Κυνηγι μπεκάτσας με σκύλο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο!
-
- Full Member
Re: Κυνηγι μπεκάτσας με σκύλο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο!
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΒΗΜΑ!!!ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΜΠΕΚΑΤΣΑ.ΤΟΥΣ ΜΗ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ Μ.....Σ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ??
Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ…
Κλέβει το χόµπι και την πανίδα του τόπου, του
δικού σου τόπου και των παιδιών σου. Είσαι το
θύµα του στον ίδιο βαθµό όπως και να σου
έκλεβε το σπίτι........!!
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ…
Κλέβει το χόµπι και την πανίδα του τόπου, του
δικού σου τόπου και των παιδιών σου. Είσαι το
θύµα του στον ίδιο βαθµό όπως και να σου
έκλεβε το σπίτι........!!
- kypros
Και τι να καμουμε ρε στελιου μου, να μεν κυνηγας κανενας γιατι καποιοι εν ενεγκεφαλοι και θα χτυπουν και αλλα θηραματα?stelios--- έγραψε:ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΒΗΜΑ!!!ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΜΠΕΚΑΤΣΑ.ΤΟΥΣ ΜΗ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ Μ.....Σ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ??
Πρεπει να εβρουν τροπος να στυνομεουν. Δεν πρεπει να επιτρεπονται σκυλοι ιχνηλατες σε αυτες τις εξορμησεις διοτι σιγουρα δεν κυνηγουν μπεκατσα.
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
- nik
- Full Member
Και πως μπορει να γίνει αυτό φίλε Κύπρο ; Θα βγάλουν διάταγμα να πουν ότι απαγορεύονται οι ιχνηλάτες ; Και τι θα γίνει με τα ημίαιμα...ή με τους σκύλους μικτού...ή... Πώς μπορείς δηλαδή να διαχωρίσεις ποιός δικαιούται να κυνηγά με σκύλους και ποιός όχι;kypros έγραψε:Και τι να καμουμε ρε στελιου μου, να μεν κυνηγας κανενας γιατι καποιοι εν ενεγκεφαλοι και θα χτυπουν και αλλα θηραματα?stelios--- έγραψε:ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΒΗΜΑ!!!ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΜΠΕΚΑΤΣΑ.ΤΟΥΣ ΜΗ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ Μ.....Σ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ??
Πρεπει να εβρουν τροπος να στυνομεουν. Δεν πρεπει να επιτρεπονται σκυλοι ιχνηλατες σε αυτες τις εξορμησεις διοτι σιγουρα δεν κυνηγουν μπεκατσα.
- Anthimos
- Moderator
Φιλε Nik πρέπει να γινει μια αρχη
Αν και ειμαι σιγουρος μ αυτα που θα γραψω θα κακοχαρακτηριστώ και θ αρχισουν αντιδρασεις και μουρμουρα
Το κυνηγι μπεκατσας σ ολο το κοσμο γινεται με σκυλια φερμας ....
Οσοι επιλεξαν ιχνηλάτες για το κυνηγι κατα την περιοδο του ενδημικου , σαφεστατα δεν ντουφεκουν φτερωτα θηραματα επειδη επέλεξαν να κυνηγουν μόνο λαγο και μαλιστα απαξιουν τα φτερωτα αναπτυσσοντας θεωριες για το ποσο χαλουν τα λαγοσκυλα, καθαροαιμα και ημιαιμα..
Τωρα ξαφνικα ειναι ενταξει να πηγαινεις με αυτα τα σκυλια και για μπεκατσα??? ..
Η αποψη μου ειναι ότι το κυνηγι για μπεκατσα θα πρεπει να διεξαγεται αποκλειστικα με καθαροαιμα σκυλια φερμας τα οποια ειναι εγγεγραμενα στους αντιστοιχους ομιλους καθαροαιμων φύλών.
Με τον τρόπο αυτο η υπηρεσία θηρας θα ξερει ΑΚΡΙΒΩΣ ποιοι κυνηγουν μπεκατσα στο βουνο και ακομα ποια σκυλια κυνηγουν !!!
Θα αναπτυχθει περαιτερω η κυνοφιλια και θα μειωθουν τα ημιαμα / αδεσποτα στη Κυπρο
Αν και ειμαι σιγουρος μ αυτα που θα γραψω θα κακοχαρακτηριστώ και θ αρχισουν αντιδρασεις και μουρμουρα
Οσοι επιλεξαν ιχνηλάτες για το κυνηγι κατα την περιοδο του ενδημικου , σαφεστατα δεν ντουφεκουν φτερωτα θηραματα επειδη επέλεξαν να κυνηγουν μόνο λαγο και μαλιστα απαξιουν τα φτερωτα αναπτυσσοντας θεωριες για το ποσο χαλουν τα λαγοσκυλα, καθαροαιμα και ημιαιμα..
Τωρα ξαφνικα ειναι ενταξει να πηγαινεις με αυτα τα σκυλια και για μπεκατσα??? ..
Η αποψη μου ειναι ότι το κυνηγι για μπεκατσα θα πρεπει να διεξαγεται αποκλειστικα με καθαροαιμα σκυλια φερμας τα οποια ειναι εγγεγραμενα στους αντιστοιχους ομιλους καθαροαιμων φύλών.
Με τον τρόπο αυτο η υπηρεσία θηρας θα ξερει ΑΚΡΙΒΩΣ ποιοι κυνηγουν μπεκατσα στο βουνο και ακομα ποια σκυλια κυνηγουν !!!
Θα αναπτυχθει περαιτερω η κυνοφιλια και θα μειωθουν τα ημιαμα / αδεσποτα στη Κυπρο
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
-
100000000000+Anthimos έγραψε:Φιλε Nik πρέπει να γινει μια αρχη
- Phinix
έτσι είναιAnthimos έγραψε:Φιλε Nik πρέπει να γινει μια αρχη

τι γυρεφκει ένας κυνηγός με ένα, δυο, τρις ιχνηλάτες στα δάση να κυνηγά πεκατσες?
κυνηγά πεκατσες η εκμεταλλεύεται την ευκαιρία

εγγεγραμμένοι σκύλοι
δηλωμένοι κυνηγοί - ίσως και με ένα μικρό αντίτιμο για αρχή σε στιλ άδειας
Λαοι, που ξεχνανε την ιστορια τους, είναι καταδικασμενοι να την ξαναζησουν
-
- Full Member
SIGNWMI G TON GRAFIKO XARAKTIRA.MONO KATHAROAIMA GIA TOUTO TO TZINI OUTE IMIAIMA IXNILATES OUTE TPT MONO ETSI AN THW GINEI KATI
-
- Full Member
Ότι και να πείτε έχετε απόλυτο δίκαιο. Το κυνήγι της μπεκάτσας είναι ένα φοβερό κυνήγι που σε αποζημιώνει με απίστευτες χειμωνιάτικες εικόνες που άδικα το στερείτε ο Κύπριος κυνηγός. Όπως και σε άλλα θέματα σήμερα, προτιμούμε να μένουμε στάσιμοι δυστυχώς γιατί έτσι είπαν κάποιοι κάποτε. Τρόποι υπάρχουν, έτσι στα γρήγορα, κυνήγι μπεκάτσας με ειδική άδεια και τέλη, κυνήγι μόνο Σάββατα για καλύτερη αστυνόμευση, περιορισμένος αριθμός αδειών κυνηγιού με κλήρωση, πιο λίγες περιοχές για καλύτερο έλεγχο (άλλωστε εν συγκεκριμένες οι περιοχές τους). Τρόπος υπάρχει θέληση χρειάζεται και όραμα.
Η τωρινή κατάσταση μου θυμίζει το παρακάτω ανέκδοτο.
Σε κάποιο στρατόπεδο, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του ο νέος διοικητής...
Όπως είναι φυσικό του γίνεται η ενημερώσει για όλες τις δραστηριότητες της Μονάδας.
Σε κάποια στιγμή του γίνεται και η ενημέρωση από τον υπεύθυνο Αξιωματικό για τις σκοπιές του στρατοπέδου:
- Έχουμε σκοπιά στη πύλη, στον όρχο κ.τ.λ και στο παγκάκι!!!!
- Στο παγκάκι; ρωτάει ο διοικητής, γιατί στο παγκάκι;
- Δεν ξέρω απαντάει ο Αξιωματικός, έτσι το βρήκαμε από τον προηγούμενο διοικητή.
Την επόμενη ημέρα ο νέος διοικητής τηλεφωνάει στον προηγούμενο και των ρωτάει για τη σκοπιά στο παγκάκι.
- Γιατί είχες σκοπιά στο παγκάκι;
- Δεν ξέρω, απαντάει, έτσι το βρήκα από τον προηγούμενο διοικητή.
Έκπληκτος ο διοικητής συνεχίζει την αναζήτηση και τηλεφωνάει στον προπροηγούμενο διοικητή, αλλά εισπράττει την ίδια απάντηση. Συνεχίζοντας της αναζήτηση από διοικητή σε διοικητή φτάνει στον διοικητή 20 χρόνια πριν ο οποίος είχε βάλει και τη σκοπιά.
- Καλημέρα σας είμαι νέος ο διοικητής του στρατοπέδου και θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι
- Παρακαλώ πείτε μου, γιατί είχατε ορίσει την σκοπιά στο παγκάκι;
Και απαντάει ο άλλος. Μη μου πείτε ότι δεν στέγνωσε ακόμα!!!
Η τωρινή κατάσταση μου θυμίζει το παρακάτω ανέκδοτο.
Σε κάποιο στρατόπεδο, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του ο νέος διοικητής...
Όπως είναι φυσικό του γίνεται η ενημερώσει για όλες τις δραστηριότητες της Μονάδας.
Σε κάποια στιγμή του γίνεται και η ενημέρωση από τον υπεύθυνο Αξιωματικό για τις σκοπιές του στρατοπέδου:
- Έχουμε σκοπιά στη πύλη, στον όρχο κ.τ.λ και στο παγκάκι!!!!
- Στο παγκάκι; ρωτάει ο διοικητής, γιατί στο παγκάκι;
- Δεν ξέρω απαντάει ο Αξιωματικός, έτσι το βρήκαμε από τον προηγούμενο διοικητή.
Την επόμενη ημέρα ο νέος διοικητής τηλεφωνάει στον προηγούμενο και των ρωτάει για τη σκοπιά στο παγκάκι.
- Γιατί είχες σκοπιά στο παγκάκι;
- Δεν ξέρω, απαντάει, έτσι το βρήκα από τον προηγούμενο διοικητή.
Έκπληκτος ο διοικητής συνεχίζει την αναζήτηση και τηλεφωνάει στον προπροηγούμενο διοικητή, αλλά εισπράττει την ίδια απάντηση. Συνεχίζοντας της αναζήτηση από διοικητή σε διοικητή φτάνει στον διοικητή 20 χρόνια πριν ο οποίος είχε βάλει και τη σκοπιά.
- Καλημέρα σας είμαι νέος ο διοικητής του στρατοπέδου και θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι
- Παρακαλώ πείτε μου, γιατί είχατε ορίσει την σκοπιά στο παγκάκι;
Και απαντάει ο άλλος. Μη μου πείτε ότι δεν στέγνωσε ακόμα!!!
- marinos.a
- Site Admin
Θα ήταν λογικό να απαγορευτεί το κυνήγι του λαγού επειδή μερικοί επιλέγουν να βάζουν 20 σκυλιά μέσα στην απαγορευμένη και μετά την περικυκλώνουν την μες το δρόμο και περιμένουν; Τι θα έλεγες ρε Στέλιο;
Μα αφού εμείς δεν κάνουμε έτσι πράγματα γιατί να την πληρώνουμε και για τους άλλους;
Παιδιά, όταν υπάρχει η θέληση υπάρχει και ο τρόπος.
Εγώ σκέφτηκα μερικές προτάσεις για το πώς μπορεί να δοθούν κάποιες εξορμήσεις να κάμουν και το κέφι τους οι νομοταγείς αλλά να μπλοκαριστούν και οι παρανομούντες.
1. Η άδεια για το κυνήγι μπεκάτσας να είναι επιπλέων τις κανονικής. Τα όποια επιπλέον έξοδα προκύπτουν στο ταμείο θήρας να εξυπηρετούνται από αυτά τα λεφτά. Δεν νομίζω κάποιος να έχει πρόβλημα να δώσει 20 -25 ευρώ για 2-3 εξορμήσεις μπεκάτσας.
2. Στην ίδια αυτή να αναγράφετε το σκυλί που θα σε συνοδεύει (2 Μαξ) με τον αριθμό μικροτσίπ του. Το όποιο θέμα για το αν κάνει ή όχι ο σκύλος για το ποια σκυλιά θα πάνε και κατά το έλεγχο αν είναι νόμιμος ο κυνηγός ή όχι λύνετε εκ των προτέρων
3. Μπορούν αυτές οι εξορμήσεις να γίνονται Σάββατα έτσι ώστε άμα βλέπει κάποιος κυνηγό να ξέρει ότι ή είναι μπεκάτσας ή παράνομος.
4. Να υπάρχει ξεχωριστός χάρτης για αυτές τις εξορμήσεις (ή να είναι μαρκαρισμένες με άλλο χρώμα η περιοχές). Όχι χύμα, όχι αχταρμάς συγκεκριμένα και ελεγμένα.
5. Οι εξορμήσεις να που θα γίνονται να είναι η κάθε εξόρμηση με τις δίκες τις περιοχές. Κάθε εξόρμηση να αλλάζουν οι περιοχές. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝ ΓΙΑ ΛΑΓΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ, ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ 18;;;;
Μα αφού εμείς δεν κάνουμε έτσι πράγματα γιατί να την πληρώνουμε και για τους άλλους;
Παιδιά, όταν υπάρχει η θέληση υπάρχει και ο τρόπος.
Εγώ σκέφτηκα μερικές προτάσεις για το πώς μπορεί να δοθούν κάποιες εξορμήσεις να κάμουν και το κέφι τους οι νομοταγείς αλλά να μπλοκαριστούν και οι παρανομούντες.
1. Η άδεια για το κυνήγι μπεκάτσας να είναι επιπλέων τις κανονικής. Τα όποια επιπλέον έξοδα προκύπτουν στο ταμείο θήρας να εξυπηρετούνται από αυτά τα λεφτά. Δεν νομίζω κάποιος να έχει πρόβλημα να δώσει 20 -25 ευρώ για 2-3 εξορμήσεις μπεκάτσας.
2. Στην ίδια αυτή να αναγράφετε το σκυλί που θα σε συνοδεύει (2 Μαξ) με τον αριθμό μικροτσίπ του. Το όποιο θέμα για το αν κάνει ή όχι ο σκύλος για το ποια σκυλιά θα πάνε και κατά το έλεγχο αν είναι νόμιμος ο κυνηγός ή όχι λύνετε εκ των προτέρων
3. Μπορούν αυτές οι εξορμήσεις να γίνονται Σάββατα έτσι ώστε άμα βλέπει κάποιος κυνηγό να ξέρει ότι ή είναι μπεκάτσας ή παράνομος.
4. Να υπάρχει ξεχωριστός χάρτης για αυτές τις εξορμήσεις (ή να είναι μαρκαρισμένες με άλλο χρώμα η περιοχές). Όχι χύμα, όχι αχταρμάς συγκεκριμένα και ελεγμένα.
5. Οι εξορμήσεις να που θα γίνονται να είναι η κάθε εξόρμηση με τις δίκες τις περιοχές. Κάθε εξόρμηση να αλλάζουν οι περιοχές. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝ ΓΙΑ ΛΑΓΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ, ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ 18;;;;
Si vis pacem, para bellum
- Breda Pegaso
Τουτο ειναι το πιο ευκολο...Και να ξεκινα και το ενδημικο με πιο καλες καιρικες συνθηκες.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