ΦΑΣΣΑ - ΤΡΥΓΟΝΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
MARIOSE

Re: ΦΑΣΣΑ - ΤΡΥΓΟΝΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

Δημοσίευση από MARIOSE »

Μιας και συναφέρνετε την αναδάσωση, μπορείτε να επισκεφθείτε κάποιες περιοχές που έγιναν κάποιες προσπάθειες για αναδάσωση για να δείτε και τα αποτελέσματα. Είναι δύσκολη φάση ειδικά μετά που θα μπουν μέσα να "μαζέψουν" τα καυσόξυλα, να δημιουργήσουν τις δόμες κτλ κτλ. Δυστυχώς για όλους μας δεν έχουμε (ή δεν αφήνουμε) τους κατάλληλους ανθρώπους να αναλάβουν τέτοια έργα. Πολλές φορές ούτε οι κατάλληλες περιβαλλοντικές μελέτες δεν γίνονται. Δυστυχώς για εμένα έχω στενό συγγενή που ασχολείται με αυτά τα θέματα και όποτε τον ρωτήσω για το τί θα γίνει απλά θέλω να κλαίω...
Άβαταρ μέλους
Sergios

Δημοσίευση από Sergios »

Όπως εγίνηκε με τον Σαϊττά με ορεινή Λάρνακας με Μαρί με Καλαβασό Ορά κλπ που εγινήκαν ποζάβλι εκόψαν τα κρουσμένα πεύκα και εβλαστήσαν μόνο κατι λατζιές κατι χαμηλές τερατσιές σπαλαθκιες ξισταρκές πρασινίζουν κάτι πεύκα ανάρκα.... Τούτα.....

Έχει πολλές μεθόδους σύγχρονες αναδάσωσης αλλά μετά αν τα δώκουμε πας τα δεντρά Μάριε μου ποιος εννα φκάλει λιμουζίνες μες τα ναυλα τους...

Γι αυτό στη νήσο του φάτε να φάμε να μεν περιμένουμε πολλά.... Οτι κάμει ο απλός κόσμος....
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Να πώ και εγώ το κάτι τίς μου, αφού έτυχε 'οπως και πολλοί άλλοι συναδέλφοι να είμαι παρόν κατα την διάρκεια των πυρκαγιών. Εδώ να προσθέσω πως ακόμα και η πρώτη δενδροφύτευση έγινε απο μέλος του παρόντως φόρουμ (για τους επιφυλακτικούς, το πότισμα των δεντριλίων έχει αναλάβει ο Πανσόλιος Κυν. Σύλλογος).
Στις καμμένες περιοχές λοιπόν και κατα την ταπεινή μου άποψη, τα μόνα θηράματα που επέστρεψαν και επιστρέφουν θα είναι οι φάσσες οι οποίες και θα εκμεταλευτούν τους καμένους σπόρους, τα περδίκια και οι λαγοί έχουν καεί το μίνιμουμ κατα το ήμιση και όσα απο αυτά επιβίωσαν δεν πρόκειτε να επιστρέψουν πρίν απο τις πρώτες βροχές του Οκτώβρη-Νοέμβρη.
Το κλείσιμο της περιοχής, έστω και μεσοπρόθεσμα (μέχρι να δημιουργηθεί η κατάλληλη εδαφοκάλυψη για τους λαγούς και τις πέρδικες) θεωρώ και εγώ πως είναι επιτακτική ανάγκη, έστω και για να βρούν προσωρινό καταφύγιο κατα το κυνηγι του ενδημικού τα θηράματα που έχουν επιβιώσει. Μεγάλη ανάγκη όμως είναι και το άνοιγμα άλλης περιοχής όπου θα καλύψει τις ανάγκες των κυνηγών και να μήν προκαλέσουμε επιπρόσθετη σαρδελοποίηση στην ήδη υπάρχουσα λανθασμένη κατανομή των απαγορευμένων περιοχών.
Εύχομαι και ελπίζω πως η συγκεκριμένη και επικείμενη αναδάσωση να μήν παραδειγματιστεί απο το παρελθόν, σαν κυνηγοί εναπόκειτε σε εμάς οταν έρθει η ώρα να το απαιτήσουμε και ταυτόχρονα να το κάνουμε πράξη.!!!
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

.
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Το φιλμακι πριν ηταν για να αρχισουμε σιγα σιγα το ζεσταμα.....

Με τουτο θα Καουμε.......ειναι να χανεις το φως σου βασικα οπου λες,δεν περιγραφω αλλο.......δωσεεεεε :D

Άβαταρ μέλους
BAIKAL TEAM
Full Member

Δημοσίευση από BAIKAL TEAM »

andreas78 έγραψε:Να πώ και εγώ το κάτι τίς μου, αφού έτυχε 'οπως και πολλοί άλλοι συναδέλφοι να είμαι παρόν κατα την διάρκεια των πυρκαγιών. Εδώ να προσθέσω πως ακόμα και η πρώτη δενδροφύτευση έγινε απο μέλος του παρόντως φόρουμ (για τους επιφυλακτικούς, το πότισμα των δεντριλίων έχει αναλάβει ο Πανσόλιος Κυν. Σύλλογος).
Στις καμμένες περιοχές λοιπόν και κατα την ταπεινή μου άποψη, τα μόνα θηράματα που επέστρεψαν και επιστρέφουν θα είναι οι φάσσες οι οποίες και θα εκμεταλευτούν τους καμένους σπόρους, τα περδίκια και οι λαγοί έχουν καεί το μίνιμουμ κατα το ήμιση και όσα απο αυτά επιβίωσαν δεν πρόκειτε να επιστρέψουν πρίν απο τις πρώτες βροχές του Οκτώβρη-Νοέμβρη.
Το κλείσιμο της περιοχής, έστω και μεσοπρόθεσμα (μέχρι να δημιουργηθεί η κατάλληλη εδαφοκάλυψη για τους λαγούς και τις πέρδικες) θεωρώ και εγώ πως είναι επιτακτική ανάγκη, έστω και για να βρούν προσωρινό καταφύγιο κατα το κυνηγι του ενδημικού τα θηράματα που έχουν επιβιώσει. Μεγάλη ανάγκη όμως είναι και το άνοιγμα άλλης περιοχής όπου θα καλύψει τις ανάγκες των κυνηγών και να μήν προκαλέσουμε επιπρόσθετη σαρδελοποίηση στην ήδη υπάρχουσα λανθασμένη κατανομή των απαγορευμένων περιοχών.
Εύχομαι και ελπίζω πως η συγκεκριμένη και επικείμενη αναδάσωση να μήν παραδειγματιστεί απο το παρελθόν, σαν κυνηγοί εναπόκειτε σε εμάς οταν έρθει η ώρα να το απαιτήσουμε και ταυτόχρονα να το κάνουμε πράξη.!!!
Ανδρεα αν εισαι επισημο μελος του συγκεκριμενου συλλογου είμαι στη διαθεση σου να σου δωσω επωνυμη καταγγελια σε ποια ακριβως απαγορευμενη περιοχη της επαρχιας γινονται κάθε Αυγουστο μεγαλες σφαγες...2 χρονιες συνεχομενα επερνα επώνυμα την θηρα και ενώ μου ελεγαν ερχομαστε ακομα θα ερθουν....φυσικα είμαι σιγουρος πως και από τον συγκεκριμενο συλλογο ξερουν που ακριβως γινεται αυτό που λεω και είμαι και σιγουρος πως ξερουν και που είναι τα μεγαλα ταισματα της περιοχης και μενουν ολοι απραχτοι για τους δικους τους λογους...οποταν αν νομιζεις αξιζει τον κοπο να το θεσεις το θεμα στο συλλογο εγω και επωνυμα μπορω να σου υποδείξω την περιοχη ακριβως...που παρεπιτοντος το χειμωνα η θηρα παει και ερχεται και κατά καποιο μυστηριο λογο το καλοκαιρι που η περιοχη είναι κλειστη και γινονται τα αίσχιστα δεν πατα...
Βιάστηκες να φύγεις...Σου εύχομαι γλυκό καιρό και καλά κυνήγια να έχεις. Κράτησε μου ενα καρτέρι δίπλα σου...Όπως παλιά...
sanguine tuo...
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Καλημέρα Λεωνίδα,
Δεν ειμαι μέλος σε κάποιον απο τους Συλλόγους της Σολιάς, είμαι στο συμβούλιο της ΚΕΛ, πήγα στην περιοχή σαν εθελοντής οπως και οι πλείστοι απο εμάς, αλλά και λόγο γνωριμίας με τα Κυν.Συμβούλια της περιοχής.
Φίλε, τα ταίσματα ειναι γεγονός και όχι μονο εκεί, απλά η περιοχή της Σολιάς έχει περισσότερη παράδοση οπως και κάποιες άλλες συγκεκριμένες περιοχές.
Πλέον με την νομιμοποίηση των ταισμάτων, θα γίνεται σε μεγαλύτερη έκταση και επιπλέον θα έχουν τροφή και τα ενδυμικά θηράματα σε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό.
Ας ελπίζουμε πως με την μετατροπή των ποινών σε εξόδικα και με τον δυπλασιασμό τους σε ποσό, να αρχίσει να υπάρχει μια κάποια διότθωση στον χαρακτήρα και στην συμπεριφορά μας, για τους Θηροφύλακες είναι γεγονός επίσης πως υπάρχουν και θα υπάρχουν μαύρα πρόβατα, υπάρχουν όμως και πολλοί έντιμοι και άξιοι θηροφύλακες.
Άβαταρ μέλους
BAIKAL TEAM
Full Member

Δημοσίευση από BAIKAL TEAM »

andreas78 έγραψε:Καλημέρα Λεωνίδα,
Δεν ειμαι μέλος σε κάποιον απο τους Συλλόγους της Σολιάς, είμαι στο συμβούλιο της ΚΕΛ, πήγα στην περιοχή σαν εθελοντής οπως και οι πλείστοι απο εμάς, αλλά και λόγο γνωριμίας με τα Κυν.Συμβούλια της περιοχής.
Φίλε, τα ταίσματα ειναι γεγονός και όχι μονο εκεί, απλά η περιοχή της Σολιάς έχει περισσότερη παράδοση οπως και κάποιες άλλες συγκεκριμένες περιοχές.
Πλέον με την νομιμοποίηση των ταισμάτων, θα γίνεται σε μεγαλύτερη έκταση και επιπλέον θα έχουν τροφή και τα ενδυμικά θηράματα σε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό.
Ας ελπίζουμε πως με την μετατροπή των ποινών σε εξόδικα και με τον δυπλασιασμό τους σε ποσό, να αρχίσει να υπάρχει μια κάποια διότθωση στον χαρακτήρα και στην συμπεριφορά μας, για τους Θηροφύλακες είναι γεγονός επίσης πως υπάρχουν και θα υπάρχουν μαύρα πρόβατα, υπάρχουν όμως και πολλοί έντιμοι και άξιοι θηροφύλακες.

οκ Ανδρεα από τα γραφωμενα σου μου εμεινε η εντυπωση πως ησουν μελος...θα ξαναπροσπαθησω με τη θηρα για την συγκεκριμενη κλειστη περιοχη που γινονται οι σφαγες και ότι βγει...εχω μιλησει και με καποιο μελος του ουλαμου που μου ειπε λιγο πριν το κυνηγι να του ξαναπω και ισως κανουν αυτοι μια περιπολια στην περιοχη...θα δουμε αν μπορει να γινει κατι φετος....γιατι δεν κατασπαράζονται και μονο οι φασσες εκει αλλα ότι πετα/περπατα και αναπνεει...
Βιάστηκες να φύγεις...Σου εύχομαι γλυκό καιρό και καλά κυνήγια να έχεις. Κράτησε μου ενα καρτέρι δίπλα σου...Όπως παλιά...
sanguine tuo...
Άβαταρ μέλους
Chris B725
Full Member

Δημοσίευση από Chris B725 »

Χαιρετίζω την παρέα...

Μήπως ξέρει κάποιος πότε θα δημοσιοποιηθούν οι ημερομηνίες και οι χάρτες για την έναρξη;

Πιθανή έναρξη η πρώτη Κυριακή μετά τον 15αύγουστο;
I`d rather be hunting !!!
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Chris B725 έγραψε:Χαιρετίζω την παρέα...

Μήπως ξέρει κάποιος πότε θα δημοσιοποιηθούν οι ημερομηνίες και οι χάρτες για την έναρξη;

Πιθανή έναρξη η πρώτη Κυριακή μετά τον 15αύγουστο;
Ως συνηθως Κρις τελος ιουλιου αρχες Αυγουστου ο χαρτης....η εναρξη 99% στις 21!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΦΑΣΣΑΣ”