ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Απίθανος 78
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από Απίθανος 78 »

Σε καποιες περιπτωσεις ναι γιατι αγγιζουν λιγο τα χειλη στο τελειωμα.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

Απίθανος 78 έγραψε:Σε καποιες περιπτωσεις ναι γιατι αγγιζουν λιγο τα χειλη στο τελειωμα.

Οσο πιο κάτω είναι η μυτη του κωνικου αστερειδους τόσο πιο πολύ πλαστικό κερδίζεις αρα μπορείς να ρελιάζεις πιο ψηλα και αντι να είσαι π.χ ατα 58,00 μπορεις να είσαι στα 58,20 ΤΟΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Απίθανος 78
Full Member

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:
Απίθανος 78 έγραψε:Σε καποιες περιπτωσεις ναι γιατι αγγιζουν λιγο τα χειλη στο τελειωμα.

Οσο πιο κάτω είναι η μυτη του κωνικου αστερειδους τόσο πιο πολύ πλαστικό κερδίζεις αρα μπορείς να ρελιάζεις πιο ψηλα και αντι να είσαι π.χ ατα 58,00 μπορεις να είσαι στα 58,20 ΤΟΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!
Οκ

Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Αγαπητε φίλε Απιθανε (στη κυριολεξία) αν μπορέσεις να έχεις σχεδόν ημιεπιπεδο το αστερειδες μετα το Γ στάδιο έχεις πετύχει το απόλυτο!
Αν λοιπον σχεδιάζεις να ρελιάσεις στα -11,50 χιλ δηλαδή απο 69,50 χιλ σε τελικο κλεισιμο 58,00 τοτε μετα το Γ σταδιο ο καλυκας σου με σχεδόν ΕΠΙΠΕΔΟ το αστεροειδές σου πρέπει να έχει ύψος 58,30 χιλ.
Τοτε θα δείς ότι το Γ στάδιο σου έχει προσφέρει όλο εκείνο το πλαστικο ώστε να χτίσεις ένα βάθος ρελιου περί τα 2 χιλ.
Ρελιάζοντας δε με το αναλογο στροφειο π.χ CORTINI T2 θα δείς ότι όταν μετρήσεις το υψος απο την κορυφή (καμπουρα) των πτυχών θα είναι περι τα 1,70~1,80 χιλ. Ελα όμως που το ιχνος του κοψιματος του σταδίου εκει που τεμνει το ρελι την πτυχή είναι πιο χαμηλα κατα 0,30~0,40 χιλ? Αρα το βάθος του ρελιού σου θα είναι 1,70 + 0,30 = 2,00 χιλ περίπου
Δεν ρελιαζουμε όπου μας γουστάρει και μας κάνει κέφι.
Υποθέτω ότι το στροφειο που βλέπω ότι έχεις (πιστευω δεν έιναι καποιο εξειδικευμενο) έχει ένα βάθος περί τα 1,70~1,80 που είναι απολύτως σωστό.
Αυτο το στροφείο "γεμίζει" και κανει το σωστό προφίλ χωρίς να ζορίζεται αλλα απλά "χαιδεύει" και φορμαρει το ρέλι, όταν πάμε στα -11,50 χιλ κάτω απο το ύψος του κάλυκα.
Για λιγότερο ύψος ρελιάσματος και μεγαλυτερο ύψος κλεισμενου φυσιγγίου θα πρέπει να έχεις ένα λιγοτερο βαθύ στροφείο κ.ο.κ
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Συνοψίζοντας..
Υψος καλυκα Υψος μετα το Γ σταδιο Τελικο ύψος Διαφορα ύψους Βαθος Στροφειου
69,50 58,30 58,00 11,50 1,70~1,80

Ο ελευθερος χωρος περι τα 12 χιλ με (+/-) 0,5~0,7 χιλ με την ανοχή και την σκληρότητα του βύσματος
Αν το βύσμα είναι πολυ σκληρο όπως μια τάπα τύπου FIBER τότε υπολογίζεις ε.χ 13 χιλ

68,50 58,30 58,00 10,50 1,00~1,20

Ο ελευθερος χωρος περι τα 11 χιλ με (+/-) 0,5~0,7 χιλ με την ανοχή και την σκληρότητα του βύσματος
Αν το βύσμα είναι πολυ σκληρο όπως μια τάπα τύπου FIBER τότε υπολογίζεις ε.χ 12 χιλ
Albert Einstein
Απίθανος 78
Full Member

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:Αγαπητε φίλε Απιθανε (στη κυριολεξία) αν μπορέσεις να έχεις σχεδόν ημιεπιπεδο το αστερειδες μετα το Γ στάδιο έχεις πετύχει το απόλυτο!
Αν λοιπον σχεδιάζεις να ρελιάσεις στα -11,50 χιλ δηλαδή απο 69,50 χιλ σε τελικο κλεισιμο 58,00 τοτε μετα το Γ σταδιο ο καλυκας σου με σχεδόν ΕΠΙΠΕΔΟ το αστεροειδές σου πρέπει να έχει ύψος 58,30 χιλ.
Τοτε θα δείς ότι το Γ στάδιο σου έχει προσφέρει όλο εκείνο το πλαστικο ώστε να χτίσεις ένα βάθος ρελιου περί τα 2 χιλ.
Ρελιάζοντας δε με το αναλογο στροφειο π.χ CORTINI T2 θα δείς ότι όταν μετρήσεις το υψος απο την κορυφή (καμπουρα) των πτυχών θα είναι περι τα 1,70~1,80 χιλ. Ελα όμως που το ιχνος του κοψιματος του σταδίου εκει που τεμνει το ρελι την πτυχή είναι πιο χαμηλα κατα 0,30~0,40 χιλ? Αρα το βάθος του ρελιού σου θα είναι 1,70 + 0,30 = 2,00 χιλ περίπου
Δεν ρελιαζουμε όπου μας γουστάρει και μας κάνει κέφι.
Υποθέτω ότι το στροφειο που βλέπω ότι έχεις (πιστευω δεν έιναι καποιο εξειδικευμενο) έχει ένα βάθος περί τα 1,70~1,80 που είναι απολύτως σωστό.
Αυτο το στροφείο "γεμίζει" και κανει το σωστό προφίλ χωρίς να ζορίζεται αλλα απλά "χαιδεύει" και φορμαρει το ρέλι, όταν πάμε στα -11,50 χιλ κάτω απο το ύψος του κάλυκα.
Για λιγότερο ύψος ρελιάσματος και μεγαλυτερο ύψος κλεισμενου φυσιγγίου θα πρέπει να έχεις ένα λιγοτερο βαθύ στροφείο κ.ο.κ
Το στροφειο μου ειναι gaep bn2. Οσο για το ρελιασμα οντως ηρθα στο σημειο να το χαιδευει απαλα. Τωρα για τα υπολοιπα μονο με δουλεια και ρυθμισεις και εμπειρια θα ερθουν απο μονα τους

Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Κωνσταντινο μια ερωτηση.

Γεμιζω ενα φυσιγγιο σε καλυκα νομπελ σπορτ 68,5μμ 686 1.70 χ 32 bior gualandi την πιο χαμηλη σε νο10.
ΣΤροφειο Τ3 κλεισμενο
57μμ. 4σταδια.

Στο κανονακι εδειξε 630 bar στους 25 βαθμους.

Εχει εξαιρετικη αποδοση στο κυνηγι της τσιχλας σιδερωνει τα πουλια απο 5 βαθμους και πανω.
Πραγματικα ειναι απο τα καλυτερα φυσιγγια που εριξα σε τσιχλες σε συνδιασμο με το τσιοκ 4.

Απλα παντα αφηνει λιγη πυριτιδα ακαη. Που οφειλεται αυτο; Ξαναλεω στο κυνηγι ειναι εξαιρετικο. Ομως ειμαι περιεργος για την ακαη...

Υ.Γ.
Σε πιο χαμηλες θερμοκρασιες η το πρωινο με πολλυ κρυο εβαλα CX2000.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Απίθανος 78
Full Member

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:Συνοψίζοντας..
Υψος καλυκα Υψος μετα το Γ σταδιο Τελικο ύψος Διαφορα ύψους Βαθος Στροφειου
69,50 58,30 58,00 11,50 1,70~1,80

Ο ελευθερος χωρος περι τα 12 χιλ με (+/-) 0,5~0,7 χιλ με την ανοχή και την σκληρότητα του βύσματος
Αν το βύσμα είναι πολυ σκληρο όπως μια τάπα τύπου FIBER τότε υπολογίζεις ε.χ 13 χιλ

68,50 58,30 58,00 10,50 1,00~1,20

Ο ελευθερος χωρος περι τα 11 χιλ με (+/-) 0,5~0,7 χιλ με την ανοχή και την σκληρότητα του βύσματος
Αν το βύσμα είναι πολυ σκληρο όπως μια τάπα τύπου FIBER τότε υπολογίζεις ε.χ 12 χιλ
Εδω με συγχισες. Εννοω με τα 12χλ 13 και 11 και τα βυσματα

Απίθανος 78
Full Member

Δηλαδη αν κλεισω 68.50 πρεπει να ειμαι στα 10.5 ελευθερο και να κατευω με το τριτο στα 58.3 και υψος ρελιου μεχρι 1.20?

Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Breda Pegaso έγραψε:Κωνσταντινο μια ερωτηση.

Γεμιζω ενα φυσιγγιο σε καλυκα νομπελ σπορτ 68,5μμ 686 1.70 χ 32 bior gualandi την πιο χαμηλη σε νο10.
ΣΤροφειο Τ3 κλεισμενο
57μμ. 4σταδια.

Στο κανονακι εδειξε 630 bar στους 25 βαθμους.

Εχει εξαιρετικη αποδοση στο κυνηγι της τσιχλας σιδερωνει τα πουλια απο 5 βαθμους και πανω.
Πραγματικα ειναι απο τα καλυτερα φυσιγγια που εριξα σε τσιχλες σε συνδιασμο με το τσιοκ 4.

Απλα παντα αφηνει λιγη πυριτιδα ακαη. Που οφειλεται αυτο; Ξαναλεω στο κυνηγι ειναι εξαιρετικο. Ομως ειμαι περιεργος για την ακαη...

Υ.Γ.
Σε πιο χαμηλες θερμοκρασιες η το πρωινο με πολλυ κρυο εβαλα CX2000.
Χμμμ !!!
1. κόψε σε παρακαλώ με το μαχαίρι σου ένα τέτοιο καλυκα και μέτρησε μου ποσο είναι το μηκος κοπής του μαχαιριου (την ακτινα που κόβει)
2. Δεν μου ειπες για ποια πυρίτιδα μιλας όμως?
3. Το τέταρτο στάδιο ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ αν σου χρειάζεται
4. Το Τ3 αν και είναι απο τα αγαπημενα μου θα ηθελα να το αντικαταστησεις με ένα Τ2
Albert Einstein
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”