ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ
- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ
Υπαρχει καποιος συναδελφος ο οποιος γεμιζε παλια με 2 σταδια φυσιγγια και τωρα εχει παει στα 4/5 σταδια να μας πει εαν παρατηρησε καποια σημαντικη διαφορα στη συμπεριφορα σε πρακτικο επιπεδο?
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
- Prestige 8
- Full Member
Φίλε μου Ανδρέα78..andreas78 έγραψε:Καλημέρα παίδες,
Νικολα εχουν μπει αρκετά βίντεο απο βιομηχανικές μηχανές και ενα έβαλα και εγω, αν θες μπες στην σελίδα μου στο YouTube για να του δώσεις λίγη παραπάνω σημασία, έχει 3 στάδια εκ των οποίων τα 2 κάνουν διπλή δουλειά, το μαχαίρι έχει τέτοιο προφίλ που αφήνει περιθώριο στο Γ'σταδιο να πατήσεις σωστά έχοντας επίσης και τον χρόνο λειτουργίας σαν σύμμαχο, στην συνέχεια το Γ'σταδιο εκτός απο προφίλ κάνει και πάτημα σχεδόν.
Φίλε Prestige, προσωπικά δεν ευλογώ τα γένια μου, δεν κανω ανώτερα φυσίγγια απο κανέναν, προσπαθώ να αντιγράψω άξια φυσίγγια όπου καποιες φορές μπορεί να κοντεψω αρκετά ενώ καποιες άλλες οχι και επιςης ξεκαθάρισα την άποψη μου για τα απλά φυσίγγια ιδιογομωσης η οποία δεν ειναι αρνητική αλλα θετική, νομιζω ότι στην πορεία σου στο παρόν φορουμ έχεις κατανοήσει ότι δεν είμαι άνθρωπος με παροπιδες.!!
Επαυξάνω την αναφορα σου στην αρμονία και δέσιμο ενος φυσιγγίου, κάτι που ανέφερα και εγω, το καλό φυσιγγιο ειτε απλο, ειτε πολυσταδιακο ειναι εκεί που ξεχωριζει και μας κάνει να το ερωτευόμαστε.!!
Αυτό ομως δεν συμαινει ότι θα πρέπει να εθελοτυφλούμε και να μην αποδεχόμαστε την ανωτερότητα κάποιων μηχανών, που επι δεκαετίες παράγουν φυσίγγια που διαφέρουν κατασκευαστικά κατα κόρον απο τα απλά δικά μας, ειτε αυτό φαίνεται στην παραμόρφωση της στεφάνης του πλαστικού, ειτε αυτό φαίνεται στην υπερβολική συμπίεση των πτυχών μεταξύ τους, ειτε αυτό φαίνεται στον λανθασμένο τροπο συμπίεσης του βύσματος, ειτε αυτό φαίνεται στην λανθασμένη επιλογή υλικών προς συναρμολογιση.
Απλά και μόνο, καποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι μια βιομηχανική μηχανή, περνά σε κάθε σταδιο της ενα φυσιγγιο σε κάθε 0,02 δευτερόλεπτα, όσοι λοιπόν εχουν κοινή λογική και εχουν αποβάλει τις παροπιδες, θα καταλάβουν εύκολα τα πλεονεκτήματα σε ενα φυσιγγιο μόνο και μόνο απο αυτό το γεγονός, χωρις να χρειαζεται να προχωρισουν περισσότερο.!!!!!!!
Πρωτίστως να σου αναφέρω ότι ως χαρακτήρας που είμαι έχω μάθει να ψάχνομαι και να βλέπω πολυπλευρα τα πράγματα. Χωρίς παροπιδες και εκκεντρικα κολλήματα σε πράγματα, απόψεις ή και καταστάσεις. Επομένως αρεσκομαι στο να ακούω την άποψή ακόμα και του τελευταίου τυχαιου, πάντοτε υπάρχει η πιθανότητα να αρπάξεις κάτι καλό απο τον οποιοδήποτε.
Εγώ προσωπικά δεν έχω εκφερει προτίμιση σε κάποια από τις δύο πρακτικές μεθόδους κλεισίματος.
Γνωριζοντας σε όλο αυτό τον καιρό μέσα από το φόρουμ περίμενα ότι θα έδινες μια κάπώς πιο τεκμηριωμένη απάντηση, αφού 'εχεις τις γνώσεις.
Σίγουρα δεν τίθεται θέμα όσον αφορά τωρά τον φτηνιάρικο μου τράπανο και τα αλλα τόσα χειροποιειτά μου εργαλεία να τα συνκρίνω με τις μηχανές εκατομυρίων που διαθέτουν οι βιομηχανίες, οπου ο χρόνος σημαίνει χρημα, η μειωση των απαιτούμενων πρωτων υλων επίσης, η καλύτερη και πιο ελκυστική εξωτερική εμφάνιση σημαίνει περισσότερους πελατες. Και όλα αυτα συνηγορουν στο μεγαλύτερο κέρδος που ειναι και ο στόχος μια επιχείρησης και για αυτό έχουν εξελιχθεί και βελτιστοποιηθει τα συγκεκριμένα μηχανηματα άλλωστε.
Επειδή με απασχόλησε σε κάποια φάση το ενδεχόμενο να χρησιμοποιουσα και εγώ περισσότερα στάδια, προσπαθουσαν να καταλάβω τι θα μου προσφέρει επιπλέον.
Και εδώ μπαίνει το ερώτημα μου..
Εγώ που κλείνω με χάραξη, πάτημα και ρελιασμα τα συμπαθητικά μου φυσιγγια για μενα,που με αφήνουν απολυτα ικανοποιημενο στο πεδιο και είναι περαν για περαν ασφαλή , τι θα κερδίσω επιπλέον αραγε?
Το θέμα δεν έχει να κάνει με τα βιομηχανικά φυσίγγια, αλλά μεταξύ των δύο πρακτικων μεθόδων κλεισίματος που είπαμε.
Για τα πληστα βιομηχανικά φυσίγγια εχω ιδιαν άποψη οπως και οι πληστοι από μας φαντάζομαι.
-
- Full Member
Παιδια για να μην παραιξηγηθω εγω δεν αναφερα διαφορες αναμεσα στις εργοστασιακες μηχανες και τησ δικης μου μεκ για ονομα του θεου!!!εγω αναφερομαι μονο στις διαφορες των δυο τροπων κλεισιματος
Φίλε Prestige, δεν είμαι σύγουρος αν ειναι Μαριος το όνομα σου by the way....
Θα επαναλάβω ακόμα μια φορά, ότι δεν σνομπαρω κανενα τροπο κλεισίματος, επ αυτού και ασχολουμε με όλους, θα κανω και αναγόμωση, θα κανω και αρελιαστα θα κανω και χάραξη/ ρελι, θα κανω και πολυσταδιακο.!!!!!!
Στο θέμα της ομορφιάς, θα με βρεις άκρος αντίθετο στην άποψη σου, ενας έμπειρος ιδιογομωτης ειναι σε θέση να φτιάξει φυσιγγιο αναγομωσης που να ειναι πιο αρεστό οπτικά απο ενα εργοστασιακό και μάλιστα να μην καταλάβει κανένας ότι ειναι και αναγόμωση. Σε αυτό το σκεπτικό σου έχεις λάθος.!!!!
Οι πυριτιδες του λειοκανου όπλου ειναι χημικό προωθητικό υλικό, για να αποδόσουν στα μέγιστα των δυνατοτήτων τους εχουν συγκεκριμένες ανοχές όπου βέβαια δεν μπορεί κανένας να τες πετύχει για αυτό και καμία πυρίτιδα δεν καίγεται εξ ολοκλήρου ασχέτως ότι εμείς δεν είμαστε σε θέση να το διαπηστοσουμε με γυμνό μάτι αλλα παρά μόνο με συγκεκριμένα μηχανήματα και βλητικους σταθμούς, όπου διαφαίνεται η καμπύλη καύσης με διαφορετικό τροπο απο τον συνηθισμένο και παρουσιάζει την απουσία πλήρης και ολοκληρωτικής καύσης, πέραν τούτου οι πυριτιδες εχουν και συγκεκριμένο τροπο καύσης..!!!!
Όταν λοιπόν γίνει η επιλογή των υλικών που θα μπουν σε ενα φυσιγγιο και ειναι ορθά επιλεγμένα, δλδ απο τις δοσολογίες πυρίτιδας/ σκαγιών, το καψουλι και κυρίως το βύσμα, ερχόμαστε στο κλείσιμο του φυσιγγίου όπου θα πρέπει να ειναι τέτοιο που να προσφέρει την πιο ομαλή.....προοδευτική....και όσο το δυνατόν περισσότερη καύση της πυρίτιδας έτσι ώστε να μας προσφέρει το μεγαλύτερο ποσοστό των δυνατοτήτων της...!!!!!
Εδώ μπαίνουν λοιπόν τα γνωστά και πολυσυζητημένα στάδια βιομηχανικών/ εργοστασιακών μηχανών γομωσης όπου σε συνδυασμό με το χρόνο εργασίας τους προσφέρουν αυτό που έχω προαναφερει.
Αν συγκρίνεις ενα φυσιγγιο χάραξης/ ρελι με ενα αξιόλογο βιομηχανικό πολυσταδιακο, θα παρατηρήσεις ότι το πρώτο, έχει παραμορφωμένο πλαστικό στο στεφάνι, έχει επίσης υπερσυμπιεση των πτυχών μεταξύ τους. Πέραν αυτων η συμπίεση που δέχεται το βύσμα ειναι περισσότερη απο αυτή του εργοστασιακού ακόμα και αν ειναι κλεισμένα στο ίδιο τελικο ύψος. Επιπλεον όταν ρίξεις αυτα τα φυσίγγια και παρατηρήσεις τους άδειους κάλυκες παλυ θα εκπλαγείς απο το αποτελεσμα, αφου το πρώτο φυσιγγιο ειναι παραμορφωμένο κατω απο τις πτυχές με ενα εμφανές παρά φύση δακτυλίδι ενώ το δεύτερο έχει απλά μια ομαλή/ ελαφριά παραμόρφωση..!!!!
Αν φίλε Prestige πιστεύεις ότι αυτα τα δεδομένα δεν ειναι αρκετά για να παραποιησουν τις πιέσεις, το RT, το TC και αλλα βλητικά δεδομένα που τελειοποιουν ενα φυσιγγιο, ίσως τελικά να έχεις παροπιδες..!!!!

Θα επαναλάβω ακόμα μια φορά, ότι δεν σνομπαρω κανενα τροπο κλεισίματος, επ αυτού και ασχολουμε με όλους, θα κανω και αναγόμωση, θα κανω και αρελιαστα θα κανω και χάραξη/ ρελι, θα κανω και πολυσταδιακο.!!!!!!
Στο θέμα της ομορφιάς, θα με βρεις άκρος αντίθετο στην άποψη σου, ενας έμπειρος ιδιογομωτης ειναι σε θέση να φτιάξει φυσιγγιο αναγομωσης που να ειναι πιο αρεστό οπτικά απο ενα εργοστασιακό και μάλιστα να μην καταλάβει κανένας ότι ειναι και αναγόμωση. Σε αυτό το σκεπτικό σου έχεις λάθος.!!!!
Οι πυριτιδες του λειοκανου όπλου ειναι χημικό προωθητικό υλικό, για να αποδόσουν στα μέγιστα των δυνατοτήτων τους εχουν συγκεκριμένες ανοχές όπου βέβαια δεν μπορεί κανένας να τες πετύχει για αυτό και καμία πυρίτιδα δεν καίγεται εξ ολοκλήρου ασχέτως ότι εμείς δεν είμαστε σε θέση να το διαπηστοσουμε με γυμνό μάτι αλλα παρά μόνο με συγκεκριμένα μηχανήματα και βλητικους σταθμούς, όπου διαφαίνεται η καμπύλη καύσης με διαφορετικό τροπο απο τον συνηθισμένο και παρουσιάζει την απουσία πλήρης και ολοκληρωτικής καύσης, πέραν τούτου οι πυριτιδες εχουν και συγκεκριμένο τροπο καύσης..!!!!
Όταν λοιπόν γίνει η επιλογή των υλικών που θα μπουν σε ενα φυσιγγιο και ειναι ορθά επιλεγμένα, δλδ απο τις δοσολογίες πυρίτιδας/ σκαγιών, το καψουλι και κυρίως το βύσμα, ερχόμαστε στο κλείσιμο του φυσιγγίου όπου θα πρέπει να ειναι τέτοιο που να προσφέρει την πιο ομαλή.....προοδευτική....και όσο το δυνατόν περισσότερη καύση της πυρίτιδας έτσι ώστε να μας προσφέρει το μεγαλύτερο ποσοστό των δυνατοτήτων της...!!!!!
Εδώ μπαίνουν λοιπόν τα γνωστά και πολυσυζητημένα στάδια βιομηχανικών/ εργοστασιακών μηχανών γομωσης όπου σε συνδυασμό με το χρόνο εργασίας τους προσφέρουν αυτό που έχω προαναφερει.
Αν συγκρίνεις ενα φυσιγγιο χάραξης/ ρελι με ενα αξιόλογο βιομηχανικό πολυσταδιακο, θα παρατηρήσεις ότι το πρώτο, έχει παραμορφωμένο πλαστικό στο στεφάνι, έχει επίσης υπερσυμπιεση των πτυχών μεταξύ τους. Πέραν αυτων η συμπίεση που δέχεται το βύσμα ειναι περισσότερη απο αυτή του εργοστασιακού ακόμα και αν ειναι κλεισμένα στο ίδιο τελικο ύψος. Επιπλεον όταν ρίξεις αυτα τα φυσίγγια και παρατηρήσεις τους άδειους κάλυκες παλυ θα εκπλαγείς απο το αποτελεσμα, αφου το πρώτο φυσιγγιο ειναι παραμορφωμένο κατω απο τις πτυχές με ενα εμφανές παρά φύση δακτυλίδι ενώ το δεύτερο έχει απλά μια ομαλή/ ελαφριά παραμόρφωση..!!!!
Αν φίλε Prestige πιστεύεις ότι αυτα τα δεδομένα δεν ειναι αρκετά για να παραποιησουν τις πιέσεις, το RT, το TC και αλλα βλητικά δεδομένα που τελειοποιουν ενα φυσιγγιο, ίσως τελικά να έχεις παροπιδες..!!!!
- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
Νικο μου εαν πας πισω.....και οι τρεις μας (Μαριος- Prestige) εσυ και εγω αναφερθηκαμε μονο στο αν το απλο κλεισιμο με 2 σταδια εαν εχει διαφορα με το πολυσταδιακο ετσι!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
- Prestige 8
- Full Member
andreas78 έγραψε:Φίλε Prestige, δεν είμαι σύγουρος αν ειναι Μαριος το όνομα σου by the way....![]()
![]()
Μάριος φίλε Ανδρέα...
Κατα πρώτον φίλε συμφωνώ απόλυτα ότι ένας ιδιογομωτης μπορεί να κάνει ένα πολύ πιο όμορφο εμφανισιακα κλεισμενο φυσιγγιο.
Εγώ ανάφερα έτσι απλά κάποιους βασικούς πυλώνες όπου στηρίζονται οι βιομηχανίες , ένας εκ τον οποίον είναι και η προσέγγιση του πελάτη διαμέσου της ελκυστικης εμφανισεις, που δεν σημαίνει μόνο το κλείσιμο αλλά και χρώματα, σχέδια, ύψος μεταλλου κ.α.
Για να το συνοψιζουμε το κεφάλαιο και να το κλείνουμε:
Άρα η πολυσταδιακη μέθοδος κλεισίματος έχει το βασικό πλεονέκτημα να προσδίδει προοδευτικοτητα στην πυριτιδα, με επακολουθο την αύξηση του Rt που συνεπάγεται αυξηση και του Tc, με αποτερο αποτέλεσμα την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της πυριτιδας. Άρα λιγότερο χαμένο υλικό, συνεπάγεται εξοικονόμηση πρώτης ύλης και αποφέρει κερδος..
Σωστά κατάλαβα?
Επαναλαμβάνω το βασικότερο της πλεονέκτημα φίλε μου!!!
Φίλε Μάριε,
ΔΕΝ προσδίδουν προοδευτικότητα, προοδευτικά λειτουργεί πάντα η πυρίτιδα εκτός και αν κάνουμε βεγγαλικά..!!!
Κάνουν την πυρίτιδα να λειτουργήσει στα ανώτερα επίπεδα των δυναροτήτων της με το χαμηλότερο δυνατό Peak και στους καλύτερους δυνατούς χρόνους χωρίς αυτό να συμαίνει οτι πρέπει να ειναι ψηλά..!!!!
Στο παρόν url θα δείς ανάλυση απο αρκετα και αξιόλογα φυσίγγια του εξωτερικού σε σχέση με τα υλικά και τις δοσολογίες που έχουν, προσωπικά δεν εχω προσέξει καμία έλλυψη στην ποσοτητα των υλικών.!!!
http://www.modomirino.it/cosa-spariamo.html
ΔΕΝ προσδίδουν προοδευτικότητα, προοδευτικά λειτουργεί πάντα η πυρίτιδα εκτός και αν κάνουμε βεγγαλικά..!!!
Κάνουν την πυρίτιδα να λειτουργήσει στα ανώτερα επίπεδα των δυναροτήτων της με το χαμηλότερο δυνατό Peak και στους καλύτερους δυνατούς χρόνους χωρίς αυτό να συμαίνει οτι πρέπει να ειναι ψηλά..!!!!
Στο παρόν url θα δείς ανάλυση απο αρκετα και αξιόλογα φυσίγγια του εξωτερικού σε σχέση με τα υλικά και τις δοσολογίες που έχουν, προσωπικά δεν εχω προσέξει καμία έλλυψη στην ποσοτητα των υλικών.!!!
http://www.modomirino.it/cosa-spariamo.html
- Breda Pegaso
ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ
Εγω λεω παντα να μην ειμαστεν απολυτοι.
Προσωπικα αν και 3 χρονια εχει που ασχολουμαι με την ιδιογομωση περασα σχεδον απ´ολα τα σταδια της, και απλη αναγομωση και αρελιαστα μεχρι τωρα στα πολυσταδιακα.
Ηταν φυσικη καταληξη για μενα να παω στα πολυσταδιακα γιατι θελω να εχω και ομορφο φυσιγγιο. Ναι ειμαι ιδιοτροπος δεν θελω να φκενει χαραγμα πανω στο ρελι μου! Θελω να συνδιαζω και ομορφκια και αποδοση.
Επισης λεω με οτι τροπο και να κλεισεις κανεις αξιολογο φυσιγγι που να σε ικανοποιει στο κυνηγι και στο σκοπευτηριο ασχημο ή ομορφο, δεν εχει θεμα.
Τωρα πρακτικα με το πολυσταδιακο κλεισιμο εχεις πιο πολλα εργαλεια στη διαθεση σου μπορει να κλεισεις με πολλους τροπους κλπ.
Τωρα οσον αφορα αποδοση εγω δεν ειμαι αρμοδιος να σας πω γιατι ειναι καλυτερο το πολυσταδιακο απο το απλο κλεισιμο.
Αλλα οταν βλεπουμε Μεγαλες εταιρειες θρυλους να κλεινουν πολυσταδιακα που εχουν να καμουν με παγκοσμιου κλασης σκοπευτες, δυσκολευομαι να πιστεψω οτι το κανουν μονο για το μαρκετινγκ και την ωραια εμφανιση. κατι δινει παραπανω ρε παιδια πχ πετυχενει πιο ψηλες ταχυτητες πιο ευκολα με πιο λιγες πιεσεις.
Τωρα αν καποιος κυνηγος ιδιογομωτης θεωρει οτι το πολυσταδιακο κλεισιμο δεν του δινει αυτου προσωπικα το κατι παραπανω δικαιωμα του και πολυ σωστα κανει, αλλα οχι και να τα ισοπεδωνουμεν ολα.
Επισης και οι εταιρειες καποτε διαλεγουν να κανουν φυσιγγι με τρια σταδια και σε αλλες περιπτωσεις περισσοτερα. Εχουν το λογο τους. Μπορει μια γομωση να αποδιδει πιο καλα με ενα συγκεκριμενο τροπο κλεισιματος.
Για εμας τους ιδιογομωτες κυνηγους δεν εχει σωστο και λαθος τροπο. Ο καθε ενας εχει τα στανταρτ του και το γουστο του. Εννοειτε παντα μεσα στα ορια ασφαλειας.
Προσωπικα αν και 3 χρονια εχει που ασχολουμαι με την ιδιογομωση περασα σχεδον απ´ολα τα σταδια της, και απλη αναγομωση και αρελιαστα μεχρι τωρα στα πολυσταδιακα.
Ηταν φυσικη καταληξη για μενα να παω στα πολυσταδιακα γιατι θελω να εχω και ομορφο φυσιγγιο. Ναι ειμαι ιδιοτροπος δεν θελω να φκενει χαραγμα πανω στο ρελι μου! Θελω να συνδιαζω και ομορφκια και αποδοση.
Επισης λεω με οτι τροπο και να κλεισεις κανεις αξιολογο φυσιγγι που να σε ικανοποιει στο κυνηγι και στο σκοπευτηριο ασχημο ή ομορφο, δεν εχει θεμα.
Τωρα πρακτικα με το πολυσταδιακο κλεισιμο εχεις πιο πολλα εργαλεια στη διαθεση σου μπορει να κλεισεις με πολλους τροπους κλπ.
Τωρα οσον αφορα αποδοση εγω δεν ειμαι αρμοδιος να σας πω γιατι ειναι καλυτερο το πολυσταδιακο απο το απλο κλεισιμο.
Αλλα οταν βλεπουμε Μεγαλες εταιρειες θρυλους να κλεινουν πολυσταδιακα που εχουν να καμουν με παγκοσμιου κλασης σκοπευτες, δυσκολευομαι να πιστεψω οτι το κανουν μονο για το μαρκετινγκ και την ωραια εμφανιση. κατι δινει παραπανω ρε παιδια πχ πετυχενει πιο ψηλες ταχυτητες πιο ευκολα με πιο λιγες πιεσεις.
Τωρα αν καποιος κυνηγος ιδιογομωτης θεωρει οτι το πολυσταδιακο κλεισιμο δεν του δινει αυτου προσωπικα το κατι παραπανω δικαιωμα του και πολυ σωστα κανει, αλλα οχι και να τα ισοπεδωνουμεν ολα.
Επισης και οι εταιρειες καποτε διαλεγουν να κανουν φυσιγγι με τρια σταδια και σε αλλες περιπτωσεις περισσοτερα. Εχουν το λογο τους. Μπορει μια γομωση να αποδιδει πιο καλα με ενα συγκεκριμενο τροπο κλεισιματος.
Για εμας τους ιδιογομωτες κυνηγους δεν εχει σωστο και λαθος τροπο. Ο καθε ενας εχει τα στανταρτ του και το γουστο του. Εννοειτε παντα μεσα στα ορια ασφαλειας.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
-
- Full Member
Συμφωνω απολυτα φιλε.Breda Pegaso έγραψε:
Εγω λεω παντα να μην ειμαστεν απολυτοι.
Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
- spyrosspyrou851
Παιδιά να σας παρακαλέσω να σταματήσουν οι ειρωνείες και οι προσωπικές επιθέσεις.