Για πρώτη φορά η Εθνική Ομάδα Κύπρου βρέθηκε στο ψηλότερο βάθρο της σκοποβολής.


Την πρώτη θέση κατέκτησαν οι τρείς σκοπευτές μας Λεύκιος Μιλτιάδους, Νεόφυτος Σιαλλής και Κύπρος Κυπριανού στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κόμπακ που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28/08 στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής!

Μετά την ολοκλήρωση του 18ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κόμπακ που διεξήχθη το τετραήμερο 25-28/8/2022 στη Νότια Αφρική η κυπριακή σκοποβολή μπορεί να μιλάει για μια ακόμη τεράστια επιτυχία. Η Εθνική μας ομάδα με 584 βαθμούς ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με την ομάδα της Ισπανίας. Στην 3η θέση ακολουθεί η ομάδα της Ιταλίας με 580 βαθμούς και στη 4η θέση με 577 βαθμούς, η ομάδα της Σουηδίας. 

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι οι 3 σκοπευτές μας πέραν από την πρωτιά που κατέκτησαν βρέθηκαν και στην πρώτη δεκάδα της ατομικής γενικής κατάταξης.

Συγκεκριμένα, στο ατομικό επίπεδο στη τέταρτη θέση με 196/200 ισοβάθμισαν ο πρωταθλητής μας Λεύκιος Μιλτιάδους με τον JERI, Tamas από την Ουγγαρία και τον Νοτιοαφρικανό HUBNER, Timothy.

Ενώ ακολούθησαν στην 8η θέση με 194/200 οι Κύπριοι σκοπευτές μας Σιαλλής Νεόφυτος και Κυπριανού Κύπρος.


Συγχαρητήρια στην Εθνική μας, την ώρα που όλη η Ελλάδα και το έθνος στρέφει το βλέμμα του στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ και την Εθνική Ελλάδος, έχουμε και εμείς ένα λόγο να είμαστε Εθνικά υπερήφανοι….αν το μάθει ο κόσμος στην Κύπρο… Παρακαλώ κοινοποιήστε την επιτυχία ..