ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

Απίθανος 78 έγραψε:Δηλαδη αν κλεισω 68.50 πρεπει να ειμαι στα 10.5 ελευθερο και να κατευω με το τριτο στα 58.3 και υψος ρελιου μεχρι 1.20?

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
ΛΑΘΟΣ δεν καταλαβες!!!
Διαβασε προσεκτικα!! άλλο ελευθερος χωρος κι αλλο διαφορα υψους λογω ρελιασματος.
Ο ελευθερος χωρος πρέπει να έχει διαφορα με το υψος ρελιασματος 1,2 χιλ
Δηλαδη όταν απαοφασίσω να ρελιασω 10,50 χιλ (68,50 στα 58,00) αφήνω ελευθερο χώρο 11,70 χιλ (δηλαδη όπως προανέφερα 11 χιλ καθαρο πραγματικο ε.χ (+/-) 0,5~0,7χιλ λογω ανοχης βυσματος.
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:
Breda Pegaso έγραψε:Κωνσταντινο μια ερωτηση.

Γεμιζω ενα φυσιγγιο σε καλυκα νομπελ σπορτ 68,5μμ 686 1.70 χ 32 bior gualandi την πιο χαμηλη σε νο10.
ΣΤροφειο Τ3 κλεισμενο
57μμ. 4σταδια.

Στο κανονακι εδειξε 630 bar στους 25 βαθμους.

Εχει εξαιρετικη αποδοση στο κυνηγι της τσιχλας σιδερωνει τα πουλια απο 5 βαθμους και πανω.
Πραγματικα ειναι απο τα καλυτερα φυσιγγια που εριξα σε τσιχλες σε συνδιασμο με το τσιοκ 4.

Απλα παντα αφηνει λιγη πυριτιδα ακαη. Που οφειλεται αυτο; Ξαναλεω στο κυνηγι ειναι εξαιρετικο. Ομως ειμαι περιεργος για την ακαη...

Υ.Γ.
Σε πιο χαμηλες θερμοκρασιες η το πρωινο με πολλυ κρυο εβαλα CX2000.
Χμμμ !!!
1. κόψε σε παρακαλώ με το μαχαίρι σου ένα τέτοιο καλυκα και μέτρησε μου ποσο είναι το μηκος κοπής του μαχαιριου (την ακτινα που κόβει)
2. Δεν μου ειπες για ποια πυρίτιδα μιλας όμως?
3. Το τέταρτο στάδιο ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ αν σου χρειάζεται
4. Το Τ3 αν και είναι απο τα αγαπημενα μου θα ηθελα να το αντικαταστησεις με ένα Τ2
Νομιζα οτι εγραψα την πυριτιδα αλλα δεν...

Η Α1 η κανονικη οχι η σπεσιαλ.

συγνωμη αλλα δεν καταλαβα πως να κοψω τον καλυκα
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Breda Pegaso έγραψε:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:

Γεμιζω ενα φυσιγγιο σε καλυκα νομπελ σπορτ 68,5μμ 686 1.70 χ 32 bior gualandi την πιο χαμηλη σε νο10.
ΣΤροφειο Τ3 κλεισμενο
57μμ. 4σταδια.

Εχει εξαιρετικη αποδοση στο κυνηγι της τσιχλας σιδερωνει τα πουλια απο 5 βαθμους και πανω.
Πραγματικα ειναι απο τα καλυτερα φυσιγγια που εριξα σε τσιχλες σε συνδιασμο με το τσιοκ 4.

Απλα παντα αφηνει λιγη πυριτιδα ακαη. Που οφειλεται αυτο; Ξαναλεω στο κυνηγι ειναι εξαιρετικο. Ομως ειμαι περιεργος για την ακαη...

Υ.Γ.
Χμμμ !!!
1. κόψε σε παρακαλώ με το μαχαίρι σου ένα τέτοιο καλυκα και μέτρησε μου ποσο είναι το μηκος κοπής του μαχαιριου (την ακτινα που κόβει)
2. Δεν μου ειπες για ποια πυρίτιδα μιλας όμως?
3. Το τέταρτο στάδιο ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ αν σου χρειάζεται
4. Το Τ3 αν και είναι απο τα αγαπημενα μου θα ηθελα να το αντικαταστησεις με ένα Τ2
Νομιζα οτι εγραψα την πυριτιδα αλλα δεν...

Η Α1 η κανονικη οχι η σπεσιαλ.

συγνωμη αλλα δεν καταλαβα πως να κοψω τον καλυκα
Χαραξε τον στο μαχαίρι σου παιδί μου όπως θα έκανες για να κάνεις το αστεροειδες σου.Αυτο εννοω! Και μετρησε με έναν χαρακα με ακρίβεια όμως ποσο μηκος έχει η τομη (το κόψιμο) με την ρυθμιση που εχεις κανει στο μαχαιρι σου για το συγκεκριμενο σεταπ.
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Απίθανος 78
Full Member

Δημοσίευση από Απίθανος 78 »

ΣΤροφειο Τ3 κλεισμενο
57μμ. 4σταδια.

Υ.Γ.
Φιλε breda με τα πολυ λιγα που ξερω και απο οτι εχω διαβασει ενας πιθανος λογος να συμβαινει αυτο ειναι οταν τοποθετεις το πιστονακι στον καλυκα να διαφευγουν φυλλιδια πυριτιδας απο κατω και να κολουν στα τοιχωματα του καλυκα. Μου συνεβαινε και εμενα οταν εβαζα πιστονακια βικτορυ και ηταν χαλαρα με αποτελεσμα να διαπερνουν απο κατω και να κολουν στα τοιχωματα. Ετσι εβρισκα ακαη πυριτιδα στις θαλαμες του οπλου. Ενας πιθανος λογος λεω

Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Απίθανος 78 έγραψε:

ΣΤροφειο Τ3 κλεισμενο
57μμ. 4σταδια.

Υ.Γ.
Φιλε breda με τα πολυ λιγα που ξερω και απο οτι εχω διαβασει ενας πιθανος λογος να συμβαινει αυτο ειναι οταν τοποθετεις το πιστονακι στον καλυκα να διαφευγουν φυλλιδια πυριτιδας απο κατω και να κολουν στα τοιχωματα του καλυκα. Μου συνεβαινε και εμενα οταν εβαζα πιστονακια βικτορυ και ηταν χαλαρα με αποτελεσμα να διαπερνουν απο κατω και να κολουν στα τοιχωματα. Ετσι εβρισκα ακαη πυριτιδα στις θαλαμες του οπλου. Ενας πιθανος λογος λεω

Οχι τοσο σημαντικός.Υπαρχουν πολλοι άλλοι λογοι . Ξεκινησαμε με τους σημαντικοτερους.Ας περιμενουμε την απαντηση !
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

A ποση ειναι η χαραξη εννοεις....7mm περιπου
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Απίθανος 78
Full Member

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:
Απίθανος 78 έγραψε:Δηλαδη αν κλεισω 68.50 πρεπει να ειμαι στα 10.5 ελευθερο και να κατευω με το τριτο στα 58.3 και υψος ρελιου μεχρι 1.20?

ΛΑΘΟΣ δεν καταλαβες!!!
Διαβασε προσεκτικα!! άλλο ελευθερος χωρος κι αλλο διαφορα υψους λογω ρελιασματος.
Δηλαδη όταν απαοφασίσω να ρελιασω 10,50 χιλ (68,50 στα 58,00) αφήνω ελευθερο χώρο 11,70 χιλ (δηλαδη όπως προανέφερα 11 χιλ καθαρο πραγματικο ε.χ (+/-) 0,5~0,7χιλ λογω ανοχης βυσματος.
Δηλαδη οταν θα κλεισω εναν καλυκα 68.50 σε 57.00 δηλ 11.50 υψος ρελιασματος θα πρεπει να εχω ελευθερο χωρο 13 χλ καθαρο? Και ποσο βαθος ρελιου απο την καμπουρα μεχρι την ανω επιφανεια του αστεριου?
Μπορεις να το κανουμε λιγο πθο πρακτικο?
Εχω εναν καλυκα 69.40. Βισμα sg ήz2m. Ελευθερο χωρο 11χλ με καποια στατικη πιεση περι τα 2-3 κιλα. Κατεβασμα γ σταδιου 58.20? Κλεισιμο 57.90? Βαθος ρελειου 1.70-1.80?
Καλυκα 68.50. Βισμα sg ή z2m και παλι 11 χλ ελευθερο. Που παει το γ σταδιο ποσο πρεπει να κλεισω και ποσο βαθος ρελιου? Απο την καμπουρα μεχρι το ανω μερος του αστεριου. Ξερω τωρα οτι θα με αποκαλεις καθυστερημενο[emoji85] αλλα στην πραξη με βοηθαει παραπανω.

Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Breda Pegaso έγραψε:A ποση ειναι η χαραξη εννοεις....7mm περιπου
Το περίμενα!!!
Κανε το εξής λοιπόν!
Τερματισε το μαχαίρι σου ώστε να μπουκωνει κατα το κοψιμο (να μην πηγαινει αλλο)
Στη συνεχεια πήγαινε το χαραγμενο φυσίγγι στο Γ σταδιο και φορμαρισε.
Αν σου κανει "λακουβα" τότε παέμβαλλεις στη διαδικασια το Β σταδιο λιγο λιγο χωρίς να αισθανεσαι ότι πιέζι πολυ .Δεν θέλει κόντρα.
Μολις δεις ότι το κωνικο σου αστερι είναι ημιεπίπεδο είσαι έτοιμος για το στροφείο.
Αν μετα τη χαραξη έχεις ανεβασμενο κωνικο αστεροειδες τότε ανεβαζεις το μαχαιρι 1/4 του κυκλου προοδευτικα μεχρι να πετύχεις ημιεπίπεδο αστεροειδές και στην συνεχεια ρελιάζεις.
Στην συνεχεια θα ρεγουλαρεις το Β μεχρι τα κοψίματα του μαχαιριου να φτάνουν ως το μεσον του ρελιου.
Οχι λιγοτερη χάραξη απο 8,5 χιλ.
Δοκιμασε την τουφεκια και πε΄ς μου!!!
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Απίθανος 78 έγραψε:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:

ΛΑΘΟΣ δεν καταλαβες!!!
Δηλαδη οταν θα κλεισω εναν καλυκα 68.50 σε 57.00 δηλ 11.50 υψος ρελιασματος θα πρεπει να εχω ελευθερο χωρο 13 χλ καθαρο? Και ποσο βαθος ρελιου απο την καμπουρα μεχρι την ανω επιφανεια του αστεριου?
Εχω εναν καλυκα 69.40. Βισμα sg ήz2m. Ελευθερο χωρο 11χλ με καποια στατικη πιεση περι τα 2-3 κιλα. Κατεβασμα γ σταδιου 58.20? Κλεισιμο 57.90? Βαθος ρελειου 1.70-1.80?
Καλυκα 68.50. Βισμα sg ή z2m και παλι 11 χλ ελευθερο. Που παει το γ σταδιο ποσο πρεπει να κλεισω και ποσο βαθος ρελιου? Απο την καμπουρα μεχρι το ανω μερος του αστεριου. Ξερω τωρα οτι θα με αποκαλεις καθυστερημενο[emoji85] αλλα στην πραξη με βοηθαει παραπανω.

Βρε ρώτα εσύ και τι σε νοιάζει.
Βλέπεις ότι υπάρχει σύγχιση?
Πετάγεσαι απο τα ένα στο άλλο .
Σε τι ύψος αποφασίζεις να κλεισεις τελικο ύψος? Στα 11,50 έτσι?
Προσθεσε 1,2 και βρες τον ελευθερο χώρο δηλαδη περι τα 12,70 χιλ το πολύ (12 καθαρος + 0,7 την ανοχη του βυσματος)
Τα υπόλοιπα δεν σε ενδιαφέρουν.Ρεγουλαρονται απο μονα τους.
Χαρη το Γ σταδιο θα σου δειξει αναλογα με το ποσο μυτερο ή χαμηλωμενο είναι το κωνικο αστεροειδες αν έχεις αφησει
1. τον σωστο ελευθερο χωρο ή
2. αν το βυσμα σου ειναι σκληρο ή μαλακο
Δυο τροποι υπαρχουν να τα ρεγουλαρεις αυτα για να πέσει ή να ανέβει η "μυτη"
1. προσθαφαιρεση 1 γρ. το πολύ σε σκαγια
2. χαμηλοτερο η μαλακοτερο βυσμα και ψηλοτερο ή σκληρότερο βυσμα
Το Γ σταδιο θα κοβει +0,3 χιλ πιο πανω απο εκει που σκοπευεις να τελειωσεις το φυσιγγι σου με το κωνικο αστερειδες ΗΜΙΕΠΙΠΕΔΟ!!!
Albert Einstein
Απίθανος 78
Full Member

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:
Απίθανος 78 έγραψε:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε: ΛΑΘΟΣ δεν καταλαβες!!!

Βρε ρώτα εσύ και τι σε νοιάζει.
Βλέπεις ότι υπάρχει σύγχιση?
Πετάγεσαι απο τα ένα στο άλλο .
Σε τι ύψος αποφασίζεις να κλεισεις τελικο ύψος? Στα 11,50 έτσι?
Προσθεσε 1,2 και βρες τον ελευθερο χώρο δηλαδη περι τα 12,70 χιλ το πολύ (12 καθαρος + 0,7 την ανοχη του βυσματος)
Τα υπόλοιπα δεν σε ενδιαφέρουν.Ρεγουλαρονται απο μονα τους.
Χαρη το Γ σταδιο θα σου δειξει αναλογα με το ποσο μυτερο ή χαμηλωμενο είναι το κωνικο αστεροειδες αν έχεις αφησει
1. τον σωστο ελευθερο χωρο ή
2. αν το βυσμα σου ειναι σκληρο ή μαλακο
Δυο τροποι υπαρχουν να τα ρεγουλαρεις αυτα για να πέσει ή να ανέβει η "μυτη"
1. προσθαφαιρεση 1 γρ. το πολύ σε σκαγια
2. χαμηλοτερο η μαλακοτερο βυσμα και ψηλοτερο ή σκληρότερο βυσμα
Το Γ σταδιο θα κοβει +0,3 χιλ πιο πανω απο εκει που σκοπευεις να τελειωσεις το φυσιγγι σου με το κωνικο αστερειδες ΗΜΙΕΠΙΠΕΔΟ!!!
Δηλαδη οπως το αντιλαμβανομαι αν εχω 11χλ καθαρο ελευθερο θα πρεπει να κλεισω στα 59.00 εναν καλυκα 69.50 και αν εχω 12χλ καθαρο θα κλεισω στα 58.00. Σωστα το αντιλαμβανομαι?

Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”