Άνθιμε υποθέτω οτι είναι προσωπικές απόψεις ή είναι απο κάποιο σχετικό άρθρο?Anthimos έγραψε:Ενα όπλο τραπ εχει συνηθως " Μοντε καρλο " κοντακι υπερυψωμενη ριγα και ειναι στεθερου τσοκ 3-1 ή 2-1. Συνηθως ειναι εμπροσθοβαρη οπλα και σπάνια ειναι κατω απο 30 ιντζες μηκος ( συχνα 32'')..
Τα φυσιγγια συνηθως ειναι πιο " συγκεντωτικά" και αυτο επιτυγχανεται ειτε με τη βυσματωση ( πιστωνακι ) η μεγεθος σκαγιων 7,5 ή 7 συνηθως και ο λογος ειναι οτι οι στοχοι πυροβολουνται πιο μακρια απ οτι στο σκητ!!!
Οι νεοι διεθνεις κανόνες απαγορευουν φυσιγγια πάνω απο 24 γρ!
Για το SKEET (Σκητ) χρειάζεται το κοντάκι να έχει μικρή κλίση 38 χιλ. και μεγάλη κλίση 58 χιλ., ενώ για το TRAP (Τραπ) υπάρχει ένα μεγαλύτερο εύρος κλίσεων που ξεκινάει για τη μικρή από 40 – 45 χιλ. και τη μεγάλη από 50 –55 χιλ.
Το όπλο σκητ μιας και το αθλημα του σκητ διεξαγετε σε πιο κοντινους δισκους ( μεχρι 37 υάρδες) αρα το όπλο ειναι πιο κοντοκανο 24 με 26 ιντζες συνηθως τα τσιοκ 5-5 ή cylinder -cylinder.... Φυσιγγια που παρεχουν γρηγορη διασπορά και ψιλά σκάγια 8 η 9 πάλι μεχρι 24 γραμμαρια! Το όπλο συχνα ειναι οπισθοβαρο !
Στο σπόρτινκ ειναι πιο " ελευθερα " τα πραγματα ...Τα όπλα απο 28'' μεχρι 32'' ιντζες αναλογως σωματοτυπου ελαφρα πιο βαρυ απο το κυνηγετικο και συνηθως πολυτσιοκ . Τα φυσιγγια 24 μεχρι 28 γραμμαρια αναλογως γουστου απλα με ψηλη περιεκτικοτητα σε αντιμονιο ( πιο σκληρα)
Έχω 2 απορίες αν και είμαι λίγο άσχετος με το θέμα, απλά προσπαθώ και εγώ να μαθαίνω.
Τα όπλα του σκήτ τα τελευταία χρόνια νομίζω είναι με πιό μακριές κάννες?
Όπως πολύ σωστά είπες σε κάποια αθλήματα επιτρέπονται μέχρι 24 γρ φυσίγγια. Εδώ επικρατεί ένας μύθος οτι όπλα με διευρυμένους αυλούς θέλουν παραπάνω σκαί. Δεν χρησιμοποιούν τέτοια όπλα?