ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
GRIGORIS
Full Member

Re: ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ

Δημοσίευση από GRIGORIS »

kypros έγραψε:Γρηγορη μπραβο εαν καμνετε εργο. Δυστθχως ομως δεν ειστε ο κανονας.

Επισης ο σημαντικοτερος τομεας στη διαχειριση ενος βιοτοπου ειναι η προστασια απο λαθροθηρια. Ενας συλλογος τοπικος πρεπει να μπορεσει να σταματησει τους χωρκανους και αλλους που καμνουν εξυπανδες. Αυτοι οι συνχωριανοι του τον ξερουν και μονο αυτοι μεσα απο ενα συλλλογο μπορουν να τον σταματησουν.

Σε ολο το κοσμο αυτο γινεται.

Το θεμα ειναι υπαρχουν ατομα αξια ενπιστοσυνης σε καθε χωριο που μπορει ενας κεντρικος φορεας να τους εμπιστευτει, να τους χρηματοδοτα και να.τους συντονιζει για να.διαχηριζοντε αυτοι την περιοχη τους;;

Πιθανον οχι, γιαυτο και περιμενουμε τα παντα που τους πεντε καημενους θηροφυλακες που παλευκουν με τα τερατα...
Ποτε δεν θα καταφερεις να σταματησεις ολους οσους λαθροθηρουν γιατί δεν είσαι ο νομος, παντα θα υπάρχουν αντιζιλίες, ειδικα μέσα σε χωρια. Απο εκει και πέρα νομίζω σταματα και η ευθύνη κάπιου συλλόγου και ξεκινά να περνει τα ινια η δυναμη του νομου που στην Κυπρο δουλευη οποτε τους συφερει!!!
Αν το ταμειο θήρας συνεργαστει αμεσα με τον ουλαμο σιγουρα τα πράγματα θα αλλαξουν. Είμαστε 50 χιλ κυνιγοι ένα πολύ μεγάλο ποσοστο αν αναλογιστή κανείς τον πληθυσμό της Κύπρου, θα πρέπει να απαιτήσουμε τουλάχιστο μια φορα το μηνα να υπαρχουν συλλήψεις λαθροθήρων. Οταν μιλώ για λαθροθήρες εννος αυτούς με τα οπλα και τους φακους, αυτους με τις τετρατροχες, αυτους με τα αεροβολα και τα φλοπερ, αυτούς με τα ττελια, ΟΧΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΙΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΣΙΛΑΡΙ, ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΜΠΕΛΟΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΡΓΟ!!
Λαγός χωρίς σκύλο, Αρσενικός χωρίς β@@ο!!!
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Εχεις δικαιο οτι και ο νομος πρεπει να γινει πιο αυστηρος. Σε αλλες χωρες που υπαρχει αυτο που συζηταμε με τους συλλογους υπαρχουν και θηροφυλακες ανα περιοχη. Με αυτο το τροπο ο θηροφυλακας ξερει ακριβως τα μυστικα του τοπου, τα σημεια επικυνδινα για λαθροθηρια, και τα σημεια διαφυγης.

Αυτο σε συνδιασμο με ενα καλο συλλογο κανουν ενα πολυ καλο νετγουερκ πληροφοριων και οι λαθροθηρες δεν μπορουν να δρασουν.

Αυτα που λεω δεν ειναιβθεωριες, ειναι πραματα που ειδα προσωπικα σε κυνηγια μου σε αλλες χωρες και πραγματικα δουλευουν.

Στη ελλαδα πχ ο τοπικος θηροφυλακας περνα απο τα σημεια που κατεβαινουν μπεκατσες το βραδυ. Αν σε βρει στα καρτερια, δεδομενου οτι ξερει και αν εισαι φατσα για κολλημα, σε γραφει χωρις συζητηση
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
dimitris savva

Δημοσίευση από dimitris savva »

σημερα η ωρα 8 το βραδυ ημουν στο μηχανικο μου και αφησε τους σκυλους του εξω να ξεμουδιασουν μεχρι να καθαρισει τα κλουβια τους. ειναι σε χωριο στην επαρχια λεμεσου. οι σκυλοι αργισαν να ερθουν και μετα απο πολλη ωρα ηρθε ο ενας μονο και συμπεριφεροταν παραξενα, μετα απο καμια ωρα ηρθε και ο αλλος με αυτο πανω στο λαιμο.
που καταντησαμε.
IMG0086A.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
isimerinos
Full Member

Δημοσίευση από isimerinos »

Έχτες είχαμε περίπτωση λαθροθηριας παλε με πυροβολισμούς τη νύχτα στα φινικαρια. Δυστυχώς οι λαθροθηρες κατάφεραν να ξεφύγουν. Ειναι μεγάλο κρίμα ινταλος αποδεκατιζουν τους λαγούς μέσα σε μερικά λεπτά. Ξέρει κανένας λεπτομέρειες?
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

xereis perioxin na mas peis?
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Έριξαν τρείς πυροβολησμούς και όταν βρέθηκαν απέναντι απο την θήρα πήγαν με ιλλιγειώση ταχύττητα να χτυπήσουν τους θηροφύλακες και διέφυγαν. Το ίδιο και στην Ερήμη. Στα φοινικάρια ήταν ένα jeep αυτοκίνητο αναγνωρίστηκαν κάτι ρόκολοι σεσειμασμένοι που πέρσι συνελήφθηκαν και πάλι μετά παο έλεγχο στο σπίτι τους και βρήκαν λαγούς και φραγκολίνες και θα πάνε ακόμη δικαστήριο. Έτα χαϊρκα μας όταν δέν πέφτει η ράβδος. Πρίν 2 βδομάδες στην Ερήμη είδα προσωπικά αυτοκίνητο να κινείται με προβολής μέσα σε χωματόδρομους μόλις πήγα να πιάσω τηλέφωνο ήταν η ώρα που θα έφευγε του έστησα καρτέρι χωσμένος για να δώ τα νούμερα του, ρε κοπέλια ειλικρινά επείνε το πιο λίγο 100 χιλ μέσα στον χωματόδρομο κούφους, εσύκωνε σκόνες προβολής , επέρασε που μπροστά μου σαν τον σίγφουνα το μόνο που είδα ήταν ότι το αυτοκίνητο ήταν διπλοκάμοπινο mitsubishi το παλιό μοντέλο , κόκκινο ή μαύρο δέν διάκρινα και το ένα stop light πίσω ήταν κρουσμένο. Η λαθροθηρία ιδιαίτερα κοντά στις πόλεις το τελευταίο διάστημα οργιάζει για αυτό ότι μπορεί ο καθένας να βοηθήσει είναι μια ελπίδα για το κυνήγι,
Προσέχουμε...για να έχουμε
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Καλημέρα σας,
Αν και έχω την εντύπωση πως αυτό που θα προτείνω έχει ξαναειπωθεί στο φόρουμ.
Θα ήταν αρκετά εποικοδομητικό να γίνει μια ανακοίνωση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, με παραλήπτες τους κύπριους κυνηγούς, η ανακοίνωση να αναλύει την ζημιά που γίνεται από την λαθροθηρία και να προτρέπει τους κυνηγούς να κάνουν καταγγελίες, επίσης να γίνεται και μια μικρή ανάλυση για την ατομική διαχείριση υπέρ του θηράματος, που μπορεί ο κάθε ένας από εμάς να προσφέρει με ελάχιστο οικονομικό κόστος, όπως και άλλα θέματα που αφορούν το κυνήγι μας.
Η ανακοίνωση όμως θα πρέπει να γίνει σε μαζικό βαθμό και έντονη, έτσι ώστε να γίνει αντιληπτή από τους πάντες και κυνηγούς και μη, που μπορούν και εκείνοι να κάνουν καταγγελίες. Ακόμα αν είναι δυνατόν να γίνει και σε έντυπη μορφή.
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

andreas78 έγραψε:Καλημέρα σας,
Θα ήταν αρκετά εποικοδομητικό να γίνει μια ανακοίνωση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, με παραλήπτες τους κύπριους κυνηγούς, η ανακοίνωση να αναλύει την ζημιά που γίνεται από την λαθροθηρία και να προτρέπει τους κυνηγούς να κάνουν καταγγελίες, επίσης να γίνεται και μια μικρή ανάλυση για την ατομική διαχείριση υπέρ του θηράματος, που μπορεί ο κάθε ένας από εμάς να προσφέρει με ελάχιστο οικονομικό κόστος, όπως και άλλα θέματα που αφορούν το κυνήγι μας.
Η ανακοίνωση όμως θα πρέπει να γίνει σε μαζικό βαθμό και έντονη, έτσι ώστε να γίνει αντιληπτή από τους πάντες και κυνηγούς και μη, που μπορούν και εκείνοι να κάνουν καταγγελίες. Ακόμα αν είναι δυνατόν να γίνει και σε έντυπη μορφή.
Πολυ καλη ιδεα.

Κυνηγετικη ομοσπονδοια και Ταμειο θηρας πιανουν τοσα λεφτα θα μπορουσαν να κανουν μια καμπανια κατα της λαθροθηριας και να δειξουν τη ζημεια της και οτι καταστρεφεται η πανιδα του τοπου που ανηκει σε ολους.

Και γιατι οχι και τηλεοπτικη!
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
GRIGORIS
Full Member

Δημοσίευση από GRIGORIS »

andreas78 έγραψε:Καλημέρα σας,

Και λέω εγω τώρα. Ατε και έκαμες την διαφιμηστική καμπάνα και ας πούμε επέτυχεκαι εβαισθητοποίησες των κάθε κυνιγό και άνει καταγγελιες.... Το ερωτημα μου τωρα "ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ ΘΑ ΚΑΜΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ή ΘΑ ΚΑΘΕΤΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΜΙΚΡΟΥΠΟΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑΙ??????"
Το ψαρι απο την ΚΚΕΛΕ βρομη.... το σάπιο σύστημα που έχουμε εφαρμόση παντου στην Κύπρο δεν λειτουργεί καλά.
Πρωσοπική μου άποψη, αν θελουμε να δομε χαίρι πρεπει οι αλλαγές να ξεκινήσουν απο το ταμείο θήρας. Στο τελος θα μας πουνε και αυτοι το ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ !!!
Του τυπου εν προλαβενει η θηρα, πιος προσφερει ασφάλεια στους θηροφιλακες και ολες τις άλλες μαλακιες που με κάνουν κάθε χρόνο να σκέφτομαι τριπά και τετραπλα αν αξιζει να βγάλω άδεια να τις αφησουν στο αρμαρι...
Λαγός χωρίς σκύλο, Αρσενικός χωρίς β@@ο!!!
Άβαταρ μέλους
christy2000
Full Member

Δημοσίευση από christy2000 »

Πρεπει πρωτα ο καθε ενας απο εμας να κανει οτι περνα απο το χερι του και μετα να απαιτουμε απο τους αλλους να κανουν για εμας! Εαν προσφερω εγω,τοτε θα εχω απαιτησει να προσφαιρουν και η αλλοι. Ας αλλαξουμε πρωτα τον εαυτο μας και μετα τον κοσμο! Ας γινουμε εμεις η αλλαγοι που ζητουμε!
Καποιοι πολυ μεγαλοι ειπαν αυτα τα λογια πριν πολλα χρονια και ολοι η ουσιαειναι μεσα σε αυτα!
ΔΡΑΣΕ 'Η ΣΚΑΣΕ...!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ / ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ / ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ”