ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Re: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

Σημερινή εξόρμηση στο καθιερωμένο μου τόπο, λόγω και των νερών που έκαμε και τις προηγούμενες μέρες έφερα και τες γαλότσες και πράγματι χρειάστηκαν, τα χωράφκια ήταν πηλωμένα, σε μια φάση που τα πολλά πηλά που είχαν οι γαλότσες ήμουν όπως τον παπουτσωμένο γάτο :shock:

Όπως και να χει στάθηκα λίγο το πρωί μέχρι να ξημερώσει, οι τζίκλες ήταν να με φάσιν πάλε το πρωί, τσικ τσικ, αλλά προτεραιότητα είχαν τα περδίκια όπως πάντα. Άκουσα κάποια να κακαρίζουν κάτω στην επιτρεπόμενη και περίμενα να ξημερώσει για να κινηθώ προς το μέρος τους. Σε μια φάση τα είδα να σηκώνουνται από το σημείο που τα άκουσα και να πηγαίνουν από πίσω από το βουνό. Είπα να συνεχίσω προς την πορεία τους και ότι γίνει.

Τελικά δεν αντιστάθηκα στις τζίκλες, όταν αρκέψαν να πετάσσουνται τζίκλες από τις τερατσιές τζιαι τες σπαλαθκιές 3-4 που την κάθεμια είπα που μέσα μου τι κάμνουμε Σπυρίδωνα; Αποφάσισα να ρίξω σε όποιαν μου δώκει σχιέριν. Βλέπω μια πετάσσεται καμμιά 40ριά μέτρα από ένα θάμνο και πιάννει το χωράφι και πάει, γυρίζω τον επιλογέα στο *2 και της ρίχνω με Lambro Α36-6 στα τουλάχιστον 50-60 μέτρα και την βλέπω να κουντρουμπελίζεται. Λέω πιθανόν να είναι κουτσόφτερη σε έτσι απόσταση αλλά τελικά ήταν σέκκα.

Συνέχισα το περπάτημα μου σε εκείνη την ποταμοσιά όπου και άκουσα ένα περδίκι να κακαρίζει, βγήκα πάνω αλλά σταμάτησε και δεν το άκουα. Λαλώ που μέσα μου θα έφυε, συνεχίζω και φτάνω στο τέλος της ποταμοσιάς και κατεβαίνω κάτω να πιάσω την άλλη ποταμοσιά, μόλις φτάνω στο τέλος, αριστερά μου η ποταμοσιά που μόλις πέρασα ακούω το ΦΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ, ούτε το είδα, απλώς το άκουσα. Πάει...

Περνώ απέναντι και πιάνω την άλλη ποταμοσιά που είναι αρκετά άσχημη αλλά έχει 2-3 σημεία που τις πιάννει καλά και είναι ανοικτά και μπορείς να κάμεις βολές και να βρεις και το θήραμα. Σαν περπάτουν παράλληλα με την ποταμοσιά αρκέψαν πάλε να πετάσσουνται τζίκλες αλλά καμμιά σε ακτίνα βολής καθώς πετάσσουνταν που την μέση και πηγαίναν απέναντι, άπαικτες.

Φτάνω τελικά στο πρώτο σημείο που είναι ανοικτά, κάμνω ξιού ξιού φεύγουν 3 μαζί, σηκώνω το όπλο ρίχνω στην πρώτη που έβαλα στο μάτι μπαμ κάτω. Μετά το action τέλειωσε μέχρι που με έπιασε ο Σάββας και ήρταν στο σημείο που ήμουν. Εγώ επερπάτουν στα χωράφκια που μου εφάνηκε ότι άκουσα ένα περδίκι να κακαρίζει και ήρτε μαζί με ένα φίλο του και με είβρε και μου είπε πως του έφυε ένας πέρτικος.

Αποφασίσαμε να πάμε με το αυτοκίνητο σε ένα βουναλλούι που πιάνει τα περδίκια, ο Σάββας πάρκαρε λίγο πιο κάτω και εγώ περπάτησα το πρώτο βουναλλούι μαζί με τον φίλο του Σάββα τον Βενιζέλο, έριξε το παιδί σε μια τζίκλα την ώρα που εβρεθήκαμε και οι 3 μαζί αλλά δεν την έπιασε. Φτάσαμε στο κρίσιμο βουναλλούι που ξέρουμε ότι πολύ πιθανόν έχει περδίκια έπιασα εγώ από την αριστερή μεριά, ο Σάββας από την μέση και ο Βενιζέλος από την δεξιά. Περπάτησα εγώ και πέρασα μπροστά από τους δύο αριστερά του βουνού, τότε βλέπω 3-4 περδίκια να πετούν από την μεριά του φίλου του Σάββα, να τους ρίχνει μια αλλά να παέννουν, να βλέπω και το Σάββα να ρίχνει δύο και να τον βλέπω να βουρά και να φωνάζει "ΡΕ ΜΑ ΔΕ ΤΟΝ ΕΦΑΝ ΤΗΝ ΣΙΗΠΕΘΚΙΑ ΤΖΙΑΙ ΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ"

Η αναφορά ήταν για ένα πέρτικο από τζίνους που εσηκωστήκαν τζιαι έφαε τζιαι τες θκιό τζιαι πάει ακόμα, εγώ θεατής εν το μεταξύ σε όλα αυτά πλήν αυτού που έριξε ο Σάββας. Του τηλεφωνώ αν τον έπιασε λαλεί μου πρέπει να επήε μέσα στην ποταμοσιά, πάμε να τον γυρέψουμε. Πήγαμε, σηκώστηκε ένα περδίκι τζιαι επήε 1 χμ πάρακάτω, ο Σάββας δεν ήταν σίγουρος αν ήταν ο ίδιος καθώς έφαεν καλά τες σιηπεθκιές και δύσκολο να είχε έτσι δύναμη για έτσι πέταγμα. Πήγαμε με το Σάββα τζιαμέ που είδε ένα περίπου που επήε αλλά δεν τον εξανασηκώσαμε.

Τα παιδιά αποφάσισαν να φύγουν και τους είπα να με αφήκουν σε μια ποταμοσιά που εσήκωσα πολλές τζίκλες πριν αλλά πετάσσουνταν απέναντι και μακρυά και δεν μπορούσα να τους ρίξω, είπα να πιάσω που την άλλη μεριά (που τζιαμέ που εφέφκαν). Τα παιδιά, λόγω και κούρασης και απογοήτευσης δεν με ακολούθησαν (Ε ήθελε μου διευρυμένους αυλούς ο Σαββής, έτσι τον επείραζα :lol: :lol: ).

Ξεκίνησα το κομμάτι που είδα πριν τις τζίκλες, στα πρώτα πεύκα που βρήκα άκουσα και το πρώτο τσικ, πετάσσεται μια, εκτός βολής, πάει κάτω. Λαλώ, που μέσα μου πιθανόν να έχει και περδίκια, βγάζω την νο8 από την πρώτη και βάζω νο7. Προχωρώ ακόμα λίγο, τσικ τσικ πετάσσεται τζίκλα, ήταν λίγο μακρυά αλλά είχα καθαρή βολή, επιλογέας ξανά στο *2 μπαμ, έδωσε κάτω, ήταν λίγο ασχημότοπος αλλά έβαλα καλό σημάδι του που έπεσε και την βρήκα. Προχωρώ ακόμα λίγο πετάσσουνται και δύο μαυρόπουλοι αλλά μακρυά μου, άπαικτοι πάσιν ακόμα. Σταμάτησα λίγο να ξεποσταθώ λίγο και είπα κανεί, ξεκίνησα και πέρασα σιγά σιγά απέναντι. Στο σημείο που ήμουν διασταυρώνουν 3 ποταμοσιές, έπιασα εκείνη που ήταν τέλεια δεξιά για να πιάσω τον δρόμο για το αυτοκίνητο. Μόλις πέρασα απέναντι ακούω κατσιαρισμούς αριστερά μου στην ποταμοσιά, είπα μέσα που εν περδίκι τούτο, μόλις έκαμα την σκέψη πετάσσεται ένα περδίκι από τα αριστερά μου και προσπαθεί να πάει ολόισια κάτω, σημάθκιασα καλά χωρίς να σιασιάρω και το είδα να πέφτει. Μου φάνηκε για σέκκο αλλά βούρησα μήπως και ήταν ζωντανό και πάει και κρύψει, αλλά ευτυχώς το βρήκα.

Προχώρησα προς το αυτοκίνητο χωρίς άλλες περιπέτειες για σήμερα.

Πάντως παιδιά έχω μια απορία, μου έτυχε κάποιες φορές και σήμερα κάποιες τζίκλες να φκάλουν αίμα όπως το μελάνι, κατάμαυρο. Το έχω δει κάποιες φορές χωρίς να είμαι σίγουρος για το λόγο, υπολογίζω ότι πρέπει να είναι κάτι σαν κόστωμα και να γίνεται το αίμα τους έτσι. Γνωρίζει κάποιος το λόγο για αυτό; Ευχαριστώ.

Αυτά για σήμερα από εμένα, οι δύο τζίκλες με Lambro A36-6, η μια τζίκλα με Lambro Super 36-8, το περδίκι με Nobel Speed 34-7.

http://s19.postimg.org/9odiqhn7n/IMG_0147.jpg
Άβαταρ μέλους
Γιατρός
Full Member

Δημοσίευση από Γιατρός »

Κτύπημα στο συκώτι ή στομάχι για το μαύρο αίμα
Εν για μένα που λαλεί ρε τούτος ;
savvis25
Full Member

Δημοσίευση από savvis25 »

Όπως τα είπεν ο Σπυρίδων. το περδικι όμως έφαεν μόνο τη δεύτερη με τσοκ 2 στα 25-30 πλευρικη βολή με victory stringer, "εματσιασεν" και έχασε Ύψος (απο 5μετρα περίπου κατέβηκε στο μισό μέτρο σε κλασματα δευτερολέπτου) και πριν κτυπήσει το έδαφος το βλέπω να κτυπά με δύναμη τα φτερά του να ευθυγραμμίζετε και να πλαναρει μακριά απο το οπτικό μου πεδίο. Ετρεξα προς την πορεία του αμέσως αλλα δεν βρήκα τπτ. Το κακό της υπόθεσης είναι πως πιθανότατα δε θα επιζήσει :( :( :(
Το πρωί επηα κάτω Λεύκαρα με ένα φίλο (βλ. Βενιζέλος) σε σημείο που κρατεί καλο αριθμό τζίκλων και περδικιών συνήθως. Τσίκλες σχεδόν αφαντες στο ποφυσημα γτ ήταν "πιασμενες" μες την πυκνή απο βλάστηση απότομη ποταμοσια και δεν εκοντεφκουνταν κιόλας μετα που επερπατησαμε.
Κατά τις 7 σηκωσα ένα περδικι στα 5 μέτρα πιο πάνω απο κει που περπατουσα, και άκουσα μόνο το "φρρρ"... πήγα προς την πορεία που υπολογισα ότι κινήθηκε.... Το ξανασήκωσα και ειχα καθαρή βολη στα 30 μέτρα αλλα δεν έριξα γτ υπήρχε σπίτι πίσω μου (50 μέτρα) και δεν ήθελα να τσακωνουμε με κανένα γτ τον ξυπνησα με σιεπεθκιες. Λίγο πριν φύγουμε για να πάμε προς το Σπύρο εσηκωσα ακόμα 1 περδικι σε απόσταση 20-25 μέτρων...πλευρικη βολή τρώει την πρώτη με victory Λίλα νο.7 το βλέπω να χάνει σταδιακά ύψος μέσα από τα κλαδιά μιας ελιάς και ξαφνικά ξαναανακτα το χαμένο Ύψος, ρίχνω δεύτερη βολή στα 40 μέτρα αλλά αστοχίας
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

Μπραβο παιδες για την προασπαθεια σας οπως και για την καρπωση σας :P

Το προσπαθησαμε χθες αλλα χωρις αποτελεσμα!

Το πρωινο τιποτα!

Το απογευμα 2 πουλια..... το 1 πουλι προσηκωθηκε στα 30μ ακουγωντας μονο το θορυβο του φτερου της και οπου στην συνεχεια διαπιστωσα απο που μας εφυγε οταν προσεγγισα το σημειο με τα σκυλια!

Στη συνεχεια ειχα ενα πολυ ωραιο παγωμα απο την Λουση στα 2μ ακριβως μροστα μου.....πανετοιμος εγω αλλα κατα βαθος ηξερα εκ των προτερων το αποτελεσμα καθως το πουλι ηταν στα 3-4μ μεσα σε πολυ πυκνα παραπουλια χαρουπιας.........το πουλι μας την εκανε τελικα ο συνηθως απο την αλλη μερια χωρις καν να το δω...απλα σηκωσα το οπλο και πατησα την σκανδαλη 2 φορες απο εκει που ακουσα το χαρακτηριστικο ηχο του φτερου της μηπως και παρει καποια σκαγια..ματαια ομως...για ακομα μια φορα RESPECT σε αυτο το πουλι που μας κανει την ζωη δυσκολη :D

Η εξορμηση τελειωσε με ενα τραβηγμα στο μηριαιο δικεφαλο οπου επιδεινωθηκε καθως το ενιωθα σε πιο λιγο βαθμο απο τις προηγουμενες εξορμησεις...καθολου παραξενο γιατι με την Βελουδοματα τις τελευταιες εξορμησεις φτασαμε τα ορια μας........πιστευω θα με ταλεπωρισει τις επομενες 2 τελευταιες εξορμησεις αλα θα το παλεψω για χαρη της :P

Τεταρτη παλι αν ειμαστε καλα :P
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
Nikos

Δημοσίευση από Nikos »

Τι να πεί κανείς για το άδικο χαμό του πιστού συντρόφου κάποιου συνάδελφου!
Ενός σκύλου που δεν είναι απλά ένα εργαλείο ή ένα αξεσουάρ για το κυνήγι αλλά μέλος της οικογένειας του και κομμάτι του εαυτού του..Να ζήσεις να τον θυμάσε όποιος και να είσαι...
Να δούμε ρε κοπέλια πότε εννα βάλλουν νουν ορισμένοι αμπάλατοι!!
Τζίνα που πρέπει να κάμουν για να βοηθήσουν το θήραμα, σίγουρα δεν τα κάνουν , αλλά να βάζουν δολώματα, άμπα τζιαι παιξει κανένας κατι΄''μες τα χωράφκια τους'' ξέρουν....!Άχρηστοι!
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Δεν τους νοιαζει φιλε το καλο του θηραματος.
μονο το εγω ξερουν.....κ την καρπωση.....οπως κ αν ειναι αυτη.....νομιμη.....ηθικη....παρανομη...παραλογη......δεν εχει σημασια
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

Κριμα το σκυλι Νικο....οσες φορες και να τα πουμε,οσα και να πουμε οι ΑΜΠΑΛΑΤΟΙ δεν ευαισθητοποιουντε φιλε.....εμαθαμε πλεων να ζουμε με τουτο και να ζυγιζουμε εκατο φορες την εξορμηση μας που θα την καμουμε :o

Καλο και ασφαλες κυνηγι να εχουμε φιλοι μου..και εμεις και τα σκυλια μας!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

πεταξε μου τον ρε MAD να του γεμοσω τα σωθικα του σκαγια ... ηταν αναγκη να πιερωσουν την νυφη τα πεζουνια παλε !!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ”