Φασσα

Απάντηση
LEFKIOS
Full Member

Re: Φασσα

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Έχω διαβάσει το περιοδικό HUNT&SHOOT και πραγματικά θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στους υπεύθυνους γενικά για την πολύ καλή και χρήσιμη αρθογραφία .Πολύ χρήσιμο και επίκαιρο είναι το άρθρο για ένα επιτυχημένο φασσοκυνήγι-δέκα σημαντικοί παράγοντες-και είναι καλά να το διαβάσουν ΟΛΟΙ και ιδιαίτερα οι νέοι μας κυνηγοί. Επίσης το CD που αφορά την Τεχνική της επώμισης από τον αγαπητό Αντώνη Νικολαΐδη είναι αρκετά ενδιαφέρον και αξίζει το κόπο να το δουν όλοι. Εγώ παρόλο που δεν τον γνωρίζω προσωπικά τον Αντώνη Ν. θέλω να του δώσω από αυτό έστω το site τα συγχαρητήρια μου, για τα τόσα πολλά που έκανε για την ΚΥΠΡΟ από το άθλημα της σκόπευσης και να συνεχίσει να είναι απλώς όπως είναι και να μοιράζεται τις γνώσεις του με το κυνηγόκοσμο.
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Ειναι που την Παρασκευή το δειλις ως και την Κυριακή εφαα ουλλους τους χωματόδρομους στην επαρχια Λευκωσια στις αναγνωρισεις. Λιον πολλα ξερω που θα πάω , τζαμε που πάω κάθε χρόνο, αλλα αρεσκει μου η διαδικασία της αναγνωρισης . Πουλια κινουνται αλλα μόνο όπου έχει τάισμα και νερο. Η μοδα του ταισματος εμεγαλωσε και επεσε και το οριο ηλικιας σε τουτους που ταιζουν. Μεγαλυτερη εντυπωση όμως εκαμεν μου το γεγονος οτι σε ενα νερο που ξερω χρονια τωρα καποιος κυνηγος τον οποιον εσυναντησα εβαλε καρεκλα να πιασει ποστο που τα τωρα :shock: . νεαρος σε ηλικια μεν αλλα νομιζω εν νοοτροπια γενικοτερα τουτη . Ειπαμεν πασχουμεν ουλλοι απο κυνηγιαση τζαι εχουμεν μερακκι αλλα τουτο το σημειο εν τραβημενο . Αραγες σου τωρα που ηυραν νερο στον Αρη εν να επιαεν πουλια να παω να πιασω το ποστο :?: :?: :?:
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
APOLLON_1

Δημοσίευση από APOLLON_1 »

Anthimos έγραψε:Ειναι που την Παρασκευή το δειλις ως και την Κυριακή εφαα ουλλους τους χωματόδρομους στην επαρχια Λευκωσια στις αναγνωρισεις. Λιον πολλα ξερω που θα πάω , τζαμε που πάω κάθε χρόνο, αλλα αρεσκει μου η διαδικασία της αναγνωρισης . Πουλια κινουνται αλλα μόνο όπου έχει τάισμα και νερο. Η μοδα του ταισματος εμεγαλωσε και επεσε και το οριο ηλικιας σε τουτους που ταιζουν. Μεγαλυτερη εντυπωση όμως εκαμεν μου το γεγονος οτι σε ενα νερο που ξερω χρονια τωρα καποιος κυνηγος τον οποιον εσυναντησα εβαλε καρεκλα να πιασει ποστο που τα τωρα :shock: . νεαρος σε ηλικια μεν αλλα νομιζω εν νοοτροπια γενικοτερα τουτη . Ειπαμεν πασχουμεν ουλλοι απο κυνηγιαση τζαι εχουμεν μερακκι αλλα τουτο το σημειο εν τραβημενο . Αραγες σου τωρα που ηυραν νερο στον Αρη εν να επιαεν πουλια να παω να πιασω το ποστο :?: :?: :?:

ΦΙΛΕ ΝΑ ΠΗΓΕΝΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟΜΑΚΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΥΝΙΓΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟ ΕΓΩ. ΦΕΤΟΣ ΠΑΝΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΦΑΣΣΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΩ ΕΓΩ.
EPANIEL POWER
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Κοπέλια λοιπόν έχω να σας κάνω μια πρόταση. Επειδή εμένα μου αρέσει και η κινηματογράφηση εκτος απο το κυνήγι εάν θέλει κα΄ποιος να με πάρει μαζί του να τραβήσουμε καμιά ταινία είμαι διαθέσιμος (πλήρης εχεμύθεια στον τόπο εννοείται) και έρχομαι μόνος μου. Μέν φιοβάσται στην ταινία δέν θα φανεί που είμαστε . Αλλά εγώ που την νύχτα εν πάω να πιάσω πόστο λέω σας το ..... :D τριωνούθκια προτιμώ εν πιό σίουρα :D
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

APOLLON_1 έγραψε:
Anthimos έγραψε:Ειναι που την Παρασκευή το δειλις ως και την Κυριακή εφαα ουλλους τους χωματόδρομους στην επαρχια Λευκωσια στις αναγνωρισεις. Λιον πολλα ξερω που θα πάω , τζαμε που πάω κάθε χρόνο, αλλα αρεσκει μου η διαδικασία της αναγνωρισης . Πουλια κινουνται αλλα μόνο όπου έχει τάισμα και νερο. Η μοδα του ταισματος εμεγαλωσε και επεσε και το οριο ηλικιας σε τουτους που ταιζουν. Μεγαλυτερη εντυπωση όμως εκαμεν μου το γεγονος οτι σε ενα νερο που ξερω χρονια τωρα καποιος κυνηγος τον οποιον εσυναντησα εβαλε καρεκλα να πιασει ποστο που τα τωρα :shock: . νεαρος σε ηλικια μεν αλλα νομιζω εν νοοτροπια γενικοτερα τουτη . Ειπαμεν πασχουμεν ουλλοι απο κυνηγιαση τζαι εχουμεν μερακκι αλλα τουτο το σημειο εν τραβημενο . Αραγες σου τωρα που ηυραν νερο στον Αρη εν να επιαεν πουλια να παω να πιασω το ποστο :?: :?: :?:

ΦΙΛΕ ΝΑ ΠΗΓΕΝΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟΜΑΚΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΥΝΙΓΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟ ΕΓΩ. ΦΕΤΟΣ ΠΑΝΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΦΑΣΣΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΩ ΕΓΩ.
:D Φίλε εννεν πόστο που γυρευκω πόστο έχω τα τελευταια 3 χρονια, απλα ενοχλει και θέλω να κακισω τη νοοτροπια του βαλλω πασαλακια και κορδελα πας το νερο ..τζαι καθεται ΠΑΣ το νερο κυριολεκτικα τζαι γλεπει το. Το μόνο σιουρο ειναι οτι ειδεν ειδεν....... στο κυνηγι δεν νομιζω να του αφηκουν πουλια να μπουν.
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
geo95
Full Member

Δημοσίευση από geo95 »

ενταλως να βαλω νερο της φασσας και να μεν το καταλαβει και τι εν το καλλυτερο φαι
Άβαταρ μέλους
tracker686
Full Member

Δημοσίευση από tracker686 »

geo95 έγραψε:ενταλως να βαλω νερο της φασσας και να μεν το καταλαβει και τι εν το καλλυτερο φαι
φιλε ελπιζω να ξερεις οτι το ταισμα των φασσων ειναι παρανομο,γιατι σε ειδα που εκανες και αλλο post και υπολογισω οτι εισαι αρχαριος ακομη και ειναι αθωα η ερωτηση σου....γιαυτο σε ενημερωνω,και επισης σου συστηνω να μην το κανεις.
φιλικα
Άβαταρ μέλους
Dimitris

Δημοσίευση από Dimitris »

Κοιτάτε φάσες που υπάρχουν στην Ισπανία μόνο σε μια περιοχή (Extremadura) και θα καταλάβετε σε τι ξερόβραχο ζούμε... Το βίντεο το βρήκα στο youtube

Περιοχή Extremadura, φασσες την ώρα του τζίταστρου
«Τα φυτά των ζώων ένεκέν εστι και τα ζώα των ανθρώπων χάριν»
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Σήμερα πήγα μια αναγνώριση μεταξύ Αρχιμανδρίτα (Ορείτες), είχε πολλά χρόνια να πάω στη περιοχή και έπαθα πλάκα. Δρόμοι παντού μέχρι και στο πόστο που καθόμουν που δεν ήταν εύκολη η πρόσβαση πλέον υπάρχει δρόμος....! Τι στο καλό χρησιμεύουν τόσοι δρόμοι? Μια άγρια περιοχή έγινε πλέον.....ας μεν το πω καλύτερα. Αν σε μια τέτοια περιοχή μέσα σε 5 χρόνια που είχα να πάω έγιναν τέτοιες αλλαγές καταλαβαίνετε πλέον που πάμε.....!!!! Ε μένα πάντως έπιαμε η μελαγχολία σήμερα.

Επίσης θα ήθελα να μάθω που βλέπει ο λειτουργός της θήρας το ενδιαφέρον στη περιοχή, όπως λέι στο περιοδικό? Μήπως κάθε χρόνο τις ίδιες μ******ς μας λένε για να ανανεώνουμε τις άδειες? Ας μήν του πιάνεται συνέντευξη κάθε χρόνο αφου τα πάντα για αύξηση στο θήραμα λένε. Δείτε τη είπαν πέρσι και τι φέτος (copy - paste). Τρυόνια 00000000000 , φάσσες πολλά λιες για τα δεδομένα τις περιοχής. Το μόνο που ήβρα εν αρκοπέζουνα μες την ποταμοσιά.....!!!! Πέρασαν λίες φάσσες το πρωί που το ποταμό μόνο. Τ ι στο καλό μόνο τα στελέχη τις υπηρεσίας τις βλεπουν?

Υ..Σ: Είδα ένα τρυόνι πάνω σε ένα πεύκο.
Hercules
Full Member

Δημοσίευση από Hercules »

nature έγραψε:Σήμερα πήγα μια αναγνώριση μεταξύ Αρχιμανδρίτα (Ορείτες), είχε πολλά χρόνια να πάω στη περιοχή και έπαθα πλάκα. Δρόμοι παντού μέχρι και στο πόστο που καθόμουν που δεν ήταν εύκολη η πρόσβαση πλέον υπάρχει δρόμος....! Τι στο καλό χρησιμεύουν τόσοι δρόμοι? Μια άγρια περιοχή έγινε πλέον.....ας μεν το πω καλύτερα. Αν σε μια τέτοια περιοχή μέσα σε 5 χρόνια που είχα να πάω έγιναν τέτοιες αλλαγές καταλαβαίνετε πλέον που πάμε.....!!!! Ε μένα πάντως έπιαμε η μελαγχολία σήμερα.

Επίσης θα ήθελα να μάθω που βλέπει ο λειτουργός της θήρας το ενδιαφέρον στη περιοχή, όπως λέι στο περιοδικό? Μήπως κάθε χρόνο τις ίδιες μ******ς μας λένε για να ανανεώνουμε τις άδειες? Ας μήν του πιάνεται συνέντευξη κάθε χρόνο αφου τα πάντα για αύξηση στο θήραμα λένε. Δείτε τη είπαν πέρσι και τι φέτος (copy - paste). Τρυόνια 00000000000 , φάσσες πολλά λιες για τα δεδομένα τις περιοχής. Το μόνο που ήβρα εν αρκοπέζουνα μες την ποταμοσιά.....!!!! Πέρασαν λίες φάσσες το πρωί που το ποταμό μόνο. Τ ι στο καλό μόνο τα στελέχη τις υπηρεσίας τις βλεπουν?

Υ..Σ: Είδα ένα τρυόνι πάνω σε ένα πεύκο.

Φιλε οι συγκεκριμενες περιοχες που αναφερεις και που εχουν δωθει φετος για το κυνηγι της φασσας ειναι πραγματι παρα πολυ φτωχες, δεν εισαι ο μονος που το διαπιστωνει και ειδικα το αντιλαμβανεσαι πιο ευκολα εαν εισαι γνωστης της περιοχης και κανεις μια συγκριση του πλυθησμου των θηραματων με πριν λιγα χρονια οταν δεν υπηρχε το αιολικο παρκο και οι δρομοι... Δεν ειναι μονο οι φασσες παρα πολυ πισω σε αριθμους στη συγκεκριμενη περιοχη αλλα επισης και το ενδημικο θηραμα. Αν θα αξιολογουσα τη συγκεκριμενη περιοχη θα την χαρακτηριζα ως πολυ φτωχη σε σχεση με το τι υπηρχε εκει προ πενταετιας και παρα πολυ μικρων προσδοκιων εαν ο στοχος ειναι η καλη καρπωση στο κυνηγι της φασσας αυτη την περιοδο.
Να εισαι σιγουρος οτι εαν υπηρχε ενδιαφερον απο πλευρας θηραματων στη συγκεκριμενη περιοχη δεν θα την εδιναν με τιποτα για παρα πολλους λογους, αντιθετως η περιοχη που παρουσιαζει αρκετο ενδιαφερον, χαμηλα κοντα στα Κουκλια εχει απαγορευτει φετος οπως και το χα ποταμι (ξενοδοχειο) που ειναι εδω και καποια χρονια απαγορευμενη λογο οικιστικης αναπτυξης...
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΦΑΣΣΑΣ”