ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Re: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

Η ΑΔΕΙΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΝΩ ΛΑΓΟΥΣ,ΠΕΡΔΙΚΕΣ,ΦΑΣΣΕΣ,ΟΡΤΥΚΙΑ,ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ,ΤΣΙΚΛΕΣ,ΑΡΚΟΠΕΖΟΥΝΑ ΦΡΑΓΚΟΛΙΝΕΣ,ΤΡΑΣΧΙΛΕΣ,ΚΟΡΑΖΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΠΙΕΣ ΚΑΙ ΧΗΝΕΣ.....

Ο ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΣΤΑΓΜΟ..ΕΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΙ!

Η ΛΕΞΗ ''ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΟΜΑΙ'' ΑΝΘΙΜΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΣΤΟ ΘΗΡΑΜΑ....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

ΕΓΩ ΚΥΝΗΓΩ ΦΡΑΓΚΟΛΙΝΕΣ,ΦΑΣΣΕΣ,ΟΡΤΥΚΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ....ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΕΑΝ ΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΘΑ ΣΗΚΩΣΩ ΟΠΛΟ ΕΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ........ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ.......Η ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ :roll: :roll: :roll:

ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Το "εξειδηκευομαι" δεν υπάρχει και ειναι αποτέλεσμα του:
"Δεν υπάρχει θήραμα"
"Ειναι λιγοστό το θήραμα"
"Στην Κύπρο ζούμε, παίξε πρώτος άμπα τζαι παίξει το άλλος"
"Εν θέλω σκυλο για περτικους, αφου στέκω σταμα τζαι παίζω παραπάνω απο εκείνους που εχουν σκύλους"
"Πάω στο μονοπάτι τζαι καρτερώ το λαγό να μου τον φέρουν τζαι παίζω τον, με σκύλους να ταΐζω, με εμβόλια, με ξυμαρισιά, με παου/ πάου"
"Εγιώ κατεβάζω τις φασσες που τα 80 μετρα, καμνω τες σύκα"
"Αυτοκίνητο κουμπάρε τζαι κάθε γυρμα στάση να παίξουμε κανενα περτικο τζαι παρακάτω πάμε"
" Ψατζιες κουμπάρε, εν πατά κανένας ιστερα, κυνηγώ μονος μου τζαι ούλοι λαγοί δικοί μου"
"Χμ...μπεκάτσες, κουμπάρε 10 λεπτά έπιασα 6, οχι σαν εσένα που έσπασες δυο πλευρά τζαι επερπάτας 6 ώρες τζαι 2 έπιασες...χαχαχα"
ΚΟΥΜΠΑΡΕ...ΕΓΩ ΚΥΝΗΓΩ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ..!!!!!!
KINIGOSS
Full Member

Δημοσίευση από KINIGOSS »

δεν εχουμε σωτηρια
Άβαταρ μέλους
Sergios

Δημοσίευση από Sergios »

Priest+++ έγραψε:Εδω και πολυ καιρο ειπα οτι δεν θα ξανα ασχοληθώ εντούτοις σημερα το πράττω γιατι τα πηρα στο κρανίο.
Mr Perfect καταρχας εξηγα μου μια ευλογη απορια. Γιατι παντα γραφεις με κεφάλαια και bold γραμματα; Παριστάνεις τον φακτορα του κυνηγιου εκλιπαροντας για πισκαλα και πιστους ακολουθους. Με το τελευταιο σου post μαλλον για ψευδοπροφήτης μοιάζεις (περι παιδειας ο λογος)!!! Την μια ηθικολόγος και απο την αλλη κρεατοσυλλεκτης.

Οσο για τον μικρο Σπυρο αν σηκωσεις λαγο πετωντας πετρες ή κλωτσοντας παλλουρες και ερθει πανω μου εγω δεν θα του ρίξω. Γι'αυτό φιλε μου αν δεις ιστριας στο βουνο για καλο και κακο αλλαξε παντα.

Ατε τζιε κανει πλεον. Μας γινατε ολοι ειδήμονες του fair play.
Τουλάχιστον κάποιοι προσπαθούν διαμέσου του φόρουμ να βελτιώνοντε και πρέπει να επικροτούμε κάποιες προσπάθειες ιδεμή να το κλείσουμε και να μην έχουμε απαιτήσεις....και με τον τρόπο που το έθεσες " Γι'αυτό φιλε μου αν δεις ιστριας στο βουνο για καλο και κακο αλλαξε παντα." που συγκαταλέγεσε στους κατεβαίνω και αν δούμε ιστριάς στο βουνό να μπούμε μες το αυτοκίνητο να φύουμε γιατι μπορεί να πέσει ξύλο η μπορεί και να παίξεις κανέναν αν δώκεις πάνω σε οποιοδήποτε?? Έτσι εν τα μυνήματα που θα περνά ο ένας συνάδελφος στον άλλο?
Άβαταρ μέλους
LAGOS
Full Member

Δημοσίευση από LAGOS »

Είμαστε έτη φωτός πίσω σε ότι αφορά την κυνηγετική παιδεία.. Και δεν αναφέρομε στο τι γράφει η άδεια μας. Μιλώ για άγραφους κανόνες και σεβασμό προς τον συνάδελφο μας αλλά και σεβασμό προς το ίδιο το θήραμα. Γιαυτό τον λόγο πάμε απο το κακό στο χειρότερο και όχι μονο στο κυνήγι αλλά σε όλα μας.. Ουδείς αναμάρτητος.. Το θέμα είναι να ωριμάζουμε κάποια στιγμή κυνηγετικά.. Δυστηχώς ενα μεγάλο ποσοστό ξεκινούν με λάθος νοοτροπία και καταντουν κρεατοσυλλέκτες..
Όσο για το κυνήγι με σκύλλο, όπως είπε και ο Σωτήρης, αν δεν το ζήσεις δεν θα το εκτιμήσεις ποτέ.
Αν βρέθηκε αντίδοτο....δεν το θέλω. ..
Άβαταρ μέλους
Sergios

Δημοσίευση από Sergios »

LAGOS έγραψε:Είμαστε έτη φωτός πίσω σε ότι αφορά την κυνηγετική παιδεία.. Και δεν αναφέρομε στο τι γράφει η άδεια μας. Μιλώ για άγραφους κανόνες και σεβασμό προς τον συνάδελφο μας αλλά και σεβασμό προς το ίδιο το θήραμα. Γιαυτό τον λόγο πάμε απο το κακό στο χειρότερο και όχι μονο στο κυνήγι αλλά σε όλα μας.. Ουδείς αναμάρτητος.. Το θέμα είναι να ωριμάζουμε κάποια στιγμή κυνηγετικά.. Δυστηχώς ενα μεγάλο ποσοστό ξεκινούν με λάθος νοοτροπία και καταντουν κρεατοσυλλέκτες..
Όσο για το κυνήγι με σκύλλο, όπως είπε και ο Σωτήρης, αν δεν το ζήσεις δεν θα το εκτιμήσεις ποτέ.
Σωστό αυτο που είπε ο Σωτήρης.....και οφείλουμε εμείς με όποιους συνεβρισκόμαστε να δίνουμε τα σωστά διδάγματα τις σωστές κατευθηντήριες γραμμές κι ας τα λέμε 10000000 φορές......εμείς δαμέσα πρέπει να γίνουμε πυρήνες σωστής κυνηγετικής παιδείας αλλά πρώτα απ όλα πρέπει να συμφωνούμε όλοι να περπατάμε σε κοινό δρόμο....
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Πολύ σωστά φίλε Lagos, διότι εξ όσων έγραψα πιο πριν και πέραν των δολωμάτων, ειναι ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.
Μας δίδαξαν να καρπονωμαστε και οχι να θηρευουμε, μας δίδαξαν να τα αλεθουμε ολα και να μην εξειδηκευομαστε, μας δίδαξαν να τρώμε τα θηραματα αλλα οχι να τα σεβόμαστε.
Ξέρουμε τα παντα περί όπλου, ειδήμονες στα φυσίγγια, περί βοριάδων, περί υγρασίας, περί νοτιάδων....αλλα ιδεα δεν έχουμε ΠΕΡΙ ΘΗΡΑΣ.!!!!
Έχουμε μπουχτίσει στην "παράδοση" και το ίδιο και ο θηραματικός πλούτος..!!!!!
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

LAGOS έγραψε:Είμαστε έτη φωτός πίσω σε ότι αφορά την κυνηγετική παιδεία.. Και δεν αναφέρομε στο τι γράφει η άδεια μας. Μιλώ για άγραφους κανόνες και σεβασμό προς τον συνάδελφο μας αλλά και σεβασμό προς το ίδιο το θήραμα. Γιαυτό τον λόγο πάμε απο το κακό στο χειρότερο και όχι μονο στο κυνήγι αλλά σε όλα μας.. Ουδείς αναμάρτητος.. Το θέμα είναι να ωριμάζουμε κάποια στιγμή κυνηγετικά.. Δυστηχώς ενα μεγάλο ποσοστό ξεκινούν με λάθος νοοτροπία και καταντουν κρεατοσυλλέκτες..

Ετσι οπως τα γραφεις φιλε
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

spyrosspyrou851 έγραψε:
Anthimos έγραψε:
Το προβλημα ειναι η απολυτη ελλειψη κουλτουρας και κυνηγετικης παιδειας .
Παιδεια και σωστη κουλτουρα σημαινει κυνηγω αυτο που εξιδεικευουμαι και σεβομαι το χομπυ και το κεφι του αλλου
Ολα αυτα δεν πρεπει να ισχυουν μονο στο λαγο !!!
Άνθιμε εδώ εγώ θα διαφωνήσω μαζί σου και εξηγούμαι, εάν ο οποιοσδήποτε θέλει να εξειδικευτεί σε κάποιο θήραμα και να κυνηγά μόνο αυτό με κάποιο τρόπο δικαίωμα του. Αλλά από πότε αυτό έγινε κανόνας και πρέπει κάποιος να κυνηγά μόνο ένα θήραμα και να εξειδικεύεται μόνο σε κάποιο; Εγώ κυνηγώ όλα τα θηράματα άρα ότι έρτει πάνω μου ή σηκώσω εγώ θα του ρίξω. Εάν κάποια παρέα σηκώσει ένα λαγό και περάσει από 5 όπλα και δεν τον πιάσουν και έρτει πάνω μου (π.χ σαν περπατώ για περδίκια) και τον πιάσω, είμαι ανήθικος και δεν έχω κυνηγετική παιδεία;

Και δεν εννοώ να μπω στα πόδια κάποιου ούτε να τον ακολουθώ. 4 λαγούς που έπιασα τους σήκωσα όλους εγώ χωρίς σκύλο, δηλαδή αν μου έφευφαν και τους έπιανε κάποιος άλλος θα είχα την απαίτηση να μου τον δώσουν επειδή εγώ τον σήκωσα ή ότι είναι ανήθικοι; Ή αν τον έπαιζε κάποιος άλλος πάρακάτω σαν εστέκετουν στες τζίκλες θα έπρεπε να νευριάσω και να του φωνάζω;

Κάποιου το κέφι του και το χόμπυ του είναι να στέκεται ένα τόπο και να ρίχνει σε οτιδήποτε νόμιμο περνά, χωρίς να παρανομεί, χωρίς να είναι επικίνδυνος, τηρώντας το quota κτλ, με το να έχουμε πρόβλημα με αυτό σημαίνει ότι δεν τον σεβόμαστε.

Φίλε με προλαβαν αλλοι .Δεν ειναι θεμα ηθικης . Κυνηγι ειναι . Απλα η εξειδικευση φερνει την κυνηγετικη ωριμοτητα και παιδεια. Αν δεν μιλησουμε κυνηγετικα , ας πουμε ειμαι grande μανιταρας, λεω οτι μαζευω μανιταρια της αναθρικας σημερα , ξεκινω να παω στα μανιταρια , εβρεξε μαζευω λιγα μανιταρια , καραολους , στρουφκια λαψανες τζαι κοφκω τζαι 5 μανταρινια που ενα περβολι . Δεν εισαι μανιταρας εξειδικευμενος αλλα¨"τροφοσυλλεκτης"
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
Sergios

Δημοσίευση από Sergios »

Για να μπόρει να δίνει κάποιος σωστές συμβουλές πρέπει να ξέρει περι του είδους κατι παραπάνω που άλλους που κάθουντε όλη μέρα στον καφενέ....άλλοι μελετούν γενικά το κυνήγι και το κυνήγι δεν είναι μόνο ο σκύλος ο λαγός και η παιδεία κλπ κλπ....υπάρχουν και τα τεχνικά θέματα περι όπλων φυσιγγίων και για να έχουμε τις σωστές συμβουλές κάποιος πρέπει να ξοδέψει πολύ χρόνο χρήμα για να έχουμε όλα αυτά που ο Σόλων μας προσφέρει για να γλυτώσουμε εμείς που τα βρίσκουμε έτοιμα.....και σε καμιά περίπτωση δεν το παίζω δικηγόρος οποιουδήποτε.....απλώς βλέπω ποιός συμμετέχει γενικά - ενεργά και βλέπει πανοραμικά ενώ κάποιοι εν σε ένα καλούπι και το μόνο που τους ενδιαφέρει εν οι σκύλοι τους και μπορεί να παίζουν φυσίγγια σαραντάσπορα λογής λογής με όπλα αγιωμένα που νεκατώνουν παλλούρες και ούτε καν ασχολούντε αν τους κάθετε η είναι το σωστό εργαλείο που κρατούν στο συγκεκριμένο κυνήγι έιται αυτος λεγεται λαάρης είται φασσάρης είται μπεκατσοκυνηγός.....κανένας μα κανένας δεν είναι πιο σωστός κυνηγός απο τον οποιοδήποτε άλλο κυνηγό......όλοι μα όλοι μας έχουμε μειονεκτήματα και αυτά τα έχουμε κρυμμένα για μας.....
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ”