τα καρβουνα του μερακλη!!!

Απάντηση
Demetris
Full Member
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: 12 Αύγ 2010, 01:19

Re: τα καρβουνα του μερακλη!!!

Δημοσίευση από Demetris »

Παιθκια παιζει καμια συνταγη για μπεκατσες?
sotiris!129

Re: τα καρβουνα του μερακλη!!!

Δημοσίευση από sotiris!129 »

ε Δημητρη ακομα εν εκαμα μπεκατσα φετος, εχει 2-3 μεσα στο θαλαμο τωρα που να τες καμω ζε να αφτοσχεδιασο εν να σου πω! :D
NIBA
Full Member
Δημοσιεύσεις: 252
Εγγραφή: 01 Δεκ 2011, 16:20

Re: τα καρβουνα του μερακλη!!!

Δημοσίευση από NIBA »

Demetris έγραψε:Παιθκια παιζει καμια συνταγη για μπεκατσες?
θα σου πω μια για κρασομεζε..σε μια κατσαρολα βαζεισ μεσα τησ μπεκατσεσ..ανα 2 μπεκατσεσ μισο κιλο τυρι φετα,νερο 2 ποτυρια ενα ποτυρακι του κρασιου λαδι,και ενα ποτυρακι κρασι ,πιπερι λιγο αλατι ελαχιστο γιατι εχει η φετα. τιποτε αλλο.μαγειρευησ για μια μιση περιπου ωρα..αλλα θελει προσοχη μολισ πιει το νερο του και μεινη μονο σαλτσα το σβυνησ.μολισ φασ περιμενω απαντηση...στη συγανη φωτια μαγυρεμα
Άβαταρ μέλους
giorgos-zabala
Full Member
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 14 Ιαν 2011, 22:35

Re: τα καρβουνα του μερακλη!!!

Δημοσίευση από giorgos-zabala »

sotiris!129 έγραψε::lol: ε φιλε μονο ζινια μαιρεφκω ζε ζινα αμαν μινω μονος μου σπιτι για να μεν χριαζεται να καμω μεγαλες ποσοτητες γιατι βαρκουμε!
αυριο το menu εχει περτιζια λεμονατα ζινα να δοκιμασεις ζε να με γλιφεις τα δαχτιλα σου!
φιλε sotiri μπορεισ να μου πεισ πως γινοντε τα περδικια λεμονατα σε παρακαλω??
sotiris!129

Re: τα καρβουνα του μερακλη!!!

Δημοσίευση από sotiris!129 »

φιλε μου θα καμω αυριο την νυχτα γιαυτο αν 3εχασω τιποτα τωρα θα το συνπλιροσω αυριο!
ομως ετσι πουπανω πουπανω
2 περδικια αναγιουμενα ψιλοκομενα (δλδ η ζαμπα πχ να εν 2 κομα8κια)
βαζεις τα σε σιγανη φωτια μεσα στο 1 ποτηρι του νερου λαδι καλο για κανενα 30λεπτο
μολις κοκκινισουν στα 30 λεπτα δλδ προσθετης λιγο νερο περιπου μισο ποτιρη και 3-4 λεμονια στιμενα, κατα προτιμιση βαζεις και τα απομιναρια του λεμονιου μεσα και την φλουδα για να δοση την γευση του!
πιπερι αρκετο-αλατι-ριγανι... και τα σιγοβραζεις για 30 λεπτα ακομα...
η διαδικασια ειναι περιπου 1 ωρα στα 40 λεπτα βαζεις και 1 κρεμιδι μεγαλο κομενο σε ροδελες!
Άβαταρ μέλους
giorgos-zabala
Full Member
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 14 Ιαν 2011, 22:35

Re: τα καρβουνα του μερακλη!!!

Δημοσίευση από giorgos-zabala »

sotiris!129 έγραψε:φιλε μου θα καμω αυριο την νυχτα γιαυτο αν 3εχασω τιποτα τωρα θα το συνπλιροσω αυριο!
ομως ετσι πουπανω πουπανω
2 περδικια αναγιουμενα ψιλοκομενα (δλδ η ζαμπα πχ να εν 2 κομα8κια)
βαζεις τα σε σιγανη φωτια μεσα στο 1 ποτηρι του νερου λαδι καλο για κανενα 30λεπτο
μολις κοκκινισουν στα 30 λεπτα δλδ προσθετης λιγο νερο περιπου μισο ποτιρη και 3-4 λεμονια στιμενα, κατα προτιμιση βαζεις και τα απομιναρια του λεμονιου μεσα και την φλουδα για να δοση την γευση του!
πιπερι αρκετο-αλατι-ριγανι... και τα σιγοβραζεις για 30 λεπτα ακομα...
η διαδικασια ειναι περιπου 1 ωρα στα 40 λεπτα βαζεις και 1 κρεμιδι μεγαλο κομενο σε ροδελες!
ευχαριστω φιλε
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator
Δημοσιεύσεις: 2565
Εγγραφή: 05 Ιαν 2011, 11:17

Re: τα καρβουνα του μερακλη!!!

Δημοσίευση από Anthimos »

Για τα περδικια λεμονατα να πω τζαι γω μιαν εκδοχη , αν επιτρεπεται ρε Σωτο μου!!

Αφου κοψεις τα περδικια τα τσιγαριζεις σε ελαιολαδο να ροδιζουν μεσα στη χυτρα ταχυτητας, τους ψιλοκοβεις ενα κρεμυδακι και τα " σβηνεις" με ασπρο κρασι, προσθετεις δαφνη, αλατοπιπερο και αρτυσια ( κυμινο) και μισο ποτηρι νερο και 1/4 του ποτηριου ελαιολαδο. Κλεινεις την χυτρα ταχυτητας για 25' ανοιγεις και βαζεις το χυμο απο 2 λεμονια μαζι με 2 κουταλακια απο ξυσμα λεμονιου και ανακατευεις. Ψηνεις μεχρι να καταστηθει (εξατμιστουν) ολα τα υγρα.
Προαιρετικά πριν εξατμιστουν τα υγρα προσθετεις μισο κουταλακι κορν φλαουαρ αφου πρωτα το διαλισεις σε λιγο παγωμενο νερο.

Καλη ορεξη!! :D
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
sotiris!129

Re: τα καρβουνα του μερακλη!!!

Δημοσίευση από sotiris!129 »

τα λεμονατα που υποσχε8ικα εχτες
ε Λεφκιε ο περτικος εν 500 gr :lol:
εν ζινος που επαιξα την μερα που ακασε το σκυλο η φινα... ετσι εγραφεν το σακουλιν πανω :lol:
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
sotiris!129

Re: τα καρβουνα του μερακλη!!!

Δημοσίευση από sotiris!129 »

Ακιρο τα 4 λεμονια για 2 περδικια ηταν υπερβολικα εντονη η γεφση τους!
καντε τα 2 και μην βαλετε και τα 2 απομιναρια τον λεμονιον μεσα στην κατσαρολα αλλα μονο το 1!
δεν ηταν ασχημα αλλα δεν ηταν ουτε τελεια!
παντος εσφιχτοπεξα το εφκαλα 3 σκαγια σαν το ετροα :lol: :lol: :lol:

Συνταγη:
2 περδικια αναγιουμενα ψιλοκομενα (δλδ η ζαμπα πχ να εν 2 κομα8κια)
βαζεις τα σε σιγανη φωτια μεσα στο 1 ποτηρι του νερου λαδι καλο για κανενα 30λεπτο
μολις κοκκινισουν στα 30 λεπτα δλδ προσθετης λιγο νερο περιπου μισο ποτιρη και 2 λεμονια στιμενα, κατα προτιμιση βαζεις και τα απομιναρια του 1ς λεμονιου μεσα και την φλουδα για να δοση την γευση του!
πιπερι αρκετο-αλατι-ριγανι... και τα σιγοβραζεις για 30 λεπτα ακομα...
η διαδικασια ειναι περιπου 1 ωρα στα 40 λεπτα βαζεις και 1 κρεμιδι μεγαλο κομενο σε ροδελες!

Τωρα πρεπει να εν τελεια καλη ορεξη!
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator
Δημοσιεύσεις: 2565
Εγγραφή: 05 Ιαν 2011, 11:17

Re: τα καρβουνα του μερακλη!!!

Δημοσίευση από Anthimos »

sotiris!129 έγραψε:Ακιρο τα 4 λεμονια για 2 περδικια ηταν υπερβολικα εντονη η γεφση τους!
καντε τα 2 και μην βαλετε και τα 2 απομιναρια τον λεμονιον μεσα στην κατσαρολα αλλα μονο το 1!
δεν ηταν ασχημα αλλα δεν ηταν ουτε τελεια!
παντος εσφιχτοπεξα το εφκαλα 3 σκαγια σαν το ετροα :lol: :lol: :lol:

Συνταγη:
2 περδικια αναγιουμενα ψιλοκομενα (δλδ η ζαμπα πχ να εν 2 κομα8κια)
βαζεις τα σε σιγανη φωτια μεσα στο 1 ποτηρι του νερου λαδι καλο για κανενα 30λεπτο
μολις κοκκινισουν στα 30 λεπτα δλδ προσθετης λιγο νερο περιπου μισο ποτιρη και 2 λεμονια στιμενα, κατα προτιμιση βαζεις και τα απομιναρια του 1ς λεμονιου μεσα και την φλουδα για να δοση την γευση του!
πιπερι αρκετο-αλατι-ριγανι... και τα σιγοβραζεις για 30 λεπτα ακομα...
η διαδικασια ειναι περιπου 1 ωρα στα 40 λεπτα βαζεις και 1 κρεμιδι μεγαλο κομενο σε ροδελες!

Τωρα πρεπει να εν τελεια καλη ορεξη!



Φιλικη συμβουλη:
Το ασπρο των λεμονιων η σαρκα δηλαδη κατω απο τη φλουδα πικριζει αμα ψηθει.
Οποταν ειτε αφαιρεις τη φλουδα και την βαζεις προς το τελος του ψησιμαατος μαζι με την ριγανη που κι αυτη αμα ψηθει για ωρα πικριζει.
ειτε με ενα πιρουνι ξησε το χυμωδες μερος και προσθεσε το στο φαγητο
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μαγειρικές”