ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
nike powder
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από nike powder »

Καλησπερα παιδια! Αντρεα για να καταλαβω εσυ εισαι της αποψης οτι με ενα φυσιγγι(μια γομωση σωστη)αναλογος θηραματος μπορουμε να κυνηγησουμε ολοχρονα? Αλαζοντας σε καποιες περιπτωσεις που θα χρειαστει μονο το τσοκ?
Άβαταρ μέλους
πανικος

Δημοσίευση από πανικος »

'petros' έγραψε:σιεροβουτζελλορο

TRANSLATION PLS
:lol: :lol: ρε πετρο σιεροβουτζελλορος ειναι το ελικοπτερο στα αρχαια παφιτικα :lol:
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
Άβαταρ μέλους
πανικος

Δημοσίευση από πανικος »

nike powder έγραψε:Καλησπερα παιδια! Αντρεα για να καταλαβω εσυ εισαι της αποψης οτι με ενα φυσιγγι(μια γομωση σωστη)αναλογος θηραματος μπορουμε να κυνηγησουμε ολοχρονα? Αλαζοντας σε καποιες περιπτωσεις που θα χρειαστει μονο το τσοκ?
σωστη η ερωτηση σου φιλε και μια αλλη απορια φιλε ανδρεα αφου ειναι ολα θεμα υψομετρου και θερμοκρασιας γιατι αλλαζετε πυριτιδα ταδε σε καθε φυσιγγιο οχι μονο απο εταιρειες αλλα και απο εσας τους ιδιογομωτες και δεν γινονται ολα τα φυσιγγια με μια?
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Δύσκολο Νικολα, αλλα οχι ακατόρθωτο..!!!!!
Δύσκολο για αυτόν που αγοράζει, κατορθωτό για αυτόν που κατασκευάζει.
Ειναι αποκλειστικά θέμα αρμονίας του φυσιγγίου, αν πάμε σε ενα χαμηλής ταχύτητας και πιέσεων φυσιγγιο θα το δουλέψουμε το καλοκαίρι με πολύ καλα αποτελέσματα αλλα το χειμώνα θα υστερεί, αν πάμε σε ενα γρήγορο και ψηλών πιέσεων θα το δουλεύουμε τον χειμώνα αλλα το καλοκαίρι θα πάθουμε διάσειση.!!!!!
Αν μείνουμε σαν ιδιογομωτές σε μια σταθερή δοσολογια ή πυρίτιδα αλλάζοντας μόνο το νούμερο σκαγιών, παλι θα έχουμε σκαμπανεβάσματα στην ποιότητα της κατανομης & ταχύτητας, αφου θα πρέπει να προσαρμόσουμε ελαφρός την δοσολογια σε σχέση με το πάχος σκαγιών ή και καποιες φορές και το βάρος γομωσης.!!!!
Εναπόκειται σε εμάς, ειτε αγοραστές, ειτε ιδιογομωτές να βρούμε την μέση λύση που θεωρητε αρμονική και με την χρήση των συσφυξεων και την εναλλαγή πάχους σκαγιών, να μας προσφέρει το ίδιο αποτελεσμα καθ' όλη τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου.
Αυτό ομως που θεωρώ εγω αρμονικό ή εξαίρετο, μπορεί κατα μεγάλη πιθανότητα να μην ειναι στο δικο σου όπλο η στα δικά σου στανταρτ..!!!
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

''μεχρι πριν λίγο καιρό πήγαινες στα "πικνα" με καννες χωρίς τσιόκ για καλύτερη διασπορά''

Επικινδυνος εννοεις σαν το φυσιγγι μου που εβγαζε 600 bar???? :lol:

Επρεπε να γνωριζεις οτι 100-150 bar στο στομιο δεν υπαρχει κανενα προβλημα.....αυτα λες και θα σε μαλωσω! :lol:

Τιποτε δεν γινεται τυχαια Αντρικο μου.....και αν θελεις αυτες ειναι η εμπειριες οχι τα αυτονοητα ;) ;) ;)

Πες τα σε κανεναν αλλον ωστε να μπορεσεις να καμεις και εντυπωση ;) ;) ;)
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
nike powder
Full Member

Δημοσίευση από nike powder »

Και μια αλλη ερωτηση! Η υγρασια κανει την ατμοσφαιρα πιο πυκνη? Αν ναι τοτε σε συνδιασμο με τους αλλους παραγοντες που ανεφερες αντρεα ισως να επιρεασουν την κατανομη?πχ(στα παραθαλασια εχω παρατηρησει και εγω οτι τα πολυ 'γρηγορα' φυσιγγια δεν αποδηδουν τοσο καλα οσο τα πιο 'αργα' επαναλαμβανω ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ
Απίθανος 78
Full Member

Δημοσίευση από Απίθανος 78 »

Αντρεα μπορεις να μας φερεις ενα παραδειγμα παντα με τα δικα σου δεδομενα για το πως μετατρεπεις ενα φυσιγγι απο καλοκαιρινο σε χρειμωνιατικο με την ιδια πυριτιδα και μετατροπες στα γραμμαρια ή στο μεγεθος σκαγιων?
Πχ την Α1 1.65×32 με cx2000 το χειμωνα το καλοκαιρι με την ιδια δοσολογια απλα αλλαζουμε το καψυλι σε 686. Με καποιες αλλες πχ πυριτιδες πως μετατρεπεις την δοσολογια πυριτιδας σε σχεση με τα σκαγια

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
andreas78

SOLON-FAIR ΤΕΑΜ έγραψε:''μεχρι πριν λίγο καιρό πήγαινες στα "πικνα" με καννες χωρίς τσιόκ για καλύτερη διασπορά''

Επικινδυνος εννοεις σαν το φυσιγγι μου που εβγαζε 600 bar???? :lol:

Επρεπε να γνωριζεις οτι 100-150 bar στο στομιο δεν υπαρχει κανενα προβλημα.....αυτα λες και θα σε μαλωσω! :lol:

Τιποτε δεν γινεται τυχαια Αντρικο μου.....και αν θελεις αυτες ειναι η εμπειριες οχι τα αυτονοητα ;) ;) ;)

Πες τα σε κανεναν αλλον ωστε να μπορεσεις να καμεις και εντυπωση ;) ;) ;)

Σε ευχαριστώ πολύ, αυτό ακριβώς εννοώ......τόσο άσχετος...!!!!!
Πάντως έτσι για να μαθαίνεις, ο Burrard, o Greener κ.α., σου δίνουν για τα 650barPeak, περί τα 50bar στο στόμιο μιας 30" καννης.!!!!
Μπροστά απο αυτα τα bar που την έννοια τους προβλέπω να σου πάρει αρκετά χρονια να κατανοήσεις( βλέπε την εμμονή σου στην αναφορα των 600bar για το "κατασκεύασμα" που είχες παρουσιάσει), κινούνται κάποια αλλα σώματα οπως, σκάγια και βύσμα τα οποία δημιουργούν την λεγόμενη τριβή. Τι παραμένει είπαμε αν αφαιρέσουμε το τσοκ..;;;;;;;
andreas78

nike powder έγραψε:Και μια αλλη ερωτηση! Η υγρασια κανει την ατμοσφαιρα πιο πυκνη? Αν ναι τοτε σε συνδιασμο με τους αλλους παραγοντες που ανεφερες αντρεα ισως να επιρεασουν την κατανομη?πχ(στα παραθαλασια εχω παρατηρησει και εγω οτι τα πολυ 'γρηγορα' φυσιγγια δεν αποδηδουν τοσο καλα οσο τα πιο 'αργα' επαναλαμβανω ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ
Νικολα, ο Χρήστος( vti-Chris) είχε παραθέσει ενα προγραμμα που μεταβάλλοντας, υγρασία, υψόμετρα, θερμοκρασία κ.α., έβλεπες πως μεταβάλλεται η πικνοτητα.
Θα του πω να το ξαναβάλει για να παίξεις μαζι του και θα δεις ότι η πικνοτητα μεταβάλλεται με άλλους συνδυασμούς παρά με υγρασία.!!!!
Εξάλλου σε ψηλές θερμοκρασίες, δεν ειναι ορθό να δουλεύουμε γρήγορα φυσίγγια.
andreas78

Απίθανος 78 έγραψε:Αντρεα μπορεις να μας φερεις ενα παραδειγμα παντα με τα δικα σου δεδομενα για το πως μετατρεπεις ενα φυσιγγι απο καλοκαιρινο σε χρειμωνιατικο με την ιδια πυριτιδα και μετατροπες στα γραμμαρια ή στο μεγεθος σκαγιων?
Πχ την Α1 1.65×32 με cx2000 το χειμωνα το καλοκαιρι με την ιδια δοσολογια απλα αλλαζουμε το καψυλι σε 686. Με καποιες αλλες πχ πυριτιδες πως μετατρεπεις την δοσολογια πυριτιδας σε σχεση με τα σκαγια

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Χάρη, πρέπει να πρόσεξες πως δεν σου παραθέτω εύκολα δοσολογίες, πράγμα που πρέπει να προσαρμόσεις ο ίδιος στα δικά σου στανταρτ έχοντας γνωση τις συνθήκες που θα κυνηγήσεις.
Οι συνθήκες δεν ειναι υποχρεωτικό να ειναι μόνο οι καιρικές, αλλα και το θήραμα, ο τρόπος και η απόσταση βολής.
Την Α1 δεν την έχω δουλέψει ποτέ μου, ο Στεφανος και ο ΑνδρεαςΤ ειναι πολύ πιο έμπειροι απο εμένα για να σε βοηθήσουν. Εγω θα σου πρότεινα απλά να προσπαθήσεις να είσαι κατω απο 400m/s το καλοκαίρι. θεωρώ πως το 1,65/ 32 με Μ686 θα ηταν πρέπον για το καλοκαίρι.
Η εναλλαγή δοσολογίας απο λεπτά σε χοντρά δεν ειναι υποχρεωτική παντα αλλα εξαρτάται και αυτή απο εσένα, αλλα και απο τις δοσολογίες σου. Μια νορμαλ δοσολογια με Νο7 για παραδειγμα, θα μπορούσες να την αυξήσεις κατα 0,05γρ., στην εναλλαγή με Νο5 η και να αυξήσεις την γόμωση ελαφρώς....!!!!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”