Κυνηγι μπεκάτσας με σκύλο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο!

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
marinos.a
Site Admin

Re: Κυνηγι μπεκάτσας με σκύλο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο!

Δημοσίευση από marinos.a »

Δεν βοηθάς ετσι τη ανάπτυξη κουλτούρας
Ουσιαστικά αντι να λινεις το πρόβλημα, παεις γυρον του.
Τα σκυλιά παλι δυο μήνες θα κυνιγουν
Si vis pacem, para bellum
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Αν δεν γινονται τα αλλα ολα, σαν τελευταια λυση ειναι αυτο που ειπε ο Πανικκος.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
peanut5020
Full Member

Δημοσίευση από peanut5020 »

marinos.a έγραψε:Δεν βοηθάς ετσι τη ανάπτυξη κουλτούρας

Ναι ρε Μαρίνο αλλά αυτούς τους δύο μήνες ουσιαστικά 3 με 4 εξορμήσεις έχει θήραμα. Αν κυνηγούμε παραπάνω εν θα αφήσουμε τπτ (βλ. νοοτροπία Κύπριου κυνηγού).
Ώτα έχει όνου, μύστακα γαλής, εριφίου νώτα, πόδας ασφαλείς.
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Πανικος Setter έγραψε:ρε παιδιά εγώ το σκέφτομαι αλλιώς , γιατί να μην κοπούν τέσσερις εξόρμησης από το Νιόβρη και να προστεθούν το Γενάρη , τι θα αλλάξει δηλαδή ? επηρεάζεται κάτι ?
Αυτό είναι μια καλή προσωρινή λύση ανάγκης που εγω συμφωνώ και για άλλους λόγους.

Εναλλακτικά οι 4 Τετάρτες του Νοεμβρίου να μεταφερθούν το πρώτο 15ημερο του Γενάρη. Έτσι έχουμε και αποσυμφόρηση στο ενδημικό θήραμα και επιτυγχάνουμε και 4 πιο ποιοτικές εξορμήσεις το Γενάρη.

Μετά βέβαια θα αρχίσουν να φωνάζουν ότι θα χάνουν εξορμήσεις από την τζιήκλα......λες και δεν μπορούν να κάνουν επιλογή στο κυνηγετικό παράδεισο που ζούμε.
Άβαταρ μέλους
marinos.a
Site Admin

Δημοσίευση από marinos.a »

peanut5020 έγραψε:
marinos.a έγραψε:Δεν βοηθάς ετσι τη ανάπτυξη κουλτούρας

Ναι ρε Μαρίνο αλλά αυτούς τους δύο μήνες ουσιαστικά 3 με 4 εξορμήσεις έχει θήραμα. Αν κυνηγούμε παραπάνω εν θα αφήσουμε τπτ (βλ. νοοτροπία Κύπριου κυνηγού).
ΝΑ σου πω ρε αδερφιν μου, τη νοοτροπία του Κύπριου κυνηγού δεν τη δέχομαι.
και εγω Κύπριος κυνηγός ειμαι αλλά δεν γ@μω οτι κινείτε...

Απο καιρό παρακολουθώ αυτο το σύνδρομο που κάποιος έξυπνος κουμανταδόρος μας, μας εμπότισε
Αυτό δηλαδή το να αυτοακυρονομαστε, να κακοχαρακτηριζουμε τη ράτσα μας και να νομίζουμε οτι είμαστε οι χειρότεροι των χειρότερων.

σπανίως θα δεις κάποιων να μιλήσει για τα καλά μας και για την προσαρμοστικότητα μας τις θετικές αλλαγές.

ρε φιλε δεν ξερω και την ηλικια σου αλλα θυμάσαι τι εγινε όταν μας υποχρέωσαν τη ζώνη ασφαλείας?
θυμασαι τι εγινε οταν μας είπαν να φορούμε πορτοκαλί στο κυνήγι?
θυμασαι το καιρο που ηταν απολυτα φυσιολογικό να βλέπεις αυτοκίνητα μπροστά σου να ανοίγουν το παράθυρο και να πετασουν ΣΑΚΟΥΛΕΣ με σκουπίδια

φιλε, εγω νομίζω οτι μια χαρα θα αφομοιώσουμε τις βελτιώσεις
Si vis pacem, para bellum
Άβαταρ μέλους
πανικος

Δημοσίευση από πανικος »

Πανικος Setter έγραψε:ρε παιδιά εγώ το σκέφτομαι αλλιώς , γιατί να μην κοπούν τέσσερις εξόρμησης από το Νιόβρη και να προστεθούν το Γενάρη , τι θα αλλάξει δηλαδή ? επηρεάζεται κάτι ?
φιλε πανικκο τον νοεμβριο χιλιαδες κυνηγοι και αρκετοι οπως εγω περιμενουμε με ανυπομονυσια τα περασματα τραχηλας και τζικλας που αρκετοι δεν το ξερουν αλλα 10-20 νοεμβρη παιρνουν χιλιαδες τζικλες απο τα παραλια.
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Πανικο και υπόλοιπα παιδια

Το να ξεκινα το κυνηγι 4 εξορμησεις μετα δεν δίνει λυση στο πρόβλημα , μην ξεχνατε οτι εν για χατιρι των σκυλιων που θελουμε την αδεια , να χαρουμε φερμες , να χαθουμε μες το χειμωνιατικο τοπιο και οχι να παιξουμε μπεκατσες να φαμε ή να ποσταρουμε φωτογραφιες για προβολή
Το θεμα ρε παιδια δεν ειναι μονο μπεκατσα τον Ιανουαριο - Φεβρουαριο , ειναι γενικα η νοοτροπια (να ακυρωθει η γαμημενη σκοπια στο παγκάκι)

Δηλαδη πρεπει να βρεθει μια λυση να κυνηγουμε μπεκατσα τον χειμωνα με σκυλια, αν ειμαστε σωστοι και το σεβαστουμε μετα θ ακολουθησει ορτυκι το καλοκαιρι , μετα αδεια ας πουμε σε μια απαγορευμενη για να γινονται οργανωμενοι αγωνες με ιχνηλατες απο οργανωμενα συνολα και τα λοιπα, μετα οργανωμενα εκπαιδευτικα απο ομιλους ιχνηλατων και παει και παει

Πρεπει να γινει αρχη ομως

Το να μην εμπιστευομαστε τους εαυτους μας , δεν θα μας εμπιστευτουν ουτε οι αλλοι....
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
nik
Full Member

Δημοσίευση από nik »

Anthimos έγραψε:Φιλε Nik πρέπει να γινει μια αρχη

Αν και ειμαι σιγουρος μ αυτα που θα γραψω θα κακοχαρακτηριστώ και θ αρχισουν αντιδρασεις και μουρμουρα

Το κυνηγι μπεκατσας σ ολο το κοσμο γινεται με σκυλια φερμας ....
Οσοι επιλεξαν ιχνηλάτες για το κυνηγι κατα την περιοδο του ενδημικου , σαφεστατα δεν ντουφεκουν φτερωτα θηραματα επειδη επέλεξαν να κυνηγουν μόνο λαγο και μαλιστα απαξιουν τα φτερωτα αναπτυσσοντας θεωριες για το ποσο χαλουν τα λαγοσκυλα, καθαροαιμα και ημιαιμα..
Τωρα ξαφνικα ειναι ενταξει να πηγαινεις με αυτα τα σκυλια και για μπεκατσα??? ..
Η αποψη μου ειναι ότι το κυνηγι για μπεκατσα θα πρεπει να διεξαγεται αποκλειστικα με καθαροαιμα σκυλια φερμας τα οποια ειναι εγγεγραμενα στους αντιστοιχους ομιλους καθαροαιμων φύλών.

Με τον τρόπο αυτο η υπηρεσία θηρας θα ξερει ΑΚΡΙΒΩΣ ποιοι κυνηγουν μπεκατσα στο βουνο και ακομα ποια σκυλια κυνηγουν !!!

Θα αναπτυχθει περαιτερω η κυνοφιλια και θα μειωθουν τα ημιαμα / αδεσποτα στη Κυπρο

Φίλε μου Άνθιμε καταρχήν εγώ δεν ήθελα να μπω σε αντιπαράθεση ούτε σε μουρμούρα όπως το λες και δεν θα το κάνω. Εγώ τις ιδέες μου διατυπώνω και τίποτα παραπάνω.

Οπότε προτάσεις σαν αυτές που διατυπώνεις εσύ :
«Όσοι επέλεξαν ιχνηλάτες για το κυνήγι κατά την περίοδο του ενδημικού , σαφέστατα δεν ντουφεκουν φτερωτά θηράματα επειδή επέλεξαν να κυνηγούν μόνο λαγό και μάλιστα απαξιούν τα φτερωτά αναπτύσσοντας θεωρίες για το ποσό χαλούν τα λυκόσκυλα, καθαρόαιμα και όμαιμα..
Τώρα ξαφνικά είναι εντάξει να πηγαίνεις με αυτά τα σκυλιά και για μπεκάτσα??? ..»

Μόνο αντιπαραθέσεις μπορούν να δημιουργούν.

Τώρα για το θέμα μας

Νομίζω φίλε μου είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί αυτό που λες μόνο σκυλιά φέρμας καθαρόαιμα για πολλούς λόγους.
Δηλαδή φίλε μου αν χωριστούν σε κατηγορίες οι κυνηγοί , όπως λες δηλαδή εσύ , ανάλογα με τον τύπο των σκυλιών που κυνηγούν θα έχουμε τις εξής κατηγορίες : (1) Ιχνηλάτες (2) Φέρμας (3) Ξεπετάγματος και Επαναφοράς για τα καθαρόαιμα και (4) ημί-αιμα .

Από αυτές τις κατηγορίες μόνο όσοι έχουν καθαρόαιμα σκυλιά θα δικαιούνται να κυνηγούν τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο με τα σκυλιά τους , ενώ οι υπόλοιποι μόνο Νοέμβριο - Δεκέμβριο.

Αν ήταν έτσι φίλε μου θα έλεγαν οι ιδιοκτήτες ιχνηλατών , τότε αυτοί που κυνηγούν με φέρμας να μην κυνηγάνε την περίοδο του λαγού ή να απαγορεύεται να κτυπάνε λαγούς η μόνο όσοι έχουν καθαρόαιμους ιχνηλάτες να κτυπάνε λαγούς ή κλπ….

Θα έλεγαν οι ιδιοκτήτες σκυλιών ξεπετάγματος και επαναφοράς και εμείς θέλουμε να κυνηγούμε την τζικλα με τα σκυλιά μας όπως κάνουν σε άλλες χώρες , μόνο εμείς όμως….
Και οι ιδιοκτήτες ημίαιμων τι θα έκαναν ? Θα άφηναν τα σκυλιά τους και να έπερναν καθαρόαιμα ? Είναι αυτό εφικτό?

Ναι θέλουμε και συμφωνώ να αναπτυχθει περαιτερω η κυνοφιλια και θα μειωθούν τα ημιαμα αλλά αυτός δεν είναι ο τρόπος.

Φίλε μου υπάρχουν τρόποι να γίνει και συμφωνώ αλλά δεν μπορεί να γίνει μόνο για μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων.
Άβαταρ μέλους
andreasana210326

Δημοσίευση από andreasana210326 »

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ....

ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ. ΙΔΕΕΣ...ΤΡΟΠΟΙ...ΝΟΜΟΙ...ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ. ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ. Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ 8Α ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΦΙΚΤΟ ΤΕΤΟΙΟ ΟΝΕΙΡΟ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ 8Α ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥΣ....ΚΑΙ 8Α ΚΤΥΠΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ. ΟΠΟΤΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΦΙΛΙΚΑ.
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

nik έγραψε:
Anthimos έγραψε:Φιλε Nik πρέπει να γινει μια αρχη

Αν και ειμαι σιγουρος μ αυτα που θα γραψω θα κακοχαρακτηριστώ και θ αρχισουν αντιδρασεις και μουρμουρα

Το κυνηγι μπεκατσας σ ολο το κοσμο γινεται με σκυλια φερμας ....
Οσοι επιλεξαν ιχνηλάτες για το κυνηγι κατα την περιοδο του ενδημικου , σαφεστατα δεν ντουφεκουν φτερωτα θηραματα επειδη επέλεξαν να κυνηγουν μόνο λαγο και μαλιστα απαξιουν τα φτερωτα αναπτυσσοντας θεωριες για το ποσο χαλουν τα λαγοσκυλα, καθαροαιμα και ημιαιμα..
Τωρα ξαφνικα ειναι ενταξει να πηγαινεις με αυτα τα σκυλια και για μπεκατσα??? ..
Η αποψη μου ειναι ότι το κυνηγι για μπεκατσα θα πρεπει να διεξαγεται αποκλειστικα με καθαροαιμα σκυλια φερμας τα οποια ειναι εγγεγραμενα στους αντιστοιχους ομιλους καθαροαιμων φύλών.

Με τον τρόπο αυτο η υπηρεσία θηρας θα ξερει ΑΚΡΙΒΩΣ ποιοι κυνηγουν μπεκατσα στο βουνο και ακομα ποια σκυλια κυνηγουν !!!

Θα αναπτυχθει περαιτερω η κυνοφιλια και θα μειωθουν τα ημιαμα / αδεσποτα στη Κυπρο

Φίλε μου Άνθιμε καταρχήν εγώ δεν ήθελα να μπω σε αντιπαράθεση ούτε σε μουρμούρα όπως το λες και δεν θα το κάνω. Εγώ τις ιδέες μου διατυπώνω και τίποτα παραπάνω.

Οπότε προτάσεις σαν αυτές που διατυπώνεις εσύ :
«Όσοι επέλεξαν ιχνηλάτες για το κυνήγι κατά την περίοδο του ενδημικού , σαφέστατα δεν ντουφεκουν φτερωτά θηράματα επειδή επέλεξαν να κυνηγούν μόνο λαγό και μάλιστα απαξιούν τα φτερωτά αναπτύσσοντας θεωρίες για το ποσό χαλούν τα λυκόσκυλα, καθαρόαιμα και όμαιμα..
Τώρα ξαφνικά είναι εντάξει να πηγαίνεις με αυτά τα σκυλιά και για μπεκάτσα??? ..»

Μόνο αντιπαραθέσεις μπορούν να δημιουργούν.

Τώρα για το θέμα μας

Νομίζω φίλε μου είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί αυτό που λες μόνο σκυλιά φέρμας καθαρόαιμα για πολλούς λόγους.
Δηλαδή φίλε μου αν χωριστούν σε κατηγορίες οι κυνηγοί , όπως λες δηλαδή εσύ , ανάλογα με τον τύπο των σκυλιών που κυνηγούν θα έχουμε τις εξής κατηγορίες : (1) Ιχνηλάτες (2) Φέρμας (3) Ξεπετάγματος και Επαναφοράς για τα καθαρόαιμα και (4) ημί-αιμα .

Από αυτές τις κατηγορίες μόνο όσοι έχουν καθαρόαιμα σκυλιά θα δικαιούνται να κυνηγούν τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο με τα σκυλιά τους , ενώ οι υπόλοιποι μόνο Νοέμβριο - Δεκέμβριο.

