Βrowning 525 vs Βrowning 725

Απάντηση
antonis13
Full Member

Βrowning 525 vs Βrowning 725

Δημοσίευση από antonis13 »

Γεια σας φίλοι.

Αποφάσισα να αγοράσω καινούργιο όπλο και μετά από αρκετή σκέψη κατέληξα σε αυτά τα 2 μοντέλα της browning (525 και 725). Θα ήθελα την γνώμη σας για το ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Μελετώντας λίγο το θέμα είδα πως το 725 είναι εξελιγμένο τεχνολογικά (νέος μηχανισμός σκανδάλης, καινούργια τσοκ, reoil pad κτλ) αλλά επίσης είναι πιο ακριβό και δεν είναι δοκιμασμένο στον χρόνο όπως το 525 που κυκλοφορεί στην αγορά χρόνια τώρα με πολύ καλά αποτελέσματα από ότι ακούω.

Επίσης, ήθελα την γνώμη σας για το sporter και το hunter μοντέλο της εταιρείας. Συγκρίνοντας τα το sporter είναι βαρύτερο (αρα και πιο κουραστικό στο περπατητό κυνήγι) αλλά με μικρότερη ανάκρουση και μεγαλύτερες αντοχές θεωρητικά στην μεγάλη χρήση (αεριζόμενες κάννες, μεγαλύτερο βάρος). Όμως, ήθελα να ξέρω αν τα sporter όπλα είναι πιο ''ιδιότροπα'' στα φυσίγγια και στο σκότωμα αφού κατασκευάζονται κυρίως για σκοπευτική χρήση και όχι για το κυνήγι...

Με λίγα λόγια, 525 ή 725? sporter ή hunter? ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ?
Άβαταρ μέλους
XS^PRESTIGE
Full Member

Re: brownig 525 vs browning 725

Δημοσίευση από XS^PRESTIGE »

Θελεις οπλο για κυνηγι ή σκοπευτηριο ;
The best there is
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Αντωνη 525 εχω δυο για χρονια. 725 ειχα ενα για δυο μηνες.....

Τιποτα κακο με το οπλο αλλα ειναι πολυ διαφορετικο απο τα αλλα browning. Ταπεινη μου αποψη, το 725 ειναι πιο αντπτιγμενο τεχνολογικα αλλα ελαφρα υποδεεστερο σε θεμα αντοχη. Ο μικροτερο πιρος και τα πιο λεπτα μεταλλικα μερη νομιζω δεν του επιτρεπουν να μπει στη κατηγορια των παραδοσιακων κλειδιων της browning.

Ειναι επισης χαμηλοτερου προφιλ, και αρα διαφορετικο στο χειρισμο( πιο γρηγορο αλλα πιο ζωντανο οπλο).

Αν ειναι για κυνηγι ισως τα χαρακτηριστικα του 725 να υπερτερουν και να το προτιμουσα για επιλογη μου παρα το 525. Στο κυνηγι θα δεχομουν το πιο λεπτο κλειδι για να κερδισω το καλυτερο μπαλανς και τις καινοτομες καννες.

Αν ειναι για σκοπευτικη χρηση θα πηγαινα στο 525 για να κοιμαμαι ανενιας και να κυνηγησουν και τα εγγονια μου με το οπλο.

Οσο αφορα τα σκοπευτηκα μοντελλα δεν υπαρχει ουτε σταγονα αμφιβολιας για το οτι σκοτωνουν ακριβως το ιδιο με τα κυνηγιετικα αρα μην σε βασανιζει αυτο το σημειο. Διαλεξε σκοπευτηκο οπλο εαν θα κυνηγας καιμστατικο κυνηγι πχ τζηκλας η φασσας γαιτι το κυνηγιετικο θα σε περιοριζει στα φυσσιγια και στο αριθμο βολων λογο λακτισματος
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
istriano ®

Δημοσίευση από istriano ® »

Κυπρο 2 μηνες :D. Μετα απο το 725 τι πηρες;
Άβαταρ μέλους
LAGOS
Full Member

Δημοσίευση από LAGOS »

Φίλε Αντώνη έχω και τα 2 όπλα σε sporting εκδόσεις. Το 525 το έχω 3 χρόνια και το 725 10 μήνες! Για το 725 δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη για τον λόγο οτι το κυνήγισα μόνο μια σεζόν στη τζήκλα που δυστηχώς δεν μας έκαναν την χάρη πέρσι!
Για το 525 έχω να πώ μόνο τα καλύτερα! Κανένα απολύτως πρόβλημα και καμιά ιδιοτροπία. Το μοναδικό που θα σε συμβούλευα αν δεν είσε πολλά του σκοπευτηρίου και αν κυνηγάς ολοήμερα στο ενδημικό με πολλή περπάτημα καλύτερα πιάσε κυνηγετικό. Πίστεψε με τα 150-200 γραμμάρια κάνουν πολλή διαφορά! Εγώ έκανα το ίδιο λάθος 2 φορές και τώρα δυστηχώς ψάχνω κάτι πιο ελαφρύ για το ενδημικό γιατί και τα 3 όπλα που έχω εν υποφέρεται το βάρος τους για εμένα!
Το 725 για μένα είναι πιό σύγχρονο και με πιο καλά χαρακτηριστικά αλλά το 525 δεν το αλλάζω!
Αν βρέθηκε αντίδοτο....δεν το θέλω. ..
Άβαταρ μέλους
Sergios

Δημοσίευση από Sergios »

γνωμη μου δε και το μιροκου μκ70 κυνηγετικο....αν ειναι για κυνηγι και θελεις την σχολη αυτη
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Επισης να πουμε οτι τα κυνηγετικα της browning ειναι γυρω στα 3.300 (εξαρταται απο το grade του ξυλου) δεν ειναι και ελαφρια οπλα και κανουν για μικτη χρηση κυνηγι ,σκοπευτηριο για ενα μεσο κυνηγο. Για πιο ελαφρυ πρεπει να παεις σε αλλες εκδοσεις.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
antonis13
Full Member

Δημοσίευση από antonis13 »

Παιδιά ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τις γνώμες σας (lagos και kypros είσαστε πολύ κατατοπιστικοί). Το όπλο το θέλω πολύ περισσότερο για κυνήγι παρά για σκοπευτήριο. Με εξαίρεση όμως 5-6 εξορμήσεων το χρόνο (περδίκι, λαγός, ορτύκι) κυνηγώ σε στάμα (κυρίως τζίκλες). Άρα το βάρος του όπλου δεν θα παίζει τόσο μεγάλο ρόλο φαντάζομαι... Μάλλον πάω για την sporting έκδοση. Τώρα 725 ή 525. Εν μεγάλο το δίλλημα. Φυσικά θα πάω αύριο μεθαύριο να δω πως κάθονται πάνω μου γιατί αυτό νομίζω εν το πιο σημαντικό :)
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

Σκέφτουμαι τζιαι εγώ για ένα καινούργιο Browning αλλά έχω κάποιες αμφιβολίες για το γεγονός ότι ούλλα τα 725 εν Back Bored (18.8 - διευρυμένος αυλός). Όταν προσπάθησα να μελετήσω το θέμα λίγο παραπάνω εσαντανώθηκα παραπάνω αφού είδα διάφορες απόψεις για το θέμα.
Άβαταρ μέλους
682 GOLD E
Full Member

Δημοσίευση από 682 GOLD E »

spyrosspyrou851 έγραψε:Σκέφτουμαι τζιαι εγώ για ένα καινούργιο Browning αλλά έχω κάποιες αμφιβολίες για το γεγονός ότι ούλλα τα 725 εν Back Bored (18.8 - διευρυμένος αυλός). Όταν προσπάθησα να μελετήσω το θέμα λίγο παραπάνω εσαντανώθηκα παραπάνω αφού είδα διάφορες απόψεις για το θέμα.
φιλε ολα τα οπλα της συγκεκριμενης εταιρειας ειτε σκοπευτικα ειναι ειτε κυνηγετικα ειναι με τις νεες καννες με διευρυμενους αυλους
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ”