ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Απίθανος 78
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από Απίθανος 78 »

Ναι αλλα δεν ξερω γιατι αλλα στρεβλωνε. Ξεχασα να πω για τη χαραξη που φαινεται στο τελικο ρελιασμα. Το τριτο σταδιο που παραγγειλα απο κυλιλλη ειναι για καλυκα βυκτορυ και μου ειπε οτι για τους ευρωπαικους θα ειχα καποιο θεμα οπτικο. Στο βικτορυ κλεινει σχετικα καλα.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

To Γ' στάδιο κάνει αυτό που φένεται στην φωτογραφία και με το ρέλιασμα στην επόμενη φώτο με διαφορά απο 0,3χιλ., μέχρι 0,5χιλ., εσένα μάλλον λόγο περίσσιου κενού σε ανάγκασε να χαράξεις πιο βαθιά για να μπορέσει το Γ' στάδιο σου να διαμορφώσει το τελικό κλείσιμο.

Εικόνα

Εικόνα
Απίθανος 78
Full Member

andreas78 έγραψε:To Γ' στάδιο κάνει αυτό που φένεται στην φωτογραφία και με το ρέλιασμα στην επόμενη φώτο με διαφορά απο 0,3χιλ., μέχρι 0,5χιλ., εσένα μάλλον λόγο περίσσιου κενού σε ανάγκασε να χαράξεις πιο βαθιά για να μπορέσει το Γ' στάδιο σου να διαμορφώσει το τελικό κλείσιμο.

Εικόνα

Εικόνα
Ξεκινω τωρα ρυθμιση και να βγαλω ενα βιντεο και μου λετε

Απίθανος 78
Full Member

andreas78 έγραψε:
Απίθανος 78 έγραψε:
andreas78 έγραψε:Χάρη,
Έχεις ξεκινήσει λανθασμένα την ιδιογόμωση με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχεις πελαγώσει και να σου φταίνε τα πάντα και ταυτόχρονα να χάνεις την ουσία..!!
Επέλεξε ΜΙΑ πυρίτιδα, σε ΕΝΑ σετάπ και κλείσε το αρμονικά με το κατάλληλο βύσμα για την πυρίτιδα που θα επιλέξεις, στην πορεία και μετά απο απόκτηση εμπειριών και γνώσεων θα μπορείς με ευκολία να πειραματιστείς και με άλλες πυρίτιδες και σετάπ, έχοντας πλέον κατανοήσει τα βασικά κάνοντας και τα ανάλογα επιτρεπτά λάθη.!!!!
Πριν 2-3 μήνες μπήκες στην ιδιογόμωση και ασχολείσε ήδη με 5-6 σετάπ απο 2-3 διαφορετικές πυρίτιδες και ζητάς να σου δοθούν και άλλα σετάπ για πειραματισμό.!!!
Αυτό είναι μεγάλο λάθος για κάποιον που μόλις άρχίζει να γεμίζει, χάνεσαι στις διαφορετικότητες του κάθε σετάπ( βύσμα/ κάλυκας/ δοσολογίες) και της κάθε πυρίτιδας και δεν βγάζεις στο τέλος ασφαλή συμπεράσματα.!!!

Όσο αφορά τα φυσίγγια που έχεις παρουσιάσει, θα επιμείνω ότι έχεις κάνει κάποιο λάθος στη μέτρηση του κενού που αφήνεις απο τα σκάγια μέχρι το χείλος του κάλυκα, ελπίζω βέβαια να έχω λάθος εγώ διότι κάτι τέτοιο θα θεωρήται άμεσα πως τα φυσίγγια αυτά δεν είναι ασφαλές.!!!
Για να σε βοηθήσω να καταλάβεις καλυτερα σκέψου μόνο ότι στο σημείο που βρίσκεται ο κάλυκας σου κλεισμένος, με τα λεγόμενα σου ήταν τα τελευταία σκάγια της στοιβάδας πρίν το κλείσιμο, τη διαφορά στην συμπίεση απο εκείνο το σημείο μέχρι το σημείο που βρίσκονται τώρα τα σκάγια σου, θα έπρεπε να την επομισθεί το αμορτησέρ του βύσματος, κάτι που είναι εμφανές ότι δεν έχει συμβεί, γεγονός που δείχνει ότι έχεις αφήσει περισσότερο απο 13χιλ., κενού αφού και στα 12χιλ., και στα 12,75χιλ., κενού υπάρχει εμφανές συμπίεση όταν θα ρελιάσουμε στα -11χιλ.,..!!!
Επιπλέον η χάραξη σου σε κάποια είναι υπερβολική για κλείσιμο στα -11 με 11χιλ ., κενό, απο την στιγμή που έχει κλείσει στο σωστό ύψος η χάραξη δεν πρέπει επ ουδενί να φένεται στο στεφάνι του κάλυκα..!!
Φιλε δεκτα ολα τα πιο πανω. Να πω ομως οτι το βυσμα δεν ειναι εντελως απατητο. Οσο για τις πολλες πυριτηδες ο λογος ειναι οτι με as και a1 τις δουλευα χρονια ασχετως αν ηταν του κουτουρου και στο καταλαθος ειμουν ευχαριστημενος. Μετα ολοι ελεγαν για την d20 ηθελα να δοκιμασω. Μετα ηθελα 24γρ και πηγα στην 206sv(λαθος μου) και τωρα την gm3 γιατι διαβαζω οτι για τζιηκλα τουλαχιστω ελλαδα ειναι απο τις κορυφαιες. Στο τελος τι θελω? Να βρω 2 φυσιγγια για τζιηκλα 2 για φασσα και 2 για περδικο. Αν τα βρω με α1 και d20 τοτε θα μεινω εκει. Αλλα πως θα το κανω χωρις χρονογραφο? Αρχισα να ψαχνω αλλα θελουν βουν τζιε γαρον να το στειλουν. Προς το παρον αυτα

Μικρά και σταθερά βήματα Χάρη, εσύ τρέχεις 100άρη... :D ;)
Η πρωτη ειναι χωρις πιεση και η δευτερη με λιγη στατικη πιεση. Τελικα δεν ειμαι στα 11 αλλα γυρω στα 12ΕικόναΕικόναΕικόνα

Απίθανος 78
Full Member

Αυτη ειναι με gm3 που σας ελεγα οτι επιαιναν τα πουλια σε αποσταση να πεσουνΕικόνα

andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Την GM3 να την κλείνεις στο 1,45γρ., * 32γρ με Μ686 σε NSI (68,5) με Gualandi SG και όχι πάνω απο 11χιλ κενού. Στην φώτο με τον Z2M δεν έχει πάρει θέση και είναι στην πραγματικότητα πάνω απο 11χιλ., το κενό σου.
Με τον Bior πάλι είσαι λίγο πάνω απο 12χιλ., και αν θυμάμε καλά είχες κλείσει τον Fiochi στα 58,5χιλ.,.

Αν θα μείνεις όπως είσαι τώρα με τον Bior, ανέβασε το μαχαίρι σου +2χιλ., περίπου πάνω και κατέβα με το Γ' στάδιο στα 58,5- 58,3χιλ., και μετά ρέλιασε στα 58χιλ.
Για τους κάλυκες που έχουν αρχικό ύψος 68,5χιλ., να κατεβάζεις το Γ' στάδιο στα 58-57,8χιλ., και να ρελιάζεις στα 57,5χιλ.

ΣΗΜ., Χάρη, δεν είμαι παντογνώστης και βασικά κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι νέο στην ιδιογόμωση απο εμπειρότερους φίλους σε διάφορες συζητήσεις, η ιδιογόμωση είναι ένας λαβύρινθος που είναι ακατόρθωτο να εξέλθει ποτέ ενας απλός ιδιογομωτής σαν εμάς, αυτός που νομίζει ότι έχει την απόλυτη γνώση στην πραγματικότητα είναι απολύτως άσχετος.!!
Απίθανος 78
Full Member

Φιλε σε ευχαριστω πολυ για ολα και πραγματικα απο οσα εχω διαβασει απο τα ποστ σου νε εχεις κανει να σου εχω μεγαλη εκτιμηση. Και οχι μονο εσενα. Τωρα ομως ετοιμασα κατι βιντεο και εκει θα κριθουν πολλα. Ελπιζω να βρω λυσεις

Απίθανος 78
Full Member

Πρωσπαθω να ανεβασω τα βιντεο μεσω tapatalk αλλα δεν με αφηνει. Πως μπορω να το κανω?

Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

Απίθανος 78 έγραψε:Πρωσπαθω να ανεβασω τα βιντεο μεσω tapatalk αλλα δεν με αφηνει. Πως μπορω να το κανω?

Δεν υπάρχει κάποια επιλογή για video? Σου βγάζει κάποιο μήνυμα;
Απίθανος 78
Full Member

spyrosspyrou851 έγραψε:
Απίθανος 78 έγραψε:Πρωσπαθω να ανεβασω τα βιντεο μεσω tapatalk αλλα δεν με αφηνει. Πως μπορω να το κανω?

Δεν υπάρχει κάποια επιλογή για video? Σου βγάζει κάποιο μήνυμα;
επιλεγω βιντεο και μου λεει το ταπατολκ διακοπηκε
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”