ΦΥΣΙΓΓΙΑ-ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
-
- Full Member
ΦΥΣΙΓΓΙΑ-ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Πριν απο καθε κυνηγετική σεζον δηλ το Αυγουστο και Οκτωβριο καταγράφω τα διάφορα φυσίγγια που εχω για να δω τι χρειάζομαι και τι οχι. Επίσης τα παλαιά φυσίγγια 2-3 χρονων που δεν τα χρησιμοποιώ τα ξεχωρίζω και τα ρίχνω στο σκοπευτήριο. Ετσι σχεδόν πάντα δεν αγοράζω φυσίγγια τα οποια ειδη εχω, δεν χρησιμοποιώ παλαιά φυσίγγια τα οποια με το πήγαινε έλα στο κυνήγι μεσα στο αυτοκινητο με ζεστες η υγρασίες ισως αλλοιώνεται η δομή του φυσιγγίου και γενικά ξερω τι εχω ακριβώς. Αλοστε ειναι κατι που μου αρεσει να ασχολουμε.
Κατι επισης που βρήκα σε ενα κουτί της Lambro και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας και αφορά τις οδηγιες προς τους κυνηγους για σεβασμο της ξενης περιουσίας που μας φιλοξενεί για να κυνηγήσουμε αλλα και τους άγραφους νομους του κυνηγιού που πρεπει ολοι να τηρούμε.
Κατι επισης που βρήκα σε ενα κουτί της Lambro και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας και αφορά τις οδηγιες προς τους κυνηγους για σεβασμο της ξενης περιουσίας που μας φιλοξενεί για να κυνηγήσουμε αλλα και τους άγραφους νομους του κυνηγιού που πρεπει ολοι να τηρούμε.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- Sergios
Re: ΦΥΣΙΓΓΙΑ-ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
μάνα μου μάνα μου gazal για lead shot το πρωί είναι τέλια....η λάμπρο η βεντέττα σε ηλιόλουστο χειμωνιάτικο μεσημέρι πολλά γρήγορη χαρτούτσια έπεξα κάτι πέρτικους φάντομ μες τον Εξώβουνο επιέναν με τις σιεπεθκιές η bi-turbo ακριβώς αντίθετη έχω την δοκιμασμένη σε καιρό συννεφιασμένο με ψιλόβροχο - βρεγμένο γενικά περιβάλλον......LEFKIOS έγραψε:Πριν απο καθε κυνηγετική σεζον δηλ το Αυγουστο και Οκτωβριο καταγράφω τα διάφορα φυσίγγια που εχω για να δω τι χρειάζομαι και τι οχι. Επίσης τα παλαιά φυσίγγια 2-3 χρονων που δεν τα χρησιμοποιώ τα ξεχωρίζω και τα ρίχνω στο σκοπευτήριο. Ετσι σχεδόν πάντα δεν αγοράζω φυσίγγια τα οποια ειδη εχω, δεν χρησιμοποιώ παλαιά φυσίγγια τα οποια με το πήγαινε έλα στο κυνήγι μεσα στο αυτοκινητο με ζεστες η υγρασίες ισως αλλοιώνεται η δομή του φυσιγγίου και γενικά ξερω τι εχω ακριβώς. Αλοστε ειναι κατι που μου αρεσει να ασχολουμε.
- sotiris!129
εγω ειπα φετος να μην καμω τιποτα απο αυτα , εξεκινησα δηλαδη επιασα ενα πακετο Lambro Διασπορας (ταχα) και ειπα οχι κανει εν θα πιασω αλλες να σαντανοθω !
εκατσα εφκαλα τες χαρτουτσιες που μου εμειναν που περσυ + ζινες που μου εμειναν που την φασσα , εβαλα τες ζιαμε ενεκατωσα τες και εβαλα που 14 σε καθε νζεπι του γυλεκου και κανει, οτι πεσει στο χερι μου θα μπενει μεσα !
εκατσα εφκαλα τες χαρτουτσιες που μου εμειναν που περσυ + ζινες που μου εμειναν που την φασσα , εβαλα τες ζιαμε ενεκατωσα τες και εβαλα που 14 σε καθε νζεπι του γυλεκου και κανει, οτι πεσει στο χερι μου θα μπενει μεσα !
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
- Panmoy
- Full Member
Βάλω τες, φκαλω τες, μετρώ τες, ανακατώνω τες, σάζω τες μες την τσέντα...έχω ακόμα 7-8 πακέτα τζαι κάθε λλίο κάμνω τζαι άλλο συνδιασμό. Νομίζω ότι το setup μου ψηλά χαμηλά θα είναι τούτο όμως τελικά...
- ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
- Full Member
Η δίκη μου έτοιμη

- kypros
Φιλε παντελη πολυ γραμμαριο πας το τραπεζι!! Τι οπλο επιασες τελικα?Panmoy έγραψε:Βάλω τες, φκαλω τες, μετρώ τες, ανακατώνω τες, σάζω τες μες την τσέντα...έχω ακόμα 7-8 πακέτα τζαι κάθε λλίο κάμνω τζαι άλλο συνδιασμό. Νομίζω ότι το setup μου ψηλά χαμηλά θα είναι τούτο όμως τελικά...
Και καθολου εμπιστοσυνη στα κυπριακα ε!!
