ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Re: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016

Δημοσίευση από Anthimos »

ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΤΤΟΦΗ έγραψε:
Πανικος Setter έγραψε:Σόλωνα ακόμα προσπαθώ να καταλάβω γιατί κόλλησες στο μπίπερ και στο κουδούνι και τι σχέση έχει με την όλη συζήτηση και δεν πρέπει να τα φορούν οι σκυλοι μας από την στιγμή που εξηγούμε ότι είναι στην φύση τους να εργάζονται πολλές φορες πάνω απο 100 μετρα από εμάς και πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς που είναι , εδώ προκτες στο τελευταίο βίντεο που έβαλες με την φραγκολινα 20 μετρα σου άνοιξε το σκυλί σου και ήταν η αιτια για να χάσεις το πουλί γιατί σου το σήκωσε χωρίς να προλάβεις να πάρεις θέση και έριξες το φταίξιμο στο στυλο
και φιλε για πια στρατηγική μας μιλάς για το κυνήγι περδικιών ? Αυτά που σου στέλνουν όταν κάθεσαι στις φάσσες ? Εσύ το είπες και αν δεν κάνω λάθος ήταν και η μοναδική φορα που αναφέρθηκες στα περδίκια
Εαν κυνηγάς αποκλειστικά τα άγρια περδίκια, πρώτον ο σκύλλος σου πρέπει ναναι τρομερά πειθαρχημένος και να μην ανοιγει περαν των 30 μετρων απο σένα, και δεύτερον τα κουδουνια κλπ μονο αποτυχία σου προσφέρουν, αφου συμβαλλουν πάρα πολύ στο λαομα των περδικιών. Ειναι που ειναι ξιπασμένα τα περδίκια, ακουνε και πάρα πολυ τις κινήσεις μας μες τα ρασια κλπ, αν βάλεις και τα κουδούνια ταγκα ταγκα πας τον σκύλλο, τι κυνήγι θα κάμεις? Δεν προκειτε να σου κοντέψει ενας. Για αλλα κυνηγια ναι αλλά για το αγριο περδίκι απλα το κουδουνι τους ειδοποιά να φυγουν ακομη πιο μακρια. Δεν γινετε. Συνεπώς εξαρτάτε το τι θέλει να κυνηγησει ο καθένας, αλλου βοηθα το κουδούνι αλλου κανει ζημιά.

Δηλαδη ΗΛΙΑ μισο εκατομυριο κυνηγοι στη ευρωπη κι καμια διακοσια χιλιαδες στην Αμερικη καμνουν λαθος κι εχουμε εμεις οι κυπριοι παντογνωστες δικιο
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
ANTROS BREDA

Δημοσίευση από ANTROS BREDA »

ΠΑΝΤΑ Ο ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΤΑ ΞΕΡΗ ΟΥΛΛΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΤΥΧΑΝ ΤΟΥ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ!
εγω ακουσα και αλλα πολλα παλαβα ταχα βαλλης κουδουνη του ιχνιλατη για να συκωνετε ο λαος που τον φοον του? :lol:
αν ηταν ετσι εν εταιζα σκυλλους επιαννα μιαν καμπανελλα του αγιου βασηλη και εγυριζα μες τα βουνα και τοπους τοπους εκαμνα και ενα χο χο χο!
με μπιπερ εν εδουλεψα σκυλλο αλλα εν μπορω να παρω τον σκυλλο μου εξω χωρης καμπανελλι αρκησα σε εξωρμηση να παω 25 λεπτα επειδη εστρφικα σπιτι να πιαω το καμπανελι ξερεις συνεχια που εν ο σκυλλος σου και αμαν μαθης καλα το καμπανελι ξερεις και αν βουρα η κρατα μαλαι!
Ο Tσακ Νόρις βγαίνει για κυνήγι και επιστρέφει με χταπόδι.
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Η δική μου προσωπική άποψη είναι κάπου στην μέση ανάμεσα στις δύο απόψεις και να το εξηγήσω.

Προσωπικά τον σκύλο μου (ιχνηλάτη) χωρίς κουδουνάκι δέν μπορώ να τον κυνηγήσω καθώς τον χάνω μέσα στην βλάστηση και δέν τον βλέπω άρα πρέπει να τον ακούω. Τους σκύλους μου της φέρμας επειδή είναι κοντινοί (έτσι τους έμαθα) δέν χρειάζεται να τους έχω καμπανάκι ή μπίμπερ καθώς τους βλέπω σχεδόν συνέχεια. όμως κάποια σκυλιά τα οποία ανοίγουν και έτυχε να κυνηγήσω μαζί τους χωρίς μπίμπερ μπορεί ο σκύλος να είναι φερμαρισμένος στα 50 μέτρα απο πάνω σου και εσύ να τον ψάχνεις. Είναι κρίμα αυτά τα σκυλιά να μην έχουν μπίμπερ/ Φυσικά επειδή πολλοί πάνε στο βουνό με 7-10 σκυλιά όλα με καμπανάκια έμαθε και το θήραμα να ακούει καμπανάκια και να χάνετε. Και τα περδίκια και οι λαγοί πολλές φορές. Ο θόρυβος σίγουρα προειδοποιεί το θήραμα εκτός και εάν του κοντέψει το σκυλί και το μπλοκάρει όπου τις περισσότερες φορές μένει. Αυτό ωφείλεται κυρίως στην μεγάλη κυνηγετική πίεση. Άρα δέν υπάρχει σωστό και λάθος Εάν για να κυνηγήσεις με τον σκύλο που κρατάς χρειάζεσαι βοήθεια ακουστικού ειδοποιητή τον χρησιμοποιάς έαν όχι δέν τον χρησιμοποιάς.
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

Πανικος Setter έγραψε:Σόλωνα που την μια λές

''ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ...ΛΕΩ ΕΑΝ.....ΠΟΙΟ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ(ΠΙΠΕΡ)

και από την άλλη πιο πριν

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΚΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΟΤΟΠΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΙΠΕΡ....ΤΙ ΕΓΕΙΝΕ ΤΩΡΑ...ΤΑΥΤΙΣΑΜΕ ΤΟ ΠΙΠΕΡ ΜΕ ΤΙ ΦΕΡΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΙΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ?

και σου φέρνω το παράδειγμα με το βίντεο σου για να καταλάβεις ότι άλλο το σκυλί στα πόδια και να το βλέπεις και άλλο στα 80 m χωρίς να έχεις οπτική επαφή μαζί του

ΠΑΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΝΞΕΙΣ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΧΩΡΟ...ΤΟ ΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ....ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΠΕΡ...ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ "ΕΑΝ"....

ΑΦΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΟΜΩΣ ΣΤΑ 80Μ ΚΑΙ 100Μ :shock: ...ΠΑΩ ΠΑΣΟ ΦΙΛΕ....ΕΓΩ ΔΕΝ....ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΟ ΣΚΥΛΙ ΟΠΩΣ ΕΙΔΕΣ.....ΕΑΝ ΔΩΣΩ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΘΗΡΑΜΑ(ΦΡΑΓΚΟΛΙΝΕΣ) ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΒΛΕΠΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΚΑΝ....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ!!!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

ΒΑΖΩ ΤΟ ΦΙΛΜΑΚΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΠΕΚΑΤΣΑ....ΕΝΩ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙ'ΑΥΤΗΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΧΑΡΗ....ΠΟΔΑΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΚΩΝΕΤΑΙ....ΜΙΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΚΑΘΕΤΕ ΣΤΑ 10Μ....ΜΕΤΑ ΞΑΝΑ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΓΕΙΑ :D

ΠΑΡΑ ΠΡΑ ΠΟΛΥ ΠΥΚΝΟΥΡΑ.....ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ 2 ΠΟΥΛΙΑ ΟΜΩΣ....ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥΛΙΑ!

720p

ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Όταν η μπεκάτσα ποδαρώνει, πρέπει και ο σκύλος να ποντάρει με σκοπό να κρατήσει την επιθυμητή απόσταση απο το θήραμα χωρις να το ξεσηκώσει, το ρίσκο που θα πάρει ο σκύλος φερμας ειναι ανάλογος των εμπειριών και της ηλικίας του και στο σημείο που θα το μπλοκάρει θα πρέπει να παραμείνει στη θέση φερμας, μεχρι να έρθει ο κυναγωγός του, απο την όποια απόσταση βρίσκεται για να τον σερβίρει. Η καρπωση εξαρτάται πλέον απο τον κυνηγό/ κυναγωγό, στο κατα ποσό σωστή θέση θα πάρει.!!!
Η απόσταση έρευνας ενος σκύλου ειναι παντελώς άσχετη με το επιθυμητό αποτέλεσμα.!!!!
Σκέψου το...γίνεται..!!!!
andreas78

Θα κανω λίγο πιο ξεκάθαρο το τελευταίο μέρος.
Η απόσταση έρευνας ενος σκύλου θα έχει ως αποτέλεσμα την "ευκαιρία καρπωσης", όσο περισσότερο χώρο παίρνει, τόσες περισσότερες ευκαιρίες θα σου προσφέρει.
Το επιθυμητό αποτέλεσμα ειναι η "καρπωση", αυτή εξαρτάται εξ ολοκλήρου απο την ιδιοσυγκρασία του σκύλου, τις εμπειρίες του και την σταθερότητα στην φερμα του.!!!!
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

andreas78 έγραψε:Θα κανω λίγο πιο ξεκάθαρο το τελευταίο μέρος.
Η απόσταση έρευνας ενος σκύλου θα έχει ως αποτέλεσμα την "ευκαιρία καρπωσης", όσο περισσότερο χώρο παίρνει, τόσες περισσότερες ευκαιρίες θα σου προσφέρει.
Το επιθυμητό αποτέλεσμα ειναι η "καρπωση", αυτή εξαρτάται εξ ολοκλήρου απο την ιδιοσυγκρασία του σκύλου, τις εμπειρίες του και την σταθερότητα στην φερμα του.!!!!
Δεν ξανακυνηγισα με σκυλο φερμας και αποτι βλεπω δεν θα γινει ουτε στο αμεσω μελλον , αν και ετυχε να δω πολλες φορες σε εκπαιδευτικα (του Πανικου ως επί το πλειστον) δεν μπορω να εκφερω αποψη γιαυτα που λετε...
Αλλα ρε Αντρικο αρεσε μου πολλα ο τροπος που τα λαλεις :!: :!:
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
andreas78

Καλησπέρα Σωτηράκη μου,
Ειναι απλά ο κανόνας για τα σκυλιά φερμας, δύσκολα φτάνεις στην απόλυτη επιτυχία αλλα η επιμονή και η υπομονή, παντα επιβραβεύει.
Έχοντας εις γνωση την απώλεια σου, σε προτρέπω να βρεις σύντομα έναν κυνηγετικο σύντροφο και να του προσφέρεις ότι πρόσφερες και στον εκλιπών. Είσαι νέος με πολύ μεράκι, με αρχές και ήθος, με άποψη και όρεξη να μάθεις. Είμαι σύγουρος ότι πολύ σύντομα ο νέος σου σύντροφος θα σου προσφέρει τα αναμενόμενα.
Εάν επιλέξεις μια αγγλική φυλή, είμαι στην διάθεση σου οπως και μερικοί άλλοι συμφορουμιστες, να σε βοηθήσω όσο και οπως μπορώ.
Σκέψου το και εσυ...γίνεται...... :D ;)
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ”