Κυνηγι μπεκάτσας με σκύλο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο!

Απάντηση
stelios---
Full Member

Re: Κυνηγι μπεκάτσας με σκύλο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο!

Δημοσίευση από stelios--- »

stelios--- έγραψε:
marinos.a έγραψε:Θα ήταν λογικό να απαγορευτεί το κυνήγι του λαγού επειδή μερικοί επιλέγουν να βάζουν 20 σκυλιά μέσα στην απαγορευμένη και μετά την περικυκλώνουν την μες το δρόμο και περιμένουν; Τι θα έλεγες ρε Στέλιο;
Μα αφού εμείς δεν κάνουμε έτσι πράγματα γιατί να την πληρώνουμε και για τους άλλους;

Παιδιά, όταν υπάρχει η θέληση υπάρχει και ο τρόπος.

Εγώ σκέφτηκα μερικές προτάσεις για το πώς μπορεί να δοθούν κάποιες εξορμήσεις να κάμουν και το κέφι τους οι νομοταγείς αλλά να μπλοκαριστούν και οι παρανομούντες.
1. Η άδεια για το κυνήγι μπεκάτσας να είναι επιπλέων τις κανονικής. Τα όποια επιπλέον έξοδα προκύπτουν στο ταμείο θήρας να εξυπηρετούνται από αυτά τα λεφτά. Δεν νομίζω κάποιος να έχει πρόβλημα να δώσει 20 -25 ευρώ για 2-3 εξορμήσεις μπεκάτσας.

2. Στην ίδια αυτή να αναγράφετε το σκυλί που θα σε συνοδεύει (2 Μαξ) με τον αριθμό μικροτσίπ του. Το όποιο θέμα για το αν κάνει ή όχι ο σκύλος για το ποια σκυλιά θα πάνε και κατά το έλεγχο αν είναι νόμιμος ο κυνηγός ή όχι λύνετε εκ των προτέρων

3. Μπορούν αυτές οι εξορμήσεις να γίνονται Σάββατα έτσι ώστε άμα βλέπει κάποιος κυνηγό να ξέρει ότι ή είναι μπεκάτσας ή παράνομος.

4. Να υπάρχει ξεχωριστός χάρτης για αυτές τις εξορμήσεις (ή να είναι μαρκαρισμένες με άλλο χρώμα η περιοχές). Όχι χύμα, όχι αχταρμάς συγκεκριμένα και ελεγμένα.

5. Οι εξορμήσεις να που θα γίνονται να είναι η κάθε εξόρμηση με τις δίκες τις περιοχές. Κάθε εξόρμηση να αλλάζουν οι περιοχές. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝ ΓΙΑ ΛΑΓΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ, ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ 18;;;;
Θα ήταν λογικό να απαγορευτεί το κυνήγι του λαγού επειδή μερικοί επιλέγουν να βάζουν 20 σκυλιά μέσα στην απαγορευμένη και μετά την περικυκλώνουν την μες το δρόμο και περιμένουν; Τι θα έλεγες ρε Στέλιο; ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΧΙ ΧΑΙΔΕΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ :!: ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 100-200 ΑΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 300 ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΜΕ ΣΚΥΛΙΑ ΦΕΡΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΙΟΥΣ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΙΗΠΕΘΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΑ ΜΠΕΚΑΤΣΟΚΥΝΗΓΟΥΣ-ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΦΑΣΣΑΣ!!!!
Θα ήταν λογικό να απαγορευτεί το κυνήγι του λαγού επειδή μερικοί επιλέγουν να βάζουν 20 σκυλιά μέσα στην απαγορευμένη και μετά την περικυκλώνουν την μες το δρόμο και περιμένουν; Τι θα έλεγες ρε Στέλιο;ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΜΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ :!: :!: ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ 20 ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ 2-3 ΦΘΑΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΖΗΜΙΑ!!!
Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ…

Κλέβει το χόµπι και την πανίδα του τόπου, του
δικού σου τόπου και των παιδιών σου. Είσαι το
θύµα του στον ίδιο βαθµό όπως και να σου
έκλεβε το σπίτι........!!
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Άρα,
Θεωρητικά θα πρέπει να σταματήσει και το κυνήγι απο τωρα, ποιος ο λόγος να ασχολούμαστε με το θέμα?
Τέρμα ο λαγός, η πέρδικα, η φασσα, η τζικλα. Το καλό μου έχω πολλά DVD , θα βαζω ένα την τετάρτη και ένα την Κυριακή!!!
Παίδες αυτό θα μας καταστρέψει, η αμέλεια και το ζαμαν φού μας, όλοι αυτοί έχουν το θράσος διότι εμείς τους δίνουμε το δικαίωμα να το εκφράζουν.
Τι θέλετε να σταματήσει τ κυνήγι γενικά, η να απομονωθούν όλοι αυτοί οι ασυνείδητοι??
Και για τα δύο θα χρειαστούν θυσίες και μεγάλη θέληση!!!!!!!
stelios---
Full Member

Δημοσίευση από stelios--- »

andreas78 έγραψε:Άρα,
Θεωρητικά θα πρέπει να σταματήσει και το κυνήγι απο τωρα, ποιος ο λόγος να ασχολούμαστε με το θέμα?
Τέρμα ο λαγός, η πέρδικα, η φασσα, η τζικλα. Το καλό μου έχω πολλά DVD , θα βαζω ένα την τετάρτη και ένα την Κυριακή!!!
Παίδες αυτό θα μας καταστρέψει, η αμέλεια και το ζαμαν φού μας, όλοι αυτοί έχουν το θράσος διότι εμείς τους δίνουμε το δικαίωμα να το εκφράζουν.
Τι θέλετε να σταματήσει τ κυνήγι γενικά, η να απομονωθούν όλοι αυτοί οι ασυνείδητοι??
Και για τα δύο θα χρειαστούν θυσίες και μεγάλη θέληση!!!!!!!
ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΜΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ!!ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΝ ΕΛΑΒΑ ΑΚΟΜΑ!!!
Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ…

Κλέβει το χόµπι και την πανίδα του τόπου, του
δικού σου τόπου και των παιδιών σου. Είσαι το
θύµα του στον ίδιο βαθµό όπως και να σου
έκλεβε το σπίτι........!!
Άβαταρ μέλους
peanut5020
Full Member

Δημοσίευση από peanut5020 »

Κοπέλια η λύση είναι απλή. Επαρκή αστυνόμευση με παραδειγματικές τιμωρίες. Ενίσχυση του ταμείου Θήρας η ολοκληρωτική διαμόρφωση. Δυστυχώς ένεν στα χέρια μας κοπέλια. Άλλοι κρατούν το ψουμί τζαι το μασιαίρι. Όσες δεντροφυτεύσεις θέλεις κάμε όσα θηράματα θέλεις ξαπόλα άμαν δεν γίνει σωστή διαχείριση βάλτου ρίγανη.
Ώτα έχει όνου, μύστακα γαλής, εριφίου νώτα, πόδας ασφαλείς.
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Παιδες,

Εγω ρωτω...για και παλιν ολες οι αποφασεις πρεπει να λαμβανονται βαση ενος θηραματος που λεγεται λαγος? δηλαδη το κυνηγι μπεκατσας ειναι λιγοτερο σημαντικο απο το κυνηγι του λαγου?

Γιατι πρεπει εμενα ασπουμε να με νοιαζει οτι καποιοι θα λαθροθηρησουν το λαγο και να πρεπει να στερουμε το κυνηγι τις μπεκατσας?

Πρεπει να ξεκολισουμε ρε guys.

Ιδεες υπαρχουν πολλες, και πιστευω καιμεγω οτι αυτο το κυνηγι πρεπει να ειναι υπο την οργανωση και τον Ελεγχο των ομιλων σκυλων δεικτων. Ετσι θα υπαρχει και ελεγχος.

Οταν δοθει και καποια εξουσια σε ενα οργανωμενο συνολο τοτε αυτοι σοβαρευονται και τιρουν με ευλαβια τους κανονες διοτι το νιοθουν προσωπικη ευθυνη.

Εξου και στο εξωτερικο η ευθυνη δινεται στο κατα μερους συλλογο. Και αν θες μπες στην περιοχη που ειναι υπο τον ελεγχο τους να κανεις μαγκιες η βγες απο το σπιτι το βραδυ να παιξεις το παλλικαρι.
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

kypros έγραψε:Παιδες,

Εγω ρωτω...για και παλιν ολες οι αποφασεις πρεπει να λαμβανονται βαση ενος θηραματος που λεγεται λαγος? δηλαδη το κυνηγι μπεκατσας ειναι λιγοτερο σημαντικο απο το κυνηγι του λαγου?

Γιατι πρεπει εμενα ασπουμε να με νοιαζει οτι καποιοι θα λαθροθηρησουν το λαγο και να πρεπει να στερουμε το κυνηγι τις μπεκατσας?

Ιδεες υπαρχουν πολλες, και πιστευω καιμεγω οτι αυτο το κυνηγι πρεπει να ειναι υπο την οργανωση και τον Ελεγχο των ομιλων σκυλων δεικτων. Ετσι θα υπαρχει και ελεγχος.

Οταν δοθει και καποια εξουσια σε ενα οργανωμενο συνολο τοτε αυτοι σοβαρευονται και τιρουν με ευλαβια τους κανονες διοτι το νιοθουν προσωπικη ευθυνη.

Εξου και στο εξωτερικο η ευθυνη δινεται στο κατα μερους συλλογο. Και αν θες μπες στην περιοχη που ειναι υπο τον ελεγχο τους να κανεις μαγκιες η βγες απο το σπιτι το βραδυ να παιξεις το παλλικαρι.

Διότι φίλε Κύπρο, η κοινή γνώμη και γενικά οι πλειστοι κυνηγοί πιστεύουν ότι αν δεν κυνηγούν λαγό δεν είναι κυνηγοί!!!!
Αυτά είναι που μας κρατούν εδώ που είμαστε!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Αντρεα μου δικαιωμα του καθενως τι κυνηγα. Αλλα πρεπει να αντιλιφθουν οτι ολα τα θηραματα ειναι ισαξια.

Προσωπικα το κυνηγι του λαγου δεν με εκφραζει, το θεωρω ανιαρο. Σεβομαι αυτον που το εξασκει αλλα σε καμια περιπτωση δεν δεχομαι οτι το θηραμα αυτο πρεπει να ειναι ο καθοριστικος παραγοντας ολων των αποφασεων που αφορουν τα κοινα.

Ειμαι μανιακοτατος κυνηγος, καλος η κακος, νομιζω οσο λιγοι σε τουντο τοπο σε θεμα παθους για το κυνηγι αλλα δεν με ενοχλει καθολου να μην χτυπησω ουτε ενα λαγο ολοχρονα αλλα δεν μπορω να φανταστω να χασω ουτε μιση εξορμηση για κυνηγι φτερωτου θηραματος.

Εχω το ιδια δικαιωματα οσο ενας λαγοκυνηγος , θελω να κυνηγα και εκεινος ελευθερα αλλα οφειλει και αυτος να με σεβαστει και να αντιλιφθει οτι οταν δικαιουμαι να κυνηγω μπεκατσα το δημοκρατικο και δικαιο ειναι να με σεβαστει.
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΟΥΝ?

ΑΝ ΠΑΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΗΝ ΤΣΙΚΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΤΟ ΠΕΡΔΙΚΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΓΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤA ΠΕΞΕΙ

ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΓΙΝΕΤΕ ΕΝΑΣ ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ,ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΝ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ.... ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΗΡΑΞΟΥΝ ΟΙ 2-3 ΜΕΡΕΣ

ΔΕΙΛΑΔΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!!!!!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
peanut5020
Full Member

Δημοσίευση από peanut5020 »

andreas78 έγραψε:
kypros έγραψε:Παιδες,

Διότι φίλε Κύπρο, η κοινή γνώμη και γενικά οι πλειστοι κυνηγοί πιστεύουν ότι αν δεν κυνηγούν λαγό δεν είναι κυνηγοί!!!!
Αυτά είναι που μας κρατούν εδώ που είμαστε!!!!!!!
ΤΟ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΡΩΤΟΥΝ.. ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕ ΕΠΑΙΞΕΣ ΚΑΜΠΟΣΟΥΣ ΛΑΟΥΣ? ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΝΗΓΑΣ ΛΑΓΟ!!! ΤΖΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΕΙΡΩΝΙΚΑ. :x
Ώτα έχει όνου, μύστακα γαλής, εριφίου νώτα, πόδας ασφαλείς.
tooulos96
Full Member

Δημοσίευση από tooulos96 »

Ρε φίλε πιστεφκεις ότι με σκύλους φερμας εν εντάξει ούλλα??
Όταν ο σκυλλος εν να φερμαρει το περτικο εν να το αφικουν να φυει????
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ”