20 gauge shootguns
-
- Full Member
20 gauge shootguns
τι γνωμη εχετε για αυτα τα οπλα?
- Anthimos
- Moderator
Re: 20 gauge shootguns
Stelios K. έγραψε:τι γνωμη εχετε για αυτα τα οπλα?
Φίλε ειναι ενα υπέροχο διαμετρημα που κερδιζει συνέχεια όπαδούς
Στις Ηνωμένες Πωλητειες για παρόμοια σε βάρος και μέγεθός θηραματα χρησιμοποιητε ευρέως
Γνωριζω πόλυ γνωστους κυπριους κυνηγους που δεν το αλλαζουν με πολυ καλα αποτελέσματα και σε λαγό αλλα και σε πέρδικα...
φυσιγγια μπορεις να βρεις σχεδον παντου και κυπριακα και εισαγωμενα για όλα τα κυνηγια
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
- marinos.a
- Site Admin
-
- Full Member
σας ευχαριστω και αναμενω και αλλες αποψεις
- virtualgreek
- Moderator
Όπως προαναφέρθηκε από τον συνάδελφο Anthimo τα όπλα διαμετρήματος 20Ga είναι αρκετά διαδεδομένα για παρόμοια κυνήγια όπως αυτά της Κύπρου.Stelios K. έγραψε:τι γνωμη εχετε για αυτα τα οπλα?
Είναι πιο ελαφριά όπλα και βοηθάνε για το πολύωρο περπάτημα. Το μειονέκτημά τους είναι ότι λόγο μειωμένου βάρους είναι αναμενόμενη μία αυξημένη ανάκρουση σε σύγκριση με ένα όπλο διαμετρήματος 12Ga και χρησιμοποιώντας φυσίγγια που παράγουν τις ίδιες πιέσεις.
Πχ. Ένα φυσίγγιο Α διαμετρήματος 12Ga στα 32γρ παράγει πιέσεις 550bars.
Ένα φυσίγγιο Β διαμετρήματος 20Ga στα 32γρ παράγει πιέσεις που δεν είναι ανεκτές.
Οπόταν αναγκάζεται ο χρήστης να μειώσει τα γραμμάρια στα 25γρ για παράδειγμα τα οποία αποδίδουν τις ίδιες πιέσεις με το αντίστοιχο όπλο διαμετρήματος 12Ga στα 32γρ.
Θα χρησιμοποιούσα άνετα ένα όπλο διαμετρήματος 20Ga για κυνήγι τσίχλας, ορτυκιού και άλλων μικρών θηραμάτων για τα οποία τα πολλά γραμμάρια είναι υπερβολικά.
(Τα προαναφερόμενα είναι παραδείγματα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λυφθούν ως πραγματικά σενάρια).
Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
-
- Full Member
Στο βιντεο με τα τρυγονια στην Αργεντινη που εκαμε ρεκορ αν δεν καμνω λαθος μου φανηκαν σαν 20αρια.
-
- Full Member
AU-79 έγραψε:Στο βιντεο με τα τρυγονια στην Αργεντινη που εκαμε ρεκορ αν δεν καμνω λαθος μου φανηκαν σαν 20αρια.
ετσι ειναι ναι
-
- Full Member
Φίλοι μου,
Τυχαίνει να έχω στην κατοχή μου ένα 20G O/U τα τελευταία 7 χρόνια και να το έχω κυνηγήσει 2 σεζόν. Τζίκλες, ορτύκια, τρυγόνια, φάσσες, περδίκια κτλ!! Κοντινές μακρινές βολές, τα πάντα!! Κανένα πρόβλημα απολύτως!! Κάτι που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση μάλιστα είναι λόγω του ότι έχει πιο συγκεντρωτική κατανομή, η απόδοση ενός φυσιγγίου 22γρ 20G είναι η ίδια ή ακόμα καλύτερη από ενός 28γρ 12G!!
Πραγματικά, είναι απίστευτο όπλο με τεράστια πλεονεκτήματα σε σύγκριση με το 12G ειδικά σε θέμα βάρους και κατανομής. Μειονεκτήματα δεν έχω εντοπίσει ιδιαίτερα, και αυτό κυρίως λόγω του θηράματος που έχουμε στην Κύπρο. Για παράδειγμα θεωρώ ότι ίσως εάν κυνηγούσαμε παπιά, χήνες κτλ στην Κύπρο ναι, το 12G θα το προτιμούσα.
Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το 12G αφού βρίσκεις magnum 20G φυσίγγια μέχρι και 36γρ!!
Το μόνο πρόβλημα και ο λόγος που δεν κυνηγώ μαζί του πλέον είναι η τιμή και ο περιορισμός σε είδος φυσιγγίων που είναι διαθέσιμα στην Κυπριακή αγορά. Σε σχέση με το λάκτισμα που αναφέρει ο φίλος Σάββας μπορώ να τον διαβεβαιώσω ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα!!! Έχω χρησιμοποιήσει φυσίγγια 36γρ Magnum με πολύ ψηλές πιέσεις και δεν είχα το παραμικρό λάκτισμα!
Τυχαίνει να έχω στην κατοχή μου ένα 20G O/U τα τελευταία 7 χρόνια και να το έχω κυνηγήσει 2 σεζόν. Τζίκλες, ορτύκια, τρυγόνια, φάσσες, περδίκια κτλ!! Κοντινές μακρινές βολές, τα πάντα!! Κανένα πρόβλημα απολύτως!! Κάτι που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση μάλιστα είναι λόγω του ότι έχει πιο συγκεντρωτική κατανομή, η απόδοση ενός φυσιγγίου 22γρ 20G είναι η ίδια ή ακόμα καλύτερη από ενός 28γρ 12G!!
Πραγματικά, είναι απίστευτο όπλο με τεράστια πλεονεκτήματα σε σύγκριση με το 12G ειδικά σε θέμα βάρους και κατανομής. Μειονεκτήματα δεν έχω εντοπίσει ιδιαίτερα, και αυτό κυρίως λόγω του θηράματος που έχουμε στην Κύπρο. Για παράδειγμα θεωρώ ότι ίσως εάν κυνηγούσαμε παπιά, χήνες κτλ στην Κύπρο ναι, το 12G θα το προτιμούσα.
Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το 12G αφού βρίσκεις magnum 20G φυσίγγια μέχρι και 36γρ!!
Το μόνο πρόβλημα και ο λόγος που δεν κυνηγώ μαζί του πλέον είναι η τιμή και ο περιορισμός σε είδος φυσιγγίων που είναι διαθέσιμα στην Κυπριακή αγορά. Σε σχέση με το λάκτισμα που αναφέρει ο φίλος Σάββας μπορώ να τον διαβεβαιώσω ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα!!! Έχω χρησιμοποιήσει φυσίγγια 36γρ Magnum με πολύ ψηλές πιέσεις και δεν είχα το παραμικρό λάκτισμα!