Το κυνήγι έπρεπε να διακοπή για περίοδο 2-3 βδομάδων

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Το κυνήγι έπρεπε να διακοπή για περίοδο 2-3 βδομάδων

Δημοσίευση από admin »

Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και επιμένω κάθετα σε αυτό. Τι θα χάσουμε εξορμήσεις στο σύνολο απο αυτές που δικαιούμαστε. Τώρα που πάμε κατακαλόκαιρο και μας ποφυσούν οι φίνες και σπάζει το χώμα στα πόδια μας και προσηκώνονται όλα τα θηράματα μόλις μας ακούσουν να πατάμε την ξισταρκά που σπάζει τι καταλαμβαίνουμε. Έπρεπε το ταμείο θήρας και η Κ.Ο.Κ να το διακόψουν μέχρι να αλλάξει λίγο ο καιρός. Έχουν περάσει η μισές εξορμήσεις και είναι απελπιστική η κατάσταση. Έτσι θα είχαν και την ευκαιρία η φίλοι της μπεκάτσας να απολάυσουν το κυνήγι της . Στο κάτω κάτω εάν έπεφταν τσίκλες τον Φεβρουάριο ας έδιναν και Παρασκευή η Σάββατο κυνήγι για να ποσόσουν τις εξορμήσεις.
Προσέχουμε...για να έχουμε
nicolas theocharous
Full Member

Re: Το κυνήγι έπρεπε να διακοπή για περίοδο 2-3 βδομάδων

Δημοσίευση από nicolas theocharous »

admin έγραψε:Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και επιμένω κάθετα σε αυτό. Τι θα χάσουμε εξορμήσεις στο σύνολο απο αυτές που δικαιούμαστε. Τώρα που πάμε κατακαλόκαιρο και μας ποφυσούν οι φίνες και σπάζει το χώμα στα πόδια μας και προσηκώνονται όλα τα θηράματα μόλις μας ακούσουν να πατάμε την ξισταρκά που σπάζει τι καταλαμβαίνουμε. Έπρεπε το ταμείο θήρας και η Κ.Ο.Κ να το διακόψουν μέχρι να αλλάξει λίγο ο καιρός. Έχουν περάσει η μισές εξορμήσεις και είναι απελπιστική η κατάσταση. Έτσι θα είχαν και την ευκαιρία η φίλοι της μπεκάτσας να απολάυσουν το κυνήγι της . Στο κάτω κάτω εάν έπεφταν τσίκλες τον Φεβρουάριο ας έδιναν και Παρασκευή η Σάββατο κυνήγι για να ποσόσουν τις εξορμήσεις.
+1000000

συμφωνω 100% μαζι σου ρε φιλε η κατασταση ειναι απελπιστικη εγω νομιζω με βαση τα καιρικα φαινομενα παντα, πως ειναι η χειροτερη περιοδος αν οχι της εικοσαετιας τουλαχιστον της τελευταιας δεκαετιας. που τον καιρο που πηγαινω κυνηγι εν θυμουμε χειροτερη χρονια.

κατι πρεπει να γεινει οντως, ας το διακοψουν επ αοριστον για φετος καλυτερα να μεινει θυραμα για του χρονου. φυσικα εχει και καποιους που επιασαν θυραμα πολυ. οι παρεες μου που πηγαινουν λαο εχουν πολλα καλα αποτελεσματα αλλα σε συγκριση με τα περσυ εν χειροτερα αλλα εκεινοι που εν ευχαριστημενοι που φετος νομιζω εν μετρημενοι στην παλαμη του ενος χεριου
RODOSTHENIS
Full Member

Δημοσίευση από RODOSTHENIS »

Παιδια , θα σιμφωνισω μαζι σας.Η κατασταση ειναι τραγικη.Αποτ ι πλιροφορουμαι και παρατηρω ,ο καιρος δεν λεει με τπτ να βρεξει.Πιλε να πεσει η θερμοκρασια.Εδω στην Αγγλια που βρισκομαι δεν σταματαει να χιινιζει εχει 3-4 μερες .Πρεπει να εμεις να καμαμε πολλα μεγαλα εγγλειματα , οι επεσαμεν που το εξοστ της μοτορας για να μας συμπεριφερεται ετσι ο θεος :( :( :( :( :( :( Αψετε κανενα κερι , τζε πεται κανενου παπα να καμι καμι παρακλιση περκιμον γινει το θαυμα!!!
NIKOLAS
Full Member

Δημοσίευση από NIKOLAS »

ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΕΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ...ΕΝΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΗΡΑΜΑ ΔΕΝ ΣΕ ΤΡΑΒΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙΣΕΙΣ ...ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΞΕΦΕΥΓΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΝ ΑΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΣ ΠΕΡΤΙΚΟΝ ΜΕΣ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΡΤΕΡΑΣ ΝΑ ΠΙΑΝ ΜΑΛΑΗ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΕΣ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΡΟΥΘΟΥΝΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΜΑΝ.ΠΟΣΗΝ ΚΑΚΟΤΥΧΙΑΝ ΤΟΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ? ΕΞΙΑΣΕΝ ΜΑΣ Η ΒΡΟΧΗ ΕΜΑΣ? Η ΕΚΑΜΑΝ ΜΑΣ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΑΛΕ?
ΚΑΠΙΑ ΜΕΤΡΑ ΟΝΤΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΙΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΠΟΥΚΑΤΩ?
lagomania
Full Member

Δημοσίευση από lagomania »

Θηραμα εχει πολυ ειδικα λαγους αλλα αν συνεχισει ο καιρος ετσι δεν θα παιχτουν πολλοι λαγοι και του χρονου θα γινιτε χαμος. Παντος πηραμε αρκετους λαγους φετος λιγοτερους φυσικα απο περσι κυνηγαμε εμεις σε ψηλοτερα υψομετρα για να εχει λιγη υγρασια να δουλευουν τα σκυλια :D
Yiannis
Full Member

Δημοσίευση από Yiannis »

lagomania έγραψε:Θηραμα εχει πολυ ειδικα λαγους αλλα αν συνεχισει ο καιρος ετσι δεν θα παιχτουν πολλοι λαγοι και του χρονου θα γινιτε χαμος. Παντος πηραμε αρκετους λαγους φετος λιγοτερους φυσικα απο περσι κυνηγαμε εμεις σε ψηλοτερα υψομετρα για να εχει λιγη υγρασια να δουλευουν τα σκυλια :D
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΛΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΔΙΚΙΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΧΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ.

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ.ΔΑΜΕ ΔΕΝ ΕΔΙΑΚΟΠΙΚΕ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΔΙΚΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΑ, ΘΩΡΟΥΜΕ ΠΕΤΑΛΛΟΥΔΕΣ, ΤΑ ΠΕΡΔΙΚΙΑ ΟΠΟΥ ΝΑΣΕ ΘΑ ΑΡΚΕΠΣΟΥΝ ΝΑ ΖΕΥΓΑΡΩΝΟΥΝ, ΤΑ ΦΥΛΛΟΒΟΛΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΑΝ ΝΑ ΑΝΘΙΣΟΥΝ. ΠΡΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΡΤΕΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΣΤΟ ΚΑΙ ΑΡΓΟΠΟΡΗΜΕΝΑ.
Costas_
Full Member

Δημοσίευση από Costas_ »

Έτσι έχουν τα πράγματα ακριβώς όπως τα λέει ο φίλος Γιάννης. Όταν υπήρχε πολύ πιο σοβαρός λόγος για διακοπή του κυνηγίου δεν το έπραξαν και θα το κάνουν τώρα??

Φυσικά η αληθεια να λέγεται, ας το αφήσουν ώς έχει. Αν δέν κόφκει ο νούς του κόσμου και θέλει να λαγκοδέρνεται και να ταλαιπωρεί τα σκυλιά του κακό της κεφαλής του. Έχει και άτομα που φέτος είναι η καλύτερη κυνηγετική σαιζόν της ζωής τους οπόταν εν σχετικό το θέμα.
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Εγώ πάντος που γυρίζω λόγω δουλειάς την Κύπρο απο άκρη σε άκρη και μιλώ με αρκετό κόσμο κάθε μέρα ακόμη δέν βρήκα κνηγό να μου επί ότι είναι η καλύτερη του χρονιά φέτος και να εξηγούμαστε έμπειρο κυνηγό όϊ ένας που πάει όποτε θυμιθεί και πέζει 4 πέρτικους τον χρόνο και φέτος εγούτισε του και έπεξε 5. Οι τσικλάρηδες κλαίνε την μοίρα τους, οι φασσάρηδες το ίδιο, χθές βρήκα κάτι περδίκια πήγα να τα βάλω μπροστά αφού ήθελα 10 λεπτά να διανύσω 100 μέτρα απο το χώμα που έσκαγε στα πόδια μου και κινδύνευα να σκοτωθώ ενώ τα περδίκια σε 10 λεπτά άλλαζαν περιοχή. Οι λαγοί προσηκώνουνται με τον παραμικρό θόρυβο και είναι όλοι μέσα στους βατους και τα αρκάτζια, τα οποία είναι γεμάτα φίδια(ξέρετε ότι είναι μάλλον η χρονιά ρεκορ σε απώλειες κυνηγετικ΄ων σκυλιών απο δάγκωμα οχιας;. Που είναι οι οργανωμένοι κυνηγοί, που είναι το ταμείο θήρας, θα υπάρξουν και αντιδράσεις αλλά να δούμε το γενικό καλό όχι τα προσωπικά συμφέροντα
Προσέχουμε...για να έχουμε
nicolas theocharous
Full Member

Δημοσίευση από nicolas theocharous »

παιδια ξερετε τι ακουσα εψες απο την τηλεοραση??

ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΝΙΟΒΡΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 110 ΧΡΟΝΩΝ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΝΙΟΒΡΗΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΜΕ??

ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΜΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ.
Άβαταρ μέλους
LAGOS
Full Member

Δημοσίευση από LAGOS »

Φίλοι μου εγώ είμαι της άποψης οτι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει τέτοιο πράγμα αν και αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση. Όπως είπε και ένας φίλος πρίν, εν βάλλει κανένας τιν κκελέ του πουκάτω να πεί έτσι κουβέντα.
Φέτος αν και βρήκαμε αρκετούς λαγούς εντούτοις τα αποτελέσματα είναι χάλια. Επειδή κυνηγούμε παραδοσιακά, χωρίς σκοπούς,ασυρμάτους,GPRS και πολλά αλλα μέσα που χρησιμοποιούν αρκετοί λαάρηδες προσπαθώντας να εξαλείψουν το είδος, ο καιρός δεν βοηθά καθόλου. Κατασκοτώνουντε τα καημένα τα κτηνά να βρούν ένα λαγό και αν τον βρούν, προσηκώνετε με αποτέλεσμα να μην τον πέρνει κανένας είδηση και να φέυγει χωρίς τουφεκιά. 80% των λαγών που βρήκαμε φέτος τους είδαμε σε απόσταση 150 μέτρων και πάνω.
Για φέτος το παναίρι ετέλιωσε κοπέλια. Αν σταθούμε τυχεροί και πιάσουμε αλλο κανένα μέχρι το τέλος της σαιζόν εν καλά. Το άσχημο είναι οτι εν θα έρτουν ούτε τζήκλες αλλα πάλε ενα τρώμε τις μέρες μας πάνω στα βουνά.Η αρρώστια εν αρρώστια.
Αν δέν κανονίσουμε κανένα κυνήγι στο εξωτερικό δεν θα χορτάσουμε κυνήγι φέτος και εγώ νομίζω οτι κάθε χρόνος που περνά θα είναι και χειρότερος για το κυπριακό κυνήγι.
Αν βρέθηκε αντίδοτο....δεν το θέλω. ..
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ / ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ / ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ”