Νομοσχέδια

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Rai
Full Member

Re: Νομοσχέδια

Δημοσίευση από Rai »

ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ.
ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.
Fa i cazzi tuoi
Rais Team
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Φίλοι μου οι απόψεις του συγκεκριμένου κυρίου είναι πολλή σωστές, δεν νομίζω να τίθεται τέτοιο θέμα. Επίσης, το θέμα με τον υπερπληθυσμό των κυνηγετικών σκύλων το έχουμε τονίσει αρκετές φορές και εδώ όπως και τα εκπαιδευτικά ότι πρέπει να μειωθούν σε 2 φορές την εβδομάδα και επιτέλους να μπει μια τάξη με τους "ερασιτέχνες στραβάρα τους εκτροφείς".

Αυτό που με ανησυχεί εμένα είναι ότι ο συγκεκριμένος κύριος δεν έχει επιστημονικό υπόβαθρο (εκτός αν δεν βρήκα πουθενά κάποια έρευνα του ή το cv του, πράγμα δύσκολο) απλά έχει εμπειρία από διαχείριση άγριας ζωής. ΔΕΝ ΚΡΙΝΩ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΜΠΕΙΡΟ ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΚΥΡΙΟ. Με λίγα λόγια οι 'επιστήμονες' του ταμείου μας έφεραν κάποιο τύπο με απλά αρκετή εμπειρία να μας πει τι να κάνουμε. Αν έχει κάποιος από δω σχέση με επιστημονική έρευνα θα καταλάβει πόσο τρελό και τριτοκοσμικό είναι αυτό....! Αλλά και πάλι σκεφτείτε φέραν κάποιον από άλλη χώρα που τα πάντα είναι διαφορετικά (τρόπος κυνηγιού, περιβάλλον, κλίμα) την στιγμή που οι ίδιοι ως επιστήμονες που σέβονται τον εαυτό τους έπρεπε να είχαν κάνει ένα σωρό επιστημονικές έρευνες μέχρι τώρα με βάση τις κυπριακές συνθήκες. Εντελώς αποικιοκρατική αντίληψη, ελάτε να μας δείξετε τι να κάνουμε εμάς τους Ζουλού. Εννοείται πρέπει να έρχονται τέτοιοι κύριοι με εμπειρίες για να αλλάζουμε απόψεις και να μας μεταφέρουν τους δικούς τους τρόπους, να λέμε εμείς τους δικούς μας αλλά όχι και να μας λένε τι να κάνουμε......άκου με 85 ευρώ 2 περδίκια....έλεος.

Ακόμη κάτι οι επαρχιακοί λειτουργοί μας (και οι προϊστάμενοι τους) που σίγουρα θα έχουν σπουδάσει το θέμα τις διαχείρισης άγριας ζωής. Που είναι οι επιστημονικές τους μελέτες των τελευταίων 5 ετών (δεύτερη φορά που κάνω αυτή την ερώτηση τον τελευταίο καιρό και κανείς δεν απαντά);. Με ποια κριτήρια πήραν αυτές τις θέσεις; Τελικά πότε θα απαντήσουμε σε αυτό το γαμημένο ερώτημα αν τα περδίκια εκτροφής αναπαράγονται σε αυτό τον τόπο;

Θα έγραφα και άλλα αλλά είμαι πνιγμένος τον τελευταίο καιρό.

Συγνώμη φίλοι μου αλλά εγώ προτιμώ να είμαι ρεαλιστής και λίγο......αντιεξουσιαστής :D . Αν κάποιος μου αποδείξει το αντίθετο για τις απόψεις που έθεσα εδώ θα απολογηθώ δημόσια. Επαναλαμβάνω, δεν κρίνω τον Άγγλο αλλά τις αντιλήψεις των δικών μας φωστήρων.

Καληνύχτα
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

nature έγραψε:Φίλοι μου οι απόψεις του συγκεκριμένου κυρίου είναι πολλή σωστές, δεν νομίζω να τίθεται τέτοιο θέμα. Επίσης, το θέμα με τον υπερπληθυσμό των κυνηγετικών σκύλων το έχουμε τονίσει αρκετές φορές και εδώ όπως και τα εκπαιδευτικά ότι πρέπει να μειωθούν σε 2 φορές την εβδομάδα και επιτέλους να μπει μια τάξη με τους "ερασιτέχνες στραβάρα τους εκτροφείς".

Αυτό που με ανησυχεί εμένα είναι ότι ο συγκεκριμένος κύριος δεν έχει επιστημονικό υπόβαθρο (εκτός αν δεν βρήκα πουθενά κάποια έρευνα του ή το cv του, πράγμα δύσκολο) απλά έχει εμπειρία από διαχείριση άγριας ζωής. ΔΕΝ ΚΡΙΝΩ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΜΠΕΙΡΟ ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΚΥΡΙΟ.
φιλε μου εχει δεν εχει πτηχειο ηρτε 5-6 μερες και ειδεν τα προβληματα που τοσο καιρο φοναζουμε και κανενας δεν ακουει!
Με λίγα λόγια οι 'επιστήμονες' του ταμείου μας έφεραν κάποιο τύπο με απλά αρκετή εμπειρία να μας πει τι να κάνουμε. εφεραν τον απλα για να δειξουν προσπαθεια και καλι θελιση οπως ειπα και πιο πανω ζε ενας που εμας να εφκενε στο βαθρο θα ελεγε ακριβος τα ιδια πραγματα!
Αν έχει κάποιος από δω σχέση με επιστημονική έρευνα θα καταλάβει πόσο τρελό και τριτοκοσμικό είναι αυτό....! Αλλά και πάλι σκεφτείτε φέραν κάποιον από άλλη χώρα που τα πάντα είναι διαφορετικά (τρόπος κυνηγιού, περιβάλλον, κλίμα) την στιγμή που οι ίδιοι ως επιστήμονες που σέβονται τον εαυτό τους έπρεπε να είχαν κάνει ένα σωρό επιστημονικές έρευνες μέχρι τώρα με βάση τις κυπριακές συνθήκες. Εντελώς αποικιοκρατική αντίληψη, ελάτε να μας δείξετε τι να κάνουμε εμάς τους Ζουλού.εχεις ενα like που μενα
Εννοείται πρέπει να έρχονται τέτοιοι κύριοι με εμπειρίες για να αλλάζουμε απόψεις και να μας μεταφέρουν τους δικούς τους τρόπους, να λέμε εμείς τους δικούς μας αλλά όχι και να μας λένε τι να κάνουμε......άκου με 85 ευρώ 2 περδίκια....έλεος. ο αθρωπος δεν ειπε να μας χρεονουν 85 ευρο καθε περδικη ειπε πως εχουμε προνομιο να πληρονουμε ελαχιστα και να περιμενουμε τα μεγιστα, πραγμα που ειναι επισης σωστο!!!

Ακόμη κάτι οι επαρχιακοί λειτουργοί μας (και οι προϊστάμενοι τους) που σίγουρα θα έχουν σπουδάσει το θέμα τις διαχείρισης άγριας ζωής. Που είναι οι επιστημονικές τους μελέτες των τελευταίων 5 ετών (δεύτερη φορά που κάνω αυτή την ερώτηση τον τελευταίο καιρό και κανείς δεν απαντά.);φιλε μου ουτε θα σου απαντησι κανενας παρολο που το βλεπουν ζινοι που απεφθινεσε, μονο αμαν τουσ θιξεις ατεκμιριοτα καμουν nickname και μπενουν να υποστιριξουν το τομαρι τους (υπενθμιζω την κουβεντα με το κλεμενο τριγονη απο προην υψιλοβαθμο προσωπο της Κ.Ο.Κ-Δ.Α.Ζ)
Με ποια κριτήρια πήραν αυτές τις θέσεις;ξερεις την εκπομπη εχεις μεσον? :lol:
Τελικά πότε θα απαντήσουμε σε αυτό το γαμημένο ερώτημα αν τα περδίκια εκτροφής αναπαράγονται σε αυτό τον τόπο; λεω σου εγω ενα 99% αναπαραγονται, εχω σπιτι διπλα απο κλουβα μολις τελειοσει το κυνηγι βλεπεις τους περτικους που ζεφκαρονουν και μετα με τα περτικουθκια τους! κατα την διαρκια της φασας ομως και λιγο πρην ξεκεινησει το κυνηγι ξαφνικα... χανουνται, φροντιζουν οι τοπακες για τουτο!
Θα έγραφα και άλλα αλλά είμαι πνιγμένος τον τελευταίο καιρό.

Συγνώμη φίλοι μου αλλά εγώ προτιμώ να είμαι ρεαλιστής και λίγο......αντιεξουσιαστής :D . Αν κάποιος μου αποδείξει το αντίθετο για τις απόψεις που έθεσα εδώ θα απολογηθώ δημόσια. Επαναλαμβάνω, δεν κρίνω τον Άγγλο αλλά τις αντιλήψεις των δικών μας φωστήρων.

Καληνύχτα
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

'petros' έγραψε:Φιλε Admin ποτε δεν ειχα σκοπο να ερθω σε αντιπαραθεση μαζι σου και ουτε προκειται.

Απλα στο οτι ο Αγγλος ειπε οτι ''Αυτό φαίνεται να είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα και πολλές υποθέσεις φαίνονται πανομοιότυπες με την Αγγλία αν και όπως φαίνεται στην Αγγλία η αντιμετώπιση της λαθροθηρίας είναι κάπως πιο εύκολη αφού οι εκτάσεις με τους βιότοπους είναι ιδιωτικές.''

Τι σχεση εχει η Κυπρος με την Αγγλια δηλ. κλιμα, εκτασεις,βιοτοπο, κυνηγι ,καταπολεμιση επιβλαβων απελευθερωσεις και διαχειρηση αγριας ζωης ''ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ''

Φίλε συνεχίζεις να βλέπεις τα πράγματα λίγο επιφανειακά. Και στην Αγγλία έχουν και αλεπούδες και κατσικόρωνους και κολιούς και καταπολεμούντα ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ με διάφορες μεθόδους και τρόπους και επειδη εκεί είναι ιδιωτική περιουσία και είναι η ζήση του γαιοκτήμονα είναι αναγκασμένοι να καταπολεμούν με τον πιο αποδοτικό τρόπο. Οι απελευθερώσεις γίνονται με την ίδια πέρδικα με τον ίδιο τρόπο εκτροφής όπως σε εμάς. Μην ξεχνάς ότι το κυνήγι στην Κύπρο όσο και αν δέν μας αρέσει εν ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ που μας το έμαθαν επί Αγγλοκρατίας όταν οι πρόπαππούδες μας επηγέναν βουρκάτορες μαζί τους. Δέν είμαστε ο ομφαλός της γής και σίγουρα όλες οι παρατηρήσεις υποδείξης ανθρώπων που έζησαν μια ζωή στο να κάνουν καταπολεμήσεις , εκτροφές , απελευθερώσεις και διαχείριση θηράματος είναι σαν χρυσός για εμάς να μαθαίνουμε.
Οι δικοι μας μελετητες,ερευνητες, ομαδες εμπειρογνωμονων για την αυξησης της αγριας ζωης γιατι δεν μας παρουσιαζουν καμια δικη τους μελετη ως προς το θεμα και να μας πουν τι φταιει ,τι κανουν τοσα χρονια και τροπους περετερω βελτιωσης επειδη πολυ απλα εχουν ολοι λερωμενη τη φωλια τους και φοβουνται?

Τα έχουν παρουσιάσει πολλές φορές και μάλιστα οι απόψεις τους με τις απόψεις των εμπειρογνομόνων τις περισσότερες φορές εν οι ίδιες αλλά, λίο οι νομοθεσίες, λίο οι περιβαλλοντιστές, λίο τα συμφέροντα των σχηλάριδων ή εκείνων που κερδοσκοπούν απο το κυνήγι μας κρατάνε πίσω

Ποιος ο σκοπος που αναφερε τις ιδιωτικες εκτασεις με βιοτοπους?\
Πως εξηγας αυτη τη τοποθετηση του?Τι ηθελε να μας το περασει για να το εφαρμοσουμε?
Και οπως ειπες πολυ σωστα απλώς δακτυλοδείχνουν ο ένας τον άλλο και είμαστε χαμένοι.
Ο λόγος που το ανάφερε είναι για να μας δώσει να καταλάβουμε ότι η ΄πάταξη της΄λαθροθηρίας για εμάς είναι μια πολύ πιο δύσκολη υπόθεση γιατί είναι ελεύθερο το κυνήγι μας και συνεπώς πιο΄δύσκολο να αστυνομευτούν οι περιοχές. Στην Αγγλία κάθε ιδιωτική έκταση έχει τους αρμόδιους θηροφύλακες τις και κάθε μεγάλη περιοχή των ουλαμό της. Πολύ πιο εύκολα τα πράγματα

Αλλά φίλε Πέτρο αντί να κάτσουμε να ακούσουμε προσεκτικά και να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε εκείνα που μας λένε κάνουμε όλοι όπως στο ποδόσφαιρο που όταν μια ομάδα δέν πάει καλά όλοι οι οπαδοί γίνονται και προπονητές χωρίς να γνωρίζουν και ξεκινούν να διατυμπανίζουν απόψεις. Ο Εγγλέζος είπε καθαρά ότι απο την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου είναι έγκλημα να βγαίνουν τα σκυλιά στην ύπαιθρο και αμμέσος κάποιοι ήταν αν το φάν με τα ρούχα. Μα πώς θα εκπαιδεύουμε τους σκύλους μας, πώς θα κάνουν φυσική κατάσταση η σκύλοι μας , μα εμε'ις έχουμε ψηλές θερμοκρασίες και διάφορες άλλες ατεκμηρίωτες πελλάρες.
Προσέχουμε...για να έχουμε
master
Full Member

Δημοσίευση από master »

Έτσι είναι παιδιά, πολύ σωστός ο 'Αριστος.

Συμφωνώ και υπερθεματίζω με τα σχόλια του σε όλο το topic.
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

admin έγραψε:
Ο Εγγλέζος είπε καθαρά ότι απο την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου είναι έγκλημα να βγαίνουν τα σκυλιά στην ύπαιθρο και αμμέσος κάποιοι ήταν αν το φάν με τα ρούχα. Μα πώς θα εκπαιδεύουμε τους σκύλους μας, πώς θα κάνουν φυσική κατάσταση η σκύλοι μας , μα εμε'ις έχουμε ψηλές θερμοκρασίες και διάφορες άλλες ατεκμηρίωτες πελλάρες.[/color]
Αυτο ακριβως το πραγμα υποστιριζω και πιστευω απολυτα και οπου βρεθω προσπαθω να το περασω σε ολους τους φιλους που αρεσκονται στα ανεξελεκτα εκπεδευτηκα. Πιστευω παρα πολυ στο κακο που γινεται απο τις εξοδους των σκυλλων αυτη την εποχη, ειδικα στις περιοχες περαν της νεκρας.

Ειναι εγκλημα να ακουμε οτι οι σκυλοι ´εμουνταραν´ την μανα με τα περδικακια σε μεγεθος στρουθου...ειναι ταλαχιστον ανεγκεφαλος καποιος που νομιζει οτι ετσι εκπεδευει το σκυλο του. Το κακο που γινεται σε μια περιοχη αν χαθει μια τζιλια αγρια πουλια ειναι ανεπανορθοτο.

Οσο για το λαγο εκαταντησε καταδιοκομενος 365 μερες το χρονο....ενα ζωο ακρος επιρεαζομενο απο το στρεσς και με ανικανοτητα αναπαραγωγης εαν δεν υπαρχει αισθημα ασφαλειας...

Κατα τα αλλα θελουμε σουπερ σκυλους για να κυνηγουν φαντασματα...αφου μονο αυτα θα μηνουν στο βουνο ος το κυνηγι
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

φιλοι μου απο τη στιγμη που ο ειδικος ηρθε και εκανε την παρουσιαση του εξηγησε οτι οι απελευθερωσεις πρεπει να γινονται Μαιο-Ιουνιο σε ελεγχομενες περιοχες που θα κανουν και την μειωση των επιβλαβων (δηλ μπορουν να γινουν σε απαγορευμενες περιοχες κυνηγιου που ουτε τωρα ''μπορει'' να παει καποιος με τους σκυλους και εαν παει να φτιαξουν το νομοσχεδιο ετσι ωστε να φαει προστιμο και οχι 50-85 ευρω αλλα 500-1000+++ ευρω) και να μεν μου λετε οτι συμφωνηται ταχα με το τροποποιημενο.Εχει σημεια που συμφωνω και τα προστηματα να ειναι ακομα πιο βαρια αλλα εχει και αλλα που πρεπει να τα μελετησουν ξανα γιατι ετσι θα πανε πολλοι θυματα και επειδη οι νεοι νομοι περασαν και δεν αλλαζει τπτ θα τα συζητησουμε με την νεα κυνηγετικη περιοδο και να δειτε τι θα αρχισουν ολοι να φωναζουν και μακαρι σας ειπα να βγω λαθος και να παω να τους πω συγχαρητηρια και να ζητησω συγνωμη απο ολους.Και θα ηταν καλο να ελεγαν και αλλοι τη γνωμη τους εαν εχουν διαβασει το νομοσχεδιο για να δουμε κατα ποσο η πλεοψηφια τουλαχιστο στη σελιδα αν ειναι Υπερ η Κατα
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Γεια σου Σωτήρη, φίλε μου αυτό που λες για τα περδίκια οτι αναπαράγονται είναι μια παρατήρηση ή οποία μπορεί να οφείλεται σε Χ τυχαίους παράγοντες και να μην είναι αυτό ο κανόνας. Για να αποκλείσουμε αυτό τον παράγοντα πάμε και κάνουμε επιστημονική έρευνα (οι αρμόδιοι βέβαια όχι εσύ) που εκεί ακολουθείται μια αυστηρή μεθοδολογία και έτσι αποκλείεται στο ελάχιστο δυνατό ο τυχαίος παράγοντας (π.χ ένας γείτονας σου δούλευε σε εταιρία μεταφοράς σιτηρών με αποτέλεσμα να του πέφτουν από το φορτηγό σπόρια και να βρίσκουν έτοιμο φαγητό τα περδίκια που λες ;) ). Αυτές οι έρευνες που είναι;

Κύπρο, δεν νομίζω να υπάρχει κυνηγός με μυαλό που να αμφισβητεί την ζημιά που κάνουν τα εκπαιδευτικά σε περιόδους γεννοβολιάς. Ξέρεις όμως ποιο είναι το λάθος των αρμοδίων. Αντί πρώτα να επιβάλουν τάξη σε οργανωμένους παράγοντες που κάνουν ζημιά μέσω των εκπαιδευτικών (επαγγελματίες σκυλλάριες που κάθε μέρα εν πάνω στο βουνό με 20 σκύλος, παρέες των 20 ατόμων και 40 σκύλων) ήρθαν πρώτα να τιμωρήσουν τον απλό κυνηγό αφήνοντας ανεπηρέαστο τον "επαγγελματία κυνηγό". Πως να πάρουν μετά το κόσμο μαζί τους; Πρώτα βάζουμε τάξη και μετά απαιτούμε.

Τελικά δεν μου είπατε αυτή η ιδέα μου πως σας φαίνεται;

Ας ξεκινά Νοέμβριο το κυνήγι αλλά για όλο τον μήνα να επιτρέπεται μόνο Κυριακή (έτσι αποφεύγονται οι μεγάλες ζέστες (φίδια, πτώσεις, κούραση κτλ αλλά και ο αποδεκατισμός των περδικιών αφού θα τους δίνεται μεγαλύτερη περίοδος προσαρμογής), στην συνέχεια τον Δεκέμβρη κανονικά Κυριακή-Τετάρτη και τον Ιανουάριο Κυριακή-Τετάρτη τις πρώτες 2 εβδομάδες. Μην μου πείτε τώρα για ζευγάρωμα γιατί θα πω ότι έχει χρόνια να βγάλετε άδεια.

Έτσι συνολικά έχουμε τον ίδιο αριθμό εξορμήσεων. Με το τρόπο αυτό διευκολύνεται και ο μέσος κυνηγός που δουλεύει τις Τετάρτες και χάνει αυτές τις εξορμήσεις.
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

nature έγραψε:
Κύπρο, δεν νομίζω να υπάρχει κυνηγός με μυαλό που να αμφισβητεί την ζημιά που κάνουν τα εκπαιδευτικά σε περιόδους γεννοβολιάς. Ξέρεις όμως ποιο είναι το λάθος των αρμοδίων. Αντί πρώτα να επιβάλουν τάξη σε οργανωμένους παράγοντες που κάνουν ζημιά μέσω των εκπαιδευτικών (επαγγελματίες σκυλλάριες που κάθε μέρα εν πάνω στο βουνό με 20 σκύλος, παρέες των 20 ατόμων και 40 σκύλων) ήρθαν πρώτα να τιμωρήσουν τον απλό κυνηγό αφήνοντας ανεπηρέαστο τον "επαγγελματία κυνηγό". Πως να πάρουν μετά το κόσμο μαζί τους; Πρώτα βάζουμε τάξη και μετά απαιτούμε.

.
Οι νομοι ειναι για ολους. Ολοι τιμορουνται ειτε επαγγελματιες ειτε απλοι κυνηγοι εαν παρανομουν.

Φιλε οπως σε πολλους τομεις σε αυτη την χωρα ετσι και στο κυνηγι αργουμε να καταλαβουμε τι παει λαθος και ζουμε στην κοσμαρα μας.

Οι φορμουλες εμπλουτουσμου θηραματων ανα το παγκοσμιο ειναι χιλιοεφαρμοσμενες εδω και δεκατιες και εμεις προσπαθουμε να ανακαλυψουμε το τροχο.

Οπως ειναι η κυπρος επρεπε να ηταν κυνηγιετικος παραδεισος και μαλιστα με ελευθερο κυνηγι.

Αλλα οπως σε ολους τους τομεις ετσι και εδω ειμαστε ερασιτεχνες.

Η νοοτροπια μας καταστρεφει το κυνγι και η στενομυαλοσυνη μας.

Με το παθος που εχει ο κυπριος κυνηγος αν το διοχετευε σωστ η κυπρος θα ηταν ενας απεραντος κυνηγοτοπος.
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Οι νόμοι είναι για όλους χωρίς συζήτηση αλλά πάντα την πληρώνει ο απλός πολίτης όπως σε πολλές περιπτώσεις της σημερινής κοινωνίας.
Συνεπώς, όταν αυτός ο απλός πολίτης είναι ένας κυνηγός που στερείται βασική κυνηγετική παιδεία (σημαντικό μέρος των Κυπρίων κυνηγών) η προσέγγιση σου πρέπει να έχει τακτική και όχι προχειρότητα όπως έχουν κατά την γνώμη μου μερικά νέα μέτρα που προκάλεσαν όλες αυτές τις αντιδράσεις.

Κύπρο, η νοοτροπία και η στενομυαλοσύνη μερικών ατόμων σε θέσεις κλειδιά κατά την άποψη μου καταστρέφει σε σημαντικό βαθμό το κυνήγι. Γενικά είμαι της άποψης οτι ως λαός μπορούμε να κάνουμε πολλά αν το θέλουμε. Προσωπική μου άποψη είναι ότι τις φόρμουλες εκτροφής και απελευθέρωσης που είναι επιτυχημένες ανά το παγκόσμιο πρέπει να τις έχεις ως οδηγό και να τις ρυθμίσεις με βάση τις δικές σου συνθήκες και ανάγκες. Εδώ θέλω τους αρμόδιους να δείξουν τι αξίζουν. Θεωρώ ότι δεν μπορούν εύκολα να εφαρμοστούν στη Κύπρο αυτούσιες (οικιστική ανάπτυξη, πολυκοσμία, ξηρασία, αλεπού, σκυλλάριες).

Σε κάθε περίπτωση φίλε, όπως είπες μακάρι τα επόμενα χρόνια το πάθος που έχει ο Κύπριος κυνηγός να το διοχετεύσει σωστά. Κυνηγετικός παράδεισος δεν θα γίνουμε ποτέ αλλά τουλάχιστον να απολαμβάνουμε τις Κυριακές μας.......
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ / ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ / ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ”