλειστε το θεμα" αν θυμαστε. Και το ειπα ξεροντας ακριβως τι λεω: αν καποιος γελαστει και μιλησει ειλικρινα μπορει και να τον κραξουν οσοι νομιζουν πως εκει που αναφερεται τους ανηκουν τα θηραματα!!!!!!!!
1ο. Δεν ειμαι Κυπραιος!!!
2o.Εγραφα και θα γραφω που θωρω πουλια γιατι οπως ειπε και ο πανικος,αν δεν γραφετε να ξερουμε μια γενικη κατασταση και κοψουμε και καμουμε πχ 60-70χλμ πιενε και αλλα τοσα πισω για να παιξεις 3 πουλια,αδικος κοπος
Ετσι και αλλιως οι τσικλα θελει κοσμο για να κινηθει να παιχτει και να μεν κρυψει
Εσχει και'αλλου παρτακαλιες,
που καμνουν μαντορινια
Προσωπικά συνάδελφοι εγώ δε θα ξαναπάω για κυνήγι (για τσίχλα εννοώ) μέχρι να γυρίσει ο χρόνος και να ακούσω πως μπήκαν νέες "φουρνιές".
Πήγα με παρέα τις εξής διαδρομές τις τρεις τελευταίες μέρες: (1)Καλοπαναγιώτη-Κύκκο-Κοιλάδα κέδρων- Σταυρό της Ψώκας-Παναγιά-Βρέτσια-Αρμίνου-Πλάτρες.... (2)Ευρύχου-Φλάσου-Κοράκου-Καλοπαναγιώτη-Πεδουλά-πρόδρομο-Τρόοδος... (3)Καλοπαναγίωτη-Πρόδρομο-Τρόοδος-Αμίαντο-Κυπερούντα-Αγρό-Παλαιχώρι-Κλήρου...
Σε πολλά σημεία κάναμε διαδρομές σε χωματόδρομους(μέσα στο δάσος δηλαδή). Συγγνώμη αν θα στεναχωρήσω κάποιους αλλά ελάχιστες τζίκλες έιδαμε!! + ΜΙΑ φάσσα και ένα αγρινό(έχω φώτο που θα ποστάρω σε κάποια στιγμή γιατί ο "κερατάς" έπιασεν ωραιότατη πόζα ) ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Anthimos έγραψε:Ο θεος να με φκαλει ψευτη αλλα οπως καθε χρονο μολις τελιωσει το ενδημικο κι αρχισουμε εμεις την τζικλα εξαφανιζουνται
Πολυ φτωχεια σε τζικλες σημερα
Αφού καθαρίζουν τες οι τζικλάρηες καλέ μου φίλε
Λευκωσία (Παλαιχώρι, Απλίκι, Άγιος Γεώργιος Καυκάλου) νέκρα... Ήρταμεν έσσω να άψουμεν τα κάρβουνα που εν πιο σίγουρα
Μετα απο επιμονη προτροπη του κολλητου αφησαμεν τες φασσες πισω και πηγαμε για τζικλες. Αρκετα πουλια σε πονηρο τοπουιν ....συσταρισμενες...highlight το απογευμα..22 τζικλουες και μερικες χαμενες + ντουπλε περδικια..βρηκα μονο το ενα. 15 τζικλουες ο κολλητος και 2 περδικια.
Anthimos έγραψε:Ο θεος να με φκαλει ψευτη αλλα οπως καθε χρονο μολις τελιωσει το ενδημικο κι αρχισουμε εμεις την τζικλα εξαφανιζουνται
Πολυ φτωχεια σε τζικλες σημερα
εγώ διαφωνώ φιλε μου "πιστευω" ότι είναι 1 από τις καλύτερες "τσικλοχρονιες" τα τελευταία 5-6 χρονια ακόμη δεν ασχολήθηκα με τσίκλες και έχω ένα καλο απολογισμό στην επιστροφή προς το αυτοκίνητο. απλός είναι τόποι τόποι επειδή τα πουλια μετακινούνται συνεχεια θέλουν λίγο ψάξιμο
Panmoy έγραψε:Μετα απο επιμονη προτροπη του κολλητου αφησαμεν τες φασσες πισω και πηγαμε για τζικλες. Αρκετα πουλια σε πονηρο τοπουιν ....συσταρισμενες...highlight το απογευμα..22 τζικλουες και μερικες χαμενες + ντουπλε περδικια..βρηκα μονο το ενα. 15 τζικλουες ο κολλητος και 2 περδικια.
Μα πότε είχε τσίχλες σήμερα φίλε μου; Ήντα επαρχία; Σήμερα;