αναγνωριση οπλου
-
- Full Member
αναγνωριση οπλου
Γεια ο πατερας μου εχει στη κατοχη του ενα οπλο που οσο και αν εψαξα δεν βρηκα στοιχεια για τη ποιοτητας οπλο ειναι. Οι σταμπες δοκιμης ειναι ισπανικου τυπου το οπλο ειναι σιγουρα πανω απο 40 χρονων ισος και περισοτερο. Γραφει πανω στις καννες LOUFOU-LEVA GUNS OF LONDON EVAGOR- A γραφει και στις καννες και μηχανισμο IMA υπεθεσα οτι ισος να ειναι η μαρκα δεν ξερω και εχει κ αι αρκετες σταμπες δοκιμης και πληροφοριες οπως βαρος καννων κτλ. αν γνωριζει καποιος ας ριξη τα φωτα του ευχαριστω
- virtualgreek
- Moderator
Re: αναγνωριση οπλου
panikos747712 έγραψε:Γεια ο πατερας μου εχει στη κατοχη του ενα οπλο που οσο και αν εψαξα δεν βρηκα στοιχεια για τη ποιοτητας οπλο ειναι. Οι σταμπες δοκιμης ειναι ισπανικου τυπου το οπλο ειναι σιγουρα πανω απο 40 χρονων ισος και περισοτερο. Γραφει πανω στις καννες LOUFOU-LEVA GUNS OF LONDON EVAGOR- A γραφει και στις καννες και μηχανισμο IMA υπεθεσα οτι ισος να ειναι η μαρκα δεν ξερω και εχει κ αι αρκετες σταμπες δοκιμης και πληροφοριες οπως βαρος καννων κτλ. αν γνωριζει καποιος ας ριξη τα φωτα του ευχαριστω
Οι σφραγίδες δοκιμής θα σου πουν που κατασκευάστηκε.
Με αυτά που μας έγραψες μέχρι τώρα δεν μας λέει ότι είναι κατασκευασμένο στην Ισπανία. Το πιο πιθανό είναι τα γράμματα "Loufou-Leva Guns of London" να είναι ο εισαγωγέας στην Αγγλία ή ακόμη και ο διανομέας σε άλλες χώρες πρώην αποικίες στης Βρεττανίας.
Ήταν πολύ συνήθης πρακτική όπλα να κατασκευάζονται π.χ στην Ισπανία, και ένας Βρεττανός μετωπλητής να πουλούσε τα όπλα αυτά στην Νότιο Αφρική, Αυστραλία, Κύπρο, Μάλτα, Ινδίες κλπ.
Κατά την δεκαετία του 60, ο νονός μου εργαζόταν σε ένα τέτοιο διανομέα στο Λονδίνο και αγόραζαν όπλα από την Ισπανία με κόστος 7 Στερλίνες, και τα πουλούσαν στην Κύπρο 35 Στερλίνες. Τα δε όπλα ήταν πιστά αντίγραφα των θρυλικών Αγγλικών όπλων και ήταν η φτυνή λύση για τους κοινούς θνητούς. Όσο αφορά την ποιότητα τους, μερικά χαλούσαν εύκολα, μερικά άντεξαν και αντέχουν ακόμη στο χρόνο. Ήταν θέμα τύχης.
Τι σε κάνει να πιστεύεις όμως ότι είναι Ισπανικό ?
Σ.
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
-
- Full Member
Οπως εγραψα και πιο πανω πιστευω οτι ειναι ισπανικο απο τις σφραγιδες δικιμης απω κει και περα ισως να εχεις δικαιο κυριε Σαββα δεν ξερω.περισοτερα στοιχεια το οπλο ειναι πλαγιοκανο με σκαλισματα κυνηγετικες παραστασεις στο πισω δεξια μερος του κοντακιου γραφει L 3064 και στην κατω πλευρα εχει στρογγυλο μεαλλο στα κλειδια γραφει και στις δυο πλευρες IMA+οι σταμπες δοκιμης στις καννες παλη γραφει ΙMA εκει που τελειωνει η θαλαμη γραφει18.4 και στις δυο πλευρες και απω πανω γρσφει στη δεξια 17.8 και στην αριστερη 17.3 πιο κατω γραφει1430Gmos και καπου εκειπου ειναι η παπια 18.3 και στις δυο καννες + σφραγιδες δοκιμης και κατι αλλα που δεν καλοδιακρινωMGcrck ισως μπορη να εχω και λαθος
-
- Full Member
Και στην πανω μερια των καννων οπως αναφερα και πριν στη δεξια καννη LOUFOU-LEVA GUNS OF LONDON στην αριστερη καννη EVAGOR A το οπλο ειναι με ιντζεκτορες
- virtualgreek
- Moderator
Από τα γραφώμενα σου το μόνο που προδίδει ότι είναι Ισπανικό είναι το 1430Gmos που είναι το βάρος των καννών (Grammos στα Ισπανικά, γραμμένο επίσης ως Gmos είναι τα γραμμάρια). Οπόταν η κάννη σου έχει βάρος 1430 γραμμάρια.panikos747712 έγραψε:Οπως εγραψα και πιο πανω πιστευω οτι ειναι ισπανικο απο τις σφραγιδες δικιμης απω κει και περα ισως να εχεις δικαιο κυριε Σαββα δεν ξερω.περισοτερα στοιχεια το οπλο ειναι πλαγιοκανο με σκαλισματα κυνηγετικες παραστασεις στο πισω δεξια μερος του κοντακιου γραφει L 3064 και στην κατω πλευρα εχει στρογγυλο μεαλλο στα κλειδια γραφει και στις δυο πλευρες IMA+οι σταμπες δοκιμης στις καννες παλη γραφει ΙMA εκει που τελειωνει η θαλαμη γραφει18.4 και στις δυο πλευρες και απω πανω γρσφει στη δεξια 17.8 και στην αριστερη 17.3 πιο κατω γραφει1430Gmos και καπου εκειπου ειναι η παπια 18.3 και στις δυο καννες + σφραγιδες δοκιμης και κατι αλλα που δεν καλοδιακρινωMGcrck ισως μπορη να εχω και λαθος
Οι αυλοί του είναι 18.4 και το τσοκ 3-1. Εκείνο που μου άρεσε είναι ότι ο αυλός αρχίζει από 18.4 και στενεύει στα 18.3 κάτι που βλέπουμε σε σύγχρονα όπλα σήμερα.
Το νούμερο L3064 είναι κτυπημένο στο κοντάκι από την αστυνομία Κύπρου. Ήταν παλιά τακτική όπου κτυπούσαν το αρχικό της επαρχίας και το αύξων αριθμό του μητρωώου. Τώρα το L εάν είναι Limassol ή Larnaca δεν θυμάμαι.
Το πιο πιθανό είναι η μάρκα του να είναι ΙΜΑ που παραπέμπει σε μικρή βιοτεχνία στην Ισπανία. MGcrck και Evagor A δεν έχω ιδέα τι είναι. Σίγουρα δεν είναι μάρκα. Τέλος μάλλον θα επιμείνω στην αρχική μου θέση για το Loufou-Leva Guns of London. Δεν έχω καμία βιβλιογραφία που να στηρίζει τα γραφόμενα μου. Είναι όλα εικασίες με βάση την εμπειρία.
Ευχομαι και ελπίζω να ξεδιαλύνεις το κουβάρι κάποια μέρα και να μας ενημερώσεις και εμάς για να μαθαίνουμε.
Σ.
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
-
- Full Member
Eαν η σφραγιδες δοκιμης πα .ραπεμπουν σιγουρα τη χωρα πριελευσης τοτε ειναι σιγουρα ισπανικο (εχω αρχειο με ολες της σφραγιδες δικιμης καθε χωρας)εχει και παρα πολλα συμβολα που δεν μπορουσα να τα βαλω .Σ ευχαριστω για πληροφοριες κυριε Σαββα να σε καλα