ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ 2012-13

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
mouzouris
Full Member
Επικοινωνία:

Re: ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ 2012-13 .

Δημοσίευση από mouzouris »

Phinix έγραψε:πολλά λίγες έως ελάχιστες, σκορπισμένες ανά την Κύπρο ναι, έχει - αλλα για τον πατροπαράδοτο κυνηγετικό τρόπο κυνηγιού τις τζικλας δηλαδή το ΠΟΣΤΟ με την καρεκλούα σου και τα περάσματα, τσίχλες ΔΕΝ έχει

τώρα όπως είπαμε ξανά εάν κάνεις μια παγανιά και περπατήσεις καλά, ναι, μπορεί να πιάσεις λίγα πουλια αλλα εν ξικκος σου

τόση σκέψη, τόση ερευνα, τόσες συζητήσεις για τα περάσματα, τα μπασίματα, το ποτε, το από που, το γιατί, τον καιρό, τα χιονια, τον αέρα, το τι επικρατεί ευρώπη και ρωσία κτλ κτλ θα μας καταντήσουν επιστήμονες

Όϊ ενα μας κακαντήσουν, εκάμα μας επιστήμονες αλλά τζιήκλες γιοκ !!!
Το μόνο πουλλάκι που ακούμε να κάμνει τσίου τσίου εν τούτο που τα ράδια !!! :) :)
sportsman
Full Member

Δημοσίευση από sportsman »

Νομίζω ότι πετάσσουν κουβέντες οι χαρτουτσιάρριες για να πουλήσουν τσιε νομίζουμεν ότι εν να αρκέψει ο ουρανός να βρέσσιει τσιήκλες .... :lol:

καληνύχτα σας κοπέλια
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

ΠΑΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ .....ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ....

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΩ ΤΗΝ ΤΣΙΚΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΓΟ
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΑΝ ΗΛΙΚΙΑ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΦΕΡΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ....ΚΑΘΕ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!!

ΚΑΠΟΤΕ ΕΦΕΥΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΕΞΩ ΤΣΙΚΛΕΣ.....ΗΞΕΡΑ ΕΚ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΧΟΜΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΜΕ 30-40-50 ΠΟΥΛΙΑ....ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ 100-120 ΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΛΕΣ ΤΟΥΦΕΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ..... ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΥΝΗΘΩ...ΕΙΜΟΥΝ ΠΙΑΣΜΕΝΩΣ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ.....ΤΙ ΝΑ ΠΩ... ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ :cry:

ΜΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΘΗΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΕΙΡΧΕ Κ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ :( :( :(
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
beretta687
Full Member

Δημοσίευση από beretta687 »

σύμφωνο φιλε σόλων,εχτές πήγα αλέκτορα ,ανώγυρα,άγιο θωμά και δεν είδα τσίχλα,απελπιστική η κατάσταση δεν εχαναειδα έτσι πράμα!!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

Fanos έγραψε: Γιατι εν μονο φετος ρε φιλε. Τα τελευταια 3 χρονια εν δραμα η κατασταση.
φιλε Φανο εν ξερω για σας, δεν ξερω ουτε για φετος αφου στα σοβαρα ακομα δεν τες πηρα τες ζικλες ακομα, αλλα τουλαχιστο εγω περσυ και προπερσυ δεν επεφτα κατω που 5-15 πουλια την καθε εξωρμιση! και περσυ ΔΕΝ τες επαιζα γιατι ειχε φασες και μονο οταν ηταν να παω στο αυτοκινητο επαιζα λιες και εκλεισα την σεζον με καμια 100 πουλια! σιουρα 100 πουλια δεν ειναι πολλα για μια σεζον αλλα ΔΕΝ τες επαιζα!
ο ζικλοκτονος παραδειγμα που τες επαιζε εκαμε 600-700 πουλια αν δεν καμω λαθος? αρα πουλια εχει απλα θελουν λιο ψαξιμο παραπανο σε σχεση με αλλες χρονιες που ηταν παντου!
ξερω οτι για τες μερες που ερχονται ψαξημο παραπανο = με λεφτα εξτρα , πραγμα δυσκολο γιατι λεφτα τουλαχιστο εγω ΓΙΟΚ αλλα τι να καμουμε 1 καΒ1@ που εχουμε και εμεις οσα οσα...
Άβαταρ μέλους
mouzouris
Full Member
Επικοινωνία:

sportsman έγραψε:Νομίζω ότι πετάσσουν κουβέντες οι χαρτουτσιάρριες για να πουλήσουν τσιε νομίζουμεν ότι εν να αρκέψει ο ουρανός να βρέσσιει τσιήκλες .... :lol:

καληνύχτα σας κοπέλια
Καλά τούτο εν παλιό κόλπο !!!
Που εκαταντήσαμε, εχτές εμέτρησατες κιολάς, 5 τζιηκλάρες. Μπορεί να τις εμέτρησα τζιαι διπλά τωρά που το σκέφτουμε, ήταν μες την ίδια πανιά. :?: :?:
Άβαταρ μέλους
mouzouris
Full Member
Επικοινωνία:

solon loyka έγραψε:ΠΑΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ .....ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ....

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΩ ΤΗΝ ΤΣΙΚΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΓΟ
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΑΝ ΗΛΙΚΙΑ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΦΕΡΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ....ΚΑΘΕ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!!

ΚΑΠΟΤΕ ΕΦΕΥΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΕΞΩ ΤΣΙΚΛΕΣ.....ΗΞΕΡΑ ΕΚ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΧΟΜΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΜΕ 30-40-50 ΠΟΥΛΙΑ....ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ 100-120 ΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΛΕΣ ΤΟΥΦΕΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ..... ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΥΝΗΘΩ...ΕΙΜΟΥΝ ΠΙΑΣΜΕΝΩΣ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ.....ΤΙ ΝΑ ΠΩ... ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ :cry:

ΜΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΘΗΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΕΙΡΧΕ Κ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ :( :( :(
Ρε παιδκιά, ψυχολογικά τραύματα που να μας κάμεται με τούντες φωτογραφίες. Λυπηθήτε μας.!!!!!
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Σε πολλες χωρες της περιοχης μας οι τζηκλες τα τελευταια χρονια σταματησαν τα παραδοσιακα περασματα και μενουν λουφαγμενες σε μερη με τροφη ολη μερα με μικρες μετακινησεις.

Περσι στη ελλαδα οι αριθμοι των τζηκλων ηταν πορα πολυ ψιλοι εντουτις σε πολλα μερη επρεπε να τις περπατισεις για να κυνηγισεις.

Πχ. Σε ενα μερος καθε σχινια ειχε 4 τζηκλες και επιενες στο ξεφοτι καινδεν εβλεπες πουλι. Περπατουσες απο η ωρα 630 και δεν ελιφκαν οι σηκωτες

Επισης χαρακτηριστηκες ειναι οι συχνες μετακινησεις. Πλεον καθε εξορμηση ειναι με καινουρια δεδομενα. Περσι μιαμκυριακη που πεχτηκαν τζηκλες ηταν περαστες.

Ειναι μυστιριο γιατι αυτα συμβαινουν, ισως οι κλιματολογικες ισως οι πλυθησμοι ειναι λιγοτεροι....ισως αλλαξαν διαδρομους, ισως οι βιοτοποι μας επιρεαστηκαν....ισως λιγο απο ολα
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Το κυνηγι της τζιηκλας στις μερες μας θελει κοπο! Νοιμιζω οι εποχες που ηταν 100 κυνηγοι σε μια συνιθισμενη περιοχη και εκινουνταν οι τζιηκλες ομορφα και ωραια και εποσκολιουνταν ουλλοι, επερασαν. Αυτο πλεον γινεται 2-3 εξορμησεις μονο και αν. (οταν τις πιασει μια περιοχη)
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Fanos
Full Member

Δημοσίευση από Fanos »

sotiris!129 έγραψε:
Fanos έγραψε: Γιατι εν μονο φετος ρε φιλε. Τα τελευταια 3 χρονια εν δραμα η κατασταση.
φιλε Φανο εν ξερω για σας, δεν ξερω ουτε για φετος αφου στα σοβαρα ακομα δεν τες πηρα τες ζικλες ακομα, αλλα τουλαχιστο εγω περσυ και προπερσυ δεν επεφτα κατω που 5-15 πουλια την καθε εξωρμιση! και περσυ ΔΕΝ τες επαιζα γιατι ειχε φασες και μονο οταν ηταν να παω στο αυτοκινητο επαιζα λιες και εκλεισα την σεζον με καμια 100 πουλια! σιουρα 100 πουλια δεν ειναι πολλα για μια σεζον αλλα ΔΕΝ τες επαιζα!
ο ζικλοκτονος παραδειγμα που τες επαιζε εκαμε 600-700 πουλια αν δεν καμω λαθος? αρα πουλια εχει απλα θελουν λιο ψαξιμο παραπανο σε σχεση με αλλες χρονιες που ηταν παντου!
ξερω οτι για τες μερες που ερχονται ψαξημο παραπανο = με λεφτα εξτρα , πραγμα δυσκολο γιατι λεφτα τουλαχιστο εγω ΓΙΟΚ αλλα τι να καμουμε 1 καΒ1@ που εχουμε και εμεις οσα οσα...
Μακαρι να εν ψαξιμο που θελουν ρε φιλε. Αν εν τουτο που θελουν καπου εν να τες εβρουμε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ”