Κυνηγι μπεκάτσας με σκύλο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο!

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
peanut5020
Full Member

Re: Κυνηγι μπεκάτσας με σκύλο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο!

Δημοσίευση από peanut5020 »

marinos.a έγραψε:
peanut5020 έγραψε:
marinos.a έγραψε:Δεν βοηθάς ετσι τη ανάπτυξη κουλτούρας
Ουσιαστικά αντι να λινεις το πρόβλημα, παεις γυρον του.
Τα σκυλιά παλι δυο μήνες θα κυνιγουν

Ναι ρε Μαρίνο αλλά αυτούς τους δύο μήνες ουσιαστικά 3 με 4 εξορμήσεις έχει θήραμα. Αν κυνηγούμε παραπάνω εν θα αφήσουμε τπτ (βλ. νοοτροπία Κύπριου κυνηγού).
ΝΑ σου πω ρε αδερφιν μου, τη νοοτροπία του Κύπριου κυνηγού δεν τη δέχομαι.
και εγω Κύπριος κυνηγός ειμαι αλλά δεν γ@μω οτι κινείτε...

Απο καιρό παρακολουθώ αυτο το σύνδρομο που κάποιος έξυπνος κουμανταδόρος μας, μας εμπότισε
Αυτό δηλαδή το να αυτοακυρονομαστε, να κακοχαρακτηριζουμε τη ράτσα μας και να νομίζουμε οτι είμαστε οι χειρότεροι των χειρότερων.

σπανίως θα δεις κάποιων να μιλήσει για τα καλά μας και για την προσαρμοστικότητα μας τις θετικές αλλαγές.

ρε φιλε δεν ξερω και την ηλικια σου αλλα θυμάσαι τι εγινε όταν μας υποχρέωσαν τη ζώνη ασφαλείας?
θυμασαι τι εγινε οταν μας είπαν να φορούμε πορτοκαλί στο κυνήγι?
θυμασαι το καιρο που ηταν απολυτα φυσιολογικό να βλέπεις αυτοκίνητα μπροστά σου να ανοίγουν το παράθυρο και να πετασουν ΣΑΚΟΥΛΕΣ με σκουπίδια

φιλε, εγω νομίζω οτι μια χαρα θα αφομοιώσουμε τις βελτιώσεις
Φίλε για όνομα του Θεού μια περίπτωση δύο τρείς δεν γενικεύουν τον κανόνα. Θελώ να πώ ότι ότι ένα μεγάλο ποσοστό είναι ασυνείδητοι. Δαμέ παρανομούν μέρα μεσομέρι εκτός κυνηγετικής περιόδου μες τες απαγορεύμενες τζαι εν καμνει κανένας τπτ. Χωρίς επαρκή έλεγχο δεν μπορεί να γίνει κάτι. Ποιός θα αστυνομεύει ποιός θα έλέγχει τους σκύλους αν θα είνια καθαρόαιμοι? ΠΩΣ? Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην χάσουμε και αυτά που έχουμε έτσι καιρούς.

Υ.Γ. 1.Τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα οφείλονται στην μη χρήση ζώνης και κράνους
2. Αν περπατήσεις κατά μήκος μέσα και έξω του υπεραστικού θα δείς κοτσιάτης highway. Ποιός τα πετάσει? Πάλε οι λαθρομετανάστες?
3. Το πορτοκαλί εν θέλω να το σχολιάσω γιατί έχω κακές αναμνήσεις...

Φιλικά Ανδρέας χωρίς τάσεις μηδενισμού άλλα συγκρατημένης αισιοδοξίας.
Ώτα έχει όνου, μύστακα γαλής, εριφίου νώτα, πόδας ασφαλείς.
Άβαταρ μέλους
andreasana210326

Δημοσίευση από andreasana210326 »

Η ΑΠΟΨΗ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ....

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟ8ΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΟΡΑΚΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.....ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΚΥΛΛΩΝ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΚΑΤΣΑ. ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ.... ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑΣ.....ΑΛΕΠΟΥΣ...ΚΟΡΑΚΟΕΙΔΗ.....
ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ

ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ....ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ 8Α ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ.....

ΕΑΝ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΒΑΛΑΜΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΔΗ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ.....ΙΣΩΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΠΕΚΑΤΣΑ ΣΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΥΤΟΥΣ.

ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΤΣΙ ΕΠΙΠΕΔΟ....ΣΚΟΥΡΟ ΠΟΛΥ ΣΚΟΥΡΟ. ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ

ΦΙΛΙΚΑ
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Και στην Αγγλία το μεγαλύτερο πρόβλημα στα γήπεδα ήσαν οι χούλιγκανς αλλά πούντους????? :idea: όταν θέλεις να αστυνομεύσεις κάτι το κάνεις αρκεί να θέλεις και να μπορείς.
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
andreasana210326

Δημοσίευση από andreasana210326 »

admin έγραψε:Και στην Αγγλία το μεγαλύτερο πρόβλημα στα γήπεδα ήσαν οι χούλιγκανς αλλά πούντους????? :idea: όταν θέλεις να αστυνομεύσεις κάτι το κάνεις αρκεί να θέλεις και να μπορείς.

ΦΙΛΕ ADMIN.....

ΣΤΗ ΑΓΓΛΙΑ ΟΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΛΕΟΝ.....ΔΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ.

ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΗΔΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ......

ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΤΕ ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ....ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Χαιρετώ την παρέα,
Θεωρώ τον εαυτό μου λάτρη της μπεκάτσας, όχι για το φαί της αλλά για τις πάμπολλες και πάντα διαφορετικές συγκινήσεις που μπορεί να προσφέρει σε κυναγωγό και σκύλο.
Το ότι κάποιοι θα παρανομήσουν σε περίπτωση παραχώρησης μιας τέτοιας άδειας, εγώ και πλείστοι από εσάς δεν ευθυνόμαστε σε τίποτα, δεν είμαι υπόχρεος να σκύβω πάντα το κεφάλι μου για χάριν κάποιων ασυνειδήτων που θέλουν να λέγονται κυνηγοί. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να εξαλειφτεί. Λύσεις για το θέμα υπάρχουν πάρα πολλές, θέληση υπάρχει;
Όπως έχουν γράψει μερικοί, ένα τέτοιο κυνήγι προϋποθέτει κατά 95% σκυλιά φέρμας και κατά 5% ξεσυκωτές(spaniel).
Τα καθαρόαιμα φέρμας που δεν είναι εγγεγραμμένα, είναι πολύ εύκολο να περάσουν κάποιου τύπου έλεγχο από κριτές εργασίας και να πάρουν την άδεια που χρειάζονται όπως επίσης και τα spaniel για να διαπιστωθεί ότι κυνηγούν πρωτίστως φτερωτό.
Μια τέτοια πρωτοβουλία ελπίζω να μην αφορά βέβαια 2-3 εξορμήσεις αλλά Ιανουάριο- Φεβρουάριο.
Για κάποιο φίλο που έγραψε πως, στο κυνήγι του λαγού δεν πρέπει να βγαίνουν τα σκυλιά φέρμας θα ήθελα να του υπενθυμίσω πως ονομάζετε κυνήγι ενδημικού η συγκεκριμένη περίοδος και σε αυτήν την περίοδο υπάρχουν και άλλα θηράματα εκτός του λαγού, που τα κυνηγούν τα σκυλιά φερμας, πέρδικες, μπεκάτσες, φραγγολίνες, ορτύκια, μπεκατσίνια κ.α.!!!!!!
Οι ιχνηλάτες κυνηγούν λαγούς μόνο, διότι η Κύπρος δεν έχει αγριογούρουνα, ελάφια, ζαρκάδια κ.α. θηράματα που χρειάζονται ιχνηλασία.
Άβαταρ μέλους
canastas
Full Member

Δημοσίευση από canastas »

η δική μου γνώμη είναι αν δεν μπούν σοβαρά προστίματα και φυλακίσης στους παράνομους να τους φοβίζει δεν θα σταματήσουν ποτέ...
οι χουλιγκαν αν θυμάμαι καλά ηταν παιχνίδι στην ευρώπη όπου έκαναν επισόδια και βγήκε η βασίλισσα και τους είπε δεν έχει ξανά ευρώπη αν δεν συμορφοθήτε και έτσι έγινε
THE BEST THERE IS
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

andreasana210326 έγραψε:
admin έγραψε:Και στην Αγγλία το μεγαλύτερο πρόβλημα στα γήπεδα ήσαν οι χούλιγκανς αλλά πούντους????? :idea: όταν θέλεις να αστυνομεύσεις κάτι το κάνεις αρκεί να θέλεις και να μπορείς.

ΦΙΛΕ ADMIN.....

ΣΤΗ ΑΓΓΛΙΑ ΟΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΛΕΟΝ.....ΔΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ.

ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΗΔΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ......

ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΤΕ ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ....ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Κια όχι μόνο φίλε τους αναγκάζουν αν τους βρούν ένοχους να παρουσιάζουνται σε αστυνομικό σταθμό την ώρα που πάιζει η ομάδα τους για να μην μπορούν να παρακολουθήσουν ούτε να ακούσουν το παιχνίδι. Όταν θέλεις υπάρχει τρόπος έιπαμε αρκεί να θέλουμε και σίγουρα κανείς δεν πίστευε ότι θα σταματούσαν τα έκτροπα στην Αγγλία της δεκαετίας του 80 που υπήρχαν ακόμη και νεκροί , συγκρίνεις την κατάσταση τού τότε με το σήμερα???? Έχουν ανέβει 1000 σκαλιά ,
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
marios10
Full Member

Δημοσίευση από marios10 »

Καλησπερα σας κοπελια μ ενα θα μας αφυκουν ποτε να ζησουμε το πιο ωραιο και σπουδαιο κυνηγι με σκυλους στην μπεκατσα στην κυπρο...ειχα την τιμη να ζησω αυτο το ωραιο κυνηγι στην θεσσαλονικη πριν 2 χρονια ως βουρκατορας ενος γνωστου μου και πηγα απο αθηνα για να το βρω να με παρει....αποτελεσμα 7 μπεκατσες 2 οπλα....ειδα μπεκατσες που μπορει να μεν ξαναδω τοσες στην ζωη μου..ο πρωτος λογος και βασικος πιστευκω οτι οι παραπανω κυπραιοι εν τοπουζοι και σκεφτητε τι ενα γινει πας τα βουνα εν θα αφικουν τπτ....
Τούτη τη λύτρωση ζει εκείνος που ζώνεται τα 'σιδερικά' και σέρνοντας πίσω του ένα σκύλο, ανηφορίζει για τα κυνηγοτόπια. Το κρέας τι το κάνει μπρος σε τούτη τη λύτρωση;
Λυτρώσου, λοιπόν και 'συ κι ακολούθησε το μονοπάτι που τόσοι πριν από σένα ακολουθησαν
tooulos96
Full Member

Δημοσίευση από tooulos96 »

Τα πέρδικια εν εν κρίμα????
stelios---
Full Member

Δημοσίευση από stelios--- »

marinos.a έγραψε:Θα ήταν λογικό να απαγορευτεί το κυνήγι του λαγού επειδή μερικοί επιλέγουν να βάζουν 20 σκυλιά μέσα στην απαγορευμένη και μετά την περικυκλώνουν την μες το δρόμο και περιμένουν; Τι θα έλεγες ρε Στέλιο;
Μα αφού εμείς δεν κάνουμε έτσι πράγματα γιατί να την πληρώνουμε και για τους άλλους;

Παιδιά, όταν υπάρχει η θέληση υπάρχει και ο τρόπος.

Εγώ σκέφτηκα μερικές προτάσεις για το πώς μπορεί να δοθούν κάποιες εξορμήσεις να κάμουν και το κέφι τους οι νομοταγείς αλλά να μπλοκαριστούν και οι παρανομούντες.
1. Η άδεια για το κυνήγι μπεκάτσας να είναι επιπλέων τις κανονικής. Τα όποια επιπλέον έξοδα προκύπτουν στο ταμείο θήρας να εξυπηρετούνται από αυτά τα λεφτά. Δεν νομίζω κάποιος να έχει πρόβλημα να δώσει 20 -25 ευρώ για 2-3 εξορμήσεις μπεκάτσας.

2. Στην ίδια αυτή να αναγράφετε το σκυλί που θα σε συνοδεύει (2 Μαξ) με τον αριθμό μικροτσίπ του. Το όποιο θέμα για το αν κάνει ή όχι ο σκύλος για το ποια σκυλιά θα πάνε και κατά το έλεγχο αν είναι νόμιμος ο κυνηγός ή όχι λύνετε εκ των προτέρων

3. Μπορούν αυτές οι εξορμήσεις να γίνονται Σάββατα έτσι ώστε άμα βλέπει κάποιος κυνηγό να ξέρει ότι ή είναι μπεκάτσας ή παράνομος.

4. Να υπάρχει ξεχωριστός χάρτης για αυτές τις εξορμήσεις (ή να είναι μαρκαρισμένες με άλλο χρώμα η περιοχές). Όχι χύμα, όχι αχταρμάς συγκεκριμένα και ελεγμένα.

5. Οι εξορμήσεις να που θα γίνονται να είναι η κάθε εξόρμηση με τις δίκες τις περιοχές. Κάθε εξόρμηση να αλλάζουν οι περιοχές. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝ ΓΙΑ ΛΑΓΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ, ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ 18;;;;
Θα ήταν λογικό να απαγορευτεί το κυνήγι του λαγού επειδή μερικοί επιλέγουν να βάζουν 20 σκυλιά μέσα στην απαγορευμένη και μετά την περικυκλώνουν την μες το δρόμο και περιμένουν; Τι θα έλεγες ρε Στέλιο; ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΧΙ ΧΑΙΔΕΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ :!: ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 100-200 ΑΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 300 ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΜΕ ΣΚΥΛΙΑ ΦΕΡΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΙΟΥΣ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΙΗΠΕΘΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΑ ΜΠΕΚΑΤΣΟΚΥΝΗΓΟΥΣ-ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΦΑΣΣΑΣ!!!!
Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ…

Κλέβει το χόµπι και την πανίδα του τόπου, του
δικού σου τόπου και των παιδιών σου. Είσαι το
θύµα του στον ίδιο βαθµό όπως και να σου
έκλεβε το σπίτι........!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ”