Το κυνήγι έπρεπε να διακοπή για περίοδο 2-3 βδομάδων
- Breda Pegaso
Re: Το κυνήγι έπρεπε να διακοπή για περίοδο 2-3 βδομάδων
Eλπίζω πρωταθλητής χειμώνα να φκει η Τζίκλα!
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
- kypros
admin έγραψε:Για οσους κυνηγουν περδικι θα ξερουν οτι αυτη την εποχη με τετοιες συνθηκες οταν εισαι καλος γνωστης της περιοχης μπορεις να κυνηγισεις το περδικι με καλα αποτελεσματα χωρις σκυλο. Αυτο που λεμε να κυνηγας περδικι με μικρες παγανιες σε συγκεκριμενα σημεια πιανοντας παντα το βουνο με στρατιγικη πορεια και παντα με πολυ γοργο περπατιμα , καποτε και με τροχαδι σε σημεια που χρειαζεται να 'κοπσεις΄καπου τα πουλια. Για οσους ειναι περδικοκυνηγοι ξερουν τι εννοω. με αυτο το τροπο εχω χτυπησει πολλα απο τα φετινα περδικια .
Φίλε Κύπρο αυτή η μέθοδος συνήθως σε αναγκάζει να μετακινείσαι συνεχώς με το αυτοκίνητο και μετά ξεκινάς να βαριέσαι να ξεστήνεις το όπλο και καταλήγεις ουσιαστικά να τρέχεις τα περδίκια με το αυτοκίνητο αρκετοί γνωστοί μου που παίζουν πουλιά με αυτόν τον καιρό αυτό κάνουν . Για εμένα είναι λάθος και καθόλου σωστό κυνήγι. Κυνήγι πέρδικας χωρίς σκύλο ο παππούς μου έλεγε άδρωπος δίχα β.... Προσωπική άποψη πάντα σεβαστές όλες οι απόψεις Για μένα κυνήγι πέρδικας είναι πολλύ περπάτημα γιατί το περδίκι δέν φοβάτε ΄τον κυνηγό αλλά την παγανιά , κυνήγι πέρδικας σημαίνει φέρμα παίξιμο και επαναφορά αυτό είναι το μεγαλείο σε αυτό το κυνήγι . Εάν έιναι να καταιβαίνω σε ένα κόψιμο και να κάμνω φουρου για να παίξω ένα πέρτικο ξίκο σου πάω σκοπευτήριο που ενα φύγει σίγουρα στο κάλεσμα ο δίσκος.
φιλε το προγραμμα περιλαμβανει μαι 3ωρη παγανια το πρωι και μια 2-3 ωρη το απογευμα. επειδη ομως δεν ειμαστε απο εκεινους που επιστρεφουν σπιτι το μεσημερι αντι να παμε στα κρεβατακια μας οπως αρκετοι κλαμενοι συναδελφοι στο ενδιαμεσο κανουμε μικρες παγανιες για 20-30 λεπτα η καθε μια σε δυσκολα σημεια που ξερουμε οτι εχει περδικια πραδοσιακα και λογο εμπειριας μας της περιοχης. ετσι δεν χαραμειζονται δυμανεις και χρονος χωρις ουσια αφου αποφευγονται νεκρα σημεια που ειναι απιθανον να εχουν πουλια. στα πιο πολλα σημεια ετσι κι αλλιος δεν μπορεις να συνεχισεις περισσοτερο λογο του δισβατου εδαφους ετσι αναγκαστικα επιστρεφεις απο εκει που μπηκες
τα χιλιομετρα που κοφκεις με αυτο το τροπο πιστεψε με ειναι πολλαπλασια απο εκεινα που εκαμανμε οταν το πραγραμα ειχε και μια ενδιαμεση μεγαλη παγανια μεταξυ των ωρων 10-2 γιατι οι περιοχες που καλιπτονται ειναι πιο πολλες . επαναλαμβανω οτι χρειαζεται να εισαι γνωστης των περιοχων. οι σκυλοι συμμετεχουν στη πρωινη και απογευματινη παγανια καθως και σε καποια ενδιαμεσα σημεια οπου το σημειο το επιτρεπει. δεν ειναι ντροπη να διαφειλαξεις το σκυλο ουτε ντροπη να χτυπησεις ενα περδικι χωρις σκυλλο. ο βαθμος δυσκολιας ειναι διαφορετικος και πολλες φορες μεγαλιτερος
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
κυνηγο με σκυλλο ομως λογο ανομβιριας το θυραμα προσικονετε σχεδον παντα, οταν ο σκυλος ειναι 20 μετρα μπροστα σου και σικοστουν τα περδικια αλλο 20-30 μετρα μπροστα του σκυλου τοτε 50-60 μετρα δεν εχεις την εφκερια βολης! γιαυτο και εγω δεν πηρα για προτι φορα σκυλλο την τεταρτη αλλα επιδη τα περδικια τις συνκεκριμενης περιοχης μου ΔΕΝ προσικονοντουσαν ουτε στα 5 μετρα αυριο θα τον παρω γιατι ειμαι σηγουρος πως αφισα πολλα περδικια τσουφομενα προχτες!