Αν ήταν έτσι φίλε μου θα έλεγαν οι ιδιοκτήτες ιχνηλατών , τότε αυτοί που κυνηγούν με φέρμας να μην κυνηγάνε την περίοδο του λαγού ή να απαγορεύεται να κτυπάνε λαγούς η μόνο όσοι έχουν καθαρόαιμους ιχνηλάτες να κτυπάνε λαγούς ή κλπ….

Θα έλεγαν οι ιδιοκτήτες σκυλιών ξεπετάγματος και επαναφοράς και εμείς θέλουμε να κυνηγούμε την τζικλα με τα σκυλιά μας όπως κάνουν σε άλλες χώρες , μόνο εμείς όμως….
Και οι ιδιοκτήτες ημίαιμων τι θα έκαναν ? Θα άφηναν τα σκυλιά τους και να έπερναν καθαρόαιμα ? Είναι αυτό εφικτό?

Ναι θέλουμε και συμφωνώ να αναπτυχθει περαιτερω η κυνοφιλια και θα μειωθούν τα ημιαμα αλλά αυτός δεν είναι ο τρόπος.

Φίλε μου υπάρχουν τρόποι να γίνει και συμφωνώ αλλά δεν μπορεί να γίνει μόνο για μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων.
Νικ στα πιο πολλα συμφωνω , και με προβληματιζουν τα ίδια πραγματα . Θα ηταν πολυ ομορφο να συνοδευομαστε με τα σκυλια μας σε όλα τα κυνηγια.
Ο ιχνηλατης σαν σκυλος ειναι " εξιδικευμενο σκυλι" απο φυσης του και αυτη του η ιδιοτητα τον κανει αγαπητο σε οσους κυνηγουν λαγο , για αυτο αλλωστε δημιουργηθηκε!!!Για τριχωτα θηραματα δηλαδη...
Τα σκυλια ξεπεταγματος ( κοκερ, σπρινκερ, λαμπραντορ) θα μπορουσαν σαφεστατα να συμπεριληφθουν για κυνηγι μπεκατσας και επιπλεον θα επρεπε αν με ρωτας να χρησιμοποιουνται για κυνηγι τσιχλας και φασσας τον Ιανουαριο & Φεβρουαριο , οπως και τον Αυγουστο
Πρεπει να μπει μια δικλιδα ασφαλειας για την παρανομια που όλοι φοβομαστε και κατα την αποψη μου (ισως λαθος , ισως σωστη) αν γινει μεσω των ομιλων σκυλλων σαν αρχη θα μπορει ευκολα να έχει προσβαση η θηρα/ουλαμος στους δικαιουχους...
Περαιτερω τα καθαροαιμα πουλοσκυλα , που παθιαζονται με φτερωτο , δεν θα "ψαξουν" τον λαγο οπως ο ιχνηλατης ή το ημιαιμο με ιχνηλατη .....
Με αυτο το τροπο δηλαδη ο ιδιοκτητης δεν θα μπει ισως τοσο συχνα στη διαδικασια να ΜΗΝ πυροβολησει λαγο
Για να ειμαι πιο συγκεκριμενος, το πουλοσκυλο θα ψαχνει φτερωτο , ναι θα βρει λαγο αλλα στην πορεια του δεν ειναι επιδιωξη του , ο ιχνηλάτης θα ψαχνει προτιστως λαγο και ισως κουντησει και καμια μπεκατσα....
Μπορει ας πουμε να οριστουν 10 φυλές για αρχη , φερμας & ξεφολιαστες, και μετα όσοι εχουν ημιαιμο και θελουν να συμμετεχουν να παν να βαλουν μικροτσιπ στο σκυλι και να βγαλουν αδεια στο σκυλι τους με το μικροτσιπ,
Ετσι σε 2 χρονια θα μπορουν οι 3 απο τις 4 κατηγοριες να κυνηγουν μπεκατσα με σκυλο!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ”