ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Απίθανος 78
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από Απίθανος 78 »

Τωρα αυτο που κολλαει?
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

Απίθανος 78 έγραψε:Τωρα αυτο που κολλαει?
Κολλάει στο ότι δεν ειναι θεμιτό να σου υποδείξω συγκεκριμένο κατασκευαστή για ευνοήτους λόγους!!!
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Απίθανος 78
Full Member

Α. Αυτο εννοουσες? Υπαρχει καποια σημαντικη διαφορα που πρεπει να ξερω? Μπορεις να μου πεις και σε π.μ αν θελεις
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Φιλε Κωνσταντινο τη γνωμη σου για μια "καλοκαιρινη" η οποια ηταν επιτυχιμενη.

Καλυκας NSI 68.5 A1 1.65 x 33.5gr Z2M 18mm No 7 κενο 12.5 μμ με την στατικη πιεση για να φυγει ο αερας. Κλεισμενο 57μμ.
1.8 βαθος ρελιου.

Η συγκεκριμενη ηταν και αποδοτικη και ειχε και γλυκια αισθηση.

Τα bar της ηταν περιπου 650 στους 25 βαθμους.

Σε αυτη την περιπτωση θεωρεις λαθος τα 57μμ.;

Αν κλεισω 57.5μμ λογικα θα πρεπει να αυξησω λιγο τη πυριτιδα για να εχω την ιδια ταχυτητα με το 57μμ...;
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

1. τι εννοούμε όταν λέμε συμπίεση του βύσματος και ποιο βλητικός παράγοντας επηρεάζεται.?
2. το στροφείο bn2 και το bn2 sp. τι διαφορά έχουν στην αρχιτεκτονική τους και ποια διαφορά στο προφίλ του ρελιάσματος?
3. το βάθος ρελιάσματος στην περίπτωση χρήσης Γ σταδίου εξαρτάται απο το βάθος στροφείου?
4. όταν τα σκάγια βρίσκονται εντός του πλαστικού κυαθίου ο συντελεστής τριβής με τα τοιχώματα τόσο του δακτυλίου ξερελιάσματος όσο και με την κάννη είναι ό ίδιος με εκείνον της περίπτωσης που τα σκάγια είναι ελεύθερα και δεν περιβάλλονται από κυάθιο? ο συντελεστής τριβής είναι ανάλογος με το εμβαδόν της επιφάνειας τριβής?
Στο δεύτερο ερώτημα το BN2 έχει ίσιο προφίλ ενώ το Special κάνει μία κύρτωση προς τα μέσα της στεφάνης. Όσο για την αρχιτεκτονική τους δεν γνωρίζω και θα θέλαμε τα φώτα σου.
Στο τρίτο ερώτημα το Γ στάδιο καθορίζει το βάθος και όχι το στροφείο, η δουλεία του στροφείου είναι να μαζέψει το πλαστικό με ότι αυτό συνεπάγεται.
Για το τέταρτο ερώτημα μπορώ να πω ότι στην περίπτωση που τα σκάγια είναι εντός του κυαθίου κατά το ξερέλιασμα θα χτυπήσουν τα πτερύγια και το αποτέλεσμα να ''καταστρέψει'' την κατανομή.
Τα πιο πάνω είναι με την επιφύλαξη για τυχόν λαθών και παρακαλώ όπως μας διαφώτιση ο Κωνσταντίνος ;)
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Breda Pegaso έγραψε:Φιλε Κωνσταντινο τη γνωμη σου για μια "καλοκαιρινη" η οποια ηταν επιτυχιμενη.

Καλυκας NSI 68.5 A1 1.65 x 33.5gr Z2M 18mm No 7 κενο 12.5 μμ με την στατικη πιεση για να φυγει ο αερας. Κλεισμενο 57μμ.
1.8 βαθος ρελιου.

Η συγκεκριμενη ηταν και αποδοτικη και ειχε και γλυκια αισθηση.

Τα bar της ηταν περιπου 650 στους 25 βαθμους.

Αν κλεισω 57.5μμ λογικα θα πρεπει να αυξησω λιγο τη πυριτιδα για να εχω την ιδια ταχυτητα με το 57μμ...;
Εχω ήδη αναφέρει ότι εφόσον υπάρχει πρόσβαση σε βλητικό σταθμό και ελέγχεται το φυσίγγιο τότε ο καθένας μπορεί αν κάνει ότι θέλει. Κατα συνέπεια δεν θεωρώ λάθος τίποτε μέχρι να αποδειχθεί λάθος. Τα 57,00 χιλ ως τελικό ύψος κλεισμένου φυσιγγίου ενέχουν ΡΙΣΚΟ. !!! για έναν ερασιτέχνη ιδιογομωτή.
Προκειμένου λοιπόν να διακατέχεται κάποιος απο ένα τέτοιο ΡΙΣΚΟ ενστερνίζομαι αυτό που λέει και ο λαός: "φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά!!!" και συνιστώ σε 68,50 κάλυκες ως τελικό ύψος τα 57,50 χιλ.
Κατι όμως που μου ακούγεται πολύ περίεργο είναι πώς με ελευθερο χώρο 12+ μπορεί να υπάρχει βάθος ρελιού 1,80 χιλ.
Τα περισσότερα για να μην πώ όλα τα βιομηχανικά φυσίγγια με τέτοιο ελευθερο χώρο έχουν βάθος ρελιού περι τα 2,10~2,20 χιλ με ένα προφίλ ρελιού τύπου Ν2, Τ2 κ.λ.π
Το βάθος ρελιού με ένα τέτοιο ελεύθερο χώρο και για να έχει ασκηθεί μια πίεση 3~4 κιλών στο βύσμα είναι τουλάχιστον 2~2,20 χιλ.
Αρα κατα την ταπεινή μου άποψη πρέπει λίγο να ψάξεις το τρόπο που κλείνεις το φυσίγγι σου γιατί φοβάμαι ότι έιναι λίγο "εκτός ορίων".
Τώρα αν σου κάνει εσένα τα κέφια ο λόγος μου περιττεύει!
Το 1,80 βάθος το παίρνεις άνετα στα 68,50/57,50 χιλ
Θεωρώ στις υποθέσεις που έκανα ότι κάνεις χρήση Γ σταδίου.
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Καλημερα παιδια.

Κωνσταντινο θα βαλω πιο μετα φωτο απο το σετ απ.

Επισης με το στροφειο Τ3
με κλεισιμο μιση χαραξη-κωνικη-Γ σταδιο-ρελιασμα, με οτι ρυθμιση και να εκανα στο Γ σταδιο ακομα και στα 12,5μμ κενο ποτε δεν μου εβγαλε πανω απο 1.9 μμ βαθος ρελιου.

Δεν θυμαμαι αν το ξαναειπες, στο βαθος ρελιου εσυ μετρας και την καμπυλη που κανει το πλαστικο; δηλαδη αν μετρω με το παχυμετρο καθαρα 1.9 μμ βαθος ρελιου, μπορει με την καμπυλη να βγενει 2,1μμ. ;;;

Παντως ευχαριστουμε για τη βοηθεια και τις γνωσεις σου.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Απίθανος 78
Full Member

Δεν θυμαμαι αν το ξαναειπες, στο βαθος ρελιου εσυ μετρας και την καμπυλη που κανει το πλαστικο; δηλαδη αν μετρω με το παχυμετρο καθαρα 1.9 μμ βαθος ρελιου, μπορει με την καμπυλη να βγενει 2,1μμ. ;;;

Αυτο το ρωτησα κι εγω εχτες αλλα δεν πηρα απαντηση. Κωνσταντινε Οταν λες για βαθος ρελιου υπολογιζεις και αυτο ή το βαθος απο πανω απο το αστερι μεχρι και τα χειλη του καλυκα?
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Breda Pegaso έγραψε:Καλημερα παιδια.

Κωνσταντινο θα βαλω πιο μετα φωτο απο το σετ απ.

Επισης με το στροφειο Τ3
με κλεισιμο μιση χαραξη-κωνικη-Γ σταδιο-ρελιασμα, με οτι ρυθμιση και να εκανα στο Γ σταδιο ακομα και στα 12,5μμ κενο ποτε δεν μου εβγαλε πανω απο 1.9 μμ βαθος ρελιου.

Παντως ευχαριστουμε για τη βοηθεια και τις γνωσεις σου.
Αυτο είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!!! κατι δεν κάνεις σωστά ή δεν μετράς σωστά!!!
2,10~2,20 βγάζεις όπως και τα επαγγελματικά φυσίγγια.
Το πώς μετράμε το έχω αναλύσει ξανα και ξανα και νομίζω ότι θα το βρείτε σε παλιές αναρτήσεις.
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Albert Einstein
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”