φιλε μου για μενα εχει συνμασια ο αριθμος για κινητρο
φιλε μου για μενα εχει συνμασια ο αριθμος για κινητρο

-
- Full Member
admin έγραψε:Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και επιμένω κάθετα σε αυτό. Τι θα χάσουμε εξορμήσεις στο σύνολο απο αυτές που δικαιούμαστε. Τώρα που πάμε κατακαλόκαιρο και μας ποφυσούν οι φίνες και σπάζει το χώμα στα πόδια μας και προσηκώνονται όλα τα θηράματα μόλις μας ακούσουν να πατάμε την ξισταρκά που σπάζει τι καταλαμβαίνουμε. Έπρεπε το ταμείο θήρας και η Κ.Ο.Κ να το διακόψουν μέχρι να αλλάξει λίγο ο καιρός. Έχουν περάσει η μισές εξορμήσεις και είναι απελπιστική η κατάσταση. Έτσι θα είχαν και την ευκαιρία η φίλοι της μπεκάτσας να απολάυσουν το κυνήγι της . Στο κάτω κάτω εάν έπεφταν τσίκλες τον Φεβρουάριο ας έδιναν και Παρασκευή η Σάββατο κυνήγι για να ποσόσουν τις εξορμήσεις.
Συμφωνώ απόλυτα, αλλά αυτό δεν έπρεπε να είχε γίνει τον Νοέμβριο με παράταση της έναρξης; Εξακολουθώ όμως να πιστεύω ότι αλλού είναι που χρειάζονται πιο ριζοσπαστικές αποφάσεις πχ 2 σκυλλοί ανά κυνηγό, ισόβια αφαίρεση άδειας σε σοβαρές περιπτώσεις λαθροθηρίας, μείωση κοτα ενδημικού τις πρώτες εξορμήσεις (1-3;), κοτα και στις τσίχλες (15;), εμπορία θηραμάτων από φάρμες εξωτερικού κτλ.
Προς editor, admin
Γιατί δεν κάνετε επίσημα ως περιοδικό ή forum μια προσπάθεια σαν την παρακάτω (βλ link) για θέματα που αφορούν το κυνήγι μέσο κάποιου δημοψηφίσματος που θα γίνει εδώ και θα θέσουμε τις απόψεις μας ή και να γίνει μια συνάντηση όλων μας τις γιορτές. Γιατί καλά τα λέμε όλοι στα λόγια στην πράξη όμως;
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb ... V=articles
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Προς editor, admin
Γιατί δεν κάνετε επίσημα ως περιοδικό ή forum μια προσπάθεια σαν την παρακάτω (βλ link) για θέματα που αφορούν το κυνήγι μέσο κάποιου δημοψηφίσματος που θα γίνει εδώ και θα θέσουμε τις απόψεις μας ή και να γίνει μια συνάντηση όλων μας τις γιορτές. Γιατί καλά τα λέμε όλοι στα λόγια στην πράξη όμως;
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb ... V=articles[/quote]
Φίλε nature αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι πολύ καλύτερο και πίστεψε με το περιοδικό και η ιστοσελίδα έγιαν για αυτόν ακριβώς τον λόγο για να μπορέσουμε να περάσουμε κυνηγετική παιδεία και να θίξουμε θέματα. Τα ΜΜΕ σήμερα αποτελούν την 5η εξουσία Παγκόσμια.. Και αυτοί που μαζεύουν υπογραφές και αυτοί που κάνουν διαδηλώσεις τις κάνουν για ένα΄και μόνο λόγο με την ελπίδα ότι θα κερδίσουν 45 δευτερόλεπτα χρόνου τηλεθέασης σε κάποιο κανάλι ή θα τους γράψουν σε κάποιο μέσο. όπως το είπες καλά είναι τα λόγια αλλά περισσότερο μετρούν οι πράξεις΄πολύ σύντομα ευελπιστούμε ότι θα πετύχουμε μια σημαντική κίνηση που θα μας βοηθήσει όλους. Υπομονή όμως
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb ... V=articles[/quote]
Φίλε nature αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι πολύ καλύτερο και πίστεψε με το περιοδικό και η ιστοσελίδα έγιαν για αυτόν ακριβώς τον λόγο για να μπορέσουμε να περάσουμε κυνηγετική παιδεία και να θίξουμε θέματα. Τα ΜΜΕ σήμερα αποτελούν την 5η εξουσία Παγκόσμια.. Και αυτοί που μαζεύουν υπογραφές και αυτοί που κάνουν διαδηλώσεις τις κάνουν για ένα΄και μόνο λόγο με την ελπίδα ότι θα κερδίσουν 45 δευτερόλεπτα χρόνου τηλεθέασης σε κάποιο κανάλι ή θα τους γράψουν σε κάποιο μέσο. όπως το είπες καλά είναι τα λόγια αλλά περισσότερο μετρούν οι πράξεις΄πολύ σύντομα ευελπιστούμε ότι θα πετύχουμε μια σημαντική κίνηση που θα μας βοηθήσει όλους. Υπομονή όμως
Προσέχουμε...για να έχουμε
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
φιλε το προγραμμα περιλαμβανει μαι 3ωρη παγανια το πρωι και μια 2-3 ωρη το απογευμα. επειδη ομως δεν ειμαστε απο εκεινους που επιστρεφουν σπιτι το μεσημερι αντι να παμε στα κρεβατακια μας οπως αρκετοι κλαμενοι συναδελφοι στο ενδιαμεσο κανουμε μικρες παγανιες για 20-30 λεπτα η καθε μια σε δυσκολα σημεια που ξερουμε οτι εχει περδικια πραδοσιακα και λογο εμπειριας μας της περιοχης. ετσι δεν χαραμειζονται δυμανεις και χρονος χωρις ουσια αφου αποφευγονται νεκρα σημεια που ειναι απιθανον να εχουν πουλια. στα πιο πολλα σημεια ετσι κι αλλιος δεν μπορεις να συνεχισεις περισσοτερο λογο του δισβατου εδαφους ετσι αναγκαστικα επιστρεφεις απο εκει που μπηκες
τα χιλιομετρα που κοφκεις με αυτο το τροπο πιστεψε με ειναι πολλαπλασια απο εκεινα που εκαμανμε οταν το πραγραμα ειχε και μια ενδιαμεση μεγαλη παγανια μεταξυ των ωρων 10-2 γιατι οι περιοχες που καλιπτονται ειναι πιο πολλες . επαναλαμβανω οτι χρειαζεται να εισαι γνωστης των περιοχων. οι σκυλοι συμμετεχουν στη πρωινη και απογευματινη παγανια καθως και σε καποια ενδιαμεσα σημεια οπου το σημειο το επιτρεπει. δεν ειναι ντροπη να διαφειλαξεις το σκυλο ουτε ντροπη να χτυπησεις ενα περδικι χωρις σκυλλο. ο βαθμος δυσκολιας ειναι διαφορετικος και πολλες φορες μεγαλιτερος[/quote]
Κύπρο αυτό μπορεί να μετράει στην δική σου περίπτωση και στα κυνήγια που κάνετε στην συγκεκριμένη τοποθεσία. Έχω μια ερώτητση απο τις 10-2 που κυνηγάς σε παγανιές των 20-30 λεπτώ που μετακινήσε συνεχώς σημαίνει ότι μπαίνεις στο αυτοκίνητο και αλλάζεις τόπο περίπου 8-10 φορές. Ξηστήνεις και ξαναστήνεις το όπλο και εσύ και η παρτέα σου 8-10 φορές;
Αλλά πάλι το να κάνεις παγανιά απο τις 10-2 με τέτοιες καιρικές συνθήκες με σκύλο η χωρίς είναι απλά μαζοχεισμός. Χθές έτυχε και πήγα κυνήγι μόνος γιατί το ζευγάρι είχε κάποια υποχρέωση η΄ώρα 10,30 και ενώ ο σκύλος κρατούσε μαλαή πήγα να τον ακολουθήσω με αποτέλαισμα να φάω μιαν χαμέ, ευτυχώς το όπλο ήταν ανοιχτό την δεδομένη στιγμή (χτύπησαν και οι κάννες) μετά απο αυτό το περιστατικό ψιλοφοβήθηκα γιατί ήμουνα μόνος στην περιοχή εάν πάθαινα και τίποτα θα με γυρεύανε ακόμη. Τό ίδιο έπαθα και η ώρα 3 το απόγευμα αυτή την φορά σε ποιό ήπιο βαθμό. Το βουνό πατάς και σπάζει . Κάποια φάση όταν πάθεις κάτι πρέπει να σκεφτείς ότι έχεις και οικογένεια σπίτι που σε περιμένει να γυρίσεις απλά και λιτά το κυνήγι ΄κάτω απο τέτοιες συνθήκες είναι άκρως επικύνδυνο. Τώρα εάν θα καταστρώσω τεχνικής να γυρίζω στο σημείο Α και Β και Γ για να σηκώσω πουλια και να παίξω αυτός δέν είναι ο αυτοσκοπός τουλάχιστο ο δικός μου προτιμώ να χτυπήσω δύο πουλιά με τον παραδοσιακό τρόπο Φέρμα-πυροβολισμός -Επαναφορά.
τα χιλιομετρα που κοφκεις με αυτο το τροπο πιστεψε με ειναι πολλαπλασια απο εκεινα που εκαμανμε οταν το πραγραμα ειχε και μια ενδιαμεση μεγαλη παγανια μεταξυ των ωρων 10-2 γιατι οι περιοχες που καλιπτονται ειναι πιο πολλες . επαναλαμβανω οτι χρειαζεται να εισαι γνωστης των περιοχων. οι σκυλοι συμμετεχουν στη πρωινη και απογευματινη παγανια καθως και σε καποια ενδιαμεσα σημεια οπου το σημειο το επιτρεπει. δεν ειναι ντροπη να διαφειλαξεις το σκυλο ουτε ντροπη να χτυπησεις ενα περδικι χωρις σκυλλο. ο βαθμος δυσκολιας ειναι διαφορετικος και πολλες φορες μεγαλιτερος[/quote]
Κύπρο αυτό μπορεί να μετράει στην δική σου περίπτωση και στα κυνήγια που κάνετε στην συγκεκριμένη τοποθεσία. Έχω μια ερώτητση απο τις 10-2 που κυνηγάς σε παγανιές των 20-30 λεπτώ που μετακινήσε συνεχώς σημαίνει ότι μπαίνεις στο αυτοκίνητο και αλλάζεις τόπο περίπου 8-10 φορές. Ξηστήνεις και ξαναστήνεις το όπλο και εσύ και η παρτέα σου 8-10 φορές;
Αλλά πάλι το να κάνεις παγανιά απο τις 10-2 με τέτοιες καιρικές συνθήκες με σκύλο η χωρίς είναι απλά μαζοχεισμός. Χθές έτυχε και πήγα κυνήγι μόνος γιατί το ζευγάρι είχε κάποια υποχρέωση η΄ώρα 10,30 και ενώ ο σκύλος κρατούσε μαλαή πήγα να τον ακολουθήσω με αποτέλαισμα να φάω μιαν χαμέ, ευτυχώς το όπλο ήταν ανοιχτό την δεδομένη στιγμή (χτύπησαν και οι κάννες) μετά απο αυτό το περιστατικό ψιλοφοβήθηκα γιατί ήμουνα μόνος στην περιοχή εάν πάθαινα και τίποτα θα με γυρεύανε ακόμη. Τό ίδιο έπαθα και η ώρα 3 το απόγευμα αυτή την φορά σε ποιό ήπιο βαθμό. Το βουνό πατάς και σπάζει . Κάποια φάση όταν πάθεις κάτι πρέπει να σκεφτείς ότι έχεις και οικογένεια σπίτι που σε περιμένει να γυρίσεις απλά και λιτά το κυνήγι ΄κάτω απο τέτοιες συνθήκες είναι άκρως επικύνδυνο. Τώρα εάν θα καταστρώσω τεχνικής να γυρίζω στο σημείο Α και Β και Γ για να σηκώσω πουλια και να παίξω αυτός δέν είναι ο αυτοσκοπός τουλάχιστο ο δικός μου προτιμώ να χτυπήσω δύο πουλιά με τον παραδοσιακό τρόπο Φέρμα-πυροβολισμός -Επαναφορά.
- Laurona
+100000000 στα λεγομενα του Αριστου.
Οτι δηποτε χωρις φερμα για μενα δεν αξιζει.Δεν κατακρινω, ειναι θεμα γουστου και αντιληψεων
Εμεινα εκτος εδω και 3 βδομαδες για λογους που δεν θελω να αναφερω, περαν τουτου κατι απροσδοκητο με αναγκασε σε χειρουργικη επεμβαση στην σκυλα η οποια θα ειμαι τυχερος εαν καταφερω να εξορμησω μαζι της την τελευταια κυριακη....ωστοσο ...οσο και αν με παρακαλεσαν φιλοι να παω μαζι τους στο κυνηγι.......προτιμω να μην παω παρα να παω χωρις τον σκυλο μου, οτι και εαν ειναι να κτυπησω.......ειδικα αφερμαριστο!!!
Για μενα...μια φερμα και μια επαναφορα....και ειμαι καλυμενος απο ολες τις αποψεις, εστω και εαν φετος οι αστοχιες μου σε φερμες ξεπερασαν καθε προηγουμενο!!!
Ευχομαι σε ολους καλη συνεχεια....
Οτι δηποτε χωρις φερμα για μενα δεν αξιζει.Δεν κατακρινω, ειναι θεμα γουστου και αντιληψεων
Εμεινα εκτος εδω και 3 βδομαδες για λογους που δεν θελω να αναφερω, περαν τουτου κατι απροσδοκητο με αναγκασε σε χειρουργικη επεμβαση στην σκυλα η οποια θα ειμαι τυχερος εαν καταφερω να εξορμησω μαζι της την τελευταια κυριακη....ωστοσο ...οσο και αν με παρακαλεσαν φιλοι να παω μαζι τους στο κυνηγι.......προτιμω να μην παω παρα να παω χωρις τον σκυλο μου, οτι και εαν ειναι να κτυπησω.......ειδικα αφερμαριστο!!!
Για μενα...μια φερμα και μια επαναφορα....και ειμαι καλυμενος απο ολες τις αποψεις, εστω και εαν φετος οι αστοχιες μου σε φερμες ξεπερασαν καθε προηγουμενο!!!
Ευχομαι σε ολους καλη συνεχεια....
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....
Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
- kypros
Κύπρο αυτό μπορεί να μετράει στην δική σου περίπτωση και στα κυνήγια που κάνετε στην συγκεκριμένη τοποθεσία. Έχω μια ερώτητση απο τις 10-2 που κυνηγάς σε παγανιές των 20-30 λεπτώ που μετακινήσε συνεχώς σημαίνει ότι μπαίνεις στο αυτοκίνητο και αλλάζεις τόπο περίπου 8-10 φορές. Ξηστήνεις και ξαναστήνεις το όπλο και εσύ και η παρτέα σου 8-10 φορές;admin έγραψε:φιλε το προγραμμα περιλαμβανει μαι 3ωρη παγανια το πρωι και μια 2-3 ωρη το απογευμα. επειδη ομως δεν ειμαστε απο εκεινους που επιστρεφουν σπιτι το μεσημερι αντι να παμε στα κρεβατακια μας οπως αρκετοι κλαμενοι συναδελφοι στο ενδιαμεσο κανουμε μικρες παγανιες για 20-30 λεπτα η καθε μια σε δυσκολα σημεια που ξερουμε οτι εχει περδικια πραδοσιακα και λογο εμπειριας μας της περιοχης. ετσι δεν χαραμειζονται δυμανεις και χρονος χωρις ουσια αφου αποφευγονται νεκρα σημεια που ειναι απιθανον να εχουν πουλια. στα πιο πολλα σημεια ετσι κι αλλιος δεν μπορεις να συνεχισεις περισσοτερο λογο του δισβατου εδαφους ετσι αναγκαστικα επιστρεφεις απο εκει που μπηκες
τα χιλιομετρα που κοφκεις με αυτο το τροπο πιστεψε με ειναι πολλαπλασια απο εκεινα που εκαμανμε οταν το πραγραμα ειχε και μια ενδιαμεση μεγαλη παγανια μεταξυ των ωρων 10-2 γιατι οι περιοχες που καλιπτονται ειναι πιο πολλες . επαναλαμβανω οτι χρειαζεται να εισαι γνωστης των περιοχων. οι σκυλοι συμμετεχουν στη πρωινη και απογευματινη παγανια καθως και σε καποια ενδιαμεσα σημεια οπου το σημειο το επιτρεπει. δεν ειναι ντροπη να διαφειλαξεις το σκυλο ουτε ντροπη να χτυπησεις ενα περδικι χωρις σκυλλο. ο βαθμος δυσκολιας ειναι διαφορετικος και πολλες φορες μεγαλιτερος
Αλλά πάλι το να κάνεις παγανιά απο τις 10-2 με τέτοιες καιρικές συνθήκες με σκύλο η χωρίς είναι απλά μαζοχεισμός. Χθές έτυχε και πήγα κυνήγι μόνος γιατί το ζευγάρι είχε κάποια υποχρέωση η΄ώρα 10,30 και ενώ ο σκύλος κρατούσε μαλαή πήγα να τον ακολουθήσω με αποτέλαισμα να φάω μιαν χαμέ, ευτυχώς το όπλο ήταν ανοιχτό την δεδομένη στιγμή (χτύπησαν και οι κάννες) μετά απο αυτό το περιστατικό ψιλοφοβήθηκα γιατί ήμουνα μόνος στην περιοχή εάν πάθαινα και τίποτα θα με γυρεύανε ακόμη. Τό ίδιο έπαθα και η ώρα 3 το απόγευμα αυτή την φορά σε ποιό ήπιο βαθμό. Το βουνό πατάς και σπάζει . Κάποια φάση όταν πάθεις κάτι πρέπει να σκεφτείς ότι έχεις και οικογένεια σπίτι που σε περιμένει να γυρίσεις απλά και λιτά το κυνήγι ΄κάτω απο τέτοιες συνθήκες είναι άκρως επικύνδυνο. Τώρα εάν θα καταστρώσω τεχνικής να γυρίζω στο σημείο Α και Β και Γ για να σηκώσω πουλια και να παίξω αυτός δέν είναι ο αυτοσκοπός τουλάχιστο ο δικός μου προτιμώ να χτυπήσω δύο πουλιά με τον παραδοσιακό τρόπο Φέρμα-πυροβολισμός -Επαναφορά.[/quote]
αριστε, κανενας αληθινος περδικοκυνηγος δεν κυνηγα χωρις να εχει σημειο Α, Β ,Γ και σιγουρα κανενας δεν κυνηγα χωρις στρατηγικη. ναι χρειαζεται και να καταστρωσεις σχεδιο και να πετα το πουλι προς μια κατευθυνση και να ξερεις σε ποιο σημειο ακριβως θα το ξαναβρεις. πρεπει να ακουεις το κακαρισμα στο απεναντι βουνο και να ξερεις σε πια πετρα καθεται.τοσο διαβασμενος πρεπει να εισαι και τοσο καλα να διαβαζεις αυτα τα πουλια. γιαυτο και κυνηγο 15 χρονια εξορμηση με εξορμηση στους ιδιους τοπους και γιαυτο ξερω σε ποια σημεια μπαινεις στο αυτοκινητο και αλαζεις τοπο και ποτε παγανιαζεις το σημειο. γιαυτο μπορω να επιλεγω με στρατιγικη που κυνηγω και δεν περπατο στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα ... αμα το σημειο ειναι των 20 λεπτων ειναι των 20 λεπτων. τι να καμω?? να περπατο αλλο 1 ωρα στο ιδιο τοπο χωρις λογο?? αφου ξερω οτι αν εχει πουλια εκει θα ειναι καπου συγκεκριμενα... τελιωνει το κομματι και πας παρακατω.ωραια η φερμα και ο πυροβολισμος αλλα αν δεν ξερει ο κυνηγος να παρει το σκυλο στα σωστα σημεια θα κυνηγας 5 εξορμησεις για να δεις 3 πουλια.
και κατι που προφανως παρεξηγηθηκε...κυνηγω με δυο σκυλους για τους οποιους ειμαι και πολυ περηφανος και με τους οποιους ζω αξεχαστες στιγμες. απλα ειπα οτι σε καποια σημεια τις μεσημβρινες ωρες του ξεκουραζω οπως ειναι και πολυ λογικο
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Κύπρο απο την εμπειρία σου φέτος που πέτυχες τα περισσότερα περδίκια? γιατί είσαι απο τα λίγα΄άτομα (μετρημένα) που καρπώνονται, το πρωί και το απόγευμα με τα σκυλιά ή το μεσημέρι .?
-
- Full Member
περτικους ηβρα φετος,σχεδον σε ουλλες τες εξορμησεις αλλα εν μου δοκαν χερι,,υγεια πανω απ ολα,,,,ουλλοι αρκοι,εβαλαν μου αμματογιαλλια τζιαι παλε καλα γιατι σαν τους αρκους ενεσσιη,,πανεξυπνα πουλια