Φετος ειπα να παιξω μονο κυπριακα και μονο μιας εταιριας γιαβνα.δω αν θα με καλυψει. Αππ την πρωτη της φασσας το τηρησα και ειμαι μια.χαρα. και μαλιστα κυριως 31 και 32 γρ και αυτα θα παρω και στο ενδημικο.
Γενικα απεχθανομαι το λακτισμα και τις πυριτιδες αργης καυσης.
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
- kypros
Καλα ρε σωτο με.28 χαρτουτσιες μες τη τζεπη που παεις; να πιενεις τζε να ερκεσε στο αυτοκινητο ουλλη την ωρα;!!sotiris!129 έγραψε:εγω ειπα φετος να μην καμω τιποτα απο αυτα , εξεκινησα δηλαδη επιασα ενα πακετο Lambro Διασπορας (ταχα) και ειπα οχι κανει εν θα πιασω αλλες να σαντανοθω !
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
- virtualgreek
- Moderator
Ρε παιδιά,
με τόσα φυσίγγια στην ζώνη ή στο αυτοκίνητο σας το μόνο που πετυχαίνετε είναι να σαμποτάρετε τον εαυτό σας.
Το μυαλό σας θα είναι πάντα στο φυσίγγιο, εάν είναι η ώρα του, εάν είναι αρκετά γρήγορο, συγκεντρωτικό, αν είναι αρκετά ή πολλά τα γραμμάρια του, η ταχύτητα του, το λάκτισμα του και πάει λέγοντας. Δεν έχει τελειωμό. Θα συγχυστείτε με την πρώτη αποτυχία και θα αρχίσετε να βάζετε και να βγάζετε τα φυσίγγια στο όπλο και η αυτοπεποίθηση σας χαθεί. Φανταστείτε τι θα γίνει εάν έχετε 2 συνεχόμενες αποτυχίες από το πρωί. Θα τρέχετε στο αυτοκίνητο να αλλάξετε φυσίγγια, τσοκ κλπ.
Το μυαλό σας πρέπει να είναι στο κυνήγι, στο σκύλο σας, στην σωστή και άνετη σκόπευση και στην ασφάλεια σας τόσο εσάς όσο και των γύρω σας. Διαλέξτε 2-3 φυσίγγια το πολύ και χαρείτε το χόμπι σας. Μην το παρατραβάτε. Δεν πρόκειτε να αλλάξουν τόσο πολύ οι καιρικές συνθήκες από την μία στιγμή στην άλλη και ούτε θα γυρίσει ανάποδα ο αέρας και δεν θα κόβουν τα φυσίγγια σας σε σημείο που να μην πέφτει το θήραμα.
Σ.
με τόσα φυσίγγια στην ζώνη ή στο αυτοκίνητο σας το μόνο που πετυχαίνετε είναι να σαμποτάρετε τον εαυτό σας.
Το μυαλό σας θα είναι πάντα στο φυσίγγιο, εάν είναι η ώρα του, εάν είναι αρκετά γρήγορο, συγκεντρωτικό, αν είναι αρκετά ή πολλά τα γραμμάρια του, η ταχύτητα του, το λάκτισμα του και πάει λέγοντας. Δεν έχει τελειωμό. Θα συγχυστείτε με την πρώτη αποτυχία και θα αρχίσετε να βάζετε και να βγάζετε τα φυσίγγια στο όπλο και η αυτοπεποίθηση σας χαθεί. Φανταστείτε τι θα γίνει εάν έχετε 2 συνεχόμενες αποτυχίες από το πρωί. Θα τρέχετε στο αυτοκίνητο να αλλάξετε φυσίγγια, τσοκ κλπ.
Το μυαλό σας πρέπει να είναι στο κυνήγι, στο σκύλο σας, στην σωστή και άνετη σκόπευση και στην ασφάλεια σας τόσο εσάς όσο και των γύρω σας. Διαλέξτε 2-3 φυσίγγια το πολύ και χαρείτε το χόμπι σας. Μην το παρατραβάτε. Δεν πρόκειτε να αλλάξουν τόσο πολύ οι καιρικές συνθήκες από την μία στιγμή στην άλλη και ούτε θα γυρίσει ανάποδα ο αέρας και δεν θα κόβουν τα φυσίγγια σας σε σημείο που να μην πέφτει το θήραμα.
Σ.
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
- Γιατρός
- Full Member
ΦΥΣΙΓΓΙΑ-ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Φέτος δεν θα πάρω έτοιμα φυσίγγια
Μόλις δω το θήραμα θα αρχίσω να φτιάχνω την χαρτούτσια εκείνη την ώρα ...
Δίκαιος προς το θήραμα πάντα !
Ελπίζω να μην έχω καλλικώματα όμως με αυτό τον τρόπο
Μόλις δω το θήραμα θα αρχίσω να φτιάχνω την χαρτούτσια εκείνη την ώρα ...
Δίκαιος προς το θήραμα πάντα !
Ελπίζω να μην έχω καλλικώματα όμως με αυτό τον τρόπο

Εν για μένα που λαλεί ρε τούτος ;
- spyrosspyrou851
Τα δικά μου πολεμοφόδια:
Τα *9 εν για τες τζίκλες τζιαι θα είναι στο αυτοκίνητο.
http://s2.photobucket.com/user/Butcher_ ... 8.jpg.html
Τα *9 εν για τες τζίκλες τζιαι θα είναι στο αυτοκίνητο.
http://s2.photobucket.com/user/Butcher_ ... 8.jpg.html