ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Απίθανος 78
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από Απίθανος 78 »

Παιδια καλημερα. Αγορασα το τελευταιο βιβλιο του χατζιωτη και καποια πραγματα που λεει μεσα με εκαναν να απορησω σε σχεση με τα λιγα που ξερω. Το σημαντικο ομως ειναι το εξης. Μιλαει για στατικη πιεση αναλογως της πυριτιδας απο καθολου εως και 2-3 κιλα μεχρι και απο 3-4 αλλα τονιζει οτι ειναι αποκλειστικα στην πιεση που δινει το βυσμα στην πυριτιδα και μονο και οχι μετα το κλεισιμο. Και για το κλεισιμο λεει οτι πρεπει να κλεινει μολις που να μην κουνιουνται τα σκαγια μεσα. Σε αυτην την περιπτωση τι γινεται με την πιεση του βυσματος που λεμε για ενα με 2 χλ πατημα? Γιατι λεει οτι ειναι προτιμοτερο να παιζουν λιγο τα σκαγια μεσα παρα να κλεισουμε περισσοτερο λογω πιεσεων.
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

Απίθανος 78 έγραψε:Παιδια καλημερα. Αγορασα το τελευταιο βιβλιο του χατζιωτη και καποια πραγματα που λεει μεσα με εκαναν να απορησω σε σχεση με τα λιγα που ξερω. Το σημαντικο ομως ειναι το εξης. Μιλαει για στατικη πιεση αναλογως της πυριτιδας απο καθολου εως και 2-3 κιλα μεχρι και απο 3-4 αλλα τονιζει οτι ειναι αποκλειστικα στην πιεση που δινει το βυσμα στην πυριτιδα και μονο και οχι μετα το κλεισιμο. Και για το κλεισιμο λεει οτι πρεπει να κλεινει μολις που να μην κουνιουνται τα σκαγια μεσα. Σε αυτην την περιπτωση τι γινεται με την πιεση του βυσματος που λεμε για ενα με 2 χλ πατημα? Γιατι λεει οτι ειναι προτιμοτερο να παιζουν λιγο τα σκαγια μεσα παρα να κλεισουμε περισσοτερο λογω πιεσεων.
Φιλε Χαρη ενας απλος τροπος για να γνωριζεις οτι το φυσιγγι σου ειναι οκ και δεν εχει πολλι πιεση....η καθολου πιεση..ειναι αυτος....σου βαζω ενα προχειρο σχεδιο οπου φαινεται απο το πιστονι στο καλυκα εαν υπαρχει η οχι πιεση στο φυσιγγι!

Για να το πετυχεις ομως αυτο θα πρεπει να χρησιμοποιησεις διαφανους καλυκες για αρχη στα γεμισματα σου ωστε να μπορεις να βλεπεις το πιστονι και να εισαι σιγουρος με επαναλιπτηκες δοκιμες και με την ρεγουλα σου ποσο κατεβαινει το αμορτισερ του πιστονιου σου!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Απίθανος 78
Full Member

SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:
Απίθανος 78 έγραψε:Παιδια καλημερα. Αγορασα το τελευταιο βιβλιο του χατζιωτη και καποια πραγματα που λεει μεσα με εκαναν να απορησω σε σχεση με τα λιγα που ξερω. Το σημαντικο ομως ειναι το εξης. Μιλαει για στατικη πιεση αναλογως της πυριτιδας απο καθολου εως και 2-3 κιλα μεχρι και απο 3-4 αλλα τονιζει οτι ειναι αποκλειστικα στην πιεση που δινει το βυσμα στην πυριτιδα και μονο και οχι μετα το κλεισιμο. Και για το κλεισιμο λεει οτι πρεπει να κλεινει μολις που να μην κουνιουνται τα σκαγια μεσα. Σε αυτην την περιπτωση τι γινεται με την πιεση του βυσματος που λεμε για ενα με 2 χλ πατημα? Γιατι λεει οτι ειναι προτιμοτερο να παιζουν λιγο τα σκαγια μεσα παρα να κλεισουμε περισσοτερο λογω πιεσεων.
Αυτο το εχω κανει αλλα αυτο που με προβλημετιζε εινα πως μετρας την διαφορα εκτος απο το διπλωμα του πιστονιου? Πχ τα 2 χλ πατημα του βυσματος. Απο τον πατο του βυσματος μεχρι τα χηλη ή απο τον πατο του καληκα μεχρι τα χηλη? Γιατι αν το δεις οπτικα απο τον πατο του καλυκα θα υπαρχει και η διαφορα του πατηματος της πυριτιδας.
Φιλε Χαρη ενας απλος τροπος για να γνωριζεις οτι το φυσιγγι σου ειναι οκ και δεν εχει πολλι πιεση....η καθολου πιεση..ειναι αυτος....σου βαζω ενα προχειρο σχεδιο οπου φαινεται απο το πιστονι στο καλυκα εαν υπαρχει η οχι πιεση στο φυσιγγι!

Για να το πετυχεις ομως αυτο θα πρεπει να χρησιμοποιησεις διαφανους καλυκες για αρχη στα γεμισματα σου ωστε να μπορεις να βλεπεις το πιστονι και να εισαι σιγουρος με επαναλιπτηκες δοκιμες και με την ρεγουλα σου ποσο κατεβαινει το αμορτισερ του πιστονιου σου!
Απίθανος 78
Full Member

Απίθανος 78 έγραψε:
SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:
Αυτο το εχω κανει αλλα αυτο που με προβλημετιζε εινα πως μετρας την διαφορα εκτος απο το διπλωμα του πιστονιου? Πχ τα 2 χλ πατημα του βυσματος. Απο τον πατο του βυσματος μεχρι τα χηλη ή απο τον πατο του καληκα μεχρι τα χηλη? Γιατι αν το δεις οπτικα απο τον πατο του καλυκα θα υπαρχει και η διαφορα του πατηματος της πυριτιδας.

Οταν λεω χηλη εννοω του πιστονιου
Απίθανος 78
Full Member

Απίθανος 78 έγραψε:
Απίθανος 78 έγραψε:
SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε: Αυτο το εχω κανει αλλα αυτο που με προβλημετιζε εινα πως μετρας την διαφορα εκτος απο το διπλωμα του πιστονιου? Πχ τα 2 χλ πατημα του βυσματος. Απο τον πατο του βυσματος μεχρι τα χηλη ή απο τον πατο του καληκα μεχρι τα χηλη? Γιατι αν το δεις οπτικα απο τον πατο του καλυκα θα υπαρχει και η διαφορα του πατηματος της πυριτιδας.

Οταν λεω χηλη εννοω του πιστονιου
Εικόνα

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Απίθανος 78
Full Member

Εικόνα

Απίθανος 78
Full Member

Αυτο εννοω. Οταν μετραμε τα 2 χλ πρεπει να βλεπουμε την πανω διαφορα ή στο συνολο

Απίθανος 78
Full Member

Αν δεν πατησω το πιστονι στην πυριτιδα και κλεισω το φυσιγγι οπως εκανα σε περιπτωση που υπαρχουν κενα αερα στην πυριτιδα φευγουν με αυτο τον τροπο?

Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

Απίθανος 78 έγραψε:Αν δεν πατησω το πιστονι στην πυριτιδα και κλεισω το φυσιγγι οπως εκανα σε περιπτωση που υπαρχουν κενα αερα στην πυριτιδα φευγουν με αυτο τον τροπο?

Τα 2 χιλ Χαρη ειναι το βαθος ρελιου οταν ειναι κλειστο το φυσιγγι....το αν ειναι 2χιλ η 1,5 χιλ η 2.20χιλ αυτο εξαρτατε και απο το κυλιδρακι σου....εγω δεν δινω τοση πολλη συμασια πανω σε αυτο!
Οσο πιο βαθυ ειναι βεβαια τοσο μεγαλητερες πιεσεις θα εχεις..μην φανταστεις ομως οτι απο 400παρ θα πας 800 γιατι δεν ειναι 1.5 χιλ και ειναι 2 χιλ!

Τα βασικοτερα σημεια ειναι να εισαι σωστος στις δοσολογιες σου..σχεση πυριτιδας και βαρος σκαγιων που δινει ο κατασκευαστης και να μενει ο σωστος ελευθερος χωρος για το κλεισιμο που ειναι περι τα 10-11 χιλ!

Και ναι...δεν ειναι αναγκη και δεν γινετε πρακτικα κιολας να βαλεις απο την αρχη την πιεση που πρεπει στη πυριτιδα και να να μεινει...θα πιεστει το πιστονι με το χερι η με ενα εργαλειο και μετα θα επιστρεψει εκει που θελει παλι...η πιεση θα μπει στην ουσια οταν θα γινει το κλεισιμο του φυσιγγιου....(εδω ειναι που θα πρεπει να παιξεις με την ρεγουλα σιγα σιγα)με το που κλεινεις..τα σκαγια σπροχνουν το πιστονι και αυτο με την σειρα του την πυριτιδα και φευγει και ο περιττος αερας....το φυσιγγι δεν ειναι αεροστεγος τελειος κλειστο...γι'αυτο σου ειπα οταν παρακολουθεις το πιστονι και ξερεις ποσο κατεβαινει εισαι σε πολυ καλο δρομο!

Επιπλεων οταν ειναι ετοιμο το φυσιγγι και μετρησεις το μηκος του δεν ειναι κατ'αναγκη να ειναι στα 58.00χιλ οπως γραφουν πολλοι συναδελφοι...μπορει να ειναι 58.50χιλ μπορει να ειναι 59.00χιλ.....φτανει να εισαι οκ με το πατημα στο πιστονι σου....εγω τα φυσιγγια τα κλεινω με καλυκα victory για φασσα με αρχικο 69.00 χιλ στα 59.50 χιλ!!!

Μετα την κατασκευη θα ηταν ορθο να εχεις και τις ταχυτητες για να δεις εαν εισαι οκ στα στανταρ που δινει ο κατασκευαστης και λιγο πανω να εισαι λιγο κατω μια χαρα θα ειναι....εαν κανεις και ενα τεστ των φυσιγγιων σου σε κανονακι να δεις που κυμαινονται οι πιεσεις ακομα καλυτερα!!!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Απίθανος 78
Full Member

Επειδη πολλη συναδερφοι αναφερουν στα σετ απ τους"πατημα 1-2 χλ" και μετα "βαθος ρελιου 2 χλ" γιαυτο ρωτησα. Οσο για τα αλλα που ειπες ετσι τα κανω. Επειδη ομως δεν εχω την δυνατοτητα για δοκιμες με κανονακι και ταχογραφο ειμαι στο περιπου. Με το ματι δηλαδη να προσεξω μονο την μεταβολη του πιστονιου. Ετσι στο περιπου για ενα πιστονι γκουαλαντι ποση ειναι περιπου η μεταβολη του? Εγω φυσικα τωρα θα αρχισω τα συγκεκριμενα μιας και εβαζα μονο βικτορυ που ειναι και πιο σκληρα

Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”