ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Prestige 8
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από Prestige 8 »

nike powder έγραψε:Τελικα ρε παιδια υπαρχει ουσιαστικη διαφορα στη ποιοτητα του φυσιγγιου αναμεσα στο απλο και στο πολυσταδιακο κλεισιμο??
Πολύ ενδιαφέρον ερωτηση φίλε μου. Πολλές φορές αναρωτιέμαι και εγω.
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Σόλωνα μου, η συμπίεση στα βύσματα τύπου "όσο πατάει η γάτα", αλλοιώνει την προοδευτική καύση της εκάστοτε πυρίτιδας με αποτελεσμα να χάνει και το φυσιγγιο απο την πραγματική του απόδοση.!!!
Τώρα αν η γάτα ειναι υπέρβαρη, αλλάζουν τα δεδομένα.!

Όσον αφορά στο αν υπάρχει διαφορά απο το απλο κλείσιμο φυσιγγίων, σε σύγκριση με το πολυσταδιακο, απλά πρέπει να κατανοήσουμε ότι τα στάδια βρίσκονται στις βιομηχανικές μηχανές γομωσης εδώ και πολλές δεκαετίες, αυτα τα στάδια πλέον βρίσκονται στα χέρια μας, κάποια ειναι κοντά στα εργοστασιακά κάποια ειναι πολύ μακριά. Για παραδειγμα ενα εργοστασιακό/ βιομηχανικό ρελι μπορεί άνετα να αγγίζει τα 250€ ενώ ενα Γ' σταδιο που στην πλειοψηφία τους τα βιομηχανικά κάνουν και πάτημα, μπορεί να αγγίξει και τα 350€. Απο εκεί και πέρα μια βιομηχανική μηχανή γομωσης λειτουργεί με τροπο τέτοιο που ενας ιδιογομωτης δεν θα μπορέσει ποτέ του να αντιγράψει με το χέρι του.
Οι διάφορες δεν ειναι απλά 1-2 ειναι πολλές, που στο σύνολο τους κάνουν τα εργοστασιακά φυσίγγια να ξεχωρίζουν κατα κόρον απο τα δικά μας.
Ενας ιδιογομωτης έχει υποχρέωση να παρατηρεί και να καταγράφει τα δεδομένα απο αξιόλογα εργοστασιακά φυσίγγια με σκοπό οχι μόνο να τα αντιγράψει, αλλα να κατανοήσει την επιλογή των υλικών, το δέσιμο των υλικών , την αρμονία των υλικών, το προφίλ του φυσιγγίου, τον ριγμένο κάλυκα κ.α...!!!!!!

Παραθέτω και εγω ενα σετάπ αγαπημένο.
NSI 12/70 (68,5) M686 Winchester production.
D20SE 1,45gr
B&P Z2M 21
32gr No 8/9
~11mm κενό.
6 star crimp 57,5mm απο ~57,8mm στο Γ' σταδιο.
Βαθος ρελιού ~1,6mm

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

nike powder έγραψε:
SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:Και εγω με τα τοσα που διαβαζω αυτο αναρωτιεμαι Μαριε μου....εας παρουμε μια απαντηση αλλα αυτη η απαντηση να ειναι τεκμηριωμενη ΠΡΑΚΤΙΚΑ με ντοκουμενα και οχι προφορικα!!!
Σε εμενα απευθεινεσαι φιλε σολον Νικο με λενε :D
Ναι φιλε.....Νικο :D
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Απίθανος 78
Full Member

Δημοσίευση από Απίθανος 78 »

Αντρεα οταν λες 57.8 απο το 3 σταδιο που μου ειπες και εμενα πριν εννοεις απο εδω?Εικόνα

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
andreas78

Ναι Χάρη,
Σε κάλυκα 69,4 θα σταματήσεις στα 58,3-58,5 και σε κάλυκα 68,5 θα σταματήσεις στα 57,8-58 χιλιοστά.
Το Γ'σταδιο θα καθορησει και την συμπίεση στο βύσμα σου.!!!
Το προφίλ απο τα φυσίγγια με την D20SE,
ειναι απο Γ' σταδιο που μου κατασκευαστικε απο δικές μου μετρήσεις.
Το προφίλ του μπλε κάλυκα ειναι απο το Γ' σταδιο που κατέχεις και εσυ.... ;)
Η διαφορά τους ειναι στο στεφάνι και στο βάθος ρελιού......πιο μετά αυτα, μην αρχίσεις ερωτήσεις...... :roll: 8-) :D
Εικόνα
Απίθανος 78
Full Member

Ωραια. Και το μηκος που μου ειπες για το β σταδιο ειναι μεχρι εκει που ξεκινα το διπλωμα ετσι?Εικόνα

Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

andreas78 έγραψε:Σόλωνα μου, η συμπίεση στα βύσματα τύπου "όσο πατάει η γάτα", αλλοιώνει την προοδευτική καύση της εκάστοτε πυρίτιδας με αποτελεσμα να χάνει και το φυσιγγιο απο την πραγματική του απόδοση.!!!

Όσον αφορά στο αν υπάρχει διαφορά απο το απλο κλείσιμο φυσιγγίων, σε σύγκριση με το πολυσταδιακο, απλά πρέπει να κατανοήσουμε ότι τα στάδια βρίσκονται στις βιομηχανικές μηχανές γομωσης εδώ και πολλές δεκαετίες, αυτα τα στάδια πλέον βρίσκονται στα χέρια μας, κάποια ειναι κοντά στα εργοστασιακά κάποια ειναι πολύ μακριά. Για παραδειγμα ενα εργοστασιακό/ βιομηχανικό ρελι μπορεί άνετα να αγγίζει τα 250€ ενώ ενα Γ' σταδιο που στην πλειοψηφία τους τα βιομηχανικά κάνουν και πάτημα, μπορεί να αγγίξει και τα 350€. Απο εκεί και πέρα μια βιομηχανική μηχανή γομωσης λειτουργεί με τροπο τέτοιο που ενας ιδιογομωτης δεν θα μπορέσει ποτέ του να αντιγράψει με το χέρι του.
Οι διάφορες δεν ειναι απλά 1-2 ειναι πολλές, που στο σύνολο τους κάνουν τα εργοστασιακά φυσίγγια να ξεχωρίζουν κατα κόρον απο τα δικά μας.
Ενας ιδιογομωτης έχει υποχρέωση να παρατηρεί και να καταγράφει τα δεδομένα απο αξιόλογα εργοστασιακά φυσίγγια με σκοπό οχι μόνο να τα αντιγράψει, αλλα να κατανοήσει την επιλογή των υλικών, το δέσιμο των υλικών , την αρμονία των υλικών, το προφίλ του φυσιγγίου, τον ριγμένο κάλυκα κ.α...!!!!!!

D20SE 1,45gr
B&P Z2M 21
32gr No 8/9
~11mm κενό.
Βαθος ρελιού ~1,6mm

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Φιλε Ανδρεα προφορικα μου εδωσες την απαντηση....πρακτικα ομως εσυ προσωπικα εχει κανει δοκιμες με φυσιγγια 2 σταδιων....χαραγμα/ρελιασμα με φυσιγγια 4/5 σταδιων και ειδες διαφορα και αν ναι μπορεις να μας παραθεσεις την δοκιμη και την διαφορα μεταξι τους?

Πραγματικα θελω να ξερω εαν υπαρχει κατι χειροπιαστο για να το ψαξω!

Εαν υπαρχει απο καποιον....οχι μονο απο σενα...θα ηθελα να ξερω....αν ναι θα ηθελα να προχωρησω και παρα κατω....να φτιαξουμε τα ιδια ακριβως φυσιγγια με 2 σταδια και με 4/5 σταδια και να κανουμε δοκιμες για να δουμε πραγματικα εαν υπαρχει αυτη η διαφορα που λετε!!!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
andreas78

Ναι Χάρη, αυτό εννοω. Θα παίξεις βέβαια και μονος σου ετσι ωστε να μπορει το Γ' σταδιο να λειτουργησει και ταυτόχρονα οι πτυχές σου να είναι στο επιθυμητο σημείο.!!!
Απίθανος 78
Full Member

Μαλιστα. Τωρα το καταλαβα εντελως. Δουλεια λοιπον. Αντε καλυληχτα σε ολους και ευχαριστω για ολα

Άβαταρ μέλους
Prestige 8
Full Member

Δημοσίευση από Prestige 8 »

SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:
andreas78 έγραψε:Σόλωνα μου, η συμπίεση στα βύσματα τύπου "όσο πατάει η γάτα", αλλοιώνει την προοδευτική καύση της εκάστοτε πυρίτιδας με αποτελεσμα να χάνει και το φυσιγγιο απο την πραγματική του απόδοση.!!!

D20SE 1,45gr
B&P Z2M 21
32gr No 8/9
~11mm κενό.
Βαθος ρελιού ~1,6mm

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Φιλε Ανδρεα προφορικα μου εδωσες την απαντηση....πρακτικα ομως εσυ προσωπικα εχει κανει δοκιμες με φυσιγγια 2 σταδιων....χαραγμα/ρελιασμα με φυσιγγια 4/5 σταδιων και ειδες διαφορα και αν ναι μπορεις να μας παραθεσεις την δοκιμη και την διαφορα μεταξι τους?

Πραγματικα θελω να ξερω εαν υπαρχει κατι χειροπιαστο για να το ψαξω!

Εαν υπαρχει απο καποιον....οχι μονο απο σενα...θα ηθελα να ξερω....αν ναι θα ηθελα να προχωρησω και παρα κατω....να φτιαξουμε τα ιδια ακριβως φυσιγγια με 2 σταδια και με 4/5 σταδια και να κανουμε δοκιμες για να δουμε πραγματικα εαν υπαρχει αυτη η διαφορα που λετε!!!
Όντως πολύ ενδιαφέρον δοκιμή αν γινει αυτό Σολων..
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”