Πώς μπορώ να αυξήσω τα βαρος του όπλου?

Άβαταρ μέλους
GiorgosT
Full Member

Re: Πώς μπορώ να αυξήσω τα βαρος του όπλου?

Δημοσίευση από GiorgosT »

virtualgreek έγραψε:
GiorgosT έγραψε:για σας συν- άρρωστοι, άδελφοι,
θέλω να ρωτίσω αν μπορώ και πώς μπορώ να αυξήσω το βάρος του όπλου μου, και να το κάνω και πιο ισοζυγισμένο.
οι κάννες του τραβάνε προς τα κάτω.
πχ. στο σκοπευτήριο οταν πάω, πάνω απο 25 δίσκους με πιάνει πονοκέφαλος και ρίχνω 24 γρ και 28γρ.
Το βάρος του όπλου τώρα ειναι 3125 γραμμάρια είναι 28’’, αυλοί είναι 18.5 και 18.3.
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
Γιώργος
Φίλε Γιώργο σε χαιρετώ.

Από τα προαναφερόμενά σου, δεν τίθεται θέμα βάρους του όπλου αλλά κλίσεων του κοντακιού ή και ύψος της ράχης του κοντακιού.

Τα γραμμάρια που ρίχνεις είναι λίγα για να έχουν σχέσει με το βάρος του όπλου.

Το πιο πιθανό είναι το όπλο να σε κτυπά ελαφρός στο μάγουλο και να μην το καταλαμβαίνεις άμεσα. Μετά όμως από μερικές ντουφεκιές αρχίζει ο πονοκέφαλος. Αν νοιώθεις πόνο στο μάγουλο μόνο τότε χρειάζεται διόρθωση η κλίση του πέλματος του όπλου (pitch). Εάν όμως νοιώθεις πόνο στον αυχένα και στο μάγουλο, τότε το πρόβλημα είναι το ύψος της ράχης του κοντακιού, χωρίς να αποκλείω συνδιασμό με λανθασμένη κλιση του πέλματος.

Όταν επωμίσεις χωρίς να κάνεις οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση, πως φαίνεται η σκοπευτική ρήγα ? Μόνο η ακίδα φαίνεται ? Μήπως βλέπεις περισσότερο την πεταλούδα του όπλου ? Μήπως βλέπεις την ρήγα να είναι ανηφορική?

Σ. Μακρής
Φίλε Σάββα σε χαιρετώ
Δεν πονώ το μάγουλο και όταν επωμίσω βλέπω μόνο ακίδα.
ΗΟΜΟ HOMINI LUPUS
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Φίλε πόισα χρόνια κυνηγάς/σκοπευτήριο???
Είχες και άλλα όπλα παλιά?
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
Άβαταρ μέλους
GiorgosT
Full Member

vti-chris έγραψε:Φίλε πόισα χρόνια κυνηγάς/σκοπευτήριο???
Είχες και άλλα όπλα παλιά?
4 χρόνια κυνήγι 5 σκοπευτήριο εν είχα άλλα όπλα.
ΗΟΜΟ HOMINI LUPUS
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Δημοσίευση από virtualgreek »

Μήπως σκύβεις πολύ πάνω στο κοντάκι ?

Παίρνω δεδομένο ότι χρησιμοποιείς ωτοασπίδες.

Και μιας και το ανάφερε και ο φίλτατος φίλος Costas_, τι όπλο είναι ? (Μάρκα και μοντέλο).

Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Άβαταρ μέλους
GiorgosT
Full Member

virtualgreek έγραψε:Μήπως σκύβεις πολύ πάνω στο κοντάκι ?

Παίρνω δεδομένο ότι χρησιμοποιείς ωτοασπίδες.

Και μιας και το ανάφερε και ο φίλτατος φίλος Costas_, τι όπλο είναι ? (Μάρκα και μοντέλο).

Σ. Μακρής
Το αν σκύβω πολύ η λίγο στο κοντάκκι δεν ξέρω.
Το όπλο είναι Bettinsoli Diamond.
ΗΟΜΟ HOMINI LUPUS
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Δημοσίευση από virtualgreek »

GiorgosT έγραψε:Το αν σκύβω πολύ η λίγο στο κοντάκκι δεν ξέρω.
Το όπλο είναι Bettinsoli Diamond.
Καλό όπλο για τα λεφτά του. Συνήθως το βάρος του είναι από 3.200 μέχρι 3.400 οπόταν επιμένω ότι δεν είναι το βάρος του όπλου που προκαλεί τον πονοκέφαλο. Κάτι παίζει με τις κλίσεις του κοντακιού σου ή με τον τρόπο που επωμίζεις. Κοίταξε τα προσωπικά σου μηνύματα.

Σάββας
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

GiorgosT έγραψε:
Laurona έγραψε:Γιωργο πε μας φιλε μου αυτα που σε ρωτησε ο Κωστας και σε παρακαλω, κοιταξε και πες μας ποσο ''βαθυ'' ειναι το ''αυλακουι'' που καθετε μεσα ο καλυκας του φυσιγγιου.
Φίλε Laurona,
Εσύ έβαλλες ωτοασπίδες στο σκοπευτήριο?
Μιλάς για τις θαλάμες?
Γιωργο ισως εχασα καποιο μυνημα αλλα δεν βλεπω το τι σχεση εχω εγω με τις ωτοασπιδες στο σκοπευτηριο, δεν εχω προσωπικο προβλημα με την ανακρουση του οπλου μου.

Προσωπικα μιας και το αναφερεις ομως, στις ελαχιστες φορες που παω, βαζω παντα ωτοασπιδες , δεδομενου του οτι εχω ακουστικο προβλημα και με ενοχλει αφανταστα αν δεν τις βαλω. το να ακουω συνεχως τις βολες με ακαλυπτα αυτια.

Περσυ 10 του Μαρτη που ηταν οι αγωνες του Πειροδικου στο Παλιομετοχο, τξεχασα τις ωτοασπιδες στο αυτοκινητο, βρηκα φιλους, πιασαμε την κουβεντα και βαρεθηκα να παω να τις παρω.

ΕΝΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΥΠΕΦΕΡΑ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ και φανηκα πολυ τυχερος που δεν μεγαλωσα την ζημια που εχω στα αυτια.

Οταν λεω ''αυλακουι'' δ εν εννοω τις θαλαμες , αλλα την εσσοχη , που παταει ο καλυκας μπαινοντας στην θαλαμη, και τον συγκρατα ωστε να μην εισχωρησει σε αυτην.Ειναι το σημειο οπου σταματα το φυσιγγιο οταν το βαζεις στην θαλαμη.

Εαν αυτο το σημειο ειναι πολυ ξεβαθο, τοτε οι πιεσεις που δεχετε ο καθρεπτης της βασης ειναι πολυ περισσοτερες και εχεις μεγαλυτερη ανακρουση, και αυτο δεν το εχω πει εγω, ειναι γραμμενο απο ατομα που ειναι στο χωρο και εχουν προβει σε μελετες.

Περισσοτερα ειμαι σιγουρος οτι μπορει να σου αναλυσει ο φιλτατος Σαββας.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Costas_
Full Member

Δημοσίευση από Costas_ »

Γιώργο μου,

Είναι καθαρά θέμα σωστής επώμισης και εφαρμογής του όπλου στον σωματοτυπο σου και στον τρόπο σκόπευσης σου.

Σίγουρα, δεν είναι τυχαίο ότι τα σκοπευτικά όπλα εκ φύσεως είναι πιο βαρετά απο τα κυνηγετικά. Ο λόγος είναι διότι αποροφούν περισσότερους κραδασμούς και με αποτέλεσμα λιγότερο λάκτισμα.

Τα κυνηγετικά είναι πιο ελαφριά για πρακτικούς λόγους - π.χ. δεν κουράζεται ο κυνηγός τόσο ευκολα και γρήγορα απο την μετφορά του όπλου σαν κυνηγά, κτλ.

Να γνωρίζεις ότι το πού κάθεται το όπλο πάνω στον ώμο σου είναι πάρα μα πάρα πολύ καθοριστικό για το εαν θα τυχάνει κάποιος των συμπτωμάτων που αναφέρεις πιο πάνω.

Οπόταν, έτσι απλά και όμορφα, τι μπορεί να ευθύνεται για αυτό?

Κοντό/μακρύ κοντάκι
Pitch του όπλου
Βιαστικές επωμίσεις
κουρασμένος σκοπευτής/κυνηγός
γενικά λανθασμένος τρόπος επώμισης

Πρόσεχε όμως, πολλοί λένε - "μα φίλε εγώ έχω καλά αποτελέσματα τόσο στο σκοπευτήριο όσο και στο κυνήγι - πώς γίνεται να κάνω λάθος επώμιση, να μήν είναι το όπλο πάνω μου κτλ? "

Ε μα έτο ρε φίλε που γίνεται γιατι πονοκεφαλιάζεις?!?

Ακόμα και ένα ελαφρύ όπλο, έαν όλα γίνονται σωστά, με λογικές γομώσεις σκοπευτηρίου 24γρ και 28γρ - πρέπει να ρίχνεις πολλές ντουφεκιές σε πολύ σύντομα χρονικά διαστήματα χωρίς ουσιαστικά διαλείμματα για να σε ενοχλήσει σε βαθμό που να χρειαστεί να το ψάξεις.

Θεραπείες πολλές για το πρόβλημα σου, αλλά μία μόνο είναι η σωστή, αναλόγως πάντα του τί είναι το πραγματικό πρόβλημα - οπόταν πρίν κάμεις άλλες επεμβάσεις στο κοντάκι και/ή στο όπλο σου, βεβαιώθου ότι το πρόβλημα που πάς να λύσεις είναι πράγματι εκείνο που προκαλεί το ανεπυθήμιτο αποτέλεσμα!!

Το βάρος του όπλου σου είναι ικανοποιητικό - δλδ, εγώ προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι τέτοιο που να σου προκαλεί καθαρά απο μόνο του όλα αυτά τα συμπτώματα, και εν πάση περιπτώσει, είναι ελάχιστη η συμβολή του. Σε περίπτωση όμως που σκοπεύεις να πηγαίνεις σκοπευτήριο 2-3 φορές την εβδομάδα, εντατικά, κτλ, τότε ίσως θα ηταν καλύτερα να πάρεις ένα σκοπευτικό όπλο, για πολλούς και διάφορους λόγους. Κάπου μέσα στο σιτε υπάρχει σχετική ενότητα όπου τόσο εγώ όσο και άλλοι φίλοι παραθέσαμε τις απόψεις μας για αυτό το θέμα - αλλά επαναλαμβάνω - ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Υ.Γ. ΤΩΡΑ ΕΙΔΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ - ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΑΒΒΑ - ΣΤΟ 90% :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
GiorgosT
Full Member

Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον που δείξατε και δείχνετε,
Μετά από τεστ που με έβαλε ο φίλος Σάββας να κάνω φαίνετε ότι το pitch του όπλου να κάνει την ζημιά. Τελικά αν δεν ρωτήσεις δεν μαθαίνεις. Ελπίζω να βρω λύση στο πρόβλημα μου και να μην χρειάζομαι παυσίπονα σε κάθε εξόρμηση. Το κακό φαίνεται στο σκοπευτήριο και στην τσίκλα σ το ενδημικό δεν έριχνα πολλές βολές κα για αυτό δεν το κατάλαβα νωρίς. Πιστεύω ότι έχει πάρα πολλούς κυνηγούς που έχουν όπλα όχι στα μέτρα τους. Θα σας ενημερώνω για την πρόοδο στο πρόβλημα μου.
ΗΟΜΟ HOMINI LUPUS
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Γιωργο μου με αφορμη το δικο σου προβλημα, επετρεψε μου να ρωτησω κατι τον αγαπητο Σαββα.

Ο Γιωργος ειπε οτι βλεπει μονο ακιδα. δηλαδη ριχνει στο στοχο 50% πανω και 50% κατω, κατι που προτιματε σε βολες με κλιση προς τα κατω , ειδικα στο λαγο.

Πολλοι προτιμουν να βλεπουν και μικρο μερος της ριγας, πισω απο το σκοπευτρο, και να ριχνουν 60% - 40% , ειδικα αυτοι που κυνηγουν πουλια, και ειδικοτερα τα εδαφοφια.

Αγαπητε Σαββα, δεδομενου οτι το πιτστ του Γιωργου μετα το τεστ εχει προβλημα, τοτε αφου εβλεπε μονο ακιδα, πρεπει να υποθεσουμε οτι εσκυβε υπερβολικα το κεφαλι?

Αρα ειχε προσαρμοσει τον εαυτο του στο οπλο και οχι το οπλο σε αυτον?( κατι που δυστυχως συνηθιζουμε στην Κυπρο)

Διοτι απ οσο γνωριζω, ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΠΩΜΙΣΗ , τοτε εαν εβλεπε την ακιδα μονο η μερος της ριγας και ακιδα οπως πιο πανω, τοτε ΛΟΓΙΚΑ το πιτστ ΤΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ.

Ελπιζω να εχεις καταλαβει τι θελω να πω - ρωτησω αλλιως πολυ ευχαριστως να το διατυπωσω πιο αναλυτικα.

Ευχαριστω

Χρυσανθος
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ”