Την ίδια ώρα που αντιπροσωπείες των κοινοτήτων στην περιοχή του Ακάμα βγαίνουν στην αντεπίθεση και συνθήματα τύπου ''ζητούμε ανθρώπινη παρουσία και ανάπτυξη στον Ακάμα'', οι κυνηγοί έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρία με περιβαλλοντολογικό χαρακτήρα αφού έγινε και καθαρισμός της περιοχής Λάρας από κυνηγούς, μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής ΚΟΚ& ΔΑΖ Πάφου και Λάρνακας. Το παρών του στην εκδήλωση έδωσε και ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ, κος Λήνος Παπαγιάννης, του οποίου ο πατέρας είναι μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Κ0Κ & ΔΑΖ Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Επαρχιακής Πάφου σε τηλεοπτικούς σταθμούς, η διαμαρτυρία έχει να κάνει με την ελεύθερη πρόσβαση των κυνηγών στο Πάρκο του Ακάμα και στο μη κλείσιμο χωματόδρομων από το Υπουργείο Γεωργίας.

Μία ώρα αργότερα από την συγκεκριμένη εκδήλωση το παρών τους στην περιοχή έδωσαν ο πρόεδρος και υψηλόβαθμα στελέχη της Ομοσπονδίας Κυνηγίου, η επαρχιακή ΚΟΚ & ΔΑΖ Λευκωσίας , Λεμεσού και κάποια μέλη άλλων επαρχιακών. Παρών ήταν και μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης TERRA CYPRIA και το Κίνημα των Κυνηγών οι οποίοι συμπορεύτηκε με την ηγεσία της Κ.Ο.Κ & Δ.Α.Ζ.

Η επίσημη θέση της Ομοσπονδίας είναι ότι είναι ενάντια σε όλους τους τύπους ανάπτυξης η οποία θα καταστρέψει τον Ακάμα τόσο του Υπουργείου Γεωργίας με το κλείσιμο δρόμων αλλά πρωτίστως του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο θέλει να ξεκινήσει την οικοδόμηση του Ακάμα.

Με λίγα λόγια η μια παράταξη της Ομοσπονδίας επικεντρώνεται κυρίως ενάντια στο Υπουργείο Γεωργίας ενώ η άλλη παράταξη ενάντια πρώτιστος στο Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και Υπουργείο Γεωργίας.


Σε αυτή την αντιπαράθεση θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι μένουμε πιστοί στον ρόλο μας να μεταφέρουμε τα γεγονότα στον κυνηγόκοσμο όπως αυτά διαδραματίζονται χωρίς αλλοιώσεις και χωρίς να καθοδηγούμε την κοινή γνώμη προς συγκεκριμένη κατεύθυνση όπως δυστυχώς κάνουν άλλα ΜΜΕ. Ο κόσμος μελετώντας την αλήθεια μπορεί να κρίνει, όσο για τις προσωπικές μας απόψεις αυτές εκφράζονται μέσα από τις προσωπικές μας σελίδες και όχι του περιοδικού.