ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Απίθανος 78
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από Απίθανος 78 »

Φιλε κοιτα. Με την μεκ μπορεις να κανεις και ποσοτητα σε φυσιγγια αλλα και ποιοτικα φυσιγγια. Απλα πρεπει να αλλαξεις τα σταδια να βαλεις πιο επαγγελματικα.
Αν αποφασισεις να κανεις φυσιγγια για σκοπευτηριο ή για τζιηκλα ειναι οτι καλυτερο. Μπορεις να τα κανεις και ενα ενα.
Το πρωτο σταδιο ειναι το μαχαιρι που χαραζει τον καλυκα.
Το δευτερο ειναι η κωνικη χαραξη που δεν ειναι και αναγκαια. Αλλα βοηθα πολυ στους χρησημοποιημενους καλυκες αλλα βοηθαει επισης και στην προετοιμασια για το επομενο σταδιο που ειναι το 3το σταδιο αυτο που θα σου φερει το φυσιγγι σου ετοιμα για ρελιασμα και θα δωσει και την σχετικη πιεση στο πιστονακι. Μετα ειναι το 4το σταδιο που ονομαζετε και πατημα που τελειωνει ουσιαστικα το φυσιγγι αν δεν ρελιαζεις.
Το ρελιασμα ειναι το τελευταιο σταδιο που γινεται με στροφειο για να τελειωποιησει το φυσιγγι σου.
Αν δουλεψεις καλυκες σκληρους οπως τους βικτορι μπορεις να γεμισεις και χωρις ρελιασμα απλα το ρελιασμα θα σου κανει το φυσιγγι σου ομορφο οπτικα αλλα τελεωνει και καλυτερα το φυσιγγι.
Αν κανεις ομως μαλακους καλυκες θα χρειαστεις το ρελιασμα γιατι οι μαλακοι εχουν την ταση να ξεδιπλονουνται.
Εγω σου συστηνω να πιασεις μια μεκ με τρια σταδια καλα.
Μαχαιρι χαραξης ατσαλινο
Β σταδιο(κωνικη χαραξη)
Και γ σταδιο.
Ενα τραπανο φτηνο οπως αυτον που πηρα εγω με 70 ευρω και κανω την δουλεια μου μια χαρα
Και ενα στροφειο cortini t2 ή gaep bn2.
Απο εκει και περα θα μαθεις σιγα σιγα οπως κανω κι εγω.
Δεν ειμαι πολυπειρος οπως πολλους εδω μεσα αλλα ρωτωντας μαθαινεις πολλα.
Σιγα σιγα θα ερθουν ολα.
Οταν παρεις τον εξοπλισμο σου πρεπει να αρχισεις να μαθενεις καλα καλα τους κανονες ασφαλεις πρωτα απολα και μετα αρχιζεις το γεμισμα.
Αυτα προς το παρων

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
antonis13
Full Member

Δημοσίευση από antonis13 »

Παιδιά κάποιος που ξέρει ποιος πουλά τις μηχανές cortini και τις gaep στην Κύπρο???? Νομίζω είμαι στο σωστό μέρος για να ρωτήσω. :D Bρήκα τον πωλητή των mec αλλά θέλω να δω και τις άλλες πριν προχωρήσω στην αγορά. Επίσης αν δεν τις πουλούν κάπου, έχετε να μου συστήσετε κανένα site για να παραγγείλω από το εξωτερικό?
Ευχαριστώ.
Απίθανος 78
Full Member

Δημοσίευση από Απίθανος 78 »

antonis13 έγραψε:Παιδιά κάποιος που ξέρει ποιος πουλά τις μηχανές cortini και τις gaep στην Κύπρο???? Νομίζω είμαι στο σωστό μέρος για να ρωτήσω. :D Bρήκα τον πωλητή των mec αλλά θέλω να δω και τις άλλες πριν προχωρήσω στην αγορά. Επίσης αν δεν τις πουλούν κάπου, έχετε να μου συστήσετε κανένα site για να παραγγείλω από το εξωτερικό?
Ευχαριστώ.
Αντωνη ξεχασα να σου πω, αν δεν το ξερεις ηδη, οτι με την κορτινι και την γκαεπ θα χρειαστεις και 2 ογκομετρικα για να ζυγιζεις μπαρουτι και σκαγια τα οποια ειναι εξτρα και ειναι ακριβα. Μπορει να ακουμπουν και 180 το ενα. Αν ομως εισαι λαγοκυνηγος και θα παιζεις 20-30 φυσιγγια το χρονο τοτε δεν τα χρειαζεσαι καθως ειναι προτιμοτερο να τα ζυγιζεις ενα ενα στο χερι. Επισης με τον ιδιο τροπο μπορεις να κοιταξεις και μια αλλη λυση που ειναι η βαση τραπανου id4s που μπαινει σε τραπανο και γινεται 4σταδιακη. Δηλαδη θα εχεις το μαχαιρι, την κωνικη, το τριτο και το ρελιασμα. Θα χρειαστεις μονο να αλλαξεις το μαχαιρι γιατι νομιζω ειναι με μπρουτζινο, τον τραπανο και το στροφειο σου. Δεν θυμαμαι τωρα ποσα ειναι η βαση αλλα μιλα με τον κυλιλλη θα σου τα πει ολα. Αυτος την κατασκευαζει.
Η μεκ εχει δικα της ογκομετρικα πανω. Πιο κατω σου εβαλα ενα βιντεο με την id4s
https://youtu.be/zhuH66OsKTo

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
GlockCyprus
Full Member

Δημοσίευση από GlockCyprus »

Σας χαιρετώ,

Ξέρει κάποιος από πού μπορώ να προμηθευτώ επιχαλκωμένα σκάγια; Νούμερα 4, 5, 6.
Είτε από Κύπρο είτε από το διαδύκτιο;
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

GlockCyprus έγραψε:Σας χαιρετώ,

Ξέρει κάποιος από πού μπορώ να προμηθευτώ επιχαλκωμένα σκάγια; Νούμερα 4, 5, 6.
Είτε από Κύπρο είτε από το διαδύκτιο;
Αρκετα δυσκολο φιλε απο κυπρο....απο διαδυκτιο υπαρχει αυτο......
http://www.idiogomosi.com/pages/times-ylikon/skagia.php

Απλα για να ξερεις τα επιχαλκομενα σκαγια για καποιο λογο δεν βρησκονται ευκολα ποια.....και εαν βρεις πιστευω οτι ειναι στοκ που σ καποια φαση θα πωληθει και μπορει να μην υπαρχουν αλλα και να ψαχνεις παλι!

Εταιρειες οι οποιες ειχαν,τωρα πια δεν εχουν....εχουν δωσει ολο το στοκ και δεν εχουν ξανα προμηθευτει....2 μπορει να ειναι λογοι..

1)Υψηλο κοστος!
2)Ο χαλκος αλλοιωνεται με το χρονο σε φυσιγγια που χρονολογουνται οπως επισης και μεσα στο θηραμα με αποτελεσμα να γινονται τοξικα τα σκαγια!

Τα δευτερο το εχουμαι δει σε φυσιγγια οπου παραθεσαμε και φωτο στο φορουμ πριν αρκετο καιρο!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
nike powder
Full Member

Δημοσίευση από nike powder »

Ουλλο παραποθκιες οι κυπραιοι
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

nike powder έγραψε:Ουλλο παραποθκιες οι κυπραιοι
Μην εισαι αδικος φιλε.....εχουμε δει ενα σωρο απο εταιρειες κολοσσους του εξωτερικου....συμβαινουν παντου φιλε....απλα για να ειμαστε σωστοι ;)

Η φωτο ειναι απο φυσιγγι των 18 ευρω το κουτι(25) οπου ποσταραμε περσι λογο του οτι η πυριτιδα εκαμνε περιπατο γυρο απο των συγκεντρωτηρα ανεξελεκτα σε μεγαλο βαθμο......εκεινες τις μερες δεν δωσαμε περισσοτερη σημασια στο εν λογο φυσιγγι....οταν πλεον ειχε τελειωσει το κυνηγι ζητησα απο τον φιλο να μου δωσει 3-4 γιατι εψαχνα καποια 35αρια-36αρια για συγκριση με καποιες δοκιμες που ειχα να κανω οπου και παλι βεβαια ο φιλος τ'αφησε στην ακρη οριστικα και αμετακλητα........απο 2.55mm και μεχρι 3.00mm....τι να πεις :roll: ....και μου λες για τους κυπριους.....με αυτα που βλεπουμε μια χαρα ειμαστε εδω!!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
nike powder
Full Member

Καλησπερα φιλε εγω την συγκεκριμενη εταιρεια (ιταλικη) την θεωρω απο τις πιο αξιοπιστες.το συγκεκριμενο φυσιγγιο ειναι σε νουμερο 5 αρα 2,9μμ δικα μας σωστα?
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

nike powder έγραψε:Καλησπερα φιλε εγω την συγκεκριμενη εταιρεια (ιταλικη) την θεωρω απο τις πιο αξιοπιστες.το συγκεκριμενο φυσιγγιο ειναι σε νουμερο 5 αρα 2,9μμ δικα μας σωστα?
Νικο το νουμερο του φυσιγγιου ειναι 5,5...ετσι λεει η εταιρεια.......εαν λαβουμε υποψη οτι στα ιταλικα σκαγια το N5 ειναι 2.9mm και το Ν6 2.7mm θα επρεπε να ειναι 2.8mm το Ν5,5!!!

Ο ελενχος ομως εδωσε διαφορετικο αποτελεσμα...οπως φαινεται πολυ καθαρα και στη φωτο!!!
nike powder
Full Member

SOLON-FAIR ΤΕΑΜ έγραψε:
nike powder έγραψε:Καλησπερα φιλε εγω την συγκεκριμενη εταιρεια (ιταλικη) την θεωρω απο τις πιο αξιοπιστες.το συγκεκριμενο φυσιγγιο ειναι σε νουμερο 5 αρα 2,9μμ δικα μας σωστα?
Νικο το νουμερο του φυσιγγιου ειναι 5,5...ετσι λεει η εταιρεια.......εαν λαβουμε υποψη οτι στα ιταλικα σκαγια το N5 ειναι 2.9mm και το Ν6 2.7mm θα επρεπε να ειναι 2.8mm το Ν5,5!!!

Ο ελενχος ομως εδωσε διαφορετικο αποτελεσμα...οπως φαινεται πολυ καθαρα και στη φωτο!!!
Οντος ναι ετσι επρεπε να ηταν! Στην κοπερ του βικτορι ποση ποσοτητα πσβ2 βρικες ? 1,85???
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”